Jag har bestämt mig, trots där finns en viss ambivalens så har jag bestämt mig nu! Denna gången måste det bli!

@vår2022
Tack snälla du!! Blir helt tårögd av ditt pepp och omtanke.
Det är ett omskakande beslut..... man haf så svårt samtidigt att visualisera hur det ska se ut tex en fredagskväll som denna.......

@Natalia åhhh tack för att du frågar 💗
Jag mår ok, känner mig ganska tillbaka dragen i familjen idag, kanske inte konstigt...
Men nu efter jag läst här lite så känner jag stort stöd i att tänka "en dag i taget".
Hur mår du?

Bra beslut! Det man fattar efter ett tag utan är att vinet inte tillför extra njutning. Nästan tvärtom. Lättast att avstå är det om man inte har vin hemma. Det är så lätt annars att gå på gammal vana.

@Sisyfos är det så??! Jag har en tanke om att det är tvärtom, att vinet gör att man känner mer. Jag brukar ha lättare att känna tex tacksamhet efter 2 glas vin. Jag plockade bort allt "mitt" vin idag. Hade velat kasta det egentligen men tror det är alkoholjävulen som la ut det i ett låst skåp i ladan. Nyklen gav jag till min man. Ska jag kasta det imorgon?

Svarade på frågan om preparat som dämpat sug för mig men svarade i den tråd du ställde frågan. Kan ge dig ett svar här med.

Till att börja med vill jag berätta att jag är känslig för biverkningarna som kommer med de läkarförskrivna preparaten. Går du via vården finns Naltrexon som används för att minska just känslor av sug. Via vården förskrivs även lugnande preparat som tex Lergigan, Atarax och Theralen. Dessa skapar inget beroende.

Jag har provar Teanin och sedan Tyrosin. Läs på om du vill. Har hjälpt mig dämpa just sug på ett bra sätt. Cbd-snus har också hjälpt mig men fick lite väl oönskade bieffekter. Cbd finns som olja också ❤

@Ella69

Hej igen!
Log just lite snällt och förstående med dig ❤ Kom nämligen att tänka på ett tillfälle då jag bad min ex sambo att gömma mina tabletter, som jag hade ett starkt beroende av. Bad honom gömma dem på en bra plats så jag inte skulle kunna ta fler den kvällen. Och det gjorde han. Jag var inte någonstans i närheten när han gömde dem. Tog mig typ 2 minuter att hitta dem när det väl var sig av.
För mig har det aldrig fungerat att ha mitt "beroende" någonstans hemmavid. Det har triggar för mycket. Häll ut det. Ge bort det. Ha det inte hemma. Så länge du vet att det finns där så kommer du att komma åt det när beroendet talar om för dig att set är en bra idé oavsett om du själv tycker att det är en dålig idé.

@Ella69 När man dricker ett glas vin, blir man oftast avslappnad och lugn och som du säger kanske även mer tacksam. Den känslan är ju inte riktigt äkta och då det är alkoholen som framkallar känslan. Är man beroende stannar det inte med ett glas vin, det blir fler. För mig hela flaskan eller mer. Man bedövar hjärnan och det rationella/förnuftiga delen sätts ur spel. Känslohjärnan tar över och man blir mer impulsstyrd. Som beroende har hjärnans belöningssystem förstörts och den vill hela tiden ha mer vin som belöning och kick. Så från en avslappnande känsla efter ett glas, sätter alkoholdjävulen igång med att skrika efter mer belöning/kickar/vin och det går inte att stoppa. Nu är det inte så skönt och avslappnande längre. Känslor som kommer är ångest, skuld och skam. Bakis och darrig på morgonen.

Det skönaste med att vara nykter är att skamkänslorna som alkoholen framkallar tynar bort. Man får tag på sina äkta, riktiga och sanna känslor. Man kommer i kontakt med sig själv och tacksamhetskänslorna över att att vakna nykter och fräsch varje morgon över kaffet som smakar extra gott, är så verkligen härliga.

För mig var det jobbigast de 4-5 första dagarna, men sedan släppte ångesten. Jag kastade allt vin. Min man är med mig på detta och vi köper inte hem vin längre. Han dricker 3,5 öl och jag alkoholfri öl och är nöjd med det.

Kämpa på och skriv här, allt du känner och funderar på. Det har varit/är oerhört viktigt forum för mig och jag använder det mycket som en dagbok. Jag kan här vara öppen och ärlig med likasinnade och vi har kampen mot alkoholen gemensamt.

Ha en fin nykter fredagskväll och en skön nykter lördagsmorgon🌷💕

@vår2022 tack för det du skriver. Det känns så skönt att inte vara ensam och att någon verkligen vet och förstår! Jag ska snart lägga mig, nykter! :)
Tack för att du skrivit till mig idag, det har hjälpt mig! 💗