@Mimolino Grattis till 4 veckor!🥳🌟💐 superbra jobbat! Det är ju perfekt, att säga till dina nya kollegor att du inte dricker, då kommer ju ingen att truga och helt enkelt acceptera det.

Ha en fin onsdag!🌷💕

1 månad idag, 1 månad idag, woop woop 🙌🥳 min nykterhetsdag är 9 februari. Galet tacksam!!! Gått och tänkt på det till och från hela förmiddagen så var tvungen att gå in och skriva det nu på jobbet, kunde inte vänta tills ikväll, haha! Så tacksam, så tacksam.

Nu är jag i sängen redo för att sova och ska göra min vanliga kvälls-check in. Varit glad idag. Känns otrolig att jag varit nykter en månad. Det som förut var omöjligt. Så vad har jag gjort annorlunda?
- pratade med en alkoholterapeut på Alkohollinjen och förstod PÅ RIKTIGT att jag har utvecklat ett fysiskt beroende. Att man kan göra det även om man inte dricker sig plakat varje gång man dricker.
- skrivit här på forumet varje dag (utom 1 dag). En check in, vanligtvis precis innan jag somnar.
- gått på AA-möten varje dag (utom 1). Är aktiv där och delar, sitter inte bara passiv och lyssnar.
- berättat för de jag dejtat samt kollegor att jag inte dricker. Varit tydlig med att det är ett nej.
- unnat mig att alltid ha annat gott hemma att dricka, tex Cola zero. Även unnat mig att äta mer gott, godis tex. (Kan berätta att jag ändå har gått ner lite i vikt).
- aktivt INTE undvikit situationer där andra dricker, vill känna att jag kan göra ALLT, jag är inget offer. Jag kan delta. Jag kan bara inte dricka. I helgen hällde jag t.o.m. upp vin till den som jag var på middag hos, för att han skulle känna att det var okej att dricka fast jag inte gjorde det. Kändes bra.

Puss och godnatt! Så tacksam.

@Mimolino grattis till 1 månad. Låter som du hittat ett sätt som funkar bra för dig och du tar ansvar för dig själv. Det kan nog vara ett framgångsrikt koncept 💪 Heja dig!

@Mimolino Härligt, härligt! Du är så målinriktad, bestämd och beslutsam på att inte dricka alkohol! Superbra! Allt som behövs för att komma ut på andra sidan, till ett bättre skönare liv där du bestämmer och inte alkoholdjävulen💪.

Så bra, fortsätt så!🌷💕

1 månad 1 dag! Är på jobbresa och träffade mina nya kollegor. Varit stort event ikväll där det var först drink på kontoret, sedan en kväll full av drinkar och olika viner till maten, avec osv. Och jag drack alkoholfritt genom hela kvällen! Frågade högt och tydligt framför alla efter alkoholfritt alternativ, och det var ingen som överhuvudtaget kommenterade det under HELA kvällen! Otroligt. Har haft det jättetrevligt och fått jättegoda alternativ, känt mig delaktig och bara glad över att vara helt klar i huvudet. Och att jag imorgon inte kommer må skit som övriga gänget. Nu ligger jag i min hotellsäng och ska sova gott. Så skönt.
Tack @vår2022 @Kebne1 @Argbiggan flr er pepp, det värmer jättemycket 🥰🙏
Kram!

majken_r

@Mimolino så bra! Min upplevelse är också att ingen frågar, har nog suttit i mitt huvud. En slags rädsla att bli avslöjad.. Önskar dig en riktigt fin fredag!🌸

@Mimolino Kan känna hur skönt det är att vakna nykter på hotellrummet. Så många gånger man vaknat med ångest och sedan ses på frukost med sina kollegor, röda ögon, lite skakig, skäms och bakis hela dagen samt ont i huvudet, usch! Aldrig mer!

Du gör det så bra!🌷💕

Härligt att höra! Jag tror nykterhet är på väg att bli ett val som allt fler gör utan att nödvändigtvis ha haft alkoholproblem. Jag tror många ser det som det hälsosamma valet och känner sig lite inspirerade (eller avundsjuka), så som man kan känna inför någon som tränar mycket eller äter hälsosamt. Och vi är med och påverkar genom att stå för våra nyktra val!

1 månad 2 dagar! Svintrött, ska sova. Väldigt väldigt väldigt tacksam idag. För min nykterhet. SÅ TACKSAM. Kan inte uttrycka det med ord. Till min högre kraft som gjort detta möjligt. Och till allt stöd jag får genom AA och er här. Uppskattar jättemycket peppen från er, hinner själv lämna så mycket kommentarer på andra trådar tyvärr. Men så tacksam när jag ser att ni lämnat en kommentar till mig. Ska försöka bli bättre på det.
Kram och godnatt!!

1 månad 5 dagar! Inte skrivit ngt i helgen, haft sonen och varit upptagen. Idag är det pappavecka och som vanligt är jag ledsen. Känns alltid så jobbigt på bytesdagen, får ont i magen och blir ledsen. Saknar honom så mycket. Ska försöka distrahera mig, jobbar på kontoret idag och ska prata mycket med min kollega, ta en lunchpromenad, efter jobbet se Netflix hemma. Tvätta. Men känns så tomt utan honom.

@Mimolino Jag förstår hur du känner, har själv varit i den sitsen med varannan vecka barn. Till slut vänjer man sig ändå, fast man inte tror det. Längtan finns alltid där men den blir lättare att bära❤️.

Bra jobbat! Fortsätt så💪🌷🌞

Nuuu är jag äntligen i säng, mycket bättre till mods. Var på ett möte ikväll och det fick mig att inse att det är inte mitt fel att jag inte har något att göra på mitt nya jobb, det är faktiskt de som anställde mig som har ansvar för det. Hade jordens ångest idag över att jag inte hade nåt att göra och mådde dålig över det, tills jag insåg att jag kan bara ta ansvar för mig själv. Om de vill betala mig utan att jag har några arbetsuppgifter så är det inte mitt ansvar, jag kan bara påpeka att det är så. Känns mycket bättre nu. Känner mig fortfarande hängig och risig men inte ledsen på samma sätt.

@vår2022 Jo jag vet, har haft varannan vecka liv i 2 år nu. Men första dagen blir aldrig lättare. Resten av veckan är okej och då kan jag t.o.m. ha kul och njuta av min egentid, men första dagen är alltid jättetung. Men kanske ger det sig också med mer tid.

Kram och godnatt!

1 månad 6 dagar! Varit en bättre dag idag, jobbat hemma pga förkyld. Men piggare nu så imorgon blir det kontoret igen. Bestämt mig för att ha tillförsikt, allt kommer ordna sig med jobbet.
Godnatt!