Tack @vår2022 💕 Tack @Rehacer 💕

Nja..det är verkligen inte bra😢men det är jag och endast jag som kan göra ngt åt det.

Kram💕

Sitter i fåtöljen. Det är så vackert ute. Solen skiner. Mitt huvud värker. Ångesten är SÅ stark! Ångesten kväver mig. Tårarna lurar under ögonlocken.
Läser i andra trådar om många alkoholfria dagar. Nästan som ett lyckorus. Ja, som någon skrev ”hög på livet”. Så mycket bättre att vara hög på livet. Ser inte fram emot att gå till jobbet imorgon. Just nu känner jag mig som en egen liten öde ö. Så är det. Systemet stängt idag. Skönt!

Kram

@Varafrisk
Vilka tunga dagar du har, känner med dig. 💛
Tänk inte på jobbet än, idag är du ledig!! Morgondagen har nog av sin egen plåga!
Stor kram 🤗

@Varafrisk hej! Hade lite här inne att läsa ikapp och blev glad för din skull när jag läste om provsvaren, om sommarkursen, om minisemestern till västkusten ❤️ Andas in ordentligt med havsluft och skicka ett par andetag till mig, uppvuxen på västkusten och längtar hem med jämna mellanrum. Förstår ju också att du går igenom något jobbigt och ångest är en vidrig känsla. Ofarlig men vidrig. Jag hoppas det vänder snart för dig och att du hittar den pusselbit du behöver för att må bättre! Ta hand om dig ❤️ Du är värdefull! 🤗

Tack för ditt inlägg @Friluftstok❤️

Oket ligger tungt på mina axlar. Sov inte jättebra inatt och drömmer osammanhängande. Jag älskar också Västkusten…framför allt naturen. Vi besökte naturreservatet Tjurpannan. Kunde gå en grusväg först för att sedan gå på klipporna. Se havet där vågorna slog hårt mot klipporna för att sprida sig som en fontän i blåsten. Vad denna vandring gör sig påmind om är min övervikt och min otroligt dåliga kondition. Så istället för att bli uppfylld blir jag ledsen. Tårarna kommer och jag tänker vad gör jag med mitt liv?? Det är väldigt ödsligt överallt. Mycket som är stängt. Jag visste att det skulle vara så men visste inte att det skulle påverka mig så starkt. På kvällen besöker vi en mysig Tapasbar. Och då lurar jag mig själv…jag är ju alkoholist…varför sitter jag då här och dricker vin?? Varför lurar jag mig själv gång på gång? Kroppen tar stryk och jag blir ledsen. Det är härligt att läsa i andras trådar om a-fria dagar om forumvänner som lyckas samtligt som det är en väldig kontrast. Jag minns när jag tog antabus..58 nyktra dagar…och jag kunde inte känna den glädje som så många beskriver här på forumet. Jag vill förtydliga att anledningen till att jag inte kände glädje berodde inte på att jag var ledsen över att inte dricka alkohol.
Kanske är det så att jag behöver acceptera att min väg till nykterhet är som många andras…kanske för de flesta…otroligt kantig och fylld av massvis av diken…men vad har jag att välja på?? Inget. Det här inlägget är inte menat som ngn offerkofta på utan endast den krassa verkligheten.

Kram

Jag tänker VaraFrisk att vägen till nykterhet, till att må bra inte alltid bara är att avhålla sig. från alkohol. Vi som har använt det som medicin måste hitta andra vägar att hantera det vi medicinerar. Vilket är skitsvårt. Men så mycket kan du säkert också konstatera att alkoholen på tapasbaren inte gav någon lättnad till det du vill försvinna ifrån.
Vissa av problemen runt mig kommer jag inte undan. Jag har skrivit om det i min tråd. Och jag har provat att medicinera dem med alkohol. Både en och två gånger. Det hjälper inte. Jag är fast i min kropp. Halleluja jag är nykter uteblir. Men. Det finns heller inget ”alkoholen löste alla problem” heller. Alkohol löser tyvärr inte ett endaste litet problem. För mig knappt ens för stunden och jag tror att du är där i din insikt. Alkoholen kommer inte att lösa problemen med din kondition och övervikt. Alkoholen kommer inte att lösa problemen med att du känner dig ledsen och misslyckad när du dricker. Alkoholen löser inga av de här problemen. Den bittra sanningen är att så länge du dricker så orkar du heller inte ta tag i det. Du orkar inte uppbåda den energi som krävs. Du kaa av n inte fokusera på rätt saker.
Jag sitter inte med något facit och jag har full förståelse för de val du gör. Jag testar själv ibland med alkohol och jag blir lika besviken varje gång. Jag ser en likhet i dig och mig där för du är i huvudet så klar med alkoholen och i praktiken funkar det inte alltid. Jag tror och tänker att det är bättre nu. Du har minskat, är det så? Inget dagligt drickande? Dag två många gånger? Ibland måste man börja med att se sina segrar VaraFrisk. Jag tror att du har segrar som du inte skriver om. Jag tänker att Linköpingsstudien kommer att vara dig till nytta. Få syn på drickandet var viktigt för mig - jag bagatelliserade mängden.
Att det blir tydligt. Har sett i flera trådar härinne att man bestämmer sig för vem man vill vara och det kanske är något som funkar för dig?
Jag tror inte att en bumpig väg nödvändigt vis måste vara sämre. I min bumpiga väg är insikten om att alkohol både är extremt farligt och inte löser problemen jag vill lösa bergsfast. Jag tänker att du är där ändå och jag beundrar dig för att du är kvar. Jag vet att det är för att du vill sluta. Du håller inte på att rättfärdigar nåt drickande. Men jag tror på nåt sätt att du måste börja fokusera och tydliggöra dina segrar. Det känns som att du jämför dig med de det har gått snabbt för och landar i att det inte funkar för dig. Men du kan också rikta fokus till dina segrar. Det du är bra på. Det du lyckas med. Tala om det härinne. Det kanske är en början? Det blir så tydligt när du skriver om när du misslyckas och nu dessutom om varför. Kaninskelett behöver du vända på steken och beskriva din glädje och stolthet över dig själv som också finns. Kramar vara frisk och teorin och verkligheten är två skilda ting. Jag har full förståelse för att det är svårt.

@Varafrisk jag läser in så mycket smärta i ditt inlägg och vill inget hellre än att du ska få må bra 🤗 Hoppas dagen blir så bra den kan bli och ta tillvara på de små ljusglimtarna! 🌷

@Varafrisk Du har så mycket positivt i ditt liv 🥰
Du skriver så fint om det också!
En liten undran som jag nästan inte vågar skriva - vad skulle behövas egentligen för att du skulle våga bestämma en a-fri tid? Du har ju säkert skrivit det redan - men hur skulle du uttrycka det just idag? Skulle vara spännande om du orkar formulera hur du tänker - just nu!
Stora kramen till dig från mig 🤗

@Sisyfos Så mycket klokt från dig…som vanligt🥰 Skenet bedrar det är nog inte så bra som jag vill det få det att framstå....

@Friluftstok Tack snälla…ja…det är smärtsamt och jag är lite rädd…vad gör jag mot mig själv😢

@majsan_nu Åh det är klart att du får fråga…blir glad för frågan…men måste fundera lite…för när jag tänker efter så kommer inte svaret så där utan vidare🤔

Ni som har följt mig ett tag vet att jag ofta pratar om ”duktig flicka”. Jag tror att jag jämför mig på så vis att jag vill gärna avsluta mina inlägg positivt. Säga något positivt för att få positiv feedback. Istället för att säga precis som det är…och våga säga som det är utan att skämmas. Jag tror även precis som du skriver @Sisyfos att se positiva saker som nu klarade jag vara nykter en dag, två dagar osv vore hjälpsamt. Jag är duktig på att lämna svar som jag vet kan landa väl. Som när majsan_nu frågar vad skulle behövas för att du skulle bli a-fri? Jag vet i teorin vad jag skulle behöva men i det verkliga livet …vad skulle jag behöva då??

Så även om jag tycker att det är skitjobbigt så de där frågorna ni ställer..,vad behövs för att bli a-fri? hur många a-fria dagar har du?De frågorna är bra…jobbiga men bra..

Dagen idag har varit sisådär…men ändå…min dotter har äntligen fått en annan lägenhet…i markplan…tre fönster (har ju bott i källarrum tidigare med ett minimalt fönster)🙏🏻 Och imorgon fick jag en tid för klippning och slingor🙏🏻🙏🏻 Jag har ändrat om mitt schema för detta! Jag har alltid varit blond…blir inte gråhårig men en ganska trist mörk hårfärg…håret är mjukt som babyfjun…så lyckan var total när jag fick denna tid😃🤩❤️

Kram🥰

Just nu har jag läst ngt som gör mig så upprörd …kanske beroende på att jag kände mig träffad…den dagen då jag har klarat av att vara nykter under lång tid …låt mig aldrig glömma var jag kom ifrån🙏🏻❤️

👍 Tofu på besök! Och hon har ju helt rätt VaraFrisk. Du har blivit bra på att hantera det. Och bra på att inte känna dig anklagad. Nu gäller det att se sin egen sanning. Det andra säger behöver inte vara sant eller bemötas. Man får helt enkelt acceptera att man har helt olika uppfattning i vissa frågor. En sak dock - det är lättare att släppa sånt när man har lite distans till det. Men jag skickar lite extra styrka till dig.

@Sisyfos…Jag släppte det inte helt och hållet eftersom jag svarade på inlägget efter ett tag men det gick inte lika djupt in i mig. Jag kunde skaka det av mig👍🏻

Kram🥰

Jag säger mitt mantra;
Fokusera på en sak- det du kan påverka. All energi på sånt du inte kan påverka- tar kraft från det som är viktigt.
De ENDA saker jag lyckats med i mitt liv, har faktiskt gått till så. Och det är inte för att man ska vara snäll eller mesig. Utan för att man ska kunna vara kraftfull. Så viktigt- min lärdom. Kram @varafrisk!

Tack för att du tittade in och tack för din påminnelse @Se klart❤️

Jag tänker att jag är lite som en sådan person som Kennie skriver om i Torns tråd men jag gör det lite till mina egna ord…att sluta dricka flera gånger verkar vara en del av processen för mig och även om jag litar på andras erfarenheter måste jag på något vis gå igenom den här geggiga processen. Fast…att fastna i den där processen så som jag gjort då behövs det ändå komma ett medvetet beslut att nu får det vara slut!! majsan_nu frågade mig vad jag skulle behöva för att få fler a-fria dagar och verkligheten är tänker jag…det är att GÖRA….även om jag inte känner YES el WOW. Jag behöver se till att hålla mig på banan…att inte hamna i orostankar kring olika saker…för de triggar. När jag hamnar i positiva tankebanor göra vad jag kan för att stanna kvar där men inte dricka på det…för det kan jag också göra.

Innan jag klev upp ur sängen…jag hade läst Se klarts inlägg…det där om påverka…och jag tänkte men hallå Varafrisk vad håller du på med??? Du har ju en strategi…fortsätt så💪🏻

Idag känns det lite lite ljusare i mitt sinne dessutom har jag blonda slingor som jag trivs i …håret är så betydelsefullt för mig. Igår köpte jag en orange scarf som jag ska ta på mig idag…det gör mig glad😀

Kram🐞

@Varafrisk
Gå ut idag och känn dig stark i din orangea scarf och nyslingade hår. 💛 Lägg även in den styrkan och glädjen du känner i dag i dina tankar om att vara utan A. Du är bra!! 🤗