Är det någon här som har upplevelser från att ha varit på ett behandlingshem? Hur det fungerar eller hur man går tillväga? Läser lite om det & verkar vara nåt för mig. Men är så dyrt

Hej annisl81 och varmt välkommen hit!
Du har startat en andra tråd där du beskriver funderingar kring behandlingshem. Du eftersöker att höra lite erfarenheter från andra och hur en går till väga. Du är verkligen igång nu i denna förändring och vill kolla in alla möjligheter som finns och vad som kan passa dig, klokt!
Ibland finns det möjlighet att via sin kommun få en del ekonomiskt stöd, eller via sin arbetsgivare när det kommer till behandlingshem, men oftast är det om en redan testat annat som då inte visat sig fungera. Men en idé är att testa att höra efter med kommunen hur det ser ut, om du vill.

Hoppas också du får flera svar här ifrån, ibland tar det lite tid innan en tråd får fart.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hej @annisl81 . Jag har varit på behandlingshem, skickad av jobbet för att jag blev påkommen med vin i glas. Inget vidare upplevelse. De flesta andra kvinnor hårt kriminella och nergångna. Svårt att känna någon vidare gemenskap faktiskt. Mycket regler, mycket intriger. Men kanske hem är olika, detta var nämndemansgården.