Jag har alltid druckit lite för mycket, varit lite för full, sagt lite för många dumma saker, varit lite för bakis, haft för många minnesluckor och kräkt lite för ofta av alkohol.
Har klarat 3 graviditeter med efterföljande amning utan alkohol
Har haft en längre alkoholfri period på 300 dagar tror jag, och fram till April i år hade jag 6 vita månader.
Nykterhet i perioder är bra för mig men jag faller tillbaka i gamla spår.
Är 45 år gammal och tränar fortfarande på att dricka med måtta.
Bäst för mig vore att inte dricka alls men jag klarar det inte i längden.
Så nu är jag här och hoppas att detta kommer att funka.
Jag är under utredning för nyligen upptäckta förändringar i bukspottkörteln och är väldigt rädd för att utveckla cancer. Har samtal med läkare på torsdag, och antagligen ett par undersökningar ytterligare framför mig.
Försöker att inte få panik men ibland kommer den smygande.
Det är läget just nu.

@Surkärring åh vad jobbigt med väntan på att utredning och undersökningar blir färdiga. Önskar dig allt gott.

Du har gjort ett fantastiskt jobb med att försöka hålla dig kvar på den nyktra banan. Lycka till med valet måttligt 💕

@Surkärring jobbigt läge, men du har ju varit väldigt bra på att hålla dig helt vit, får jag säga! en undring: vilken strategi väljer du för att dricka måttligt? nyfiken, pga att jag själv ska testa en sådan variant nu. är i ett riskbruk där jag 9 ggr av 10 klarar av att dricka "lagom", men sen faller ner i okontrollerat drickande med minneslucka och ångest som följd. alltid vid festliga tillfällen med roliga människor, då jag passar på att släppa kontrollen.

har nu fattat att det verkligen inte funkar för mig att tänka så. ska försöka testa en strategi som bygger på att kartlägga risktillfällen och då dricka kontrollerat/långsamt (1 standardglas i timmen, max 3 standardglas per kväll). kanske också varva med alkoholfritt. jag är ingen blyg person som behöver alkohol för att vara social, så det är verkligen bara ett sällskapsdrickande av gammal vana.