Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@Sattva där känner jag verkligen igen mig! Jag har inte varit pigg alls, eller mycket korta stunder. Har också haft det lite jobbigt med flytt mm under våren. Men jag har nött på iallafall, mycket tack vare forumet. Nu efter fem månader börjar jag känna mera stabilt välmående. O hoppas att träning ger ännu lite mer. Känns prima!

Härligt att titta in denna regniga lördag och livas upp av ditt inlägg @sattva. Minns detta när du påminner, att kämpa i början med energi och kraft. Sen kommer den, med tid och envishet. Ha en fin dag 🙏🏻 Kram 🥰

Måste bara skriva en liten hyllning till den långa o stabila nykterheten. Blivit så tydligt med två konkreta exempel, att den inre stabiliteten är så enormt mycket stabilare.

Vi har gjort om vårt kök. Det har blivit en hel hel trassel på vägen. Igår när jag kom hem från jobbet var maken sur o butter över att kaklaren inte gjort klart. Jag försökte säga som jag såg det, att vi här o nu inte kan göra något åt det förrän på tisdag eftersom det ju är helg. Han kan bara inte släppa det. Gnäll, gnäll, gnäll...Jag ser verkligen inte problemet! Vi kan använda köket o vi KAN inte förvänta oss att de tar tag i det förrän på tisdag. Att röra upp himmel o jord o hävda mån sorts rätt att de ska komma o fixa NU är inte min stil alls. Acceptans o tillit. Det är ingen som har dött precis...
Annat exempel, har börjat övningsköra m min dotter. Jag är själv förvånad över mitt lugn o tålamod.
Ville bara notera, glädjas.

Faktiskt, alkohol är lika långt borta som om jag skulle ta mushrooms för att upptäcka hjärnans kapacitet (vi har haft gäster från Kanada, som experimenterar med detta tydligen. Never in my life....Verkligheten är fullt tillräckligt fantastisk prdcis som den är!!)

@Sattva Jag vet precis vad du menar, det där stabila lugnet är så oroligt skönt! 😍 För egen del är det något helt nytt, som jag aldrig har upplevt tidigare i livet. Det är en stor anledning till att jag aldrig vill dricka igen, för då kommer det lugnet försvinna. Jag ser det så tydligt på folk som dricker ”normalt” , tex min egen fru, och folk på jobbet. Dom jagar upp sig för småsaker, och blir irriterade och frustrerade helt i onödan. Där vill jag aldrig hamna igen!

Kram

Härligt att höra/ läsa bådas era inlägg! Jag känner mig också stabil men måste jobba med min rätt så aktiva hjärna som ibland går i spinn. Där har träningen tidigare hjälpt mig mycket. Viktigt att komma igång, viktigt mål framåt! Kram 🌸

@Sattva Minns så tydligt, när jag startade min tråd och jag berättade om hur jag var spänd och lite orolig för något, att @Andrahalvlek tröstande sade till mig ”man blir mer chill som nykter”. Nu förstår jag vad hon menar för det stämmer verkligen, man blir mer chill som nykter😁

Firat min andra nyktra födelsedag. Alkohol har alltid varit obligatoriskt den dagen förr. Annars firade jag ju inte!
Men utan alkohol får ju andra saker sina rättvisa värden. Reflekterandet över att bli äldre tex, som även min 16- åring funderar över; "Mamma, om du hade kunnat säga till ditt yngre jag något, hade du då gjort något annorlunda?". Jag svarade att jag har gjort en del saker jag ångrar.
För visst hade jag gjort vissa saker annorlunda. Men jag är övertygad om att jag gjorde det bästa jag kunde då, med de resurser o vetskap jag hade då.

@Sattva Grattis till din andra nyktra födelsedag!🥳. Är det 2 år idag? Ja, visst skulle man gjort annorlunda i sitt liv i många fall, men tänker som du att man gjorde det bästa man kunde då och det har ju lett en fram till de beslut man tar idag. Och beslutet att bli nykter för livet är ju verkligen inte ett beslut man någonsin kommer att ångra😁. Så då ska man nog inte ångra sina beslut man tagit i livet egentligen, livsresan har hittills lett till något gott och bra🌞🌺💕

@Sattva Grattis till din andra nyktra födelsedag!! Var stolt över dig själv och man ska ju inte ångra sin historia utan göra precis som du förändra och påverka det man faktiskt kan påverka! Jag hoppas följa i dina spår🥰

@Sattva Grattis i efterskott! Det är en intressant tanke det där med om man hade gjort saker annorlunda om man kunde. Det hade man ju alldeles säkert, som du säger. Men samtidigt, anledningen till att vi hade gjort annorlunda och att vi vet bättre nu är ju för att vi gick igenom de sakerna och agerade som vi gjorde då. Om vi hade kunnat gå tillbaka i tiden och ändra på de sakerna så hade vi ju inte haft de lärdomarna idag som vi har för att vilja ha agerat annorlunda då.

Sen kan jag väl önska att det inte hade behövt ta mig så förbannat lång tid att förstå att jag klarar mig bättre utan alkohol :) Men men, det är ju också något som jag kan ångra förgäves, eller välja att vara tacksam för att jag till slut förstod och bara njuta av det jag har idag.

Tack för grattis! Känns som att jag har födelsedag med ett halvårs mellanrum numera; dels den dagen då jag blir ett år äldre (på pappret😇), dels min nyktra årsdag 1/1. Det blir alltså snart 1,5 år nykter🌼

Livet är verkligen som natt och dag nykter mot förr. Mår bra, på riktigt. Trivs med mig själv o med livet.
Blev påmind om mitt gamla jag när min mamma ringde o grattade. Hon frågade om jag hade sett ett visst inlägg från en av mina systrar. Jag kom då på att det var ju evigheter sedan jag såg något inlägg från henne. Och när vi hade lagt på kom jag på varför; jag hade avföljt/ dolt hennes inlägg. Jag minns att det var när jag fortfarande drack. Där o då kunde jag inte unna henne hennes liv som jag ansåg var så mycket "bättre" än mitt. Jag var så fylld av bitterhet o avund.
Allt sånt är borta nu. På riktigt. Jag är på riktigt lycklig i mitt egna liv❤🍃🌼

@Soffi Tack detsamma!❣
Vad kul att höra ifrån dig! Jag har tänkt mycket på dig.
Hur blev det med jobbet? Hur är det med hästen, huset, särbon? Och hälsan, förstår att du fortfarande har din yrsel.
Här hos mig är allt som vanligt. Jag yogar o jobbar. Är med make o hundar på den tid som blir över😇. Tonåringarna kommer o går, de är mer eller mindre självgående.

Nykterheten är självklar. Helvit helnykterist, (om man får dricka alkoholfri öl då iof?). Trivs väldigt bra med livet. År två bara rullar på. Är inte så aktiv här på forumet, men är inne iaf varje dag. Det är bra att bli påmind om resans alla faser. Härinne finns allt representerat; från dem som är på Dag 1 i nykterheten (en del upprepade gånger om o om igen), till dem som börjar bli stabila runt 3 mån, till dem som har flera månader o en del flera år! Så finns det dem som inte vill bli nykterister utan har längre nyktra perioder istället, eller kanske medvetet dricker vid vissa bestämda tillfällen. Ja, här finns verkligen många olika varianter att förhålla sig till alkohol representerade!

Skriv gärna mer! Jag är ofta uppe tidigt på vardagarna o saknar dina små betraktelser av livet😍KRAM!!❣

Imorgon 1/7 blir det 1,5 år nykter!! Inte en droppe alkohol och saknar det inte alls.

Är på ett längre yogaretreat i Spanien. Har det jättebra. Men slås av hur närvarande alkoholen är. Det är bara jag o läraren som inte dricker vin till maten. En del åker som par, där frun ät den med yogaintresset. Särskilt en av dessa män börjar redan på eftermiddagen med öl.
Jag blir inte det minsta sugen, och det känns skönt. Första kvällen inte heller illa berörd. Igår tredje kvällen o folk fortfarande väljer vin till maten, och även före maten, börjar jag känna mig lite illa berörd. På lördag är det vinprovning. Tur jag har eget rum. Jag är så ofantligt tacksam att jag vände mitt liv🙏❤