Det var det verkligen @majken_r 😍
Kom hem till lagad middag och konstaterar att helgen verkligen varit bra, varierad, och mycket umgänge som det kan vara i stan medan vi oftast är på landet och det är ju underbart på annat sätt. Jag väntar på mina frön nu. Vill sätta igång att plantera och planera- ska stuva om i en väl övervuxen rabatt, helt och hållet nya (fast gamla) växter ska det bli. Sen ska jag börja fundera på att bygga en riktigt köksträdgård med gjuten grund och så. Och liten grind. Det är ett projekt på tre år (måste spara pengar…) men kommer kanske att bli fint. Jag vet ju inget om hur man gör sånt och är troligen för försiktig av mig, vågar inte riktigt tänka ”stort” men det kanske kommer med lite mer självförtroende.
Min man drack ett glas vin till middagen, jag sa att vin för mig numera är som en burk surströmming. Angår mig inte. Jag hade så kul i fredags med vänner som drack både drinkar vin och avec. Det är STOR skillnad mot hur det var första året.
Jag önskar och hoppas att ni som just slutat, som tycker det är jobbigt och undrar r det ska bli kul igen. Att ni orkar hålla ut, orkar tålamod och gnetiga dagar. Att ni kan se liksom norrskenet där borta och att det närmar sig. Att trolleri bor här, hos mig och dig, alla vi som orkar vara såna där mänskliga små sköldar mot lur och huvudvärk på flaska. Kram 🥰

majken_r

Vilken härlig läsning!! Har precis laddat ner en app om trädgård. Har så mycket idéer och en liten odlingsyta blir det hos mig också. Ska bara försöka komma igång att jag inte är lika pigg på att ta hand om allt som jag sätter igång 😅 Tar tacksamt emot peppen om att hålla ut i nykterheten. Jag har inte så ont av att livet blivit tråkigt eller grått. Tacksam för det. Ikväll är det yogaklass för mig, längtar! Önskar dig en riktigt fin dag🌱💕@Se klart

Ja precis, vad var det i den där rökelsen @torn 👀😵‍💫@sattva det var underbart och svettigt! Och @majken_r om jag kan göra nån nytta så är jag tacksam! Det gäller att hänga i. Så småningom om inte omedelbart så blir det synligt. Och kännligt. Om man kan säga så. Dock gäller att inte sitta med armar i kors och vänta utan också på egen hand ta ansvar för sitt liv. Och det är långt mycket enklare att göra som nykter! Kram från fru försovning- som fortfarande har rivstart-frisyr… 😄🤗

Jobbat som en tok idag. Vaknade till ett smatterband av meddelanden att ta itu med, sen gick det i ett. Vid 19-tiden tittade jag upp på min man som kom hem med rosor. Sen köpte vi pizza och drack cola i fina glas. Jag är i jämna vågor väldigt kär i honom trots rätt många år. Jag tycker fortfarande att han är mystisk på nåt konstigt vis (eller bara man…👴🏼)och rolig att prata med. Och snäll mot mig, alltså verkligen mycket omsorg och kärlek. Sån tur för mig att jag har honom.

Min lilla larviga sömnrutin har visat sig funka bra. Larvigt = småsaker som att dörren ska vara till hälften öppen… och så scrollar jag runt tills fingrarna blir tröga. Har nu inte tagit en sömntablett på lååång tid. Det är faktiskt rätt coolt. Jag gillar att lägga mig, så skönt.
Imorgon ska jag gå till jobbet, träffa alla mina fina arbetskompisar. Två ÅR och så mycket har hänt sen vi sist var där tillsammans. Godnatt alla tappra och starka små och stora människor här. 🥰

Låter fint SeKlart! Yoga är verkligen underbart och kanske lite beroendeframkallande. Tack och lov är det inte så mycket rökelse där jag går (det är verkligen inte min grej) så jag tror mer att det är yogan i sig som funkar. Häftigt att sömneutinen funkar.
@Se klart skrev:"Dock gäller att inte sitta med armar i kors och vänta utan också på egen hand ta ansvar för sitt liv."
Jag tänker att det där är viktigt. Väldigt tröttande tanke ibland, men det gäller att fatta att vi har makten över våra liv. Ha en fin dag SeKlart.

Ja @sisyfos, vad jobbigt det är ibland när man vill lägga ansvar och skuld - eller förhoppningar- utanför sig själv. Det är de svåraste människorna tycker jag. De som sitter med armar i kors, på sidolinjen och väntar på att ”det” ska börja…eller att chefen ska få ”det” att hända.
Idag sitter jag i mitt minimalistiska konfa-rum. Här satt jag för precis två år sedan och andades igenom stress och allmän oro. Läste och skrev på forumet.
Nu sitter jag här igen. Inte stressfri direkt (vaknade straxt innan 05 i morse…) men lugn och glad.
Ett annat jobb och uppdrag. Så mycket har hänt. Men en sak är precis sig lik och det är hur glad jag blir av att träffa mitt gäng.
Njut av tisdagen, hörni. Kram!

@Se klart Håller med dig om att det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till människor som inte ser sin del. Som liksom väntar på att nån annan ska svinga med ett trollspö och så är allt fixat. Detta med det egna ansvaret man alltid har. Ansvaret att förhålla sig till det som händer.

”This holy work is not for the weak” såg jag just någon skriva i ett inlägg om att bli nykter. Låter lite bättre på engelska än när jag skriver ”att bli nykter är inget för tunnisar”. Men det är sant. Att sluta dricka kan man nog göra på ren och skär vilja, en tid. Att bli nykter är att gå längst ner i tvättkorgen och plocka upp de där udda yllestrumporna. Städa i hörn. Vända på stenar, samveten, inte kunna gömma sig bakom något utan stå rätt så upp och ner i sin skraltiga människa och kropp. Inte bättre eller sämre.
Idag är det ännu lite ljusare, det är fint.
Jag har haft en stretig vecka, det är fan aldrig enkelt men som jag just skrev så har nykterheten ändå gjort svåra grejer lite lättare. Som att även de svåra grejerna- är vad de är. Inte laddade med ångest eller jobbiga farhågor. Jag tänkte på det när jag åkte till tandläkaren förra veckan. Att det var av-elektrifierat. En resa, en hiss, en gullig tandläkare, lite prat och en grej som måste åtgärdas men liksom ingen… oro. Jaha nu fixar vi den här grejen.
När jobbiga saker blir så pass okej. Så blir man tålig och stark. Det tror jag verkligen är universellt- gäller för precis alla som tar det här steget. Sen vet jag inte om jag skulle kalla det ”holy” men amerikaner gillar ju det lite svulstiga.
Idag ska jag laga tacos till två små barn och det ser jag fram emot. Igår kom en hel packe frön från impecta, hurra!
Kram på er 😍

@Se klart Ja och den där resilience/styrkan beror ju på att det inte finns något annat än att ta en sak i taget. Inga reservutgångar eller bakdörrar att smita ut igenom. Jag blir glad av den tanken!

Det är verkligen som du säger. Att sluta dricka är en sak - att bli nykter något annat.
Man måste städa i hörnen som du skriver SeKlart… Ett riktigt Sisyfosarbete 😂 kan man också kalla det. Jag har slutat många gånger och gjort lite i taget, men det har verkligen handlat om att se sig själv i sitt sammanhang. Det är väl det man gör inom AA också med de 12-stegen, men jag känner alls inte igen mig i den bilden av missbrukare som finns där. Jag känner inte igen många av er heller. Men jobbet måste ändå göras på något sätt och på det här i forumet finns det så många kloka människor som delar med sig av klokskap och insikter.
Jag tycker att det finns något mycket rogivande i dina inlägg SeKlart. Ett lugn över situationer som är jobbiga ibland. Och Sattvas inlägg om att tacka nej till drömjobbet - såna inlägg visar lite vad man får som nykter. Att ”Det vidare livet” blomstrar på ett sätt som det inte har gjort tidigare tror jag ger god effekt. Just de där djupare fördelarna med nykterhet är viktiga att se och intressanta att undersöka. Att hantera livet utan nödutgångar.

Tack @sattva och @sisyfos för bra tankar. Jag gillar verkligen ordet resilience, så vill jag vara- kämpar på. Och nödutgångarna har vi stängt, fått hitta nya vägar istället för smit-luckor. Det är möjligen skönt att slinka in i smit-luckan men att vakna där - aldrig mer. Ingen har liksom städat upp under tiden. Alllt ska ändå göras. Det är dock färre saker att städa upp som nykter, man går väl och småstädar som en del av livet, bara.
Idag vaknade jag på landet (somnade redan i bilen påväg dit igår kväll) och det är mkt härligt att få vakna här men en god kaffe från baristan och eld i kaminen, riktigt kallt var det igår. Vi har vår lånehund med oss, så gosigt. I veckan hade vi småbarn på övernattning och jag var rätt så mör efter att ha börjat dagen med lämning. Undrar ofta hur jag orkade när jag var ung och hade så galet mycket att stå i, ingen tid för mig. Knappt nån alkohol heller för den delen.
Idag ska jag njuta av veckans göra-vad-vi-vill dag. Lång promenad ska det bli. Sol här hos mig, kram på er 🥰

Sovit, druckit massa kaffe, jobbat (hör till ovanligheterna men krävdes idag) och snart promenad i solen. Så fint här. Jag tycker nästan alltid att helgen är en dag för kort men känts okej några veckor främst för att min arbetsbörda inte varit så galen. Långa dagar men inte ”efter med allt”
Nu går jag och funderar på några organisationsjusteringar men har bestämt mig för inget nytt under våren, utan istället sätta allt nytt och skapa arbetsro.

Jag ska så smått börja planera för mina odlingar så nu är tid att leta fram pluggbrätten och köpa såjord. Drömmen lever om mina dahlior och zinnia i drivor. Vi får se, ser iaf fram emot odlingssäsongen. Är lite handfallen efter jul och innan frön- men det är väl då man ska göra inget särskilt. Kram!

Jag blir på gott humör av dina inlägg.😃.. Jättefint att läsa. Jag har också tänkt att odla lite, har beställt tomatfröer ( coctail) av olika sorter. Minns när jag och exmannen var med på en större tomatodling i stora växthus. Vi satte en fröpåse körsbärstomater. Fick 75 st 2 meters höga plantor med hundratals körsbärstomater. Mycket goda. Här på landbacken utan växthus, får jag nog vara glad för lite mindre. 😅..Vi får se. Jag var riktigt less på blommor och odlingar ett tag. Exmannen hade dille på att odla. Sen skötte han inte om det. Det blir ju så om man dricker att alkoholen går först. Och en full odlare gör inget bra jobb, inte bakfull heller. 😳..Men nu har jag fått distans, och tycker att det kan vara spännande att se om det blir något. Sockerärtor hade varit något att odla. Det är ju så gott. 🥰