Orkar inte mer

Profile picture for user Sisyfos

Ja, glöm inte det Snusen! Bara det att du söker hjälp nu igen är ett stort steg framåt och visar ju hur mycket du har utvecklats. Minns hur rädd och orolig du var där i början och hur du tvingade dig själv att göra saker som skrämde dig men som du visste var bra för dig. Du kämpade så bra och den här gången kan du faktiskt också leva i vetskapen att du har grejat det tidigare. Stort lycka till och starkt av dig att bryta igen!

Profile picture for user snusen

Druckit igen 😢 Blir så trött på mig själv. Slutar ju bara i ännu mer dåligt mående men suget att dricka är så jävla starkt. Bett soc om hjälp med få bo på stödboende en tid men ska ju utredas först så kan ta ett tag inan jag ev får de beviljat. Ligger tittar på lilla huset på prärien och försöker låta bli tänka men svårt. Mycket tankar just nu på livet som relationer, barn. Jag har aldrig haft en riktig relation, jag har inte ens någon gång i mitt liv haft sex frivilligt. Jag skulle bara vilja få uppleva hur de är arr vara kär, träffa någon ha sex. Men kommer väl aldrig få möjlighet till uppleva de. Och barn är de försent för kommit in i klimakteriet och även om de skulle gå så vill jag inte va en gammal mamma plus kan ju inte ta hand om mig själv ens. De känns så jävla sorgligt hela mitt liv är sorgligt.
Hade ochså viljat ha familj, barn. Så mycket saker jag aldrig fått uppleva som jag inte vet något om.

Profile picture for user Tofu på besök

@snusen Jag kan verkligen sympatisera med dina känslor gällande detta. En vän till mig var utsatt för övergrepp av sin far under hela sin uppväxt. Hon dödade sina känslor med alkohol och fest. Dessa fester ledde mer än en gång till fortsatta övergrepp. Tolkar det som hon gillade det sociala. Tog på sig en roll som den som är kul och sexig. Sedan vid närmanden frös hon till is. Kunde inte hantera det och blev gång på gång utsatt igen.

Tror inte hon såg kopplingen och anklagade sig själv. Hon kunde inte släppa de destruktiva tankarna och det blev som en jojo ut och in på psyk. Folk gav upp på henne. Man såg det men visste inte hur man skulle hantera det. Hon medicinerade vidare med alkohol och var mer eller mindre konstant deprimerad. Anklagade sig själv och kunde inte frigöra sig från alla saker hon gått igenom.

Hade ett samtal med henne två dagar innan bortgång. Hon drack hela tiden under detta samtal. Hon gav upp. Kunde inte släppa alla plågade tankar. Fattade inte sammanhanget mellan alkohol och fördjupad depression. Alkoholen blev det lilla muntra hon hade i sin hjärna. Det och fest var hennes drivkraft.

Så här i efterhand ser jag en häpnadsväckande inkompetens kring henne. En rädsla från alla att prata om det verkliga problemet. Ringa in det. Sedan alla dessa män som utnyttjade henne utan att riktigt fatta vad de ställde till med. Ingen pratar om sådant.

Hon hade behövt fatta kopplingen kring alkohol, sitt eget beteendemönster kopplat till att hon blivit utsatt med konkreta verktyg och stöd kring hur hon kunde agera istället för att mota bort dessa män som hon senare frös till is av och blev utsatt av. Att istället för att frysa till is agera. Se mönstret kring dessa män så hon kunde ta en annan väg istället för att frysa till is.

Vad du än varit utsatt för gällande trauma så tror jag på att försöka hitta de som klarat ta sig ur det. Ledsagare. Inkompetensen där ute är så stor. Skrämmande nästan. Vi pratar ju inte om detta. Trotts att det är så vanligt.

Fattade på henne att man skulle behöva göra en storstädning i eliten. De tysta rummen där detta bara får fortgå.

Titta på dina mönster. Finns det drag som gör att du kan undvika att hamna i knäppa situationer? Finns det personlighetstyper som återkommer i ditt liv? Stoppa då dessa förstörda människor innan de når ditt skinn även om de försöker nästla sig in. Försök byta ut negativa tankebanor mot positiva. Allt går att vända bara man byter ut det negativa och tillåter positiva saker få plats. Tror du är på rätt väg gällande traumahantering. Få metoder att frikoppla de tankar som tar över så det positiva inte får plats. Vad du gör så drick inte. Trauma och alkohol är totala motpoler. Hitta andra sätt att agera ut inre fejd på.

Du har förövrigt noll av vad min vän hade. Du är en fighter. Hon var världens bästa men gav upp och lät sina trauman styra vardagen / festerna som spårade ur. Det blev en ond spiral. Du är helt enkelt ascool i mina ögon. Du kan få allt det du drömmer om. Bara du ser upp med de personer som kan göra dig illa och testar nya typer. Kom in i andra sammanhang och försök fånga upp destruktiva mönster. Ta för dig så du når dina mål. Du om någon har potentialen med ditt driv och din energi 🤗. Du har kommit ofantligt långt redan.

Profile picture for user Sisyfos

Vilka fina ord från Tofu Snusen, ta till dig dem.
Fattar att det är svårt att låta bli alkohol, samtidigt gör alkoholen precis det där med dig. Att du mår dåligt, grubblar blir deprimerad. Jäkla skitdryck! Men du kör på, söker hjälp och stöd! Du är som Tofu skriver Ascool.
Lycka till nu! Häll ut den där jäkla drycken! Den är inte värd dig!

Profile picture for user Rosette

Hej Snusen, vill kika in och säga hej till dig.

Du jobbar på trots att det kan vara hur tuft som helst och motvind. Tankar som snurrar om livet och som blir tunga, de ena spinner iväg till nästa sak och nästa sak, jobbigt när det blir så minst sagt. Nu skriver jag något du redan vet, men som ibland kan vara hjälpsamt att påminna sig om, hoppas det kan hjälpa dig; Tankar och känslor är inte fakta, allt detta som snurrar är inte fakta, även om du såklart har det tufft för det har du så är inte allt sanning utan mycket är just dina tankar och känslor om hur det är. Jag och definitivt fler med mig ser inte dig som sorglig utan som någon som har det tufft och jobbar på och verkligen har resurser.

Nu har det varit mycket motstånd en längre tid och alkoholen smög sig in igen. Du är snabbt tillbaka här och berättar, sätter ord på hur du har det och det ger oss chansen att ge dig stöd. Bra gjort att du hör av dig och skriver. Du är inte ensam om att alkoholen kan komma in just när det kan kännas som att bägaren rinner över, saker är svåra att hantera och för en kort stund kan det upplevas som en får släppa det, samtidigt vet vi ju alla om hur mycket mer alkoholen tar än vad den ger. Du är igång i denna förändring och du ger inte upp.

Du har fått några fina svar här och skriv gärna mer och berätta hur det går för dig, vi finns här!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user snusen

Tack för era fina ord de värmer och hjälper💕 Kom iväg till min arbetsträning idag de var så himla skönt. Få tänka på annat en stund. Så nu är jag helt slut ikväll. Funderade i dag på vad gjorde jag tidigare när jag lyckades hålla mig på banan och de var bla skriva här, hade en sån där app som räknade nyktra dagar, lyssnade på poddradio om missbruk/psykisk ohälsa, promenerade mycket använde min ptsd app. När jag valde bort de verktygen allt mer så drack jag mer så måste hitta tillbaka till dessa verktyg och använda dom även de dagar då jag tycker livet är ganska ok.

Profile picture for user Tofu på besök

@snusen Du fixar detta. Du har ju redan tagit dig en bra bit.

Det programmet jag såg om hypnos i relation till dessa trauman var verkligen intressant. Man fattar att det sätter sig hårt när man blir utsatt. Riktigt hårt men är absolut inte omöjliga att hantera. När man såg före - efter gällande hypnos fattade man hur dunkelt dessa trauman sätter sig. Hypnos verkade i detta fallet vara förlösande. Tänk att få verktyg som släpper de inre spärrarna.

Kan ju tänka mig själv hur plågsamt dessa tankar kan te sig. Har ju sett det på nära håll. Det min vän sa var att hon inte klarade se framåt. Hon grubblade ständigt bakåt. Den där jäkla skamkänslan / vanmakt / känna sig tillintetgjord måste man väl komma åt. Så man släpper in goda tankar istället.

Galet att du inte fått mer stöd hittills. Glädjande att höra att du nu är i bättre händer.

Blir verkligen imponerad av dig. Din glöd. Den kommer bära dig hela vägen. 🤗

Profile picture for user snusen

@Tofu på besök Har ochså väldigt svårt se framåt el rättare sagt svårt lita på att de som man uppnår mm kommer finnas kvar. Alltid rädd för något ska sabba för mig och då är de lika bra sabba de själv. Tack :)

Profile picture for user Sisyfos

Ja, det blir nog en slags försvarsmekanism att sabba för sig själv, innan någon annan gör det, för då har man ändå någon typ av kontroll över situationen. Det är bara det att du nu har fattat att du inte har kontroll då heller. Det blir inte bättre av alkohol eller droger. Den insikten gör lite ont tycker jag för det finns ju inget annat som funkar snabbt. Men tiden är din bästa vän i det här Snusen, tiden och nykterheten. Bra att du hittar tillbaka till dina verktyg och din arbetsträning. Det är svårt att kontrollera tankar, men ett sätt är att fokusera på kroppen. Andning etc för att stänga av när det blir för mycket oreda och för djupa grubblerier i huvudet. För mig blir det en enda röra i huvudet när jag dricker.
Jag håller med Tofu om att du är så imponerande och ingen kan ta ifrån dig det du har uppnått och lyckats med den här tiden. Jag tänker att du ska använda det för att bygga upp dig själv inifrån. För jäklar vad mycket du har lyckats med sen du började skriva härinne. Vilket mod du har visat, vilken förändring du har gjort. Du har också haft det tufft med din pappa under tiden och klarat att hålla dig nykter även när det har varit svårt. Jag hoppas du ser det och inte glömmer dina framgångar. Det är så lätt att bara se det som blir fel, men att se det som har varit rätt och klappa sig på axeln för det är helt nödvändigt!

Profile picture for user snusen

Varit några riktigt tunga dagar, är fortfarande tungt men nu har de kommit in lite solsken i livet. Ska bli med katt. En liten skygg men nyfiken tjej som varit med om mycket under sina första år. Hon har fått kämpa både för sina barn och sig själv. Kan känna igen mig i henne, vaksamheten, aldrig kunna slappna av, alltid behöva va på sin vakt. Hon är på ett bra ställe nu och gör framsteg och lär sig att alla människor är inte elaka. Samtidigt skrämmande ja bli ansvarig för henne. Men känner hon kommer in i mitt liv rätt i tid. Vi behöver varandra 💕

Profile picture for user snusen

På måndag kommer hon till mig, längtar verkligen. Ska bli så mysigt att vara med katt igen. Händer en del bra saker just nu, men de gör mig rädd. Kommer de hålla, tänk om de går åt helvete? Och då kommer tankarna på att dricka lika bra sabba allt inan någon annan sabbar det. Men nä ska låta bli drickat om jag så ska behöva slå Knut på mig. Jag får inte sabba de jag byggt upp nu. Jag ska fixa detta.

Profile picture for user Rosette

Hej snusen, vill bara titta in och säga hej och blir glad av att läsa det du skriver, dels att bra saker händer nu och din beslutsamhet kring vara alkoholfri. Du vill och kommer fixa detta! Det är vanligt att tänka och känna så som du gör, tänker på det du skriver om att det gör dig rädd när bra saker händer. Du är igång och fint att du skriver och uppdaterar här. Snart har du katt igen!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Sisyfos

Jag är imponerad av dig Snusen! Jag tänker att du faktiskt har tagit dig upp på banan igen så många gånger att du kan vila i det. Du har provat att dricka igen, det är inte längre för dig. Du vill inte det längre och du har sett något annat. Nu har du snart någon annan att ta hand om. Jag tror att det finns forskning på att ljudet från en katts spinnande påverkar våra lyckohormoner. Hoppas du fått en riktigt högljudd kissekatt. 🐈‍⬛.

Profile picture for user snusen

Nu är hon här. Ligger ihoprullad i en vinterjacka, livrädd. Men varit framme och ätit lite. Vi fick kämpa för fånga in henne, sen var de jätteläskigt åka bil och sitta i en bur och inte förstå vad som händer. Men fått klappa henne lite. Min lilla tjej 😻

Profile picture for user snusen

Denna katt, hon är underbar. Börjar bli mer bekväm här hemma. Och när hon vill kela så talar om om de. Där hon var inan jamade hon aldrig men de gör hon nu, och vill ju så gärna bli klappad men är ju läskigt men vågar komma till mig nu när jag sträcker fram handen. Hon är så söt. Men gillar inte snabba rörelser el plötsliga ljud de är läskigt. Och hon vågar sig fram och älskar sitt lilla klös hus. Ratar våt foder slickar bara i sig såsen :) Men dyr mousse för katter de gick hem. Hon kommer bli så bortskämd.
Ha en trevlig helg

Profile picture for user Tofu på besök

@snusen Vad härligt det låter. Verkar som ni skapat fint band redan. Själv har vi hund. Har alltid haft djur och även katter. Vår senaste katt var som en hund. Så mysig. Hans favoritplats att sova på vad handfatet på toaletten. Där lekte han ibland med vattnet. Den enda katt jag haft som lekt med vatten ❤.