Vill helst inte skriva idag men det är såna här dagar som det är ännu viktigare. Det blev fest igår och jag hade jätteroligt och var även på efterfest och sov kvar. Jag har inte betett mig illa eller sårat någon men idag mår jag inte bra. Det har gått bra att avhålla sig från alkohol en längre period. Igår när jag jobbat klart ville jag fira att det var fredag och det har överlag gått bra. Vid såna tillfällen löper jag som störst risk att " festa " till. Då känns livet så bra! Dagen efter är däremot inte lika kul! Jag känner mig konstig och känner mig väldigt ensam och ledsen, grät en skvätt och saknade min dotter något oerhört. Dessutom fyller jag år idag och känner mig besviken på mig själv att det aldrig kan vara lagom!! Det är någonting i mitt liv som inte är bra! Jag är en känslomänniska och med alkohol i kroppen mår jag ännu bättre. Förstår inte att jag aldrig lär mig! Imorgon kommer mina föräldrar och firar mig vilket jag ser fram mot. Ha en fin lördag alla som läser detta!

Så tufft det låter @Tombor😔Jag förstår dig helt och hållet. Så himla lätt att bli förförd av den där alkoholrösten fastän man vet att det bara är lurendrejeri. Kan förstå att du saknar din dotter i synnerhet nu är du fyller år. Kan du göra ngt mysigt för dig själv idag utan alkohol nu när du fyller år. Heja heja dig💪🏻

Stort Grattis och kram t dig🥳

Dags att skriva några rader. Igår blev det puben och 10 öl men lyckligtvis ingen efterfest, tackade nej till det. Kom hem i skaplig tid. Jag hade väldigt roligt och fick mycket uppskattning vilket var fint. Trots detta kommer alltid tankar om att jag misslyckats och saknar karaktär. Jag tycker verkligen inte om mig själv såna här gånger. Jag vet samtidigt att det inte är någon katastrof. Jag vet inte vad det är jag vill uppnå och hur jag ska komma dit? Vill dock känna att jag duger som person vilket jag oftast tycker när jag inte är bakfull. Ensamheten är det som är tuffast att hantera samtidigt som jag ofta ser till att vara just själv. Det är som om jag inte vill eller vågar visa vem jag är. När det händer att någon faktiskt tycker om mig kan jag inte ta emot det. Jag är 55 år och brottas fortfarande med tankar om att jag inte duger........... Jag vet inte hur det skulle gå om jag inte hade en sån underbar dotter och ett jobb som jag tycker om? Har gått till psykolog i omgångar vilket varit hjälpsamt, kanske dags igen? Ha en fin lördag alla som läser detta!

Lördag igen och jag känner mig pigg och utvilad. Valde att åka hem efter jobbet och avstod alkohol. Det var väldigt skönt fastän tankarna kom att jag måste fira att det är helg! Det är skönt att ta en öl eller två i goda vänners lag efter jobbet på fredagar. Problemet är att det ytterst sällan stannar vid 2 öl utan det blir fler just för att det är så trevligt och så lätt att " unna " sig en till och efter det " en till ". Därför känns det så bra att avstå alkohol på en del fredagar för att känna att jag har kontroll över alkoholen och inte tvärtom. Nu ska jag njuta av en hel helg som känns längre just för att inte lördagen går bort p.g.a. bakfylla. Önskar er alla en fin helg!

Söndag och ytterligare en helg utan alkohol vilket känns bra! Suget har inte varit så svårt att avstå alkohol men jag vet hur lätt det är att dricka för mycket. Förutom att jag spar pengar så är jag mer utvilad och nöjd med mig själv. Haft det tufft på jobbet vilket lätt är att dricka för att glömma men jag vet så väl att det bara blir värre. Sammantaget är jag väldigt nöjd med mig själv just nu. Hoppas ni alla får en bra vecka!

Lördag och det blev AW igår. Det var väldigt trevligt men kvällen fick ett tråkigt slut, ställde mig och kissade på vägen, polisen kom precis då! Jag fick böter 800kr, läropeng. Det komiska är att jag inte hann börja kissa innan de kom. Bara betala och se glad ut. Jag drack ganska många öl och åt ingenting vilket känns idag. Bara att erkänna för sig själv att jag dricker för att bli full och ingenting annat. Kan helt enkelt inte dricka lagom utan det blir ofta några öl för mycket. Jag är fast besluten att komma på banan igen, det har gått väldigt bra under lång tid. Ha en fin lördag alla som läser detta!

majken_r

@Tombor Låter som en bra dag att äta gott och ta hand om dig😇 Hoppas solen skiner där du är, den skiner här hos mig. Ha en fin lördag! ☀️

Heja dig @Tombor! Det är klart att du ska komma upp på banan igen! Jag själv är ju ingen direkt förebild men strävar mot ett totalstopp för jag mår så himla dåligt av alkoholen.
Ha en fortsatt fin lördag:)

@Varafrisk Tack snälla du! Dessvärre blev det AW igår efter jobbet och det finns absolut ingenting att skylla på. Jag visste precis vad jag satt i pant men valde ändå att köpa en flaska vin och därefter blev det några öl på puben. Jag hade trevligt men inte lika kul idag. Hoppas att det är bra med dig!

Dags att skriva några rader. Har haft en bra helg som började med AW i fredags vilket var trevligt, blev ganska onykter men inte så att jag spårade ur. Var rätt pigg när jag vaknade i lördags och fick mycket gjort men ju längre dagen led så blev jag så otroligt trött, övertrött! Jag har alltid varit känslig när jag inte sovit bra vilket man aldrig gör med alkohol i kroppen. Blev stoppad av polisen, körkort och nykterhetskontroll vilket gick bra och det var jag inte orolig för. Jag har flera fredagar i rad " valt " att dricka i samband med AW trots att jag vet att lördagen blir tuff. Jag har alltid mått dåligt dagen efter och många gånger har det blivit för mycket. Känner mig uppgiven då jag vid dryga 50 borde vara mer stabil och " dricka " lagom. Dricker dock inga jätte mängder längre men tål allt mindre. Det jobbiga är att alltid börja om och så tar det någon dag sedan mår jag bra igen. Totalt sett dricker jag mindre numer men dryckesmönstret är desamma, dricker för att bli onykter och ingenting annat! Bara kämpa vidare!

Lördag igen och dags att skriva några rader. Jag tänkte verkligen efter igår innan jag gick till systembolaget efter jobbet. Jag köpte en liten vinflaska med någon förhoppning att jag inte skulle bli så onykter. Det blev jag ändå och kände tidigt att alkoholen tog bra! Min vana trogen så hade jag inte ätit vilket jag aldrig gör för om sanningen ska fram så vill jag bli onykter. Jag tror varje gång att jag ska klara alkoholen bättre än helgen innan vilket är självbedrägeri eftersom jag är 55 år och det har sett ut på samma sätt under hela mitt liv. Det är verkligen något fel på mig, jag är inte och har aldrig varit nöjd med mig själv. Jag är sååå ensam vilket jag skapat själv men som plågar mig mycket. Däremot känner att jag gör ett bra jobb när jag träffar mina patienter som mår väldigt dåligt, då känner jag mig nöjd med mig själv. Finns inget annat än att kämpa på men en tung lördag kommer det bli! Ha en fin helg ni som läser detta.

Fin lördag till dig också! Alkoholen gör en ju lätt ensam eftersom man kanske prioriterar att vara hemma och dricka istället för att söka sig till sociala sammanhang där man kan få vänner. Kan du inte boka in dig på någon aktivitet, volontärarbete kanske, på fredagskvällen? Och se till att äta, det gör ju suget värre att vara hungrig...
Ta hand om dig!

@Kennie Tack för goda tips! Jag dricker lyckligtvis inte hemma speciellt ofta. Jag vet egentligen vad jag behöver göra men av någon outgrundlig anledning så gör jag ofta tvärtom mot det jag borde. Men det går inte att ge upp!

Dags att skriva några rader! Lördag och nykter vilket känns jättebra! Helgen innan drack jag på fredagen men inte speciellt mycket vilket märktes dagen efter. Känns bra med en nykter påsk på flera än ett sätt, jag är mer utvilad vilket jag är beroende av. Jag mår psykiskt mycket bättre som om möjligt har ännu större positiv effekt än sömnen. Jag ska njuta av det här! Ni som läser detta önskar jag en fin påsk!

Söndag och nöjd över att jag avstod från att dricka igår. Körde förbi systembolaget och tänkte att det inte är värt det vilket var det som fick mig att låta bli. Jag blir visserligen mer ensam men det är det värt alla dagar i veckan. Ha en fortsatt fin påsk ni som läser detta!!