Tack @geggan, jag har ju absolut mitt jobb kvar men också en signal om att jag inte kommer längre i denna organisation.
Jag tror att det här är ett bra tillfälle att våga hoppa.

Tofu på besök

@Se klart Så moget du resonerar. Det är ganska ovanligt. Starkt av dig!

Jag gillar Steve Jobs motivationstal där han beskriver att han fick gå ifrån Apple. Hur det gjorde att han tvingades in i nya tankar / banor. Han menar att det kanske var det bästa som kunde hända honom och alla oss andra. Vi har mycket att tacka honom för tekniskt. Prestation borde inte varit anledningen till att han fick gå. Ganska pinsamt att vara den som beslutade säga upp honom så där i efterhand.

Det jag ogillar med stora företag är all politik. Alla dolda agendor och allt spel. Det är så lätt att det snarare blir en massa käbbel som inte har med mål att göra. Man tröttnar. Undrar om inte det här med nykterheten att göra? Ljuga tillhör drickande & sanning nykterheten.

Håller med föregående talare. Lyssna in organisationen. De brukar veta. Fatta beslut över huvudet på underordnade brukar landa så där. Arrogant egentligen 🤗. Blir spännande att se vad du hittar på.

@Se klart Vad tufft det måste ha varit och höra detta besked. Har en vän som varit i liknande situation, hade en topptjänst och fick chockbesked om att placeras om med ny chef över sig. Företaget omorganiserades med högsta ledningen från ett annat land. Han bad om att få bli utköpt och hittade nytt jobb inom en ny bransch och mådde bättre. Tjänsten han gick från var privat och handlade om affärer, försäljning, uppköp och bonusar. Han bytte till att utveckla och förbättra organisationer inom offentliga sektorn. Du kommer säkert på många andra lösningar när du fått landa och begrunda och där du kan använda dig av dina skills och erfarenheter🌱❤️

@Se klart Nämen oj, både bra och dåliga besked förstås. Bra om du vill göra något annat, dåligt om du vill vara kvar. Skönt med lite ledigt, samla tankarna och inte säga upp sig i affekt - bättre att se vilket omställningsstöd/avgångsvederlag som kan vara aktuellt för dig i så fall. Skickar god energi från mitt håll. 💫

Tack alla 🙏🏻
Nej något omställningsstöd är det inte riktigt tal om i detta fall- jag har ett jobb och ett uppdrag men i mina ögon utan möjligheter att utvecklas utan snarare en tillbakagång till hur det var för tre år sedan. Inget fel- men inte heller rätt.
Sen finns förstås allt praktiskt kring; lån och försörjning etc, jag kan ju liksom inte bli arbetslös.. men jag tror det kommer att ordna sig. Jag jobbar i en rätt stor organisation och kanske finns något annat- i en annan del. Jag testar gärna!
Tack för fint stöd och pepp, ni är faktiskt bäst. Idag åker jag hem från en underbar bokklubb-väll. Tänkte på hur skavigt det var, första gångerna nykter. Nu är det bara kul, trevligt, varmt och roliga samtal. Jag ❤️ min bokklubb. Tacksam.
Ska bort varje kväll hela denna vecka- men sen ska det bli landet och semester. Kram 🥰

@Se klart Allt kommer bli bra! Så skönt att du inte verkar älta så mycket varför etc. Det är ju som det är. Nu vet du det. Du vet att du gjort stora, jobbiga, bra saker i din roll. Det räcker så❤

@Se klart Så klokt du resonerar angående jobbet, så imponerad av ditt sätt att tänka. Nyfiken på att följa vad du kommer hitta på för jag är övertygad om att på sikt kommer du få det bättre och roligare. Du är en så stark, ödmjuk person som med din nykterhetsresa i bagaget är oövervinnlig. (I USA har jag för mig att man värdesätter nyktra problemdrickare då vi har stor självkännedom, är ärliga osv.) Ha en findag🥰

Halvchill idag, varit arg och jätteledsen. Känt mig förbigången och besviken.
Jag har bett att få en tydligare och konkret presentation av vad jag förväntas göra- ”kommer till hösten”….
Känns så icke-professionellt och det gör mig också arg.
Fördelen här och nu är att jag loggar ut från jobbet (förutom att göra sånt som jag måste göra) här och nu.
Imorgon stormöte som jag ska vara med på, samla ihop mitt gäng för lite debrief.
Sen ska jag vara ledig från allt vad övergripande ansvar står för.
Och den känslan har jag inte haft på flera år.
Tanken på alkohol- om någon undrar= 0,0
Det är borta nu. Tänkte på det igår påväg hem från bokis. Att nu är allt detta över. Kvar finns glädje över det jag får uppleva. Starka känslor. Som inte är en topp på ett isberg och vem vet vad som gömmer sig där under.
Vattnet är klart. Allt är uppe vid ytan. Det är en befrielse som jag inte i min fantasi kunde föreställa mig- då.
Jag har fått så mycket.
Inte minst detta gäng här. En liten armé av livskrigare, så fint! Kram 🥰

@Se klart Förstår att känslorna är upp och ner, här och där efter beskedet du fick. Bra att du loggar ut från jobbet och övergripande ansvar. Det får ledningen ta hand om. Det är i dessa lägen det är oerhört tacksamt att man inte dricker och kan hantera saken på ett helt annat sätt än om man drack. Då skulle allt förvrängas och man skulle inte veta var man börjar och var man slutar.

Du är en riktig livskrigare och ta hand om dig❤️

@Se klart Arg o ledsen, ja det förstår jag!
Men det har hänt, o är vad det är. Du klarar detta o allt har en mening. Så vill jag se på saker, det hjälper mig. Det kom nu, när du har resurser att ta hand om det. Något bra kommer komma ur detta. Tillit❤

Tofu på besök

@Se klart skrev:"Halvchill idag, varit arg och jätteledsen. Känt mig förbigången och besviken." Dessa rader imponerar på mig. Det är så ärligt och rakt upp å ner. En person som vågar vara så här har i mina ögon så mycket potential. Å vet du. Du kan göra precis vad du vill.

Skulle tippa på att även folk du jobbar med idag blir impade av hur du för dig. Det ena leder till det andra och vips så är du på något ännu bättre. Kör syrrans kommentar. Utnyttja nu krisen. Det är väl framförallt under kriser man har möjlighet att väcka andra och skapa riktiga förändringar. Kör så det ryker✌

@Se klart , ett riktigt dåligt besked: ”kommer till hösten.” Förstår att du blir arg. Har man inte tänkt igenom den nya organisationen mer än så? Låter verkligen hafsigt. Håller med alla här- dina reaktioner är imponerande. Och nyktra! Så lätt att i ett sådant läge hamna i ett kaos av anklagelser, självanklagelser, ältande. Du gör rätt hela vägen.

Tack @sattva @geggan och @tofu- kan ni inte öppna nya Trygghetsrådet? 🙏🏻🌸😃
Känner mig utan självanklagelse i detta fall, har så bra betyg på mina prestationer- men kanske önskar de helt enkelt en yngre chef, jag vet inte?
Jag hade velat ha jobbet jag inte fick- och den känslan är inte behäftad med skam. Besvikelse, såklart.
Men är nykter och trygg i känslan kring vad jag åstadkommit. Och vad jag kan åstadkomma framåt, för några år sedan hade jag kanske känt mig förbrukad- men inte nu.
Jag blommar på lite svajig kvist men har inte börjar vissna.
Jag är väldigt hjälpt av att vara nykter i alla delar och och kan se utan så mycket laddning på situationen.
Jag passar inte just här, just nu.
Sånt händer i arbetslivet. Nya chefer behöver tyvärr ofta markera sin nya roll på något vis. Det här är ett sätt.

Jag har gjort något som vi egentligen inte har råd med- eller planerat för. Bokat in ett dygn med barnbarnen på urfint spa med extra allt och bastu vid en sjö.
Sånt ska jag glädjas över nu. Se framåt. Men mest vara här och nu. Kram på er 🥰

Sommarmiddag- enligt tradition- med en av mina bästa vänner. Känner mig så lättad av att jag liksom loggat ut från en massa ansvar och bestämt mig för att bara göra det nödvändiga.
Köpt en midsommaeklänning! Jag som aldrig har blommigt- och aldrig köpt ett plagg på indiska. Men nu kom denna fina blå-vita klänning i ett paket som hängde på dörren och passade helt perfekt och gjorde mig glad på ett mycket enkelt med effektivt sätt 💙

Har uppdaterat mig idag. Mycket som hänt! Skönt att du tar det bra SeKlart.
Tänker på skillnaden i nykter och drickande. Hur det varit att få den typen av besked om man druckit. Hade det varit jag (tidigare) hade jag ältat, druckit, ältat, druckit. Haft svårt att släppa och se klart som du nu faktiskt gör. Det ÄR inget personligt. Du kan vara säker på att du presterar, inte den där gnagande känslan av otillräcklighet.
Förstår att det är lite jobbigt ändå men som du skriver tidigare blir inget bättre av att dricka på sånt här. Tvärtom! Det är skönt att ha den insikten.

Herregud denna vecka ett socialt slagfält för en som behöver dra sig tillbaka ibland. Men vill inte utrycka någon otacksamhet, tvärtom är jag väldigt glad över att kunna vara så med, på allt - även som nykter.

Idag vet jag ffg på SÅ lång tid hos ”min” botox- och fillers-behandlare. 💉💉
Jag har under tidigare år säkert gått en gång i halvåret (ingen som ser, utom jag) för att täppa till argrynka och fylla ut smågrejer.
Nu var det minst två år sedan.
Hon är väldigt försiktig- så jag fick TJATA mig till ”mer av allt”, kände mig som en skruttig tant och ville bara bli förvandlad. Det var avkopplande trots det tveksamma i att ligga i en stol och få tusen nålar i ansiktet.
Det som inte är lika kul och som jag hade glömt är hur det känns när man blir SVULLEN och ÖM av de där nålarna, vilket inträffade under kvällens middag då mitt leende bara kändes stelare och stelare och känslan av att läpparna växte till det dubbla och knappt kunna skratta.
Den som vill bli fin får se ut som en prickig korv i ansiktet ett par dagar… pank och stel är jag nu straxt hemma. Stan kokar! Tusen ordningsvakter och lika många fyllon/ men också gladisar som vet hur man har skoj utan att passera alla gränser. Det är fint det med!
Alla medlemmar av KÄMPARKLUBBEN - de första 100 dagarna. Håll ut. Allt blir bättre. Sen, den börjar det bli härligt på riktigt! Kram 🥰