Dag 71
Mitt första inlägg här. Jag har läst trådarna i ca 6 månader och de har varit ett stort stöd.
Jag har efter några år som sk periodare bestämt mig för att bli sällan drickare . Måttligt har lyckats 1 gång av 100 så inser att det är svårt Jag har valt mitt mål som att dricka så sällan som möjligt för jag vill inte känna att jag misslyckas och inte fokusera på det negativa.
Detta är det längsta uppehållet jag haft på många år . Jag är dock besviken då jag upplever att jag inte fått så stora positiva resultat. Jag har endast gått ner 2 kg och mina levervärden är för första gången väldigt höga ( beror på Medicin men ändock ) . Jag är inte märkbart piggare heller . Men tänker fortsätta på denna banan så jag innan stoppet var inne på en farlig bana då jag drack 20 flaskor vin i veckan. Deltagit i några AA möten men tycker det blev så deprimerande ( grät varje gång ) och tycker fokus ligger på att älta på negativa saker . Äter naltrexon och upplever att de tar bort suget . Jag börjar såhär tänkte jag!

@Suburra men det är ju kanonbra!
Sist låg P-alat på 0.53 och det var en ordentlig minskning från gången innan. Har den sjunkit ännu mer?
Ditt peth-värde måste ju idag ligga på det lägsta gränsvärdet!

Men du...

Jag måste måla upp något för dig eftersom du skriver att du har svårt att själv se.
Såhär gör vi. Var verkligen beredd nu!
Jag är spikrak. Sorry. Men...

I din första inlägg berättade du att du drack ca 20 flaskor vin per vecka.

@Suburra på riktigt - 20 flaskor vin per vecka!

Det är, och tillåt mig måla upp det för dig nu. Det är en prestation jag vill att du ska se.

Under de här 90 dagarna hade det varit såhär många pinnar per vecka och totalt och såhär många pinnar beräknat på 12 veckor vilket då faktiskt bli färre pinnar än 90 på dagar. Men jag gjorde en genväg i uträkningen. Lord forgive me Einstein, Pythagoras och Eukiledes mfl 🙏

Titta nu. Titta 👀 nu noga på hur många pinnar du skulle haft om du inte gjort förändringen.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Och detta på 90 dagar.
Nu...

I I I I

På 90 dagar skulle du alltså ha druckit ca 250 flaskor vin.
Nu... vet inte exakt hur mycket du drack senast och din tollerans har minskat men säg 4 flaskor vin en dunk?

Från 250 flaskor - 4 flaskor.
På 90 dagar.

Återkom gärna till mig igen när du tittat på det här. Och OM du vågar, OM,skriv då en gång till att du känner dig värdelös. För jag har isf ett och annat att säga till dig!

Eftersom jag är klar med mina tatuerade budskap som jag nu inte kan ta bort. Iaf inte utan hög kostnad, så är det här dagen jag istället ger bort dem. Jag behöver dem inte längre.
Gav just bort två till @Nydag där jag även berättade kort om bakgrunden till den ena. Och det kan jag berätta för dig med men mer grundligt i nästa inlägg.

Men den här får du idag.
Den sitter på höger underarm och är textad med en mycket vacker stil.

"Kom ihåg att du är värdefull"

Vill gärna att du går till en spegel och och möter dig själv. Ta gärna en titt på pinnarna igen. För vet du vad? Det du gjort är helt grymt!
Det Du gjort är allt annat än värdelöst.
Och verkligen möt dig i spegeln nu för jag la tid på att stapla upp de där pinnarna! 😉

@Natalia Tack för pepp! Du har rätt och när jag bestämde mig tänkte jag 3 månader kommer inte gå men de gjorde det även om jag körde lite i diket . Men jag tycker det känns omöjligt och som en kamp om jag skulle gå in för att vara helnykterist resten av livet... kanske 40 /50 år till . Msn är ju inte snäll mot sig själv om man sätter upp för höga mål och man misslyckas . Bra dag här trots att jag vänt på dygnet så hann jag med läkarbesök, vernissage och 1 timme simning. Får se om jag tar en promenad och jobbar lite. Tack verkligen för pepp .. man tänker så konstiga tankar ibland. Kram

Tänkt inte hela livet fram om det blir övermäktigt. Jag känner likadant just nu. Men så många här har gjort sådana enorma förändringar och blivit både aldrig- eller sällandrickare.

Vilken tanke som fungerar bäst för dig kommer du underfund med med tiden. Om några månader till kanske du inte vill dricka nånsin igen. Eller så blir du en duktig sällandrickare.

Fortsätt som du gör och låt tiden hjälpa dig med dina svar.
Fokusera på att må bra i nuet. En dag I taget.

Kram till dig!

Kan inte tänka mig hur jag skulle dricka måttligt. Har slutat i missär varje gång jag försöker. Min hjärna nöjer sig inte med en liten del av kakan, den tar hela och lite till. Jag följer bara med utan att reagera. Vet att många kan ändra sig och dricka måttligt resten av livet. Men jag kan aldrig göra det. Det finns en starkare vilja åt fel håll som inte går att kontrollera när den vaknar. Helt sjukt att det kan vara så starkt hos oss. Drömmer ofta att jag druckit lite igen och sumpat allt. När jag likaväl kan fortsätta dricka i drömmen slutar det med att jag inte får tag i något innan baksmällan börjar komma. Mår dåligt när jag vaknar innan hjärnan inser att det inte är äkta.

Hej @BEATNGU!

Jag flikar in och måste få säga att jag också har mardrömmar. Men om starka tabletter jag slutat med. Inte ofta med det händer att jag drömmer att jag hittar några i en byrålåda eller på andra ställen i hemmet. Har drömt att jag liksom råkar hitta dem, fler och fler och blivit förväntansfull. Men i mina drömmar tar jag dem aldrig, jag bara samlar på mig dem för att ta dem sen.

Efter sådana drömmar vaknat jag alltid upp och tror att jag har dem i samma ficka som i drömmen och blir glad när jag förstår att det bara är en dröm... 🙏
Men det tar lite tid att förstå det.

Hej @Suburra!

Jag missade att gratulera till dina 90 dagar i söndags. Men vill verkligen gratulera dig idag istället för att du nu passerat 90 dagar i din stora förändring 🍭🍨🍰😃

Hur mår du idag?

@Natalia Hej ! Tack snällt att du uppmärksammar och påminner mig! Jo tack helt ok ! Simmat 3 timmar och nu vila och sen i väg på ett event på nasdaq . Tyvärr varken glad eller ledsen men bättre sysselsätta mig känner jag .. en dag vänder det! Hur mår du ? Du verkade ha roligt i går kväll .. de var du värd !

Hej vännen!

Det är bra här 🙂

Tv-inspelning låter spännande men det är synd att du ska behöva känna dig så livlös. Men det är väldigt starkt av dig att ta dig av så mycket trots att du känner så?

Vad tror du att det kan bero på?
Vart är du din utmattning
idagsläge?

Jag tog med en liten pojke i veckan och trots att han är 8 tyckte han också att det var kallt. Och det är starkt av ett barn att erkänna!

Men två timmar i det vattnet...
Du är en maskin @Suburra 😅

@Natalia haha tack! Jo jag vet ibland så kan jag flytta berg ... Men du verkar med fenomenalt stark.. glöm inte det .. 5 nyktra åt ..
Och beundrar alla som har värk och är positiva. Jag hade en artros i knäet för några år sedan och sen smärtan tog helt livsglädjen ur mig men är helt borta nu!! 😁 I dag blir det nyktert trots lite sug efter iskall rosé.. tyvärr ser de mer gott än vad de är har jag insett ..

@Suburra

Värk och smärta är mitt mellannamn sedan tonåren och det blev inte bättre längre upp i ålder. Men man vänjer sig. När det blir kroniska tillstånd måste man leva med det och acceptera smärta smärta som en del av vardagen. Tror det är värre för dem som har smärta tillfälligt. De hinner aldrig processa runt till acceptans. De vill vara att det ska passera.

Jag har skitont idag som alla dagar men separerar det helt från det mentala måendet. Mentalt är jag jätteglad idag. Euforisk faktiskt 😃

Det är ungefär som sömnproblem. Jag har aldrig sovit bra m nätterna. Så kommer dem som gnäller över att det tog 45 minuter att somna en natt. Och målar upp det som att de inte sovit alls. De vet inte vad sömnproblem är!