Jag har druckit mycket under lång tid nu. Jag är inte ens 30 år och jag super bort mitt liv. Jag vill vara utan alkohol men jag är rädd att jag inte kommer kunna ha roligt igen. Inte för det är roligt att supa sig full flera dagar i veckan och vakna dagen efter och ha ångest och ställa in saker, sjukskriva mig från jobbet och skita I studierna. Men jag är så ensam och jag har ingen att prata med om vad som händer, och då är det lätt att jag dricker för jag slipper tänka. Jag har ångest över att jag dricker mycket men också ångest för jag inte vill vara utan alkohol. Jag vill känna mig lugn, lättad och avslappnad. Nu känns allting skit, ingen vet hur mycket jag dricker. Jag ljuger för andra och mig själv och jag orkar inte det längre. Kändes skönt att hitta denna sida, känns som en lättnad att få erkänna för någon, att jag är nog alkoholist - jag klarar inte att vara utan alkohol mer än 2 dagar i rad. Idag dricker jag inte, jag söp mig full igår. Men imorgon är jag rädd att jag faller tillbaka. Jag önskar jag kunde klara en vecka, och visa mig själv att jag kan. Men vi får ta en dag i taget.

@Mary-Ann välkommen hit! Här finns mycket kunskap, omtanke och gemenskap. Du har tagit ett stort steg genom att skriva här, det är ett första steg till förändring! En dag i taget, räkna dagar. Du fixar detta! Jag är rätt ny-nykter, 60 dagar nu, men vill omtänksamt säga att fundera lite över ditt mål. En vecka är väldigt kort tid. Du kommer inte uppleva så många positiva grejer med det och risken är att du sen kommer "fira" med alkohol och snabbt är tillbaka på ruta ett. Runt 90 dagar är det som brukar rekommenderas, för egen del är det först nu jag verkligen börjar känna av mycket av det riktigt positiva! Men kämpa på! Läs och skriv mycket här, det hjälper 🌷

@Friluftstok tack så mycket 🌻 givetvis satsar jag på att vara utan alkohol långsiktigt men just nu känns 1 vecka omöjligt så om jag kommer till 1 vecka utan alkoholen så ska jag ta en vecka till och fortsätta så. Ska inte belöna mig med ett glas bubbel, jag tror inte jag fixar det just nu. Jag behöver vara utan alkohol helt och hållet för jag tror det blir ett till glas och ett till.. det är jobbigt men jag vill verkligen klara detta. Kändes så skönt att se hur ni peppar varandra och hur ni finns där och pushar. Fick energi och ännu mera vilja att klara detta. Men är rädd för suget, hur man hanterar det 🤔

Du gör det bra, när märkte du skillnad i drickandet och vad var det första du la märke till när du slutade dricka?

@Mary-Ann vad bra att du siktar på en längre period! Var jag som missförstod texten lite 😅 En dag i taget är en strategi som fungerar för många, det blir inte lika övermäktigt tycker jag. Vad gäller suget får du hitta vad som fungerar för dig. Jag drack mycket alkoholfri öl och cider i början, dagligen till och med. Nu dricker jag det till helgen. Triggas inte av det, förstått att många gör det. De allra första dagarna brukade jag ge suget 30 min. Acceptera att jag var sugen på alkohol, bestämma att jag skulle göra något annat i 30 min och sedan omvärdera. Det värsta hade då gått över och det var lättare att säga nej till sig själv.

Jag slutade dricka då jag blev väldigt orolig för min hälsa. Min första månad handlade enbart om oro inför det. Jag var även extremt trött första månaden, sov utan problem 10-11 timmar per natt. Det jag märkte först var att en form av livslust kom tillbaks. Glädjen och lusten för mitt största intresse, friluftsliv, kom tillbaks. Även mindre grundångest och mindre "lathet" typ scrolla bort en timme på Tinder eller spela Candy Crush i evighet.

@Friluftstok lätt att missförstå, jag skrev lite rörigt men allt kom liksom ut på samma gång😅

Ja jag funderar på kanske ta en dusch eller lösa korsord när jag får ett sug, det är något som jag iaf kan tänka mig. Eller ringa och prata i telefonen och tänka på nått annat..
Ja jag kände samma, ingen lust med någonting, rädd och orolig över hälsan och börjar tro att min lever håller på hälsar hem eller att jag får andra fysiska problem. Jag har alltid älskat att fiska, men jag har ingen lust längre. Jag önskar jag hittar tillbaka till det, att jag får tillbaka mitt tålamod och att jag får livslust igen. 🌹

@Mary-Ann ja, det var levernoja (visade sig vara en inflammation i revbenen på höger sida) som blev spiken i kistan för mig och mitt vinpimplande 😅 När mina provsvar osv kom tillbaks tänkte jag typ "jag måste komma ihåg den ångest och rädsla jag kände, hålla kvar den känslan" För då var jag skör och ville inte börja dricka som vanligt igen.

Fisket är ju ett jättebra intresse att ta upp! Ta dig ut korta turer, ha med fika, fokusera på välmåendet. Det är trist när man inser att man nästan förlorat saker man brinner för pga av att man prioriterat att bli full. Naturen fungerar ju dessutom läkande och lugnade för oss människor 🌷

@Friluftstok jag är livrädd för att ens kolla upp levervärdet, rädd för det ska vara illa... Ja, i det läget kanske du var glad för inflammationen 😂😂

Ja jag ska försöka hitta tillbaka till det igen. Måste hitta tillbaka till ett vanligt liv, vet inte vad det är längre. Vad gör folk på kvällarna ens, när man inte dricker dvs..

@Mary-Ann jag har ett litet flummigt resonemang som flera i min tråd anammat. Vet inte om det faller dig i smaken också kanske? Jag tänker mycket utifrån kvinnan jag vill vara. Vad gör hon? Vad äter hon? Vad handlar hon? Och så vidare. Det hjälper mig att göra bättre val för kvinnan jag vill vara sitter INTE full i soffan en tisdag typ 😅 Barnfria kvällar brukar jag promenera och gar även börjat jogga. Jag tittar på intressanta program, sånt som kräver lite hjärnkapacitet och inte bara sträckkolla typ Greys, jag hänger mycket här inne, pysslar med mina små plantor.

@Mary-Ann Välkommen hit!
Här finns mycket att läsa, få idéer o utbyta tankar med många olika människor. Under rubriken "stöd" finns också mycket, kanske har du hunnit titta där? Där kan du också ha en egen kontaktperson att skriva till/få svar från.
Det som skrivs där syns inte i det vanliga forumet. Men allt det där kanske du redan hunnit kolla upp?
🤗 Välkomstkram från mig!

@Mary-Ann Välkommen! Bra beslut du tagit. När jag blev nykter avtog ångest, skuld och skam märkbart och det var så tydligt kopplat till alkoholdrickandet. Det blir en ond cirkel, dricka = må psykiskt dåligt. Tyckte de 4 första dagarna var jobbigast och det kändes mycket bättre dag 5.

Kämpa på och skriv här, det hjälper mycket💪🌷💕

@Friluftstok låter inte som en dum idé. Jag är villig att prova allt bara för att få ett bra liv. Jag gillar att gå ut och gå men jag har typ inga vänner kvar och vart hittar man vänner när man är 30? Det är svårt, känns som det skulle vara enklare om man har nån att umgås med osv.. men det kommer kanske så småningom 😊 men tack för dina fina tips🌹

@majsan_nu
Tack så jättemycket för tipset! Jag såg kalendern, men den verkade lite för avancerad, ville ha något lättare. Det där med kontaktperson lät bra. Ibland vill man bolla lite funderingar och tankar så det vore nog skönt att ha någon. Sen kanske det vore skönt att få stöttning när det känns outhärdligt, att ha någon att prata med när suget kommer. Ska absolut titta upp det, tack!!😊🌻🌼

Stor kram till dig

@vår2022
Åh vad skönt att ha någon slags hum om när det kommer börja kännas lite bättre. Ja jag känner så jag också, att det är en ond cirkel!
Tack för all stöttning det betyder oerhört mycket.
Och fortsätt kämpa på! 🌻🌼

@Mary-Ann förra året bestämde jag mig för att jag ville hitta nya tjejkompisar, är också rätt ensam. Testade en app som heter GoFrendly och fick en ny "bästis" och ett par bekantskaper. Vet ju inte vart du bor och förstått att utbudet i appen är varierande beroende på det men kanske värt att spana in?

Du fixar detta! Jag har som strategi att om suget skulle bli för stort så ska jag etsätta det med något annat. Till exempel ta en promenad, gå in här och skriva av mig, läsa en bok eller till och med trycka i mig massor med godis/chips/läsk/ta en cigg. Vad som helst som får mig att inte stoppa i mig alkohol är tillåtet! Lycka till, du kan göra detta!

@Sven_
Ja idag efter en riktig skitdag så var suget stort att få "slappna av".. men jag klarade det genom att titta på serie med katterna. Känns så härligt och jag är stolt över mig själv att jag inte gav vika. Tack för stödet det känns så skönt att få prata om sånt här.

@Mary-Ann Bra kämpat!💪. Det är bra att skriva här det hjälper. Orka hålla i nu över helgen också, du kommer att vara mäkta stolt och vakna nykter varje morgon. Det är guld värt🌟.

Ha en fin fredag!🌷💕

@Mary-Ann Hej! Vet inte om jag skrivit till dig tidigare? Var ju ett par dagar sedan du skrev här... Hoppas du håller i o håller ut, det blir bättre vartefter 💪
Du kommer att känna dig stolt o glad vartefter dagarna går 👍
🤗 Kram