Dag 71
Mitt första inlägg här. Jag har läst trådarna i ca 6 månader och de har varit ett stort stöd.
Jag har efter några år som sk periodare bestämt mig för att bli sällan drickare . Måttligt har lyckats 1 gång av 100 så inser att det är svårt Jag har valt mitt mål som att dricka så sällan som möjligt för jag vill inte känna att jag misslyckas och inte fokusera på det negativa.
Detta är det längsta uppehållet jag haft på många år . Jag är dock besviken då jag upplever att jag inte fått så stora positiva resultat. Jag har endast gått ner 2 kg och mina levervärden är för första gången väldigt höga ( beror på Medicin men ändock ) . Jag är inte märkbart piggare heller . Men tänker fortsätta på denna banan så jag innan stoppet var inne på en farlig bana då jag drack 20 flaskor vin i veckan. Deltagit i några AA möten men tycker det blev så deprimerande ( grät varje gång ) och tycker fokus ligger på att älta på negativa saker . Äter naltrexon och upplever att de tar bort suget . Jag börjar såhär tänkte jag!

@Suburra

Tänkte på det där med att dricka med Naltrexon. Jag har också gjort det och man får inte den där kicken till belöningssystemet. Och det är ju lite vad den är till för. Det kan dessvärre leda till att man dricker mer och mer för att man vill uppnå den där känslan som istället uteblir.

Det är så jag generellt känner med Naltrexon. Som att hela belöningssystemet har stängt ner. Jag känner inte glädje av sådant som normalt glädjer. Bara gör saker utan känslomässig närvaro. Får inte ut harmoni av en promenad, får ingen energi av träning, känner inte hunger, ingen glädje. Det berör så många plan och det är synd för jag hade gärna använt Naltrexon annars.

@Natalia Nä det finns en fara med att dricka med naltrexon som du säger att man dricker mer för att uppnå rus. Ja jag känner att simningen inte ger mig samma kick som förut men jag tvingar mig i väg för att jag måste ( mest pga av vikten) . Man känner sig som en robot bara genomför saker .. Jag är varje glad eller ledsen lite samma känsla som när jag åt anti depressiva en period . Jag kommer nog sluta med naltrexon när jag är mer stabil i nykterheten tror jag alt bara ta vid sug men tänker att då är de ju försent när man köpt hem flaskorna . Jag hade i och för sig vin i kylen 2 månader utan att dricka.

Tjofräs 😃

Det är klokt att använda naltrexonen en tid. Skulle helt klart också använt den om jag kunde stå ut med den bättre. Jag körde ett hälsokostexperiment på forumet för den alkoholfria sidan där jag provade Teanin i tre veckor i syfte att minska sug. Det funkade ganska bra. Sen ville jag prova fortsätta utan Teanin för att den dämpade min energi och driv lite. Men jag mår ändå bra av den och kommer nog att använda den av och till som stöd nu i början när suget kan bli sådär starkt. På fredagar gör jag nog klokt i att ta ett dubbel dos! 🤪

Ibland är jag dålig på att stå ut med preparat som förändrar mitt mående. Blir tväravig och vägrar.
Tvärvägrar att använda Naltrexon. Antabus har jag aldrig testat men vägrar ändå. Jag vägrar på förhand. Jag vet, det är Jättebarnsligt!😅

Har funderat mycket på varför jag blir så avig och tror att det beror på att jag rätt nyligt tillfrisknat ut en utmaningsdepression och en svår sorg. Det blev en lång sjukskrivning och mycket svart tid. Och för nära 10 månader sedan avslutade jag tvärt ett starkt tablettberoende och överkonsumtion av benzo. Den abstinensen som kom med det avslutet slog ut både fysisk och psykisk kapacitet i flera månader. När abstinensen till slut lättade upp kände jag bara tacksamhet. Tacksamhet över att jag bara mådde bra. Tacksam för livet. Och nu är jag plötsligt allergisk mot allt som sänker mitt mående.

Tror det är en rädsla jag känner. En rädsla för att sjunka så djupt i det mörka svarta och kalla hålet igen. Det är ännu så färskt i minnet. Och även om jag inte tänker på det så har jag ärr över hela armarna som påminner mig. Tatueringar som påminner mig om att fortsätta andas eller att rise above. Eller faktiskt 8 olika tatueringar men budskap som uppmanar mig på ett eller annat sätt.
Tatueringar som jag visst tyckte var en bra ide att skaffa när jag var påverkad av tabletter men som jag nu med ett klart sinne önskar försvinna 🤯
Tabkettpåverkad ville jag avsluta livet för bara drygt ett år sedan. Och det hade pågått en tid. Jag försökte och misslyckades. Jag planerade för det och delade upp värdefulla smycken och saker och skrev ett brev om vem som skulle få vad. Och om jag mot förmodan ändå skulle glömma bort det brukar min ex pojkvän påminna mig om att jag lever tack vare honom. Och han har rätt. Det är inte bara en gång han fått tokspringa efter mig när jag desperat satt iväg mot vattnet som ligger nära huset för att dyka ner och aldrig igen komma upp. Jag är liten men har brottats med honom för att få bort honom i min önskan att få försvinna. Vid ett tillfälle var dom två som låste mig i ett grepp tills jag lugnat ner mig. Jösses jag vet inte varför jag skriver det här. Nu svävade jag verkligen iväg.

Men jag tror att det är sådana minnen av känslor som fått mig så avig mot allt som sänker mitt mående.
Det var tabletter som bidrog till önskan att avsluta livet. Jag blev väldigt sinnesförändrad och fick väldigt skeva tankar. Gjorde så många ogenomtänkta saker. Och jag trodde att tankarna och känslorna var mina egna. Det var dom inte. Jag var påverkad.

Är bara så ohyggligt tacksam över att kunna känna glädje och harmoni igen. Allt i mitt liv är inte som jag vill ännu men jag jobbar på det. Frammåt🙂 Och jag är så tacksam över att känna glädje över den blå himlen och fågelsång igen. Är bara så glad över livet 🙏💕
Så glad att vara mig själv igen 🙂

@Natalia Har själv varit utmattad i flera år och det är ett helvetet. Tyvärr gjorde jag misstaget att självmediciner a med alkohol så tror de gjorde återhämtningen blev mer långdragen tack för att du delar med dig man känner sig mindre ensam . Bra dag här en timme simning och 90 min prommis avklarad. Sugen på rosé och cigg men blev en god frukost och lunch istället och sockerfri glass nu på kvällen! Dag 84 .. ser fram emot och kunna skriva dag 100 ! Kämpa

Det var precis vad jag gjorde. Började självmedicinera med benzo efter några år. Hade också läkarförskrivna mediciner som gjorde mig avtrubbad och skev. Där och då var det ett sätt att orka leva. Men det förgjorde istället och gjorde det dåliga måendet sämre.
Ibland adderade jag alkohol och då flippade jag oftast ur.
Det är grunden till min beroendeproblematik iaf. Tabletter.

Det är alltid så skönt att träna och motionera 🙂
Jag föll tyvärr idag men tar det mycket lugnt.

Brukade löpträna mycket. Det gav enorm tillfredsställelse. Gillar långdistans. Har två ryggskador idag som gör att just bla löpning påverkar väldigt illa. Men jag saknar det. Att promenera ger inte samma kick.
Srärkande träning är alltid skönt men jag saknar långdistans löpningen 🙃

@Natalia Yes du har rätt! Tänk att jag bara för 3 månader sedan drack kopiösa mängder vin 2 ibland 3 flaskor per dag! Nu börjar energin komma.. Städning som varit lågt prioriterat har börjat bli lite roligt till och med! Ja du en ryggskada knäcker vem som helst så var inte hård mot dig själv du har ju lyckats vara nykter 5 år så bevisligen kan du och du kommer lyckas igen. Men vet känslan när man dricker fast man inte vill de har man ju gjort i åratal.

Hur har det förresten gått med den här mannen som visade sig vara någon du inte trott? Vill så ogärna att han får dig att må dåligt. Eller att du låter honom få dig att må dåligt. Hoppas du väljer in glädje i din nya vardag. Så mycket glädje du kan.

@Natalia Tack för att du frågar! Ja du vi träffades för 17 år sedan när jag pluggade utomlands. Han sökte upp mig för ett år sedan och friade till mig sen dess har vi haft daglig kontakt men visade sig att han har en fru sen 18 år tillbaka som han försöker lämna men kommer nog inte göra det . I förra veckan meddelar han att han har separerat från henne pga av att han varit otrogen med en annan kvinna. Kort sammanfattning.. Han säger att tack vare mig så har han och frun hållt i hop längre eftersom jag tillgodosett hans behov !!!! Jag har alltså varit hans psykolog och nån form av sexuell fantasi.. Blev matt..

@Suburra
😅 förstår att du blev matt!
Snälla rara välj inte den vägen. Eller du väljer förstås hur du vill men det känns så komplicerat och osäkert.

Nog för att jag råkat ut för mycket tok och väldigt väldigt illa saker med män. Tenderar att dra till mig fel typ av psykopater och andra märkligheter. Men när man råkar ut för något väldigt illa kanske fysiskt eller sexuellt väldigt illa är det ändå en direkt och väldigt tydlig handling man råkar ut för. Det kanske gör ont, man blir rädd, får ptsd. Men det är iallafall inte diffust, komplicerat eller krångligt. Det lämnar inga frågetecken. Det här låter däremot diffust och krångligt. Känslomässigt osäkert och utlämnande.

Det här med kärlek alltså...

@Natalia samma här ! Träffat drar till mig många människor med dålig agenda för att jag är en trevlig och tolerant person )folk tror inte man har gränser viket man har ) Det är hejdå till honom kan jag säga och hör han av sig är det när han löst sina pro men. Men han får mig inte att dricka!

Men från 2-3 flaskor per dag till det här! Du har gjort en enorm förändring 😃
Tycker du ska försöka hitta ett trevligt sätt att fira dina 90 dagar!
Det är redan på söndag 🥳

Jag ska fira dig här iaf!