jag är livrädd

jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

Profile picture for user aldro

de värsta är över nu. det är lite konstigt hur de fungerar för mig egentligen. när klockan blev mer, så tänkte hjärnan på något sätt: ” nu stänger dom ju ändå snart så hinner ändå inte bli dunderfull så spelar ingen roll” . när jag på något sätt accepterar situationen att de inte blir någon dricka. så försvinner de där enormt starka begäret. begäret känns fysiskt på något sätt. men de psykiska kan påverka en hel del så man klarar av de. jag måste på något sätt försöka vinna över mig själv när jag får upp A i huvudet. men de har jag ju egentligen redan gjort hela helgen. men måste försöka åstadkomma så ja inte känner att världen rasar bara för ja ej ska dricka. de blir nästa steg. måste acceptera för mig själv att de räcker. de är farligt. dåligt. förstör mig själv. imorgon är det dag 13. och jag hoppas på att allt bara fortsätter att bli bättre. drar hem till min farsa också på torsdag som tyvärr blitt dement. men tänkte han skulle få träffa min son för första gången. klippa gräset där o hjälpa till lite. onsdag är sista dagen på gamla jobbet. därefter på måndag nya jobbet. nervigt som fan. måste försöka vända på dygnet lite. vi får börja när vi vill fast senast 10. men vill nog visa att ja är lite tidigare hehe. så nu blir de sängen.

Profile picture for user Natalia

Var snäll mot dig själv @aldro.
Ibland får man tillåta sig äta extra mycket. Om det känns fel att göra kan du kanske försöka tänka att du tillåter dig en viss period och sedan styr upp kosten till det du tycker känns mer rätt när du blivit mer stabil? Du, både avstår alkohol, tränar och promenerar så du gör ju bra saker för kroppen.
Kosten kan du styra upp sen 💕

Profile picture for user Kennie

Vad bra du kämpar och resonerar! Kan lugna dig med att den där känslan att världen går under när man inte dricker faktiskt går över i takt med att beroendet släpper. Så jobba på som du gör och ge inte efter en millimeter. Du har kontrollen nu, du klarar det här. Har du testat yoga eller meditation ? Finns massor gratis på Youtube, kan vara bra för att komma ned i varv.

Profile picture for user aldro

@Natalia ja de är sant. hahaha fan va dumt man tänker ändå… så mkt kalorier öl innehåller tex. som en tårtbit per öl. flytande bröd. och här gnäller man om lite mat när man är alkoholfri. herregud. kommer på mig själv i efterhand…

Profile picture for user aldro

@Kennie aaah…. allt bara rasar. man tkr de är torrt tråkigt och jävligt. och man ältar de i skallen o försöker komma med alla möjliga argument till sig själv för i tillåta sig dricka. idag tänkte ja; ”ska fan börja nytt jobb.. jobba hela sommaren o ingen semester fyfan. jävla arbetsslav.. har rätt o dricka” osv osv osv. man försöker hela tiden. aah ja ska nog prova de imorgon kväll tror jahehe

Profile picture for user aldro

@Natalia har fått i mig så monstruösa mängder att jag är chockad att ja inte påverkats så mkt av de viktmässigt. har ingen mage liksom som folk kan få av de. då har de samtidigt känns som något är fel istället. men samtidigt slarvar ja me maten när ja varit i en härva. så de kanske blir plus minus noll. ja hoppas dagen imorrn känns bättre än idag 🙏 hoppas du mår bättre snart oxo

Profile picture for user aldro

många köper ju mat o sånt efter A. jag är tyvärr den typen som inte äter nånting om jag är i en härva. gick 3 dagar utan mat en gång. kanske därför jag blir så förstörd också efter varje härva. blir ju värre antar jag.

Profile picture for user Suburra

@Natalia Ja man har ju hällt sig i smör och inte bra för förbränningen. Så fort man får in alkohol i systemet så försöker kroppen göra sig av med det och förbränner inte fett . Jag åt mindre när jag drack vin inte någon bakis mat etc.

Profile picture for user Sisyfos

Jättebra kämpat Aldro! Det har funnits en tråd härinne för periodarna som jag tänker att du kanske skulle känna igen dig lite i, i sättet att dricka. Hålla upp utan större problem i veckor för att sen hälla i sig. Jag tror det ”fysiska” begäret ligger i att hjärnan vill hitta balans. Jag tänker att balansen hittas genom bra kost, vila (yoga el annat), motion och kanske något mer. Jag har upplevt det sättet att dricka själv också och det är något annat. Kanske dricker man sig till den typen av beroende. Kanske finns känsligheten i hjärnan där från början. Hur som helst så tänker jag att det är viktigt att inte dricka alls när man har den typen av tendenser till att hälla i sig och att ge akt på när hjärnan börjar gå på högvarv. För vissa personer härinne kan man nästan läsa sig till när ett återfall är på gång. Och jag tänker att man måste stoppa i tid när det börjar dra iväg. Eller se till att det inte börjar dra iväg. Jag tänker att man kanske märker. Om du lyssnar på alkispodden pratar de i vissa avsnitt om hur de uppmärksammar sina små förändringar i måendet. När de blir mer självfokuserade och det börjar ”snurra”.
Jag tror att man behöver vara uppmärksam på det här. Jag tror att det har med helt andra saker att göra än att man är en hopplös alkis.
Har du läst Sigges tråd? Jag förstår att du har den titel du har på din tråd för det är oerhört läskigt. Men jag tror att du kan bryta ditt destruktiva mönster om du börjar se det för vad det är och kanske får hjälp med medicin periodvis. Lycka till nu!

Profile picture for user Natalia

Godmorgon 🙂

Om man slarvar med maten är det lätt att bli sötsugen istället. Inte konstigt alls. Och man får äta godis 🙂
Men jag tror att du skulle må bättre och hålla dig mer mentalt stabil om du höll regelbundna måltider med mat så långt det går så slipper man de här topparna och dalarna i energi och mentalt mående svänger så mycket. Jag själv fungerar inte alls bra när jag slarvar med maten 🤯🍗🌮🫑🌶

Profile picture for user aldro

@Natalia ja absolut. jag hade en period i livet förut när ja träna extremt mkt och åt extrem kost. fick liten procent fett o massa muskler. utvecklade till slut ortorexi. blev rädd för mat osv. man mådde skit om man åt för mkt o massa . de där ligger lite kvar på något sätt. de ligger o spökar lite. alkoholen tar dock över de. men mat verkar inte kunna på samma sätt. där nojjar jag fortfarande konstigt nog. min hjärna e lite svajjig ..

Profile picture for user aldro

@Sisyfos tack! medicin låter dock lite hardcore. antabus? eller vad finns det? blir man inte rödflammig i ansiktet då osv? de enda ja tar är alimemazin innan ja ska sova. de funkar bra . vet dock inget om andra mediciner för A.

Profile picture for user aldro

trots hur mycket ja mishandlat kroppen. har ja ändå lyckats hålla mig på 12 reppare på 100 kg bänk. 110 om ja ba kör 6 st osv. och bra styrka i andra muskler. otroligt ändå att kroppen kan bibehålla trots skadan man gjort… hade ja dock ej försökt sluta med A o kämpat. hade ja nog vart ett benrangel på en bänk nånstans. är tacksam att jag ännu har kvar styrkan och förståndet någorlunda iaf…

Profile picture for user aldro

jag gillar hur ja mår nu. ja gillar hur ja känner. ryggen e bra igen. känner mig starkare överallt efter gympass. är igång igen. känner mig mer snabbtänkt. allt e bättre. men ändå är man inte tillfredsställd i nuet

Profile picture for user Natalia

@aldro

Jag tänker att det här med att känna sig tillfreds kan behöva arbetas på med fler medel och på fler plan än att bara utesluta substanser. Jag har redan sedan tidigare gjort ett omfattande eget kbt-arbete för välmående och balans i återhämtningen depression och utmattning men sedan också ett kbt-program med stöd av psykolog som mer varit styrt och substansrelaterat.

Som jag nämnt har jag svårt att finna ro på helger pga blandannat ovana att bo själv och behöver fortfarande jobba på att hitta andra vägar i livet än den gamla vanan av tvåsamhet och där det alltid funnits folk i mitt hem i olika konstellationer.

När man själv kan se och verkligen förstå vad man behöver för att må så bra man bara kan är det lättare att tänka konstruktivt kring det och att att vara kreativt lösningsbenägen inför vilka vägar som kan leda till det man tycker sig sakna. Kan ta några månader att ens börja vänja sig vid nya rutiner och så även efter sina substansavslut givetvis.

Det kan behövas mycket tålamod med att både stabiliseras efter substanser och att skapa en ny trivsam vardag. Och en del av oss är mer rolösa själar än andra. Det ska gudarna veta. Det är jag med 🙏

Profile picture for user aldro

@Natalia aaah. så ere ju. man kanske vänjer sig med tiden. egentligen aldrig testat. regelbundet av A har man ju alltid haft. bara de att de ökat med åren.

Profile picture for user aldro

i övrigt mår ja bra idag, ej samma begär som igår. jag börjar fundera på om de har o göra med att de är ”vardag” och jobb liksom. hjärnan ställer in sig på de o accepterar. krisen kmr när man släpper allt o är ledig. konstigt.

Profile picture for user aldro

@Natalia ja har haft tillitsproblem till tjejen för hon ljuger om saker. o kommit på henne flera gånger. ja satt o jobba, och hon sa hon skulle ringa. hon ringde ej. hon va svår o få tag i. sen sa hon; hemma nu ska natta leon snart men ja ringer när han ska få gröt! . hon ringde ej. ja blev paranoid. ja drog ner på stan. o där hittar ja henne 22.00 med min son o krökar på en bar. hon sa hon va hemma. ja tål inte lögner. vad mer kan man ljuga om då??? så ja satt o prata me henne där o kände mig krossad o ja behövde öl o de blev de

Profile picture for user aldro

@Suburra gjorde slut o sitter på en bar. tyvärr där går gränsen. där kan ja inte kontrollera. ja måste bli GOLVAD. av medicin om ja ska kunna avstå i sånt läge. ja behöver en kontrollant dygnet runt. ja hatar allt. jag kan ej va tsm me nån som ljuger för mej om allt möjligt i 3 års tid. de går inte. är trött på skiten

Profile picture for user Suburra

@Natalia Haha de känns som du känner mig ( du är bra människokännare ) är ofta arg numera.. Men det är bra. Folk har kört över och behandlat mig som skit.. slut med det . Jag har en reumatisk sjukdom ( väldigt light ) och den säger ifrån när jag tränar för hårt. Men mår bra psykiskt så biter ihop . Tog Ipren och de blev bra!

Profile picture for user Natalia

@aldro

Den här kvällen blev fucked upp men ska vi försöka konstruktivt imorgon när du vaknar? Svek uppstår, tokigheter likaså. Och det kommer att uppstå igen. Och igen.
Men du är viktigt ❤

Jag tilldelar ju mina tatuerare budskap omkring just nu. Och du ska få dela en med mig som jag känner att jag fortfarande behöver påminna mig om...

Rise Above. Den sitter på vänster underarm. Vi kan bära den ihop.

Profile picture for user aldro

@Natalia asso när ja gick ner på stan tänkte jag; jag har vaneföreställningar just nu… jag är alkoholberoende o knäpp! ja dka lita på min tjej hon säger hon e hemma. jag blir knäpp av o inte dricka. vad händer me mej??? sen såg ja henne sitta där o supa o min son ligger o sover i vagnen. o mitt hjärta går i 1 miljon bitar

Profile picture for user aldro

@Natalia samtidigt tänkte jag; en promenad o lite jogging är väl bra för mej!!! kan lika gärna kolla igenom alla ställen här nere på stan. ja är väl knäpp o har alkoholbrist??? men ja hade rätt. ja hatar att ja hade rätt. varför säger man inte fucking sanningen????? ja behöver en psykologisk chatt inte ett jävla forum

Profile picture for user Suburra

@Natalia Nää men sen jag börjat träna hårt har jag haft 2 dagar med värk .. Blir det värre får jag dra ner. Men förr hade jag nog druckit vin och de gör jag inte nu . Skitsjukdom .. orkade inte laga middag så hungrig nu .. Popcorn får det bli och nån serie och lite jobb i natt. Vilar nog från simning i morgon och går prommis. Anmälde mig till ett event i morgon nån tränings grejj ( kommer vara enda tjockisen men skiter i det )

Profile picture for user aldro

@Natalia hon kan få leva sitt tragiska liv istället . hon har inget jobb ingenting. ja har dunderjobb o vi hade kunnat ha en bra framtid tsm. hon kan ju skita i de om hon vill :) ibland undrar ja om hon är me mej bara för pengar. ja vet inte.

Profile picture for user Natalia

@aldro
Jag förstår. Tänkte om det för din del blev mer än alkohol.

Vad gäller tjejen tål det att prata vidare om. För det påverkar dig så mycket. Och det kommer det fortsätta göra, inte minst med barn ihop. Men tror vi spar det kontruktiva idéerna för ikväll.

Ikväll förstår jag att livet suger.

Profile picture for user Natalia

@aldro
Det är förstås en process att gå skiljda vägar och lättare sagt än gjort. Är väldigt lätt att ha destruktiva relationer och svårt att komma till avslut. Ni delar ett barn också så det behöver fungera mellan er på ett vettigt sätt i livet frammåt. Även om det är en gåta som inte går att lösas just ikväll.

Profile picture for user Natalia

Om du varit min fysiska vän som haft de här känslorna ensam inom hade jag åkt till dig inatt. Vilken tid som helst. Jag hade kommit med bilen och satt mig där du var. Sedan hade vi åkt när du var redo. Hade tagit in dig i mitt hem eller följt med dig hem. Hade plockat upp mat till dig på vägen och vi hade kunnat prata några timmar. Ända tills du somnat. Och du hade inte behövt vara ensam med dina känslor.

Men för inatt kan jag bara sitta på andra sidan luren. Och jag vet att det inte hjälper dig inatt 😔

Profile picture for user Natalia

Jag anslöt mig dit idag igen och fick många sk vänförfrågan till chatten direkt.

Nästan så jag undrade om jag anslutit en dejtingsida 🤯
Men det finns nog bara en mörk Natalia där.

Profile picture for user Rosette

Hej på er!

Fint att ni kan ge varandra stöd och finnas för varandra i förändring av era alkoholvanor precis vad forumet är till för!
Jag vill dock skicka en liten påminnelse här på forumet kring något vi värnar om, det är att aldrig skriva något som kan uppfattas som hot, hot om våld eller liknande. Även om detta är menat som stöd och hjälp och det inte egentligen ligger något bakom så blir det otydligt på ett forum och kan skapa en tråkig stämning. Inlägget jag nu hänvisar till är avpublicerat hoppas ni har förståelse för det.

Vänliga hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Natalia

@Rosette

Du har så rätt.
Det är så lätt att skoja till det och inte betänka att det kan uppfattas så tokigt. Och lätt att även bli för privat och inte ordentligt betänka att det är en offentlig sida.

Tack för att ni säger till!

Profile picture for user Rosette

Hej @aldro det låter minst sagt som en riktigt tuff situation för dig igår och det låter som att det värsta du kunde tänka dig hände, att din barn utsätts för något och att komma till puben och se din tjej med din son där och hon var full måste känts fruktansvärt.

Det beskriver också att hon är din värsta trigger till att dricka vilket i sin tur leder till att det blir en krock i dina värderingar som förälder om du själv även dricker, drickandet i sig ger ångest du vill verkligen förändra och så sedan detta på det. Samtidigt i detta så är du här och försöker, jobbar på och tar steg, ger inte upp.

En tanke hoppas det är okej att jag delar med mig, när det kommer till er relation låter det minst sagt tufft att försöka lösa det själva och det faktum att ni har barn ihop och kommer behöva ha kontakt, att prata med någon, få professionellt stöd utifrån kanske vore en ide, för hela familjens skull. Kanske är det redan tankar du haft ville ändå skicka med dem.

Om inte annat kanske stöd för egen del utöver forum då du nämnt att du känner att detta inte räcker, skriv till oss under frågor om du vill!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Rosette

Hej igen @Natalia, tack för förståelse, att enbart kommunicera i text har ju sina begräsningar och i stundens hetta är det ju inte lätt minst sagt alla gånger.

Klokt det du skriver om privat, det är det flera som ibland nämner och det är något på ett anonymt forum (och officiellt öppet) också att tänka på detaljer så det inte går att urskilja vem en är och liknande, mycket att tänka på samtidigt hoppas jag/vi såklart att det ändå ska vara hjälpsamt. Fint att påminna varandra mellan varven om saker :)

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Natalia

@Rosette

Har tänkt på att det är lätt att bli för utlämnande. Iaf blir det lätt så för mig som nog lite väl öppet skriver om mina situationer kors och tvärs. Och jag är även så öppen i mitt privatliv med.

Jag borde nog börja om. Är det mycket besvär för admin att rensa alla inlägg på min sida tro?

Profile picture for user Rosette

Hej @Natalia, det är möjligt att själv avpublicera inlägg genom att klicka på dölj om du skulle vilja det? Kanske är det bara enstaka du vill dölja och inte ta bort allt, vi kan avpublicera hela trådar också hör av dig gärna under frågor om du behöver hjälp med detta så tittar vi på det.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Natalia

@Rosette

Vill rensa båda mina forumstrådar och börja om. Skrev just till rådgivarna och bad om hjälp. Det är på tok för mycket att rensa för hand och tänker att det måste finnas ett sätt att ta bort trådarna helt och hållet.

Profile picture for user Onkel F

@Natalia skrev:" Är verkligen rädd att ha triggat någon i mina inlägg" Hmm. Det där har varit uppe tidigare, och det är därför forumet har blivit uppdelat på ett, som jag ser det, negativt sätt.
Alla behöver få skriva o sina upplevelser. Om det är någon som känner sig triggad så behöver denna någon bara låta bli att läsa tråden. Om alla skall vara rädda för att skriva något som kan trigga någon annan slutar det med att ingen skriver något alls av rädsla för att inte vara politiskt korrekt.
Om man blir triggad till att dricka av vad någon annan skriver så tror jag att man verkligen letar efter en anledning till att dricka. Det du skriver är inte den verkliga anledningen till andra människors handlande,
Jag själv letar efter anledningar (tyvärr) men i det dagliga livet, inte i vad som skrivs här.
Jag kan tycka att du är lite "yvig" ibland, men du skall fortsätta att skriva på ett sätt som passar dig och uttrycker vad du känner. Det är det som gör forumet till vad det är. "Freedom of speech"! Jag har rätten att ha en annan åsikt än du, men jag har inte rätten att inte bli förargad över att vi inte samtycker. "Freedom of thought".

Ha en bra kväll, och jag hoppas du har ditt alkoholintag under kontroll på det sätt som du tänkt dig!

Profile picture for user Sisyfos

Aldro, du undrade vad jag menade med medicin och jag är verkligen inte särskilt påläst. Jag läste om någon som provade någon ”sug” medicin och som kände sig lugn och fokuserad. Jag tänker att vi bör må bra. Skitsvårt att veta exakt vad det är, men jag tänker att må bra är när man känner sig lugn och tillfreds och kan tänka tankar till slutet. Jag tror att det är det vi ibland eftersträvar med alkoholen. Jag tror att man ibland behöver andra mediciner för att vara där i lugn och harmoni. Alkoholen skapar kaos i systemet.
Du skriver om din tjej och jag förstår att du blev besviken och upprörd. Jag tänker att du också har din son att fokusera på och att han är viktigast i sammanhanget. Du har skrivit om att vilja vara en annan, bland annat för sonens skull och jag tycker att du ska fortsätta med de ambitionerna. Du har gjort framsteg. Tjejen får skärpa sig. Du har dig själv, ditt nya jobb och din son. Du har gjort ett jäkla bra jobb hittills. Fortsätt så!

Profile picture for user aldro

nykter dag 2 imorrn igen. dock gjorde ja allt annorlunda idag. va bakis höll ut, va me sonen tjejen va ute hela dagen. åt mat o drack mkt. rört på mig massor. mådde bättre snabbare. pratat allvar me tjejen oxo. vi löste de. och vi båda ska hålla de här tsm nu med nyktra dagar. satsa på en bättre framtid. de här är ej hållbart. hon vet oxo ja försvinner om de där händer igen. pratat mkt djupt o öppet om problemen jag har o hon får liknande men inte så ofta. vi förstår varandra lite och känns bra båda nu ska satsa samma . vi har ju lätt. kunnat trigga varandra som en ond cirkel osv. hur somhelst, saker ser ljust ut nu iaf, även om ja föll dit. nya jobbet på måndag. nu ere allvar

Profile picture for user aldro

dag 3 nykter imorrn. idag va ja aktiverad o hjälpte min gamle far i träfgården hela dagen. låg inte hemma i oro o va deprimerad. ja mår redan bättre snabbare än tidigare gånger.

Profile picture for user TappadIgen

@aldro Jag förstår att det körde sig igen. Det gäller ändå att inte ge upp nu, och det känns det inte som att du har gjort. Som i princip alla kan vittna om här så är ju inte vägen mot nykterhet en spikrak väg. Det gäller väl ändå att ta lärdom av de fallgropar man hamna i för att försöka förändra saker till nästa gång. Utreda vad det var som egentligen gick fel. Jag tyckte ändå att du verkade vara på rätt väg innan du föll dit. Du hade klarat den tuffa andra helgen och du beskrev den dagen att du ändå mådde bra och inte hade samma sug som dagen innan. Nu skrev du ju lite efter att du föll dit så det är lite svårt att utröna exakt vad som hände, men utav det jag kan läsa mig till så blir jag ändå lite oroad. Du beskriver hur din flickvän istället för att natta er son var tog sig till en bar för att kröka vid 22-tiden. Det har jag full förståelse för att du blir oerhört besviken på och det känns ju som ett fruktansvärt oansvarigt beteende. Som sagt kan jag verkligen förstå din besvikelse i det här läget, men det som inte riktigt går ihop för mig är att man skulle kunna tänka sig att vid det här läget så ökar ju ansvaret på dig som förälder när din son har en förälder som sitter och krökar. Men det är just då som suget blir så stort att det inte går att motstå, när det var mindre under dagen?

Nu kanske där finns detaljer som saknas från din berättelse, men det gör mig ändå oroad för din sons skull. Jag funderar också på vad det kan ha varit som gjorde att det svängde där. Du menar på att du och din flickvän triggar varandra? Det jag tänker är att du kanske borde fundera på vad du skulle kunna göra i förebyggande syfte om liknande händer igen? Om din flickvän är något instabil så kommer det ju sannolikt dyka upp liknande situationer i framtiden. Jag funderar på om du inte kan använda din sons välbefinnande som drivkraft i ett sådant läge.

Profile picture for user aldro

@TappadIgen ja de krävs ganska mkt mer detaljer för o fatta helheten. fortfarande nykter. körde nya jobbet idag. fullt ös där. inte ens haft tanken på alkohol inte hunnit tänka på något.