Alkoholen styr mitt liv! 😢
Så fort jag är ledig från jobbet så är det alkoholen som gäller! HELT SJUKT!!! Alltid finns det en anledning.. .. tex FIRA att allt är så bra 😃eller att det är jobbigt hemma el på jobbet!
Jag behöver hjälp och råd! För jag vill inte leva så här!

@lineme @lineme Hej och välkommen hit! Ett första steg är det du gör, sluta dricka. Tips är att skriva här hur det går och dina tankar och funderingar, det har hjälpt mig oerhört och jag har nu varit nykter i över 4 månader. Ångrar inte en sekund. Ett annat tipsa är att gå med i alkoholprogrammet på 10 v här på forumet, det är ett stöd för hur du ska hantera, planera och sätta mål för din nykterhet. Du kan även få stöd via en stödperson, anonymt om du behöver prata med någon. Såg att @Joe39 också ber om stöd och gjort ett första inlägg idag. Ni skulle kunna kämpa ihop och stödja och peppa varandra också.

Bra beslut! Kämpa på💪💕🌷

Been there, done that…@lineme
Precis som vår2022 skriver så är det jättebra att ta rygg på någon här inne. Jag och @tikka har följts åt sen vi klev in här och det har hjälpt mig mycket, plus alla andras pepp och råd.
Jag tog all hjälp jag kunde få, både medicinskt o samtalsterapeutiskt. Jag såg till att bryta tillstånd (i mitt fall suget) med motion i första hand. Det jag kan se efter snart hundra dagar nykter och i detta forum är att det krävs viljestyrka, alltså pannben. Kämpa på, allt precis allt blir bättre utan A!

@lineme Hej på dig

Jag har bestämt mig för samma sak som du. Är nu inne på min spiknyktra dag 4. Det är fredag, och samtalsämnena bland kollegorna handlade såklart mycket om att de ska ut och kröka till osv. frestelsen att återigen falla tillbaka i gamla vanor blir såklart påtagligt stor.
Men när jag funderade en stund så skulle jag säga som så att jag föreställer mig min relation till alkoholen som ett kärleksförhållande. Man är förälskad, men man förstår inte att man har ingått ett förhållande med en psykopat som är ute efter att skada dig. Som säger att du kan visst ta dig ett par glas, det är ju inget problem. Det gör ju alla andra så vad är problemet?
Problemet är ju att DU har bestämt att du inte vill, och ändå så ska man lockas in i en kompromiss, fastän man vet att det inte alls lär sluta med de två glasen.
Ser man förhållandet till alkoholen som att den är lömsk, nyckfull och full av falsk tröst och att den inte alls vill dig väl, vill man vara med en sån?
Hade det varit en person och man kom till den insikten så hade man ju tillslut tagit kraften till sig och lämnat även om det hade gjort ont eftersom man samtidigt minns de goda sidorna och de glada stunderna.

Efter en tid så går det så sakta över, och man skulle inte sakna den människan någonsin igen, utan vara glad för att det tog slut, och samtidigt förfasas över hur illa det hela hade kunnat sluta. Vem hade jag varit om jag hade stannat kvar? Hade jag ens varit vid liv?

Det är de här sakerna jag kommer att intala mig nästa gång jag vill ta en stänkare.