@Inombords Tack för fina inlägg h mig idag💕

Vår dotter kom hem t oss idag efter sitt jobb. Hon hade lånat vår ena bil. Vi åt tillsammans och pratade. Tänk vilken plats den ljuvliga individ fyller❤️ Som jag älskar henne!!❤️ Nu har jag skjutsat hem henne! Så skönt att kunna göra detta! Så gott i mitt hjärta❤️

Sov så skönt😴

@Varafrisk det låter ju underbart! Nykter frukost snart i solen (ska sova lite till först) min kropp behöver vila mycket nu verkar det som. Idag ska vi plocka fina nyktra stunder som smultron på strån Varafrisk! Det ljusnar äntligen för oss! Jag håller dig i ena handen (den som brukar greppa glaset) och så dricker vi alkoholfritt med den andra! Som en gåva till oss som är så bra!🌸

Anonym31513

@Varafrisk Så skönt att du haft en fin och framförallt nykter midsommarafton. 🥰 Nu vet du att det går. Nu kämpar vi vidare! En dag i taget.

@Lavendelblomman Även om jag inte har fått till en lång nykterhet så var det den tredje Midsommaraftonen som nykter igår. Och det går bra! Har nu varit ute och gått med vår hund plus ätit frukost. Utomhus! En ljuvlig känsla👌🏼Ska gå in och sätta på kaffet och göra äggmackor. Hämta vår dotter och åka t en strand🩱Hon börjar jobba kl 15 så vi behöver åka iväg nu. Det är 24 grader i skuggan där jag bor så det blir skönt att komma iväg☀️

Önskar er alla en fin dag☀️

Har satt mig i skuggan bredvid vår ena häck. Det fläktar lite lite grann….Var t stranden med mannen och dottern innan hon började jobba. Tog mitt premiärdopp för sommaren. Svinkallt🙄 15-16 grader. Alltså…..aldrig någonsin att jag skulle kunna bli vinterbadare! Det värker ju i fötterna när man kliver i vattnet.

Idag är känsloläget lite blandat. Nöjd över att jag inte dricker idag. Men ensamhetskänslor åker lite berg- och dalbana och då brukar sug komma. Brukar ju dämpa dessa känslor med alkohol. Lite andra känslor som också poppar upp kring släkt. Sorg. Idag kan jag ändå hantera dessa känslor pga att det finns ingen alkohol hemma. Jag vet att det kommer att bli en jäkla utmaning nykterhetsarbetet om det inte skulle vara det då hade jag ju klarat det tidigare. I andra trådar har jag läst om allt vad ett alkoholberoende kan ställa till med gällande sjukdomar och död. Jag vet. Jag tänker att många vet. Likväl har jag fortsatt att dricka. Jag vet inte om det var på 1177 el någon annanstans som jag läste ngt i stil med…när människor fortsätter att dricka trots att det kan bidra t allvarliga sjukdomar då har man ett alkoholberoende. Jag vet inte hur mitt drickande på sikt kommer påverka min hälsa. Jag vet att det är bra om jag slutar dricka nu. Skulle jag bli sjuk i en alkoholrelaterad sjukdom så kommer troligtvis skuld och skam krypande men just idag ska jag försöka leva och vara nöjd med att jag är nykter🙏🏻

☀️☀️☀️

Ja @Varafrisk just idag är vi nyktra! Vi kan ju påverka hur det ser ut framåt, den makten ligger i våra händer! Ha en skön stund!

Sitter på altan och läser “Hon hette Esmeralda”. Sorglig berättelse. Men jag är nykter. Stämningsläget är typ mellannivå. Kan ändå se det vackra i naturen…grönskan. Nykter dag nr 2.

🌻🌻🌻

Vaknar nykter vilket är skönt! Men SÅ trött! Tänker att en hundpromenad kan få igång kroppen. Början tredje dagen som nykter. Får en känsla av att jag kommer sakna alkohol väldigt mycket. Tillfällen då jag faktiskt tycker att ett glas vin, ett glas bubbel förgyller tillvaron. I synnerhet nu i sommartid. Men om jag lyckas hålla mig nykter kommer jag likaväl vara tacksam över att jag är nykter. Så jag vill förtydliga att jag har en längtan att bli nykter…bli fri….men jag tror för min del att det kommer ta lång tid innan jag får den känslan som många beskriver som har varit nyktra en längre tid…min kurator berättade att flera av hennes klienter benämner det som att befinna sig på rosa moln…eufori.
Jag behöver påminna mig om hur det blir för mig när jag dricker alkohol när suget kommer.

Idag känns det självklart att vara nykter imorgon…imorgon kommer det inte vara lika självklart…men om jag inte fixar den fjärde dagen då kommer jag trilla ner i den negativa spiralen igen…och jag måste upp, upp igen.!!

Ha en fin söndag☀️

@Varafrisk God morgon ! Jag vaknade nykter dag 101 .
.Väldigt tacksam eftersom jag hade vin på kylning och lite kris i går men lät bli. Nu blir det simning och sol med kusin och familj !

@Varafrisk hur går det idag? Jag över på att beställa A-fritt på ställen jag brukar ta nåt glas i tid och otid. Nu sitter jag på uteservering i värmen och har beställt svindyr juice. Allt är bättre än att ge efter. Kanske mosar i mig en bakelse också, vi får se.

@Inombords Tack för att du tittat in hos mig💕Det var väl jättebra att valde juice om än att den var dyr. Alkohol är ju inte heller speciellt billigt på krogen…

Ska strax krypa ner i sängen och fortsätta att läsa min bok. Väldigt lättläst om en sorgsen😔 Känns skönt att gå till jobbet imorgon…finnas med i ett sammanhang. Sista veckan före semestern. Som jag skrivit tidigare…högtider är svåra. Tacksam för att vår dotter har kommit t oss före och efter sitt jobb t oss. Ätit och badat ihop. Har tagit några snabbdopp idag…endast 14 grader😬 Älskar min dotter så mycket❤️Vilken styrka hon äger, tålamod…ger inte upp👏🏻❤️ Tacksam över att systemet har varit stängt i tre dagar. Om det inte hade varit det och utifrån mitt stämningsläge…ja då hade jag garanterat druckit. Imorgon kommer det bli en prövning för min tankar har börjat spöka. Men jag vill inte…ska inte…inget blir bättre. Ska inte sätta för höga krav imorgon mer än klara att inte besöka systemet…stå ut…och det är det enda som är viktigt!!!

Kommer somna nykter dag tre😴🙏🏻

@Varafrisk det låter som en härlig dag! Jag jobbar också sista veckan nu, och jag håller med om att högtider är svåra. Man har ju liksom lärt sig att fira=A men så behöver det ju inte vara. Jag har märkt att det är viktigt för mig att det alltid finns något A-fritt att dricka så om min man tar en öl så tar jag en A-fri. På automatik. Först bli A-fri, sen ändra vanorna mer tänker jag. Ska vi tänka ut nåt bra och enkelt sätt att belöna oss på sista arbetsdagens slut? Köpa en blomma, ett smycke eller jag vet inte baka en jordgubbstårta? Kom på nåt! 💕

@Inombords Funderar lite på hur vi kan fira in semestern!

Även om jag druckit/dricker alkohol på högtider så det jag tänker mest på när jag säger att det är svårt är att jag inte känner en känsla av sammanhang. Om jag inte hade haft forumet dessa dagar så vet jag inte riktigt var jag skulle gjort av mina tankar💕

@Varafrisk jag tror jag känner igen det där. Vi skulle fira med några från jobbet men det blev inte av så vi satt inne och tittade på film och åt god mat, sambon jag och hunden. Jag tyckte det var helt ok tills jag fick bilder från andra som firade ”på riktigt”. Midsommarkransar, stora dukade bord, massor med folk osv. Då började jag gråta. Sen repade jag mig lite och tänkte att man får fira som man vill. Det finns faktiskt inga rätt eller fel. Fast det känns ju ändå. 🌸

God morgon @Varafrisk !

Jag har inte läst tillbaka så långt i din tråd, så jag vet egentligen inte hur du har det, men du har klarat midsommar och det är ju jättebra!!! ⭐
Dag 4 idag, det klarar du!
Reflekterar över två saker när jag läser, saker som jag också gjort, och gör, men som jag försöker ändra på.
Vår hjärna har svårt för ordet "inte", det faller liksom bort. Det är därför det tex är bättre att säga till ett barn att "Kan du testa att hoppa över vattenpölen? Jag tror du klarar det!" i stället för "Plaska inte i vattenpölen", för, enligt vad jag läst, så tolkar vår hjärna det senare som "Plaska i vattenpölen!".
Så, kan du omformulera ditt mål för dagen? Kanske "Idag ska jag spara alla pengar jag kan" eller "idag vill jag åka direkt hem och ta en promenad i det vackra vädret".
Sedan skriver du om ditt stämningsläge, och oj vad jag känner igen mig! Vi är ju vana att dricka för att "justera" hur vi känner oss. Det är knepigt att komma ur, men jag har jobbat på att vända det till något som är okej! Midsommar tex kände jag mig ensam. Gubben med döttrar hade åkt iväg på firande i fyra dagar, jag var kvar hemma för jag orkade inte följa med, jag behöver ta det lugnt för att läka efter operation. Så när ensamheten satte in så tänkte jag precis så. Jag är ensam hemma för att jag tar hand om mig själv och det är så det ska vara. Att tänka att jag faktiskt har börjat bry mig om och ta hand om mig själv känns bra! Dessutom ... om jag inte känt mig ensam - då vore ju gubben inte mycket värd för mig 😮, nej vilken tur att jag kände av ensamheten 😅.
Även om, ja, det var jättesvårt i början ... jag var ju inte värd att tas om hand ... inte ens av mig själv ...
Så fel!
Både DU och JAG är värda att ta hand om oss själva, vi är värda att vara friska och må bra!
Och vi KAN göra mycket för att må bättre. Skippa alkoholen tex 😅.

Lite tankar och svammel ...

Önskar dig en riktigt bra dag!🧡

@Inombords Så lätt att tänka att andra ”firar på riktigt”. Och vad innebär att fira på riktigt? Vara många människor? Äta jordgubbstårta? Dricka sprit?

@Soffi Åh det var länge sedan! Tankar ..ja men nej inget svammel! Visst är det så med ordet ”inte” lik förbaskat är det svårt med omskrivningar…tänka om…men jag ska göra allt vad jag kan för att bära med mig det idag.

Ja det där med stämningslägen…ska bara skriva några meningar till om ”att känna sig ensam” för att släppa det för nu är det ju måndag. När det gäller högtider så är själva känslan den att det finns ingen att bjuda hem även om jag skulle vilja. Tänkte fråga min bror men han skulle fira med sin frus släkt. För vi är ju inte sådana…eller iaf inte jag..att jag bjuder hem ngn som jag inte känner så väl men som jag tänker skulle vara kul att umgås med en kväll. Har en kollega som är 30-årsåldern som sa ”jag tycker att det är jobbigt att få frågan vad ska du göra i helgen”. Nej nu är det ingen högtid förrän julen kommer. Och det får vi ta då….

In i duschen…och ta itu med måndagen…möta föräldrar som inte förstår sig på sitt barn som behöver lära och förstå hur barn m autism fungerar…ett annat föräldrapar som behöver stöd på vägen för att kunna förstå varandra för att äktenskapet ska kunna hålla….utmanade uppdrag men jag älskar den sidan av mitt jobb…det viktigaste att möta föräldrar!

Då kör jag måndag då….kram☀️💕

@Varafrisk Jag vet att måndagar är extra jobbiga för dig. Jag ville bara skicka lite styrka och framtidstro. Du är så bra du🌸