jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

@Rosette

Vill rensa båda mina forumstrådar och börja om. Skrev just till rådgivarna och bad om hjälp. Det är på tok för mycket att rensa för hand och tänker att det måste finnas ett sätt att ta bort trådarna helt och hållet.

@Natalia skrev:" Är verkligen rädd att ha triggat någon i mina inlägg" Hmm. Det där har varit uppe tidigare, och det är därför forumet har blivit uppdelat på ett, som jag ser det, negativt sätt.
Alla behöver få skriva o sina upplevelser. Om det är någon som känner sig triggad så behöver denna någon bara låta bli att läsa tråden. Om alla skall vara rädda för att skriva något som kan trigga någon annan slutar det med att ingen skriver något alls av rädsla för att inte vara politiskt korrekt.
Om man blir triggad till att dricka av vad någon annan skriver så tror jag att man verkligen letar efter en anledning till att dricka. Det du skriver är inte den verkliga anledningen till andra människors handlande,
Jag själv letar efter anledningar (tyvärr) men i det dagliga livet, inte i vad som skrivs här.
Jag kan tycka att du är lite "yvig" ibland, men du skall fortsätta att skriva på ett sätt som passar dig och uttrycker vad du känner. Det är det som gör forumet till vad det är. "Freedom of speech"! Jag har rätten att ha en annan åsikt än du, men jag har inte rätten att inte bli förargad över att vi inte samtycker. "Freedom of thought".

Ha en bra kväll, och jag hoppas du har ditt alkoholintag under kontroll på det sätt som du tänkt dig!

Aldro, du undrade vad jag menade med medicin och jag är verkligen inte särskilt påläst. Jag läste om någon som provade någon ”sug” medicin och som kände sig lugn och fokuserad. Jag tänker att vi bör må bra. Skitsvårt att veta exakt vad det är, men jag tänker att må bra är när man känner sig lugn och tillfreds och kan tänka tankar till slutet. Jag tror att det är det vi ibland eftersträvar med alkoholen. Jag tror att man ibland behöver andra mediciner för att vara där i lugn och harmoni. Alkoholen skapar kaos i systemet.
Du skriver om din tjej och jag förstår att du blev besviken och upprörd. Jag tänker att du också har din son att fokusera på och att han är viktigast i sammanhanget. Du har skrivit om att vilja vara en annan, bland annat för sonens skull och jag tycker att du ska fortsätta med de ambitionerna. Du har gjort framsteg. Tjejen får skärpa sig. Du har dig själv, ditt nya jobb och din son. Du har gjort ett jäkla bra jobb hittills. Fortsätt så!

nykter dag 2 imorrn igen. dock gjorde ja allt annorlunda idag. va bakis höll ut, va me sonen tjejen va ute hela dagen. åt mat o drack mkt. rört på mig massor. mådde bättre snabbare. pratat allvar me tjejen oxo. vi löste de. och vi båda ska hålla de här tsm nu med nyktra dagar. satsa på en bättre framtid. de här är ej hållbart. hon vet oxo ja försvinner om de där händer igen. pratat mkt djupt o öppet om problemen jag har o hon får liknande men inte så ofta. vi förstår varandra lite och känns bra båda nu ska satsa samma . vi har ju lätt. kunnat trigga varandra som en ond cirkel osv. hur somhelst, saker ser ljust ut nu iaf, även om ja föll dit. nya jobbet på måndag. nu ere allvar

dag 3 nykter imorrn. idag va ja aktiverad o hjälpte min gamle far i träfgården hela dagen. låg inte hemma i oro o va deprimerad. ja mår redan bättre snabbare än tidigare gånger.

@aldro Jag förstår att det körde sig igen. Det gäller ändå att inte ge upp nu, och det känns det inte som att du har gjort. Som i princip alla kan vittna om här så är ju inte vägen mot nykterhet en spikrak väg. Det gäller väl ändå att ta lärdom av de fallgropar man hamna i för att försöka förändra saker till nästa gång. Utreda vad det var som egentligen gick fel. Jag tyckte ändå att du verkade vara på rätt väg innan du föll dit. Du hade klarat den tuffa andra helgen och du beskrev den dagen att du ändå mådde bra och inte hade samma sug som dagen innan. Nu skrev du ju lite efter att du föll dit så det är lite svårt att utröna exakt vad som hände, men utav det jag kan läsa mig till så blir jag ändå lite oroad. Du beskriver hur din flickvän istället för att natta er son var tog sig till en bar för att kröka vid 22-tiden. Det har jag full förståelse för att du blir oerhört besviken på och det känns ju som ett fruktansvärt oansvarigt beteende. Som sagt kan jag verkligen förstå din besvikelse i det här läget, men det som inte riktigt går ihop för mig är att man skulle kunna tänka sig att vid det här läget så ökar ju ansvaret på dig som förälder när din son har en förälder som sitter och krökar. Men det är just då som suget blir så stort att det inte går att motstå, när det var mindre under dagen?

Nu kanske där finns detaljer som saknas från din berättelse, men det gör mig ändå oroad för din sons skull. Jag funderar också på vad det kan ha varit som gjorde att det svängde där. Du menar på att du och din flickvän triggar varandra? Det jag tänker är att du kanske borde fundera på vad du skulle kunna göra i förebyggande syfte om liknande händer igen? Om din flickvän är något instabil så kommer det ju sannolikt dyka upp liknande situationer i framtiden. Jag funderar på om du inte kan använda din sons välbefinnande som drivkraft i ett sådant läge.

@TappadIgen ja de krävs ganska mkt mer detaljer för o fatta helheten. fortfarande nykter. körde nya jobbet idag. fullt ös där. inte ens haft tanken på alkohol inte hunnit tänka på något.

sen jag senast skrev här har jag haft mina uppehåll 2 veckor hit o dit. samma som vanligt, kröka 3-5 dagar. sen hände något. ja slutade kröka så många dagar i rad. men istället skedde de 1 gång i veckan. jag bråkade med tjejen o träffade en kompis för någon månad sen och blev bjuden på hash. rökfri 5 år. så bröt min rökfrihet o rökte. därefter köpte ja skiten 2 gånger . 10 gram totalt. rökte skiten. började bli omotiverad och lite bäng i skallen o korkad. hosta osv. men drack inte under den tiden. sen var de slut….. och då hände något. allt exploderade. tog några öl i lördags och jag drack sjuhelvetes mycket varje dag från lördag tills idag. efterssom ja va cannabismissbrukare förr i 5 år… kan den skiten ha triggat igång belöningssystemet på något sätt? vete fan. Nu för 10 min ställde ja ifrån mig glaset. hällde ut skiten. och känner bara nu räcker de … igen…. däremot har ja tränat o jobbat på bra i flera månader nu och de har gått riktigt bra på dom fronterna faktiskt. starkare i kroppen och bra prestation på nya jobbet. men denna gång som höll på i 5 dagar misstänker jag att ja börjar falla pladdask igen…. som att man tar igen all skit man minskat på. vet inte vad de beror på. ja mår bra nu. full och dum i huvvet. imorgon är jag bakis. och jag kommer ha ont i högersidan igen. en skärande känsla som påminner om gallsten. inget ja känner när ja druckit eller när ja varit nykter. men detta får ja ta imorgon. ja e besviken på mig själv enormt. inte för ja rökt. då ja anser de är bättre. men för all alkohol ja utsätter för kroppen. nu börjar jag om… ska försöka igen… ja har nått mål att kunna hålla mig två veckor rätt ofta. men kommer inte längre än så. har ni några förslag på något ja kan göra för att komma över 2 veckors tröskeln? ja får gratis sjukvård gratis allt via jobbet. vem hör ja av mig till, hur kan man få vård enkelt om man har dåligt med tid.. va ska ja göra…

@aldro Usch. Det låter som du har det jättejobbigt 😢 Du skulle kanske behöva hjälp, så kallad avtändning. Hasch och alkohol påverkar samma belöningscentrum i hjärnan, så ingetdera är substanser som man ska hålla på med. Jag hoppas innerligt att du lyckas bli fri från båda delar. För din skull och för dina barns skull. För du hade väl barn?

Kram 🐘

Börja med att prata med företagsläkare. Du kan få bra hjälp, och du har ju motivation och är bra på att kämpa. Däremot tror jag att du pressar dig själv med högt tempo, och till slut pallar du inte mer och tar ett återfall för att få koppla bort, kan det vara så? Så min tanke är att du dels behöver vara alkolfri, men samtidigt lägga upp ditt liv så att du orkar med det.. Ta ett nytt steg nu och se till att få hjälp, du måste inte klara allt själv.

@Kennie tempot är högt ja. högre nu än innan också. jobbar drar o tränar lunch, och sen efter träningen jobbar till typ 23 lr 00. sen sova. problemet är att nya jobbet är så. höga krav @Andrahalvlek aaah har en son. dock bor särbo från dom. ej råd med bostad än men snart så om lite mer än nåt år.

Hej @aldro , ursäkta mig, att jag går rakt på sak men jag tänker att du kanske ska pröva Antabus. I samråd med en beroendemottagning.

Du har viljan att bli nykter och med Antabus i kroppen så kan du inte dricka och får välbehövlig tid att bearbeta ditt begär s.a.s.

Finns flera härinne som tar Antabus och vittnar om fördelarna!

Allt gott✨✨✨