Fredag eftermiddag och helgen är på intågande. Rutinen att laga mat och öppna en flaska rödvin har varit standard i många år. Lite lagom mysigt för många år sedan som eskalerat till lite mindre mysigt på måndag morgon sista året. Men det sitter i ryggmärgen och suget/vanan gör sig påmind. Första helgen gick ju bra men tidigare har jag fallit på helg nr 2 och det vill jag inte denna gång....
Ni som varit nyktra en längre tid. När vågar man tro att suget klingat av? Individuellt kanske?

Måste bara säga att jag blir inspirerad av de så kallade framgångssagorna och glädjer mig med de personer som lyckats bli a-fri efter att ha kämpat med alla krafter🌺
Men jag anser att vi alla tillför mycket i forumet oavsett återfall, tvivel, ångest och känslor av misslyckande
@varafrisk även om jag inte skriver mycket så läser jag dina inlägg och beundrar din ärlighet och din kamp mot alkohol och mörka tankar. Stå på dig och ha en bra dag🙏

I morgon åker jag och några kollegor på en tvådagars utbildning med hotellövernattning. Det händer inte ofta men det innebär vanligtvis middag med vindrickande. Tänker se kvällen ur ett beteendevetenskapliga perspektiv🙃 Vara nykter och registrera hur de övriga förändras i takt med a-intaget. Det får bli mitt fokus så att jag själv inte får för mig att ta några glas. Jag har ju tillåtit mig att dricka måttligt i sociala sammanhang några gånger men överväger faktiskt att skippa även det.

Dag 108 och jag sitter och njuter av solen denna underbara söndagsmorgon. Har tillslut tagit beslutet att avstå att dricka måttligt i sociala sammanhang.
Inväntar min särbo som kommer hem efter sin senaste två-veckors arbetsperiod. Glädjer mig att fortsätta jobba i vårt gemensamma renoveringsobjekt.
Ser fram emot ett helnyktert liv.
Ha en trevlig söndag alla kämpar därute🌞🥰

@Annja Grattis till 108 dagar!🥳. Det är så skönt när man kan landa i ett beslut som känns rätt, man behöver inte fundera så mycket mer på det då, det tar mycket tid och energi. Vad skönt att få hem särbon och att få fortsätta renoveringen.

Njut av solen och ha en fin söndag🌷🌞💕

Ja precis, så rätt du har! Bara att tänka och våndas inför varje evenemang, aw och resor tar sån onödig energi. Mitt beslut växte fram när jag var med kollegor på utbildning. Flera dagar innan vi åkte tänkte jag på om jag skulle unna mig eller inte. På hotellet korkade de upp, restaurangen på kvällen dracks det och hela tiden förhandlade jag med mig själv.
Det känns skönt att beslutet växt fram.
Tack för feedback🌺🌺🌺

Dag 115 och dag 8 sen jag tog beslutet om ett helnyktert liv.
Känner mig helt utpumpad nu. Alltför mycket på jobbet. Utöver mina egna uppgifter även utfört en del "måstejobb" för en sjukskriven kollega.
Ovanpå det har vi jobbat i vårt renoveringsobjekt. Mestadels utomhus med att röja hur mycket skrot som helst och gräva upp en trädgård som liksom huset stått orört de senaste 15 åren.
Fällt träd, dragit grenar, lagt dräneringsrör till planerade stuprör och hängrännor med mera.
Utpumpad men glad och sover gott på nätterna🙂

@Annja Skönt att du känner dig glad trots att du är utpumpad och sover gott. Känner mig också utpumpad med för mycket omkring mig och haft svårt att sova lugnt, är lite uppe i varv då också. Men att sova gott ger återhämtning och ny energi. Grattis till alla dina 116 dagar!🥳🌷💕

@Annja Hej! Såg att du skrev i ett inlägg att du tänker mer på alkohol nu sedan du tog beslutet att inte dricka mer. Tänker att det kan bero på att det finns fokus på att du nu inte aldrig mer kan dricka alkohol och det tar en del energi. Om man fokuserar på något man inte får fokusera på, tex du får inte tänka på en röd elefant. Det enda man tänker på är en röd elefant. Det innebär att det man fokuserar på ökar i tillväxt, det blir allt mer tankar på det. Jag brukar tänka på det som att dit uppmärksamheten går, sker tillväxt. Så ett sätt att flytta sin uppmärksamhet är att tänka på positiva saker som nykterheten medför och rikta fokus på det. Tex, det är så skönt att vara pigg och fräsch varje morgon jag vaknar/har inte ångest varje morgon jag vaknar/behöver inte förhandla mer om alkohol som tar så mycket energi/det är så skönt att kunna träna tidigt på morgonen/jag känner riktiga känslor och dövar inte bort dem mm. Detta är ett sätt som hjälpt mig och genererar så mycket positiva tankar om nykterheten och ger energi istället för att ta energi.

Ha en fin fredag!🌺💕

@vår2022 Hej och tack för input! Jag var inte riktigt förberedd på att beslutet skulle generera mer tankar på vin när det fungerat så bra hittills. Till viss del tror jag att det även beror på att det är flera dagar i juni med större festligheter som jag är inbjuden på. Du har nog också rätt i att det handlar om att mentalt styra om tankarna till allt som är positivt med nykterheten. Jag får ta tag i den mentala träningen också.👍
Läste ditt inlägg om jobbintervjuerna och den största utmaningen som var att bli alkoholfri😊 vilken bra tankeställare. Det borde samhället i stort ta till sig.

Önskar dig en riktigt fin helg och hoppas solen och värmen återkommer🌞

4 månader idag!
Vaknade pigg kl 06 och kom iväg på ett tidigt träningspass. Det är ju så skönt att vakna en lördagsmorgon och känna sig stark. Hur kan jag ens ifrågasätta mitt beslut att vara helnykter?
Jag får styra tankarna till allt det positiva precis som @vår2022 så klokt skriver.
Inget jobb på renoveringsobjektet i dag då min särbo är ute på jobb igen.
Ska ge mitt eget hus och trädgård lite omsorg som blivit så eftersatt sista tiden.
Önskar er alla en underbar dag 🌺

@Annja Grattis till 4månader!🥳. Det är verkligen skönt att starta dagen med ett träningspass! Hela dagen blir så mycket bättre😁. Det skulle man inte orka eller vilja som bakis. Börjar nytt jobb 1 juni och då har jag funderingar på att göra pass tidigt på morgonen innan jag börjar jobba, tränar hellre på morgonen än på kvällen. Tankens kraft är stor liksom dess påverkan, på såväl negativa som positiva tankar. Brukar också tänka att nykterhetens effekter är så mycket mer värda än drickandets effekter, så det är helt enkelt inte värt att dricka alkohol och må dåligt.

Ha en fin lördag!🌱💕

@vår2022 så spännande att börja på ett nytt jobb. Jag har varit på samma arbetsplats de senaste 25 åren och tänker ofta att jag borde göra något annat för min egen personliga utvecklings skull. Är nog lite för feg och tror inte jag är så attraktiv på arbetsmarknaden längre🙄.
Träning på morgonen är verkligen toppen. Man är pigg under arbetsdagen och sover gott på natten. Jag har arbetsplatsen bara några minuter från badhus och gym så det finns inget att skylla på om det inte blir ett pass 🙂
Önskar dig lycka till på nya arbetet och en din fortsättning på söndagskvällen🌺

Mors dag i dag.🌺 Jag är lycklig som har fyra barn och två barnbarn men alla är tyvärr utflyttade dit jobb och universitet finns. De hör ändå av sig en sån här dag och relationerna är fina.
Själv valde jag att INTE ringa min egen mamma på äldreboendet 60 mil härifrån.
En narcississtisk mamma som misshandlade oss barn fysiskt och psykiskt så illa att hon inte fick vårdnaden vid skilsmässan. Därmed försvann hon ur våra liv och hörde inte av sig förrän hon blivit gammal, ensam och sjuklig....cirka 40 år senare...

@Annja
Grattis till 4 månader, wow säger jag bara!! Imponerad! 🙌
Vad tråkigt att höra om din mamma, usch det måste ha gjort ont på många sätt. Skönt att själv kunna reparera livet lite genom att ha en bra & fin kontakt med dina barn! Jag är säker på att du är en fin & kärleksfull mamma som är värd allt gott på Mors Dag! ❤️
Ha en fin kväll! 🤗

@Rehacer tackar! tycker att du kämpar på lika bra 🙂. Ja vi har nog alla med oss saker i ryggsäcken som tynger men det är ju en del av livet som man får lära sig att hantera. Att ta till alkohol när känslorna blir jobbiga är nog det sämsta alternativet. Känns skönt att ha kommit till insikt även om vägen dit är lite krokig.
Lycka till med lönesamtalet. (Jag hade mitt i fredags som i princip var en kopia av de senaste 10 årens lönesamtal🤨)
Ha en fortsatt fin kväll🌺