Lyckades i höstas vara nykter 65 dagar. Målet var aldrig total nykterhet så när jag väl testade igen gick det snabbt utför. Inga konstigheter egentligen. Men nu vill /måste jag sluta igen. Mitt förhållande håller på att gå åt pipsvängen. Min familj drabbas. Mina barn förtjänar bättre.

Hur slutar jag igen?! 😭

@Fiktiv Hej och välkommen hit! Bra att du tagit beslutet att sluta dricka för din egen skull och din familjs skull. Börja med att gå med i alkoholprogrammet här på forumet, hittas under stöd. Det ger dig stöd till att fundera på dina alkoholvanor och vägen framåt, den är 10 veckor. Fundera på hur du lyckades avstå alkohol förra gången du var nykter 65 dagar, du kanske hittar motivation därifrån. Du kan också ta kontakt med en rådgivare här på forumet och prata igenom hur du har det. Att skriva här om allt är mycket bra, man får stöd och pepp från folk i liknande situationer samt likaså att läsa om andras resor till nykterheten.

Kämpa på, du kommer att klara det då viljan finns!🌷💕

Hej @Fiktiv Jag håller helt med @vår2022. Jag har gjort likadant, det har hjälpt mig, är på dag 51 som nykter nu.
Jag läste här någonstans "Det svåra är inte att sluta, det svåra är att inte börja igen" (tror det var så)
Sen måste man ha målet som helt alkoholfri,, det går inte att förhandla med Team Alkohol,, den vinner oftast alla ronder. Det är bättre att inte ge sig in i den matchen, oddsen är dåliga där.
Lycka till!

Hej, känner igen det där mönstret. Beroendet (om du utvecklat det) är progressivt så oavsett paus så fortsätter man där man slutade. Några tips (jag kämpar själv men är på god väg mot tillfrisknande nu, endast dag 27)

- läs/lyssna på boken Skål ta mig fan
- kolla på dokumentären risky drinkers
- ta hjälp av beroendevården.
- testa AA/12-steg
- läs på om hur beroende fungerar
- lyssna på alkispodden

Lycka till 🙏

@Fiktiv Välkommen tillbaka 🥰
Du har ju stark motivation i det du skriver! Ett bra beslut är att vara helt a-fri en period, många rekommenderar det. Men det vet du ju redan! Att vara beslutsam förstås o inte ge sig - lätt att skriva förstås - men jag tror på det.
Hoppas du kommit till den punkt som den här gången hjälper dig!!!
Lycka till kram från mig 🤗

Hej igen.
Nej det inget bra detta. Har fler onyktra dagar än nyktra. Mitt största bekymmer just nu är att bestämma mig för när jag vill sluta. För att om jag misslyckas den dagen så kommer jag ännu en gång känna mig så jävla misslyckad. Den känslan har jag redan idag men den kommer vara starkare. I helgen var jag i Tyskland och bunkrade upp. Examensfest vankas om mindre än 2 veckor. Just nu går tankarna att efter den helgen får det vara slut. Men just det. Ska ju till sweden rock festival sen... 😳 Nä vi får se helt enkelt. Kanske efter festivalen då...

Hej, kan du ta lite hjälp för att ha bättre förutsättningar att lyckas? Samtalsstöd, medicin, något att hålla i för att ge lite stöd i början. Och angående när, jag tror sällan det perfekta tillfället finns. Varför ska det drickas på en examensfest, är det viktigt? Att fira att en människa lyckats kan ju lika gärna göras med alkoholfritt bubbel. Du behöver kanske jobba med tänket att alkoholen är så viktig, det är så svårt att sluta om man tror att man missar något som inte dricker. Åtminstone jag tycker att jag snarare slipper något, och har lika kul som tidigare. Jag älskar numera att gå på konsert nykter, kanske ska du testa det på Sweden rock? Prova att vara nykter första dagen och se vad som händer. Slash är nykterist numera, bara en sån sak. Hur som, bra att du är på gång mot en förändring, jag tror du har mycket att vinna.

Jag förstår. För många går det ju bra att sluta på egen hand, forumet här kan vara till stor hjälp. Jag tänker att det är viktigt att läsa på och alkohol och se igenom den där bilden man har av att alkohol skulle vara det enda som ger livet guldkant. Så är det bara medan man är beroende, det släpper vartefter. Så tro på att du kan sluta och att du faktiskt inte behöver alkoholen. För mig har relationen med mina barn blivit så mycket bättre. Jag har energi för dem, och jag tror de känner av att jag är mycket stabilare nu, även om de sällan direkt så mig full. Både min fysiska och psykiska hälsa har också förbättrats. Ha tålamod och vägra offerkoftan så kommer det gå bra tror jag!

@Fiktiv gjorde samma resa och blev av med allt utom alkoholen. Den måste man ändra beteende för att bli fri från. Jag fick gå den långa vägen och nästan bli besegrad av den. Men nu står jag upp och kör på så bra jag kan. Har planer hur jag ska göra om det börjar gå åt pipan. Du kan fixa det medans kroppen och huvudet är helt. Låt det inte gå så långt så du förstör dig pga den skiten. Finns inga genvägar. Kör på!!