Hej, dags för ZOOM-träff!

Tid: torsdag den 24 februari kl:12, hoppas att lunchtid gör att det underlättar för er som arbetar.
Vi håller på en timme. Temat kommer vara Motivation!

Vi önskar att ni som är med presenterar sig på något sätt. Med video, bild, nick, röst eller i chatten som text. Vi vill värna om anonymiteten och samtidigt behålla den värme och respekt som genomsyrar forumet.
Vi kommer att lägga upp en länk till träffen här samma dag!

Varmt välkomna,
Rosette och alla andra i admi.

Hej, vi bjuder även nu in till en andra ZOOM-träff för anhöriga!

Tid: fredag 4e mars kl 12:00. Vi hoppas att tiden fungerar, det är lunchtid så det kanske ska underlätta för er som arbetar. Vi håller på ca en timme.

Det kommer inte vara ett särskilt tema på denna träff utan vi tar det efter behov av er som är där.

Jag nämner det igen då vi tänker lika oavsett om en är här för egen del eller som anhörig, det vi önskar av er även här är att alla presenterar sig. Med video, bild, nick, röst eller i chatten som text. Vi vill värna om anonymiteten och samtidigt behålla den värme och respekt som genomsyrar forumet.

Varmt välkomna,
Rosette och alla andra i admi.

Hej selas!
Du är nyfiken på vilket typ av anhörigstöd som finns i Stockholm om jag förstår rätt. Det vi har här är en zoom-träff bara någon timme som ett komplement till det anhörigforum vi har här, såklart finns det annat stöd. Dock är jag osäker på hur det ser ut gällande träffar och liknande. Varje kommun ska ha någon slags stöd, då kan en kolla på kommunens hemsida oftast under omsorg/stöd och söka under beroende, där brukar information om stöd till anhöriga ligga. Det finns även organisationer så som Al-anon som har träffar och dem kan du se på deras hemsida (tror jag) och ta kontakt med den grupp du är nyfiken på, höra om de har träffar nu eller hur det fungerar. https://www.al-anon.se/ Det finns också stöd via beroendemottagningar och dessa finns placerade i olika kommuner, även där kan det se lite olika ut kring möjligheten att få stöd via träffar samtidigt går det alltid att kontakta dem och höra efter.
Nu har du fått många förslag här, vill skicka med ett till, vi har en stödtelefon Alkohollinjen 020-84 44 48 dit skulle du kunna ringa om du vill, de ger stöd till anhöriga och kan även hjälpa till att se vart det finns anhörigstöd nära där du bor.

Läs och skriv gärna här på vårt anhörigforum såklart!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Li-Lo

Halloj & välkommen!

Du har uppfattat det helt rätt och vi kommer lägga ut länken här någon timme innan vi sätter igång på torsdag klockan 12.00.

Hoppas att vi ses då
Li-Lo
Alkoholhjälpen

La mitt inlägg helt fel (i inlägget ovan). Här får jag dock svar på frågan om det är möte eller ej.
Jag tror att många missar att det är Zoommöte i morgon eftersom inbjudan inte ligger i de trådar som folk håller till i.

Zoom-mötet har flugit lite under radarn för mig också. Förvisso har jag varit på jobbresa och så. Nu fungerar ändå lunchmöte bra för mig 17 av 18 ggr, men just denna lunchen ser det ut som att jag inte kan delta, om inte ett annat åtagande skulle bli inställt. :( Men jag hoppas att det blir stor uppslutning ändå och att det blir ett trevligt möte!

Hej TappadIgen, du har helt rätt, det var en träff planerad som blev inställd tyvärr i sista stund, missade ditt meddelande här tyvärr. Vi återkommer inom snart med information om när nästa träff blir.

Vad tror du och ni andra, skulle ni hellre vilja ha en fysisk träff senare i vår om det går att få till?

Om vi tar en Zoom-träff finns önskemål på tider på dagen som fungerar?

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

@Rosette Tack för svar. Jag kan ju bara svara för mig själv såklart. Jag tror för övrigt att det inte är så många som ser den här tråden, kanske för att man hänger i det forumdelarna som man känner sig bekväm i. Men till mitt svar då.

Jag jobbar ju dagtid, men ganska flexibelt. Egentligen fungerar 12-13, eller 16 eller senare allra bäst för mig, men det är svårt att planera in i förväg. Det förra mötet i Februari missade jag ju men så blev det att jag kunde denna gången, men det var inte helt säkert. Sen har vi ju varit ganska få vid mötena också, kanske till viss del för synligheten då.

En fysisk träff hade också varit rolig och kanske blir uppslutningen större, men det är såklart inte alla som bor nära Stockholm. Så det skulle ju behöva planeras in i förväg.

@Rosette skrev:"Vad tror du och ni andra, skulle ni hellre vilja ha en fysisk träff senare i vår om det går att få till?

Om vi tar en Zoom-träff finns önskemål på tider på dagen som fungerar?"

Det har inte blivit så många svar sedan sist så jag testar att bumpa tråden lite. Mitt svar finns ju redan att jag har svårt att säga en perfekt tid för Zoom-möte på grund av flexibel arbetstid, men lunchtid är ofta bra.

Hade varit roligt att höra från fler om de är intresserade av Zoom-möte?