@Jakten Grattis till 2 veckor imorgon!🥳. Som du säger är det inte en kompis egentligen, en riktig kompis hjälper men dunken den stjälper. Ja, det kommer att bli mycket bättre om några veckor, så stå ut och kämpa på som du gör💪.

Ha det gott!🌷💕

17 Dagar idag! Nu känns det bättre. Det är Söndag kl 09:40 och jag är utvilad trots att jag inte sovit så många timmar. Det är nu belöningen kommer så sakta, det är de små sakerna som gör skillnaden och som är så viktiga att bli påmind och glädjas över.

Jag minns från mitt förra alkoholstopp hur skönt det var i kroppen och i skallen efter två månader, jag vill och ska dit igen och även testa att utforska hur det kan kännas efter ett halvår, år osv.
Har bestämt mig för att vara snäll med mig själv varje dag och det innebär så klart att inte förgifta sig själv, slarva med maten och förkorta livet.

Det går ju inte att veta hur gammal man skulle bli om man inte hade någon last, om man inte dricker, röker eller snusar men att upphöra med det som uppenbart får en att må sämre och sämre, dag för dag och som på sikt riskerar att ge en massa hemska sjukdomar är i teorin inget svårt val. Verkligheten är något annat. Det är inte lätt men som ”beroendeperson” så vill jag tro att det går att bli beroende av nykterhet och klara tankar, bra sömn, godare kaffe och ett betydligt bättre humör och minne.

Har alltid haft något sorts beroende ända sedan jag var liten. Var alltid ”tvungen” att träna hårdast, vinna mest, prestera bäst på prov i skolan, tjäna mest pengar, leva livet i 190km/h.
Jag analyserar och funderar mycket över detta och ser att alkoholen har varit ett sätt att bedöva sig, ge tröst och tillfällig fake-glädje när insikten om att det inte går som det var tänkt blev för stor. Efter ett tag blev ångesten över att förstöra för sig själv en nog så stor motivator att dricka så då blev det ett självspelande piano.

Min teori är att de (jag & andra) som dricker (för mycket alkohol gör det för att må bättre och att de flesta faktiskt tycker om sig själva och vill sitt bästa men att det blir en felprogrammering en bugg i systemet som gör att det är så lätt att bli vilseledd av den tillfälliga glädje och lättnad som giftet ger. Det finns inget långsiktigt gott i det därför ska jag nu uppdatera systemet varje dag och se till att ladda ner alla viktiga insikter under dagarna och starta om systemet på nätterna med riktig sömn som gör nytta.

Ha en bra dag!

@Jakten Tack för ditt inlägg och att få ta del av dina insikter. Härligt att du börjar få ta del av belöningen som nykterheten innebär. Jag upplever att jag, som också är en beroendeperson, har blivit beroende av nykterheten med klara tankar, med balanserat och stabilt humör, bättre minne, tillgång till mina känslor och behov, positiva tankar om mitt fortsatta nyktra liv som blivit min nya livsstil, insikt om att jag är beroende och inte kan dricka alkohol mer, bättre sömn och så mycket godare kaffe. Jag har snart varit nykter i 6 månader och det känns bara bättre och bättre. Det ger ringar på vattnet till att äta nyttigt, träna och njuta av naturen och göra aktiviteter.

Din teori håller jag med om. Vår beroendehjärna har blivit felprogrammerad pga alkoholen och för gott. Tror dock inte att den går att om programmera om så att inte belöningssystemet går igång och får kickar om den tillförs alkohol. Det går dock att få en balanserad hjärna igen som återhämtar sig med god sömn och om den inte får alkohol. Man mår då bra och belöningssystemet ger måbra hormoner av belöningar som inte innehåller alkohol, som en hjärna ska fungera. Har man en beroendehjärna så finns det bara ett sätt som funkar, att inte ge den alkohol och att aldrig ta det första glaset.

Ha en fin söndag!🌞🌷💕

24 dagar idag och första helnyktra påsken på väldigt länge. Är glad över de här 24 dagarna och nu märker jag av de positiva effekterna ännu mer, typ en aning bättre minne, mindre ångest och lite mer aptit på livet.
Kaffet som sagt, till och med snabbkaffet blir godare.

29 dagar, snart en hel månad nykter, detta är stort.
Ska fira det med att sova tidigt och länge. Är väldigt trött nu och har varit det i nästan en vecka trots att jag sovit och ätit bra, vet inte vad det beror på men det kanske kan vara att kroppen slappnar av när den inte stressas av alkoholen?

31 dagar ✅ men…
Nu har jag uppnått en milstolpe och då tyvärr börjat förhandla med mig själv och det är nära att det går åt fel håll. Känner precis som förra gången att det gått lättare än jag trodde och att det nog inte ”skulle vara så farligt… Men jag är ju nykter och har därför en viss impulskontroll kvar trots allt och kommer att förbli nykter åtminstone idag. Det går tungt nu och alla anledningar till att skaffa hem en flaska eller tre söks med automatik, känner mig som en svamp till all negativitet och en del av mig söker som sagt anledningar men den här gången ska den sidan som söker anledningar till nykterhet vinna, jag hoppas det och skriver för att få ut det ur systemet. God natt

majken_r

@Jakten känner igen mig, mål som nås och plötsligt börjar förhandlaren stöta på. Bra att hålla ut och ta sig igenom den lite grå jobbiga fasen och se hur det känns sen🌱

Du kanske ska läsa din egen tråd Jakten. Du skrev att det hände nåt hjärnan på dag 77 förra gången. Det gör det… det händer något väldigt bra vid längre nykterhet. En månad till är en bagatell nu när du hållit upp så länge och förhandlingarna och tankarna kommer sannolikt att avklinga. Eller om det blir för jobbigt att tänka en månad så räcker ju ”idag”, men du kan bryta ditt negativa tankemönster och det går lättare nykter. Fokus på det positiva. Fokus utanför dig själv. Gör något bra för någon annan då får du också effekt från dophamin. Håll dig på banan. Lycka till!

Gårdagen gick bra och idag finns inte något sug alls. Inser också att vanan att ”fira” framgångar och att trösta sig vid motgångar är starkare än man tror, den grå tråkiga och jobbiga fasen är nu och den ska bara passera, det bara är så. @majken_r

Japp, du har helt rätt i att det går att bryta tankemönstret, gjorde som du sa och gick tillbaka i tråden och kollade hur det var och faktiskt, jag minns verkligen hur bra dag 77 kändes och dit ska jag igen. Det är riktigt bra att skriva ner sina dagar, bra som dåliga och gå tillbaka när det går tungt. Det gav nog en dopaminkick eller kanske är det endorfiner av att klara av de två senaste tunga dagarna, tack för stöttningen igår. Det är när jag är själv och ensam som förhandlingarna sätter igång och vanan gör att det som tidigare resulterade i tomma flaskor vid de tillfällena nu blir väldigt påtagliga (fysiskt och psykiskt) och resulterar i jobbiga förhandlingar vilket i sig är positivt då det inte öppnas en flaska på automatik. @Sisyfos

41 dagar. Det går bättre, vägrar att slappna av denna gång. Planen för 41 dagar sedan var att inte sätta något slutdatum. Mår mycket bättre kroppsligt och i huvudet även om det inte är bra ännu. Sömnen är riktigt dålig för tillfället och den får väl vara det, bättre trött på grund av sömnbrist än gift.