@Varafrisk Kan hålla med Sisyfos på sätt och vis när hon skriver att du fokuserar på mycket som är negativt. Försök flytta fokus till det som är positivt i ditt liv. Du går på konserter ( rätt många jämfört med mig), en WOW- upplevelse varje gång, eller? och har utflykter och umgås med dina barn.
Kan du flytta fokus till det du faktiskt har från det du upplever att du saknar? Hjärnan kan spela oss elaka spratt om vi fastnat i en spiral av negativt tänkande! Mycket av det negativa som vi tror andra människor tycker om oss själva är bara bilder som vi själva skapat, inte tankar och åsikter hos "den andre".

Ja, jag menar precis det som OnkelF skriver. Jag menar inte att du är negativ, men ibland är fokus på det du saknar och det som inte är. Det känns som om du jämför dig och kommer till det korta. Som att bilden är att andra har det bättre, roligare, mer spännande. Jag kan känna igen det från mina egna tankar ibland och jag tror att det är bättre att inte tillåta sig att fastna i det, att istället se det som är bra. Att jämföra sig och komma till det korta, att ha föreställningen att andra har det bättre är rätt nedslående och det stämmer sällan. De allra flesta har sina demoner hur bra det än ser ut. Jag kommer att tänka på novellen ”Sagan om flickan som ville bli berömd” av Tage Danielsson. Handlar helt om hur vi föreställer oss att andras liv gestaltar sig och längtan efter något bättre. Den slutar med att hon som väldigt berömd och framgångsrik sitter och tittar på bilder av sig själv och tänker att ”den som ändå hade det som hon”…
Och jag tänker att din berättelse skulle kunna te sig helt annorlunda om du skrev den på ett annat sätt. Och jag skulle kunna sitta på andra sidan och avundas dina utflykter med din man, era konsertbesök, ditt spännande yrke med många personliga kontakter, din nära kontakt med dottern etc. Nu är du modig och skriver om det du saknar och jag tänker att det är viktigt det också, att se och prata om ensamhetskänslor t.ex, men kanske kan du flytta fokus något till det du har. Det du är! För jag tänker att du är en rätt spännande person när du inte fastnar i det du saknar.

@Onkel F @Sisyfos Intressant att läsa vad ni skriver och vad jag förmedlar.

Hinner inte skriva nu egentligen men om jag inte skriver nu då har jag tankarna i mitt bakhuvud och det tar energi.

Jag tänker att hur man fokuserar på saker och ting spelar stor roll om hur man upplever sig själv, upplever livet och upplever världen. Jag har nog varit den som jämfört mig mycket med andra och ibland kan jag hamna där igen beroende på hur jag mår….hur livet är. En bidragande faktor i det hela är alkoholen som lättare gör att man hamnar i en negativ spiral.

Men nej…jag tror verkligen inte att alla andra har det bättre jämfört med mig själv även om det skulle vara så att de ur ekonomisk synvinkel har det bättre. I mitt vardagliga arbetet möter jag allt som oftast människor som har det riktigt tufft i sitt liv och dras med en SÅ tung ryggsäck. Människor som lever på existensminimum. Föräldrar t barn som lever med ett multihandikapp. Barn som kanske inte kommer uppnå vuxen ålder. Det ger mig ett perspektiv. Och jag ser mig inte som mindre värd än någon annan och jag avundas inte andra…fast det händer väl och det händer väl även för många andra. Och…jo men visst skulle jag tycka att det vore bra att ha några hundratusen på banken för att kunna hjälpa min dotter att bli helt skuldfri, betala av mina egna studielån och kanske köpa mig en stuga vid Vänerns kant men nu är det inte så.

Jag är tacksam över min familj, över mitt hem, över min hund. Även om det då och då är tufft att vara mamma t ett barn med bipolär sjukdom är jag oerhört tacksam över att min dotter sökte hjälp inom vuxenpsykiatrin och nu får medicinsk behandling. Jag är även så glad över att kunna gå på konserter, att det finns ett konserthus inom ett inte alltför långt avstånd. Och även om jag inte äger en stuga vid Vänerns kant så bor jag ca 1 km fr Vänern…jag älskar bygden som jag bor i.

Anledningen till att jag oftare skriver om det svåra än det positiva i mitt liv är inte att jag inte ser det positiva utan forumet är en plats för mig där jag kan skriva om det svåra. Jag vill inte förmedla att någon ska tycka synd om mig men jag vill berätta om det svåra för att det finns, för att någon annan kan känna igen sig, för att det kan öppna upp till samtal om inte endast det som fungerar. Jag tänker då inte endast här på forumet utan även på andra platser.

Och nu är jag i en negativ spiral för jag lyckas inte bryta m alkoholen. Men jag ska. Jag har inte gett upp! Jag planerar och gör vad jag kan för att Midsommar ska bli fin. Jag gör allt vad jag kan för att mota ensamhetskänslor…försöker låta dem passera. Jag är ganska övertygad om att Midsommar kommer bli nyktert. Högtider är bra ur alkoholismens synvinkel…systemet är stängt!

Här på forumet får ni ta del av en del av mig men inte hela mig…och jag skriver gärna om det svåra….

Kram☀️

@Varafrisk Det kan vara lite svårt när man bara har text att förlita sig på, lätt att man gör sig en felaktig bild av den som skriver. Du skriver mycket om det som är svårt, och när du skriver om något som är bra så uppfattar jag det som att det är en verkligen jättebra upplevelse. Du får skriva när det är lite lagom vardagsbra också, så vi fattar att du inte är någon Dysterkvist 😉.
Du skall naturligtvis använda forumet på ett sätt som ger dig något, bara du vet vad som är viktigt för dig.
Samtidigt är det det lite svåra och kampen som det är intressant att läsa om. Både för att själv få inspiration till förändring och lära sig av hur andra gör, men även för att försöka uppmuntra och ge en liten vänlig knuff i rätt riktning. Man kan bara hoppas på att de försöken faller i god jord och att ingen tar illa vid sig.
Inlägg med andemeningen att bara du låter bli att ta första glaset kommer allt bli enkelt, alla svårigheter försvinner och du kommer att leva lyckligt och utan problem i alla dina dagar ger inte mig så mycket. Jag gillar det mesta @adde skriver. Jordnära och uppriktigt och med en bergfast övertygelse om att inte ta det där jäkla första glaset även om livet kan vara lite tungt emellanåt.
Vi som har en bit kvar innan vi kommer dit får helt enkelt kämpa vidare!

@Varafrisk Jag har följt dig under flera år och du liksom jag kämpar fortfarande och har ännu inte lyckats bryta med alkoholen. Jag har haft långa nyktra perioder men också långa destruktiva återfall som gjort att jag nästan gick itu. Nu har jag varit på en resa här sedan februari och jag kommer inte att ge mig och jag hoppas du vill göra mig sällskap. Jag har märkt att när jag druckit alkohol så får jag bara ångest numera, alltså inget rus utan bara ångest. Ändå har det varit svårt och jag har tagit återfall. Men jag ska bli fri! Kan även tipsa om boken depphjärnan av Anders Hansen, jag är själv dålig på att leva som jag lär men jag måste för det finns inga genvägar. Vad vill jag med detta röriga inlägget..? Jo, fortsätt kämpa och skriva här så krokar vi arm mot en nykter sommar! Vi kan klara det🥰

@Onkel F @Ny dag Tack för att ni tog er tid att skriva i min tråd🤗Jag vill gärna kroka arm men eftersom jag inte lyckats så bra så har jag så svårt att säga ”det är klart att vi krokar arm”.

Under min tid här på forumet så har jag varit väldigt försiktig att skriva både det ena och andra i någons tråd men försökt att ge hejarop!

Jag har också svårt att ta till mig ..att bara du inte tar första glaset kommer livet bli bra….däremot….om du inte tar första glaset så är möjligheten att bli nykter så mycket större.

Känns som om jag inte ska skriva så mycket mer just nu..vill både ta paus och inte ta paus…

När jag läste @Se klarts inlägg i majken_r tråd så kände jag på ngt vis att jag är nog en lurendrejare mot mig själv. Inte rädd för nykterheten men det här nykterhetsarbetet…vägen nykterhet…där kan jag bli rädd för mig själv😨

Jag hoppas så att jag får fortsätta min behandling…men en kurator som varit ledig i omgångar…en socialsekreterare som har varit mer el mindre sjuk hela tiden har bidragit t att jag inte har fått den kontinuitet som jag behöver🙏🏻

@Varafrisk skrev:" vill både ta paus och inte ta paus…" Nej! du skall inte ta någon paus! Vet inte om du missuppfattat mig, det du skriver är intressant. Det är de som skriver om den eviga lyckan som är ointressanta!
Skriv om det du känner och upplever! Om det är något vi som forum kan bidra med, ge oss en hint.
Jag började min senaste tråd för två år sedan. och jag har tamejfan inte gett upp än. Jag bara gnetar på i mina försök att bli nykter. Gör mig sällskap!

Vi tillhör "Kalla kriget"-generationen. Motstånd skall göras ständigt och i alla lägen. Vi ger aldrig upp! Varje meddelande om att motståndet skall uppges är falskt. Oavsett om fienden kommer från öst eller från flaskan.🤣

Ge aldrig upp!💕

@Varafrisk skrev: "När jag läste @Se klarts inlägg i majken_r tråd så kände jag på ngt vis att jag är nog en lurendrejare mot mig själv"
Jag har haft den oerhörda turen att ha stabil kontakt med min behandlare. Det har varit guld värt! Just kontinuiteten i kontakten är vad som behövs. Hoppas det löser sig för dig!

Go kväll!

Känner mig så mycket lugnare än på flera dagar. Tänker att det beror på att systemet är stängt under flera dagar! Men även att jag träffat min kurator idag!
Inledningsvis blev jag så ledsen pga misslyckande och skam! Och skammen tog vi bort direkt! Ja …ni alla vet ju hur det blir….å Onkel F framför allt har sagt till mig att …bara släng iväg den där skammen som gör ingen nytta!!

Hos mig…där jag bor kommer det bli varmt …och kanske blir det lite strandhäng och bad…

Så var du än befinner dig i Midsommar…ensam allena, tillsammans m ngn/några, tradition så vill jag skicka några ord att du är så betydelsefull🙏🏻❤️

@Varafrisk Hoppas du får en härlig midsommar med mycket sol, noll alkohol och inget värmeslag😊
Vi är alla värdefulla, var och en på sitt sätt💕

@Varafrisk Jag vill önska dig en extra fin midsommar fina varafrisk❤️. Du är så betydelsefull och en vacker människa. Du kämpar idogt på med att komma dit, och vara där du vill vara. Du kommer att lyckas en vacker dag. Det är jag helt övertygad om. Ha det så fint och njut av denna extremt vackra och varma midsommarafton🌸🇸🇪🌞❤️

Fina VaraFrisk jag önskar verkligen att du får en glad och fin midsommar. Och då är du plötsligt på dag 3 på måndag. Det är svårt att bryta det där vanedrickandet du (och jag) har ägnat dig åt. Men egentligen är det bara att köra vidare sen. Över den där jäkla tröskeln. Jag hoppas du inte uppfattade att jag tyckte att du skrev negativt. Det var en period nu på slutet bara när just det vägde över. Det var det jag ville uppmärksamma dig på. Men man skriver väl också om det som är på gång just nu. Du skriver om det svåra, men du skriver också om det ljusa. Du är en viktig person härinne på forumet. Det hoppas jag att du vet! Trevlig midsommar! 🕶⛱🌻

Hej @Sisyfos !

Jag tänker inte att du i allmänhet tycker att jag skriver negativt men att du upplevde att jag hade gjort det under den senaste perioden. Tänker att din andemening var att om jag skriver negativt så är risken att det sänker mig. Och så är det ju…men de sista veckorna har varit riktigt skit! Så mycket att göra på jobbet, tunga ärenden samt väldigt dålig stämning i vårt team. Jag har känt mig så överkörd verkligen fått kämpa mycket för min plats. Kunde dock framföra detta t teamet medan tårarna rann nerför kinderna. Dessutom en del m min dotter. Så all min energi har gått till detta så att även kämpa mot alkoholen fixade jag inte vilket påverkade mig då negativt. Kände mig så misslyckad och så orolig vilket jag kände var viktigt för mig att skriva om kunde inte skriva positivt då för det hade varit en lögn.

MEN idag känner jag mig så mycket mer lugn inombords (tyvärr känner jag mig tjock i halsen inte ont men obehaglig känsla) och det känns så skönt! Känslan av ensamhet har flugit sin kos. Jag vet att den kommer tillbaka men för stunden gläds jag åt att den är borta. Känns så oerhört skönt att inte behöva förhandla i dag. Ska ta en hundpromenad nu därefter frukost. Köpa jordgubbar. Sen får vi se vad det blir.. bara vara hemma, åka ut en sväng…lite senare blir det iaf sill och potatis.

Och på måndag kommer dag 4 och jäklar jag ska klara den!!

Kram t er alla i forumet🥰

Nu måste jag medge att jag känner sug😬Det har blivit kväll. Vi genom en camping …alkoholen flödade. En liten ensamhetskänslor dök upp eller mer att det hade varit kul att fira m ngn men då hade det garanterat blivit alkohol. Så är tacksam att ingen alkohol finns hemma och att jag har min man att dela kvällen med🙏🏻❤️

@Varafrisk åh vad duktig du är! Inte många timmar kvar nu! Här har jag gått över från alkoholfri öl till Ramlösa och jag känner mig lugn och trygg i mitt beslut. Idag. Däremot fick jag kvällsångest men det brukar ju jag få i tid och otid. Ska dricka kvällste och lägga lite pussel. Och sen somna nykter! Hoppas du får en skönt kväll! Och du, det finns alla möjligheter att fixa en lyxfrukost imorgon (så vi kan fira vår seger över att vi klarade dagen). Kämpa på Varafrisk!🌸grymt jobbat idag!