@Se klart Ha ha, ja att pressa sig långt över rimliga gränser är nog inte självsnäll🤣
Men åh, nu när jag skriver detta sitter du nog på planet mot vila, sol, god mat, läsa böcker, bad, slumra i solstolen, prat i lugn o ro med maken😍
Vilken fin respons på beskedet om din chef "Det har varit ljuvligt att jobba med henne". Istället för " Hur ska det nu bli för MIG?!"
Och skiftet från vin till cola för stressrelief. Njuuuut❣❣❣

@Se klart Det är en ynnest att ha en bra chef, framför allt ljuvlig, så var min förra chef. Förstår din deppighet, men nästa chef kanske också är ljuvlig, eller i alla fall good enough😄.

Ha en skön semestervecka i värmen, det förtjänar du🌞💕

Åh vad jag kan bli trött på mobiler som laddar ur, men tack alla för fina inlägg- en kort natt och en lång dag blev det därmed.
Nu sitter jag på terassen och kikar ut över en pool och ett hav, och lite på min man också 🎉
Barnbarnen var nästan chockade över nyheten att vi skulle åka bort utan att fråga om de ville följa med.. hehe. Våra senaste år har varit mycket fokus barn, småbarn. Den lite mindre världen. Det passar mig- oss bra. Jag är inget socialt högdjur och har nog druckit en del för att vara det- istället för att låta mig vara som jag är. Helt okej!🤓
Nu ska vi gå och äta.
På planet hit tittade jag om på två filmer jag sett tidigare, Joker och lady gaga + bradley cooper som jag tappt namnet på.
Jag grät floder. Är helt klart en konsekvens av min lägre SSRI. Ser fram emot fortsättningen…
Ha en fin kväll alla ❤️

@Se klart "A star is born" heter filmen? Såg den på tv för några veckor sedan. Den är stark! Det är väl inget fel på att vata lite känslosam, så länge man inte dras med destruktivt i känslorna. Jag läser just nu rn faktabok om chakras inför en yogagrej. Hjärtchakrat hänger ihop med såna känslor. Många har blockeringar o känner ingenting. Men ett överaktivt hjärtchakra dränerar en. Tja, bara lite yogasvammel😇
Hoppas du sovit gott o kanske yill o med tagit en morgontur i havet.
Njuuut❣

Jag älskar yogasvammel om det kommer från dig @sattva- du är min mållgan-yogi, I hear you.💛
Jag tror det är min hjärna som är lite i olag pga min minskade dos antidepp men känner mig väldigt GLAD att massa känslouttryck kommer tillbaks.
Nu ligger jag vid poolen och jäser likt en bulldeg- tyvärr är liknelsen inte helt tagen ur det blå. Bikini-säsongen var jag inte riktigt beredd på så nu är det hem och börja träna. Dock bryr jag mig inte alls i dagsläget ety det är en frisk hjärna i denna kropp som enkelt kan draperas med fina kaftaner. Jag är frisk! Hur stort är inte det! 🌺

Igår hände en märklig sak och det var att något sorts vagt sug/lockelse till alkohol gjorde sig påmind. Nej inget som förr eller jobbiga tankar. Men vid flera tillfällen under dagen tänkte jag ”det där ser gott ut” vid åsyn av min mans kalla öl till lunchen- dry martini innan middagen och rödvin till densamma. Detta STÖRDE mig enormt.
I vanliga fall betraktar jag glas med alkohol antingen med avsmak eller så finns det inte- flyger förbi utan notering.
Jag vet inte men jag tror jag ska hålla mig på min trygga kant här i det vidare livet. Det är hemma för mig och här finns inget diskuterande kring att laborera med alkohol i framtiden eller att tro att man är en sorts alkis som bara behöver förändra lite grann.
Jag kan inte dricka. Jag är LIVRÄDD för alkohol och lika rädd är jag för tankar som liksom smyger sig på.
I morse stack jag ut och sprang längs havet. När jag kom tillbaka var hjärnan återställd och idag känns det bra igen. Kram 🥰

@Se klart Tusen mijoner hjärtan till dig❤❤❤❤
Vi vet ju båda att tankar inte är farliga, men jag förstår dig till fullo! Jag är också livrädd för alkohol. Och kommer hålla den rädslan levande. För mig o min kropp o psyke är det en högst reell rädsla.
Du gör vad du behöver för att må bra. Att läsa o vara aktiv på andra delar av forumet för att stärka andra, om det känns risky business för en själv--ja då ska man inte det!!!
Njut nu vidare på din semester❣❣❣

Känner också igen mig.. Jag har ju ingen sambo, men har dejtat och träffat någon. Jag är på min vakt för att någon/något ska locka mig, till att smaka på alkohol. Dom jag har träffat måste dricka ytterst sparsamt. Mannen jag träffar nu har vänner som dricker mer än sparsamt. Jag ska träffa några av dom i sommar. Mannen har sagt att det kan drickas dagligen på semestern. Vi får se.. Passar det inte mig, så åker jag hem. Jag vill absolut inte ha någon i mitt liv som ser alkoholen som en höjdpunkt. Mitt liv är fräscht och vitt. Ingen stank av alkoholandedräkt eller gamla ölburkar. Så ska det förbli. 🍃💫. Jag tror du Seklart är en av dom smartaste, så jag tror inte du vill riskera något. Du har de redskap och verktyg i ryggsäcken som behövs för att fortsätta på den vackra vita vägen. Varm Kram🦋💕🌻

Tillägg: Jag kan se dig springandes på stranden, med vind i håret, havet intill, och solen som värmer dig..Skulle inte tro att man bakfull eller full kan varken springa, eller komma på tanken. Hejja dig❤️

Tusen miljoner hjärtan och en varm kram från er @sattva och @misslyckad var exakt vad jag behövde. Vill förtydliga att min man (sen dryga 20 år) är allt annat än nån drinkare och han skulle enkelt avstå om jag bad honom. Jag gör ju inte det därför att det aldrig påverkat mig- men nu gjorde det det. Påminner mig om att vaksamheten må vila men den måste alltid finnas. Klarhet i tanken. Allt det som vi blivit bra på med nykterheten. Idag tog jag mig en Fanta citron till lunchen- och det var GOTT och passade ypperligt till grillade bläckfiskar och räkor. Sovit middag i en solstol- randig! 😎💫

@Se klart Oj, där ser man. Jag förstår att det var läskigt.❤️ Det gäller att vara vaksam, så man inte glömmer av hur det en gång var. Det som jag ser som extremt lurigt är om man av oaktsamhet tar ett glas, och därmed så går det gamla beroendet i gång på alla cylindrar. Troligtvis skulle det ju gå hur bra som helst den första gången, och det är ju det som är det vanskliga. Då kanske tanken kommer: Det gick ju bra ändå, och så blir det ett glas till långt senare. Som också gick bra, nästa gång 2 glas osv tills man sedan är tillbaka och är fast i helvetet igen.😬 Därför tycker jag Andrahalvleks gamla visdomsfras är så bra. Aldrig glömma, aldrig ta det första glaset!

Kram. 🤗

Nä, aldrig @torn, har inte ens tänkt den tanken- men tankarna måste vara helt klara också i de mer perifer regionerna. Inga lösa trådar som kan ligga och skvalpa- inifrån och ut- och ändå vara medveten om att man aldrig är säker nog att sänka garden! Kram 🥰

Vaknar nykter- som alla dagar men också nykter i sinnet. Jag kan inte vara i sammanhang där det pratas om ev dricka lagom. Så är det bara. Det räcker att en sån liten mikroskopisk tanke tar plats i min skalle för att skapa oro.
För mig är resonerande kring att ”kanske kunna dricka i framtiden” lika med att kanske ta bara lite cyanid. Nej men så får det vara. Jag kan inte läsa om detta i några positiva ordalag eller som ett önsketänkande ens från någon ANNAN- det gör mig en promille mer sårbar och det har jag inte råd med. Men det är ju enkelt att undvika och hålla mig på min kant/denna del av forumet- och följa/peppa de som önskar just alkolfrihet. Tänk att vissa lärdomar kommer med sådan fördröjning, intressant.
Nu ska det bli en lång promenad och lunch så småningom. Det är jobbigt att det redan är måndag… är inte det minsta mätt på latmans-livet. Sprang i morse med, jobbiga 3 km- tunga ben idag. Nu är det gjort. Liksom det lilla lilla jobb jag skulle fixa med- klart. Njut av dagen hörni! Kram 🥰 Ps. Skriver inte om detta med hel- eller halvnyktert som inspel i debatt utan i min tråd för att påminna mig om det viktigaste- aldrig ta första glaset!

@Se klart Hej! Tack för alla dina kloka o kunniga inlägg här i forumet 🥰
Jag är med dig i ditt resonemang, för mig är det också a-fritt som gäller. Har det gjort sen jag kom in här på forumet. För mig skulle det inte funka med att dricka lite då o då, blir liksom meningslöst att ta ett glas då och då 😫
Så jag är helt på din linje - för mig är det a-fritt som gäller o det känns helt ok 🥰
Tråden i min första grupp är nu låst men går att läsa. Så nu är det "det vidare livet" som gäller!
Önskar alla en fin dag! Kram 🤗

@Se klart Jag skrev ett svar igår till dig, men min dator valde att starta om så det jag hade skrivit försvann. Jag brukar alltid känna att jag har svårt att förmedla min poänger, men jag ger det ett försök igen.

Jag tycker egentligen inte alls att det är konstigt att du kände som du gjorde. Liksom du har jag utvecklat en aversion mot alkohol som gör att jag vid de flesta tillfällena jag kommer i kontakt med det främst känner avsmak, och det är ju ett jättebra skydd mot att falla dit. Det är ju nästan som pansarglas. Samtidigt vet jag ju att det finns en liten positiv del med alkohol också, för annars hade vi ju aldrig trillat dit från första början. Jag vet ju också, liksom du, att den där flyktiga positiva känslan väger oerhört lätt mot det tunga ok som kommer på köpet om vi skulle låta oss luras av frestelsen. Jag tror att det är därför som skyddet nästan alltid fungerar på autopilot för att vi har genomskådat det så att vi inte är så lätta att lura längre. Men så kan vi ändå ibland attackeras av en sådan känsla. Som du beskriver det är det ju väldigt länge sedan för dig och det händer i princip aldrig för mig heller. Det jag har provat på är att frivilligt framkalla känslan genom att meditera. Jag har skrivit lite om det tidigare. Det gör att jag tror att jag lättare kan, om känslan dyker upp oväntat igen, observera den och sen den för vad den är och sedan släppa den.