Hej!
Jag tänkte inte skapa ett konto här egentligen, har bara läst massa trådar, men nu är panikångesten så brutal att jag inte vet var jag ska ta vägen längre!

Lång historia kort så lever jag i grunden med panikångest osv, har druckit för att slippa, som de flesta. Har druckit sjukt mycket nu under typ 5 år.. var o varannan dag... mycket ..
Det har hänt så mycket skit I mitt liv och jag har inte klarat av att leva i verkligheten.. givetvis mår man ju 100ggr sämre när man dricker dessutom. Har typ gått som i en bubbla o bara försökt överleva dagen..

I söndags fick jag nog!!! Började med min ADHD medicin igen och har bestämt mig för att sluta dricka.. jag är klar.. vill inte förstöra mig själv längre..

Finns det någon som har haft sån här sjuk panikångest/abstinens (garanterat många) Det känns som om jag bara vill dö. Känns som hjärnan krymper, sticker i hela kroppen, hjärtklappning, helt sömnlös, skakar, känns som jag blir galen, det skriker i mitt huvud, domningar i ansiktet o kroppen, ont i hjärtat.. listan kan göras lång.

Konstigt inlägg men var tvungen att skriva någonting innan jag sprang ut i skogen o grävde ner mig.. Det är så illa så psykakuten känns som snart enda lösningen. Fan vad jag HATAR ALKOHOL.

Hej @villbaraleva
Känner igen mig i det du beskriver och dina känslor.
Jag har druckit mycket senaste 5 åren också. Har lyckats hålla uppe i några veckor som längst (max 3) men sen har det varit igång igen.
Sista tiden har jag druckit en Bag in box per dag. Vaknat på natten med abstinens, tagit några klunkar och sedan somnat om för att direkt när jag vaknat sträckt mig efter boxen för att återställa kroppen och slippa abstinensen.
Jag slutade dricka för exakt 14 dagar sedan idag. Kl 22 ikväll var det exakt 14 dagar sedan.
Min första vecka var hemsk. De 3 första dagarna bestod av sådant brutalt illamående, skakningar, svettningar. Ingen aptit, dålig sömn.
När det avtog kom istället panikångesten, dödsångesten och den vanliga ångesten som ofta ligger och gror. Tack vare mina starka fysiska symtom i början så trycktes mina psykiska besvär bort. Jag var bara tvungen att överleva mitt dåliga mående.
Mina sämre tankar och ångest finns fortfarande kvar, samt det sjuka belöningssystemet som hela tiden säger "nu är du värd lite vin".
Så för mig blir det bättre och bättre varje dag nu med min ångest. Jag försöker fokusera på annat. Så många hjärndöda serier som jag har malt dessa veckor trodde jag inte var möjligt, detsamma med böcker.
Jag har bestämt mig för att jag ska lyckas denna gången. Har appar nedladdade som berättar för mig vad som händer i kroppen dag för dag, det motiverar mig mycket.
Kämpa på, du klarar detta. Rid ut stormen, tillåt dig själv att må dåligt. Ljuset finns längre fram!
Kram

@villbaraleva, känner också igen mig i delar av det du beskriver o känslorna som ligger där under.
Tog min sista fylla i söndags och kände att nu räcker det, så vi kämpar oss genom helvetet tillsammans o nästan på dagen.
Hoppas du får en bra nykter dag 💪🏻

Hej villbaraleva och varmt välkommen hit!

Du har hittat hit och beskriver ärligt och öppet hur du har det just nu och haft en tid. Du har redan fått några jättefina svar här men tänkte också passa på att hälsa dig välkommen.

Panikångesten du fått leva med och flera tuffa saker du gått igenom som gjort att smärtan blivit för stor att hantera. Alkoholen har varit ett sätt att försöka döva och dämpa negativa känslor och tankar kring allt detta om jag förstod dig rätt. Du är inte ensam om att det kan bli så när det som händer i livet blir övermäktigt, fint att du berättar det här så vi kan försöka ge dig stöd.

Du har beslutat dig för att helt vara alkoholfri, i alla fall för en tid, och det låter som att du just nu mår mycket dåligt. Nu vet jag inte hur ditt drickande sett ut rent konsumtionsmässigt senaste tiden men det låter som att det du beskriver även skulle kunna handla om abstinens. Generellt om en druckit mycket kan det vara bra att inte sluta tvärt på egen hand, här är lite information kring abstinens vi brukar ge när någon undrat: https://alkoholhjalpen.se/akut#abstinens

Ifall det kan vara till någon hjälp. Hoppas det går åt rätt håll med måendet nu och vill ändå säga att du är klok och det är starkt av dig att göra det här, det finns hjälp att få!

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Har varit där du är. Bra tips från alkoholhjalpen att läsa om abstinens.
Jag var där du är för 3 år sen, det är ett helvete. Jag tog till slut en taxi till sjukhuset och fick brythjälp, b-vitamin-spruta i skinkan, inlagd några nätter. Sen följt av antabus och hjälp via beroendevården. Bästa beslut jag tagit i mitt liv. Ångesten/panikångesten jag hade problem med är helt borta idag. (Men jag har tagit återfall flera ggr men lyckats komma on track igen innan jag sjunkit för djupt igen). Lycka till på din resa mot nykterheten/tillfrisknandet.

@catLady @ metmasken @Rosette
Tusen tack för era svar & omtanke det värmer och hjälper. Jag har tyvärr haft denna sjuka panikångest sedan barnsben av olika anledningar, men alkoholen gör det hela, ännu lite värre.
Jag kämpar på även fast det känns hopplöst. Finns så mycket jag vill skriva men det är alldeles för mycket, hade blivit en roman här. Otroligt fina människor som ens orkar kommentera och lägga sin tid. Mycket tacksam om än, sömlös, suck..

@Tackohej din tråd har jag följt och följer helatiden sen ett par dagar tillbaka när jag hittade denna sidan. Vet inte vad det är men din tråd är den som gett mig hopp och som jag dras till helatiden, kollar flera ggr om dagen om det kommit nya inlägg. Inspirerande. Tack

Jag har själv också panikångest, och upplever precis som dig en stor påverkan av hur mycket alkohol jag dricker. Har haft mycket hjälp av självhjälpstips, exempelvis dessa: https://dinpsykolog.se/panikangest/. Självhjälpen spelar dock ingen roll så länge jag dricker, särskilt när sömnen i längden också blir lidande. Fint att se att du är på rätt väg! Och psykakuten finns ju som sagt, kom ihåg det! Alkoholen är tyvärr skit för oss med panikångest, även om det som du säger är lätt hänt att självmedicinera.

Jag hade samma problem panikångest av alkoholen och självmedicinerar, och då blir det värre nästa gång. Slipper den nästan helt nu när jag inte dricker. Att jag inte fattade mönstret tidigare. Vet hur det känns. Men min kom av drickandet.