majken_r

@Varafrisk låter som du något bra på spåret, med lite pyssel och sikte på hälsan. Önskar dig en skön söndag🌱

@Varafrisk Härligt med en nykter lördag och nyktert uppvaknande på söndagen. Ja, det är som du säger, alkoholen påverkar vikten. Alkoholen är roten till mycket och påverkar grundkänslorna inom dig som ensamhetskänslor och orostankar. Kanske köpa ett stort pussel med fleratusen bitar? Det tar tid att få ihop och skingrar tankarna😀.

Ha en fin söndag💕🌷

@Varafrisk God förmiddag får jag väl skriva nu... Du låter så härligt positiv, det bådar gott i det a-fria livet👍
Att komma upp på morgonen tror jag också på - även om jag inte lyckats så bra. Brukar också ha svårt att somna o vaknar framåt 2-4 tiden o sen svårt att somna... Är tröttande, vill så gärna få sova hela nätterna! Då är det kanske bra att göra som du säger- upp vid 7-tiden oavsett dag...
Du kommer säkert att hitta saker att göra, du låter så kreativ! Skriv o berätta så får vi tips...
🤗 Kram

@majken_r Tack för dina ord🥰

@vår2022 Så lustigt att du nämner pussel😃Mötte en kollega i mataffären igår. Vi pratade om mello men bla om pussel. Hon och hennes man att börja lägga ett pussel av en holländsk man som var mycket detaljrikt. Så jag tänkte kanske köpa ett sådant, det verkade kul! Något att stoppa rastlösheten/oron med☺️

@majsan_nu Skenet kan bedra😂 I grund och botten är jag en positiv person. Har även varit ganska kreativ person fastän jag har en långsam personlighet.
Under många år upptog mina gamla föräldrar (de är döda nu) och mina barn all min lediga tid med deras behov/problem numera är det min dotter som hamnar i dåligt mående då och då pga sin bipolaritet. Men den stora boven i dramat är givetvis alkoholen som tar min positivism och min kreativitet. Så när jag försöker vända mina tankar och börja min sjumilavandring mot nykterhet försöker jag plocka fram lite positiva trådar för det är ju faktiskt så att livet blir lite enklare då.

Kram🌟🥰

@varafrisk
Någon sjumilavandring är det icke. Ett steg i taget. Men den börjar med en enda sak och det är att inte ta första glaset. Det är det enda man behöver lyckas med och då gäller det att inte vara någon annanstans än här och nu. Se verkligheten i vitögat. Inte svårare- men inte enklare heller. Kram 🥰

Hade mysiga timmar med min son igår då vi åkte bla och tittade på var hans morfar/min pappa växte upp. Där mina farföräldrar bodde och då kan vi verkligen snacka landet! Idag har jag varit och simmat med min dotter som följde med hem efteråt. Det var ingen självklarhet att få barn därför är min tacksamhet så djup in i mitt hjärta för dessa två barn❤️ Min man har gått in i en ny era i sitt liv, att vara ledig en dag i veckan. Det känns lite annorlunda…han har alltid arbetat alla dagar i veckan sedan vi träffades. Jag själv har jobbat 90% under ett års tid men behöver nog gå upp t heltid för att kunna spara lite mer t pension. Tycker egentligen det är ganska skönt att vara ledig en dag varannan vecka.

Vet egentligen inte vad jag känner nu ikväll🤔Lite oro…lite rädsla…rädd för känslorna som brukar komma när jag kommer t jobbet…men jag måste mota dem. Mota dem hela tiden. Bestämma över dem. Jag har bestämt mig att jag kan inte dricka mer men hela tiden pockar alkoholen på. I veckan som kommer är det dax att ta tredje dosen, fotvård och leverprover. Och inatt ska cpapen på igen. Har inte använt den på länge pga att jag har varit sjuk samt att jag är inte riktigt kompis med den. Om jag ligger för länge utan somna brukar jag ta av mig den. Men nu ska jag läsa lite innan jag släcker lampan.

Godnatt😴

Glömde skriva för jag kom på att denna helgen för två år sedan var min man och jag uppe i Stockholm på Alkoholhjälpens träff. Vi träffade FinaLisa, Rosavina, Mrx, Berra, Adde, Charlie70, Vinäger. Om jag inte missminner mig så var det en person som kallade sig Dee och ev ytterligare en person som jag inte minns namnet på med på träffen. Fr Alkoholhjälpen var det Rosette, Li-Lo och jag tror det även var Magnus. Jag var så nervös inför träffen men jag tyckte att den var toppen! Hade inte varit så länge på forumet innan träffen inte heller läst så jag tror att det var endast Charlie70 och ev FinaLisa som jag kände till lite grann. Ja, det är ett fint minne❤️

@Varafrisk
Godmorgon, hade ni en träff irl? Vad kul!!
Och sååå spännande!!
Hoppas du fick sova ordentligt inatt och att rädslan håller sig undan idag!
Du gör det bra, ta en stund i taget - så gör jag.
Kram 🤗

majken_r

Men så spännande, en riktig träff! Det visste jag inte att det fanns, låter kul och nervöst.. 😊 Hoppas du får en bra dag🌱@Varafrisk

Godmorgon @Rehacer☀️

Ja, vi hade en träff i IRL. Det bjöds på snacks, torkad frukt och dryck. Alla fick berätta om sig själva om de ville. Det var väldigt gripande. Magnus presenterade en studie tror jag det var. Min man var den ende anhörige som var med. Det var inte för att jag skulle våga utan mer att han är en del av mitt liv. Vi gjorde det t en liten utflykt, åkte upp på fredagen och stanna tills på söndagen. Besökte bla Fotografiska museet. Efter träffen gick några tillsammans t ett café. Min man och jag åkte tillbaka t hotellet. Jag var väldigt trött efter träffen samt hade en begynnande förkylning. Detta var precis före pandemin kom. Det skulle vara så spännande att vara med vid en sådan träff igen för att få se människor i IRL. Jag skulle nog samtidigt tycka att det vore skämmigt eftersom jag också är en av de gamla rävarna trots att jag inte uppnått nykterhet. Och för mig är inte det detsamma att inte uppnått nykterhet och att kommit långt på sin resa för på min mentala resa har jag kommit så långt fram nu gäller det att ta en dag i taget. Har en ganska bra känsla inom mig nu. Har sovit hyfsat bra men för lite.

Ha en fin måndag☀️🥰

Jag såg att du frågade vad jag tänkte med sjumilaresa och när jag googlade ordet tänkte jag att jag faktiskt inte var säker på dess betydelse- men i min egen värld lät det som: en lång resa. Att det är mycket som behöver ordnas och göras klart och färdigställas innan det kan bli dags. Att preppa och greja och göra sig redo.
Och på många sätt stämmer det förstås med ett så stort beslut som det är att sluta dricka.
Eller så är det världens enklaste. (Nu vet ju jag och du att det inte är så men vi kan låtsas det en stund.)
Inget behöver inhandlas. Inget behöver schemaläggas. Att bli nykter är väl rätt unikt på så vis att inget behöver GÖRAS men en enda sak behöver INTE göras.
Allt är samma lika- förutom att hälla upp ett glas. Så allt vi fyller våra tankar, trådar och liv med när det kommer till alkoholen- kokar ner till det. Här och nu. Dricker jag inte. Och sen, göra om det nästa dag. Och nästa. Jag hejar på dig! Kram.

Ok nu förstår jag @Se klart. I min värld tänkte jag att vägen till att nå en trygghet i nykterheten är lång. Att ha ett alkoholberoende/alkoholmissbruk gör oss sårbara. Om man lyckats nå en längre nykterhet så är man inte helt skyddad, det handlar ju mycket vad man utsätts för.

Som jag så många gånger har skrivit så är jag en duktig flicka. Vet vad jag ska säga el skriva för att mottagaren blir nöjd. Det är väldigt tydligt här på forumet att gör jag framsteg är det många som bekräftar mig vilket jag är SÅ tacksam för.

Så här tänker jag nu till skillnad från när jag skrev under jul att regga dagar m alkohol resp dagar utan alkohol. Beslutet inom mig att sluta dricka alkohol är grundad på att jag måste och jag tänker att med tidens gång och erfarenheter kommer det landa till att jag har bestämt mig!

När jag pratar med min läkare kommer jag inte presentera massa fantastiska lösningar utan berätta om verkligheten hur det är men att jag vill bli nykter! Och att jag tar en dag i taget!

Vill inte längre vara en duktig flicka utan vara ärlig och vandra framåt…typ ..tio meter i taget🙏🏻

Kram🥰

@Varafrisk
Du resonerar så klokt o har tänkt så mycket! Det är en lång process som man kan tackla på olika sätt. För mig var det att snabbt ta steget till a-friheten, mycket arbete kommer sen...
För dig, tror jag iallafall, gör du en stor del innan du tar steget fullt ut o slutar...
En gemensam punkt är den när vi faktiskt slutar dricka alkohol - om det är målet. Den punkten är omöjlig att slingra sig förbi!!! Eller hur? Ja, det var mina tankar just nu...
Kram från mig till dig, till mig själv o till alla forumvänner 👍🤗💪

Anonym31513

@Varafrisk Jag vill bara tala om att jag tänker på dig och att jag hejar på dig. Hoppas att du får den hjälp du behöver för att bli nykter. Kram!

Ja du @majsan_nu det låter som din väg är något smartare än min med tanke på att jag fortsätta att utsätta min kropp för alkoholen👏🏻MEN..jag tänker…vårt mål är att bli nyktra..så vi hjälps åt🙏🏻Tack för att du skrev❤️❤️

@Varafrisk Jag menade inte att det ena är bättre o det andra sämre. Det är bara två olika sätt att komma till samma resultat! Båda måste också komma till den punkten när en slutar dricka (alkohol)!!
Menade inte att något alternativ är bättre eller sämre - bara olika vägar att gå till samma mål !!! Hoppas du förstår mig lite bättre nu?
Kram från mig till dig 🤗

Nej men jag tolkade inte som om du menade att något var bättre el sämre än det ena @majsan_nu utan att det var mer ett konstaterande fr min sida
att det är bra att köra a-fritt så snart som möjligt.

Vi kämpar ihop💪🏻❤️