@majsan_nu det där med att ta tag i något man borde , det är bra. Och egentligen finns det ju alltid något att ta lite tag i. Sortera i strumplådan, tvätta badrummet, marschera till återvinningen med lite påsar. Ha en fortsatt bra kväll!

@majsan_nu kan känna igen känslan, att något fattas eller hänger över mig. För mig är det orostankar som är där då. De vill inte släppa om jag inte tar itu med dem. Det kommer på såväl dagen men det jobbigaste är om det kommer på kvällen, natten när jag ska sova. Jag brukar försöka få fatt på vad det är som ”gnager” inom mig. Släpper alla känslor fritt, om jag tex är arg eller ledsen på min mamma, säger jag det högt så att det får komma ut. Det är svårt ibland för det är lite tabu att säga saker om sin mamma. Men det lättar för mig och jag får tag på det som skaver. Sen kanske jag inte kan göra något åt att det är så, men det ger mig lättnad då jag fått sätta ord på mina känslor. Jag vet var min gräns går och hur jag kan förhålla mig till henne. Det ger effekten att jag kan sova bättre då dessa känslor och tankar inte febrilt behöver sorteras och processas på natten i det undermedvetna, vilket de annars gör.

Så mitt tips är att få fatt dina känslor och tankar, uttrycka dem och sätta ord på dem. Det händer mycket i din hjärna då som är bra för ditt mående. Så ditt sug handlar nog mer om det och att du inte kan dämpa dem med alkohol. Tankarna och känslorna måste upp på ytan och ut för att förlora i kraft och så småningom inte vara så betydelsefulla mer. Att bolla med någon är jättebra men man kan försöka bolla med sig själv också.

Ha en fin onsdag🌷💕

@vår2022 Ska verkligen ta till mig ditt tips. Kanske jag inte varit tillräckligt noggran, tycker jag har försökt men tankarna tränger sig verkligen på. Gjorde ju en uppdelning för att ha lite koll på min tankevärld - det har nog fallit lite... Ny dag o nya tag!
Ha en fin dag, det önskar jag dig o mig själv o alla forumvänner!
🤗 Kram

Hej Majsan,
Tänkte på det du skrev om sömn. Själv har jag upptäckt att jag blivit känslig mot koffein vilket jag inte varit tidigare. Dricker jag kaffe eller svart the senare än lunch så får jag svårt att sova. Kan det vara något som påverkar dig?

@Kennie Så kan det säkert vara, tack för att du påminner mig. Jag fuskar med det, tänker att jag dricker morgonkaffe, gör jag varje morgon. Men sen kan det nog bli efter lunch - äter ofta sen lunch - tar kanske lite kaffe efter - då börjar det bli lite försent - kan finnas lite kvar i termosen - fyller på "en skvätt" - då är det ju eftermiddag!!! Så var det med det morgonkaffet...
Så du har helt rätt! Skärpning så kanske det hjälper!
Har nog tänkt tanken men tack för att du fick mig att ta tag i den o se hur jag egentligen gör...
🤗 Tack-kram

Ny dag! Sovit ganska många, sex timmar tror jag, i ett streck. Känner mig genast piggare o har ett lugn i kroppen.
Idag är den dagen jag ska börja processa mitt mående under dagen o inte ha det kvar till kvällen när det är sovdags. Tack @vår2022 för att du påminner mig om det!!!
Ute är himlen blå, mitt kaffe är gjort o nu ska jag ta min frukostmacka...
Kram till er alla 🤗

@majsan_nu Du låter pigg och med nya krafter😀. Ha en god frukost och hoppas kaffet smakar extra gott idag. Varför inte en stärkande promenad i solen efter det. Här blir det en skön promenad i solen om en stund med voffsingarna.

Ha en fin dag och kram🌞🌷💕

@majsan_nu
Låter som en bra dag med bra planering.
Skönt att du fick lite mera sömn inatt!
Ha en härlig dag i solskenet! ☀️💛

@Rehacer Ja, god sömn är värt mycket, så tacksam när jag får sova bra.
Sorry att jag vimsar lite i din tråd, det var ju inte min mening... får se upp lite bättre vems tråd jag är i...
Kram 🤗

Skriver väl som jag brukar börja - Ännu en ny a-fri dag i mitt liv!
Tror att jag sovit tillräckligt länge men mina nätter är ganska märkliga. Vet inte riktigt om jag sover, försöker sova eller är halvvaken??? Är det något nån känner igen så berätta - är så märklig känsla o gör det svårt att säga hur mycket jag egentligen sover... Det som känns är om jag känner mig pigg eller inte!
Hursomhelst en lugn förmiddag o på eftermiddagen ut o fixa med lite ärenden.
Hoppas min dag fortsätter som den börjat o jag önskar er alla en fin dag som blir precis som du/ni vill 👍🥰💪
Kram 🤗 till er alla!

@vår2022 Hej! Har backat lite i min tråd, tillbaka till de tips du gav mig för att jag ska slippa processa alla frågor just när jag ska sova. Nu har jag tagit tag o ska verkligen försöka göra som du tipsade! Har börjat skriva av mig o ska försöka beta av en del under dagen o låta resten vara till en annan dag!!! Känns faktiskt lugnande o hoppas att jag ska kunna sova bättre.
Du har så bra tips o det mig hopp!
Tack 👍 Önskar dig en fin kväll 🥰

@majsan_nu Men, vad bra! Det är verkligen bra och det lättar att skriva ned sådant som trycker en, sätta ord på sina känslor som finns i tankarna. Man får tag i dem på annat sätt då. Man kan också som du gör, låta dem stanna kvar där på pappret, de försvinner ju inte iväg därifrån😀. Man kan också bestämma sig för att ta vissa dagar till detta, som vi pratat om tidigare, så de inte tar över alla dina dagar med oro. Jättebra att det känns lugnande och att du kommit igång👍.

Önskar dig en fin kväll och en bättre natt🌷💕

majken_r

@majsan_nu känner inte riktigt igen det du beskriver om sömnen men kanske du sover lite lätt nu? Hoppas i vilket fall du får en god nattsömn inatt. Kramar 💕

@majken_r Vet inte riktigt varför jag sover som jag gör numera, ibland vet jag inte riktigt om jag sover (och drömmer) eller är halvvaken (och tänker) Låter konstigt men känns förvirrande, vaknar ändå några gånger o vet inte om jag drömt eller tänkt. Förstår att det låter helknäppt men det gör mig förvirrad o onödigt trött...
Hoppas verkligen att du sover bättre än jag gör!
Grattis till dina dagar förresten, du har väl ganska många vid det här laget 🥰
🤗 Kram från mig

God kväll alla forumvänner!
Nu snurrar jag runt här o märker att så många firar (olika) antal dagar som a-fria eller "lagomdrickande"!
Jag grattar alla er, ingen nämnd o verkligen ingen glömd 👍🥰💪
Stora styrkekramen till oss alla!
Kram 🤗

Ännu en dag i mitt a-fria liv!
Sover fortfarande sisådär, senaste natten uruselt 😭 Haft mycket att göra idag, träffat bror, brorsdotter m. pojkvän. Vi har fixat i anhörigs tomma lägenhet (anhörig bor på särskilt boende), haft tid att prata o umgås också. Känns så fint att hinna umgås lite 👍
Har inte hunnit läsa så mycket här på forumet, ska göra det nu tänker jag. Det är som två världar, en här på forumet o en i den vanliga världen! Lite olika samtalsämnen! Är bara här jag pratar om a-friheten - just nu i alla fall...
Hursomhelst hoppas att kommande natt blir bättre med sömnen, det brukar vara typ varannan natt ok o varannan natt dåligt med sömn...
Vet att jag behöver komma igång mer fysiskt så det måste bli ett mål nu!!! Åtminstone promenader...
Hoppas du/ni alla har haft en fin dag o att kvällen också blir bra!
Stor kram från mig 🤗

@majsan_nu trevligt att få umgås lite med nära och kära. Du kanske hade mycket tankar inom dig inför dagens aktivitet som gjorde inte gjorde sömnen så bra. Hoppas det blir bättre i natt. För mig är fysisk aktivitet A och O för mitt mående, det ger måbra hormoner och lugn.

Ha en finkväll💕🌷

@vår2022 Ja, det blev en fin dag trots att vi inte kunde hälsa på anhörig på säbo. Vi blev avrådda att komma dit pga corona, många på boendet är sjuka. Det gav oss tid till att umgås o fixa i lägenheten som anhörig har kvar.
Och i natt har jag sovit många timmar i sträck, vaknade strax före 8 av mig själv! Så härligt att känna sig lite piggare 👍
Ha en fin dag, det önskar jag dig o alla forumvänner 🥰 Och även mig själv!
Kram 🤗

@majsan_nu Grattis till en bra sömn i natt! Det verkar som att du börjar hantera oron på ett annat sätt, fortsätt så.

Ha en fin söndag, kanske en lite promenad?😉