Har inte riktigt pejl på funktionerna här, mitt första inlägg blev tomt 😶
Jag vill sluta dricka. Har druckit alldeles för mycket alkohol nästan dagligen under senaste 5 åren. Nu håller hela mitt liv på att krascha. Jag har så mkt ångest vilket jag dämpar med mer alkohol. Ekonomin i botten… Påverkade relationer… Trög hjärna… hur kunde jag hamna här?!?
Antar att jag söker stöttning på detta forum. Känner igen mig så väl i många andras inlägg här. Också lite befriande att skriva ner tankar om mitt beteende som jag skäms så oerhört för.

Vet inte var jag ska börja men tror att jag tar det från början.
Jag har alltid gillat känslan när alkoholen kryper in i kropp och hjärna. Som en känsla av att vara stark och smart, ja t.o.m. oövervinnerlig! Så skön känsla när man är en person som alltid tvivlar sig själv och lägger mkt huvudbry på vad andra ska tycka om en själv. Alkoholen blev dock inte min första flykt, det blev ätstörning. Blev frisk från den fem år senare. 10 år efter det började jag dricka. Vilken härlig tillflyktsort!! Men så hårda landningar…
Inser att jag måste sluta nu. A tar för mkt plats i mitt liv och ångesten är total.
Vad motiverade er att sluta?

@Jakanej Välkommen hit! Ja, det är befriande att vara ärlig och skriva ned sina tankar man skäms för. På detta forum känner de flesta igen detta och det är en början på förändrat beteende. Det som är skönt är att när man slutat dricka så mildras ångest, skuld och skam som beror på intaget av alkohol.

Ett tips är att gå med i alkoholprogrammet här på forumet, det är ett bra stöd för att sätta mål och strategier och att skriva här.

Lycka till!🌺

@Jakanej Det finns några här på forumet som berättat om tidigare ätstörningar som sedan övergått i alkoholmissbruk. Det som motiverat mig till att sluta är att alkoholen nästan tog över mitt liv. Allt kretsade kring när, var jag skulle dricka och se till att det alltid fanns alkohol. Ångesten, skulden och skammen höll på att förgöra mig. Plufsig och grå i ansikte och kropp. Jag drog mig allt mer inåt och ville gömma mig. Det som motiverade mig var att bli fräsch igen och inte vakna nykter varje morgon. Att slippa ångesten och skammen för att jag drack. Att inte behöva planera mitt liv efter att dricka och införskaffa alkohol. Få bättre självkänsla och klarare hjärna. Orka vara mer social. Och så har det också blivit😁

@vår2022 förstod det 😊. Och jag förstår vad du menar med att alkoholen nästan tog över ditt liv. Hur mår du nu?
Jag känner igen det här missbruket med ätstörningen. Ett evigt planerande, införskaffande och att till sist äntligen få försvinna en stund…!
Precis som ätstörningen tog över har nu a gjort detsamma.
Jag klarade det då, jag borde klara det nu.

@Jakanej Ja, du kommer att klara det!💪. Tänker att ett beroende/missbruk oavsett vad det är ser ganska likt ut i sitt ”innehåll” och att det är lätt att gå från ett missbruket till ett annat, i värsta fall blir det två missbruk samtidigt. Tex både knark och alkohol. Jag har precis idag varit nykter i 7 månader och jag mår så bra. Det är så oerhört befriande att vara ur missbruket. Det är som att ha fått ett nytt liv på ett sätt och slippa det tunga oket alkoholen medförde. Min relation till min man är mycket bättre utan tjafs, gräl och missförstånd, relationen till mina barn är också mycket bättre. Men det viktigaste av allt är att jag trivs och tycker om mig själv och det påverkar alla mina relationer. Jag är beroende och kan därför aldrig mer dricka alkohol, då skulle alkoholdjävulen i min beroendehjärna börja härja igen och jag skulle vara fast i skiten igen. Det är den du beskriver, alkoholen som kryper in i kropp och hjärna.

Hur känns det för dig att ta dig an att sluta dricka? Vad kan motivera dig?