@Mimolino Jag har inte varit på Aw men på middag med jobbet. Jag hade planerat det väl och att jag skulle ta en alkoholfri öl, skulle någon fråga skulle jag säga att jag kör bil. Ingen frågade något. Det hade dock gått 3-4 veckor som nykter då. När en granne kom över med vin sade jag att jag/vi, min man, har ett uppehåll och dricker inte vin och jag mår så mycket bättre av det. Han funderade lite, höll med och ställde inga fler frågor och drack några glas vin själv.

Tänker att du verkligen måste ha en plan klar för att kunna motstå att dricka då du är i början av din nykterhet. Det är verkligen en riskabel situation. Kanske trugar din vän och det blir svårt för dig att motstå. Om du går kan du säga att du har sviter av covid och inget sug på att dricka. Eller säg att du vill vara vit en tid framöver, kan vara bra i så fall att berätta det i förväg innan ni ses. Fundera verkligen på konsekvenserna om du dricker, det kan leda till allt fler glas. Tänk på hur skönt det är att vakna nykter och utan dåligt samvete.

Det är mina tips som jag kan komma på. Lycka till!🌷💕

Hej, jag tänker såhär, att om det ska krävas att jag offrar min hälsa och välmående för att andra ska kunna ha roligt, då är det något som är fel. En vän som inte kan ha kul med mig om jag är nykter har nog egna problem att ta itu med. Sen tror jag att vi gärna hittar förevändningar utanför oss själva att dricka. Att vi tar ett glas för någon annans skull, lätt att lura sig där... Ha med alkoholfritt alternativ, häll det i ditt glas, drick det. Tillåt dig ingen tvekan, bara gör. Lätt att säga kanske, men jag tycker det funkar bra, lättare för varje gång. Så länge man har något i glaset bryr sig de flesta ganska lite om vad det är...

@Mimolino "Vill inte längre dricka för att "passa in", har försökt och den som betalar priset är JAG. Så - nu är det slut."

Tog mig friheten att kopiera ett tidigare inlägg, jag tyckte det var så bra skrivet.

majken_r

Jag har gått på aw. Känt mig tråkig, tagit på mig ansvar för stämningen. Men. Insett att det inte stämmer. Jag är trevlig och kul utan alkohol också 😅 Tänker att jag varje gång jag gör något som känns lite motigt så lär jag hjärnan något nytt. Jobbiga känslor och tankar är inte farliga. Även positiva förändringar skapar oro. Så träna på nya situationer. Sen har jag också skyllt på coviden, smakförändring, och även bokat av.. @Mimolino

Dag 8, woop woop 🙌
Skämt åsido… idag är första dagen på min barnfria vecka, sonen åkte till sin pappa idag. Det gör mig lite svajig eftersom jag dels saknar honom och tycker alltid det är jobbigt första dagen då han inte är här. Och denna vecka när jag är barnfri brukar vara den tid då jag ”unnar” mig att dricka när jag vill och hur mycket jag vill. Mycket för att döva tomheten efter sonen och inte vara ensam med mina tankar. Allt blir så mycket lättare i stunden om man häller vin eller whiskey på det. Känns som sagt lite svajigt.

Men igår var jag på ett jättefint AA-möte i en ny grupp, ringde in på det från sängen när jag egentligen gått och lagt mig. Men ville hålla löftet till mig själv att gå på ett möte varje dag. Väldigt glad att jag gjorde det igår med.

Tack för alla bra tips om hur jag kan hantera situationen med min kollega! Så värdefullt att få er feedback. Jag tror jag ska köra på att jag inte mår helt bra efter coviden, alternativt att har en vit period.

Kramar!

Dag 9! Shit vad det ramlar på dagar nu. Känner mig mycket piggare från coviden och allmänt positiv idag. Var en lite jobbigare och deppigare dag igår, på kvällen käkade jag massa godis för att trösta mig i min ensamhetskänsla i och med att sonen åkte till sin pappa.
Men precis som alltid känns första dagen ensam värst, idag är det mycket bättre och jag jobbar och känner mig pepp. Ska gå på möte, går ofta på två digitala möten per dag nu. Älskar ett amerikanskt som går på eftermiddagarna, folk från hela världen kopplar upp sig. Häftigt. Sedan gillar jag ett som är på kvällarna som enbart är för kvinnor, är lite tjatigt och gaggigt ibland, men tycker oftast det ger ganska mycket. Har en mer ödmjuk inställning numera på mötena, tänker att jag kan lära mig något av alla dem som faktiskt har längre nykterhet än jag och som klarar det.

Dag 10! Känns bra att ha kommit upp i tvåsiffrigt! Snart slår jag mitt eget rekord från den senaste tiden. Känns mycket, mycket bra. Fantastisk dag med sol också, tog en ordentlig långpromenad på lunchen. Njöt av vädret och att det känns lite som vår i luften.

Dag 11! Glömde nästan att checka in idag men glad att jag kom ihåg det nu precis innan jag ska släcka lampan. Varit en toppendag, möte imorse för att hinna med, annars har dagen varit fullspäckad. Var på dejt ikväll, har ju sagt till killen att jag har en vit period. Han tog inte upp det och till maten tog han helt naturligt bara fram vatten. Superskönt. Tycker väldigt mycket om att vara nykter, så underbart att vara klar i huvudet.
En sak jag upptäckt är en STOR triggar för mig är att se folk på TV dricka vin eller drinkar eller öl. Det triggar mitt sug enormt. Men det är bra att jag insett det för då vet jag att det kommer trigga mig och jag kan hantera det bättre då, mer tänka att ”jaha, och nu blev jag triggad, det är för att jag såg dem dricka på tv”.
Puss och gonatt på er allihopa!

@Mimolino God morgon till en nykter dag 12! Vad bra att din dejt var så insiktsfull och förstod att det var vatten som gällde nu. Ja, nu som nykter ser man tydligen hur det dricks i TV. Inget jag speciellt noterade tidigare. Jag brukar tänka på hur dåligt de ska må när de vaknar😂.

Ha en fin söndag!💕🌷

Dag 12!
Tack @Kebne1 @vår2022 för era svar! Blir alltid glad av att läsa era tankar.

Idag har varit en positiv och rolig dag, varit väldigt tacksam för att jag varit så pigg och klar i sinnet. Man får så mycket gjort när man vaknar tidigt full av energi. Städat, handlat, varit på AA-möte, tagit en powerwalk, lyssnat på ljudbok, mediterat, tagit en powernap, lagat middag, haft en dejt, och nu sovdags. Så rolig söndag!! Så tacksam!!

Nu ska jag sova, sov gott! 💝

Dag 13! Var på ett jättefint möte imorse, såg till att ta ett klockan 07:00 eftersom jag visste att det var min enda chans idag, iom att jag ska på AW ikväll.

Tackade nej till ett glas champagne på jobbet idag, och nu ska jag strax gå på AW. Känns helt odramatiskt, känner mig så trygg och balanserad i mig själv. Lycklig. En tanke som flyger genom mitt huvud flera gånger om dagen är "jag kan göra VAD JAG VILL, hela världen är öppen för mig, det enda jag inte kan göra är att dricka alkohol". Då känns det så enkelt, så roligt, och så befriande. Det finns inget jag inte kan göra, förutom att dricka alkohol. Jag känner mig inte som ett offer, eller som någon som är berövad något, det är ett litet pris att behöva betala. Undviker jag alkohol är jag fri, stark, och har en fantastisk community att tillhöra av andra lika starka individer som vågar utvecklas och som vill leva livet fullt ut. Det är alltså ni! Och alla inom gemenskapen på AA.

Kram till er!