För mkt socialt nu några dagar. Roligt på sitt sätt men orkar inte riktigt. 80-årskalas, vinet flödade, skrattsalvor ekade men jag kände mig obekväm och utanför. Dels för alla besked som kommer och inte kommer, dels för att jag är nykter, dels för att jag är lite tystare. Skönt att vara hemma igen.

Åh Geggan, jag känner med dig, och känner igen mig så väl. Inget är fel, allt är precis som det ska- och man har rätt att längta efter sitt lugn som behövs för att hålla i längden. Kram på dig 🤗

Idag tandläkare. Håhå, tänk hur livet har blivit- känns roligare att gå till tandläkaren än på fest!😂 Nya provtagningar återstår för maken innan det efterlängtade operationsdatumet kan levereras. Lite i limbo fram till det. Varm o solig dag- vi drar oss väl ner mot vattnet sen. Kanske bada? Skönt att bo i Norden o slippa värmeböljorna söderut. Planera lite utflykter? Och visst, hoppsan- idag är själva sexmånadersdagen. Känns lite stort. Under senaste 20-årsperioden haft två långa nykterheter- tre år o femton månader, efter behandlingar. Så vet att det är hur lätt som helst att ta första glaset, även om det gått ganska lång tid. Behövs bara ett tillfälle och lite dåligt humör, eller bra. Sviktande uppmärksamhet. Beslutet behöver upprepas varenda dag.

Lite speciell midsommar i stan. På måndag skall min man få operationsdatum. Så då får man se. Men det har varit en skön dag på tumanhand, cyklat, badat, suttit på serve ring och druckit bubbelvatten. Middag på balkongen. Leva i ovisshet. Passar en katt några dar som kliver runt här och skriker.

Att köra viktprojekt med en klart dysfunktionell våg som visar lite vadsomhelst, det är en utmaning. Men 3-4 kg har det nog blivit på fem veckor. Känns speciellt att nu fortsätta, brukar ofta ge upp ungefär nu och tycka att det är för krångligt eller för tråkigt. Även otaliga vinåterfall har skett ungefär nu. Men den här gången tänker jag inte ge upp. Jag vet ju vad som gäller- äta mindre och vara särskilt försiktig med kolhydrater. Det har tagit lite tid att klura ut vad som fungerar. Inga extrema dieter. @vår2022 är även i detta en förebild: att tycka om det man äter och trivas med hur man mår av det. Det är nu också min ledstjärna och det hjälper mig. Tänker på min historia av behandlingar o återfall efter fyllda femtio. Känns som om många här på forumet är ungefär där. En stor fara då var ju : äh, jag kan dricka några år till, jag slutar sen, nån annan gång. Gå inte i den fällan! Jag har tyvärr druckit bort mycket hjärna o kognitiva förmågor som jag inte tror kommer tillbaka. Förstås också resultat av utmattning. Jobbat kreativt hela livet men det går inte mera. Fast någon förbättring skall jag väl kunna hoppas på! Glad midsommar alla! 😇😎

@Geggan Det är ju jättebra med 3-4kg! Kanske ska du investera i en ny pålitlig våg😁 Det fina för mig med att bli nykter för gott, är att det är en ny livsstil som är livslångt och något som man ska leva med för livet. Inget projekt med ett visst mål som tar slut efter en tid. I den nya livsstilen ingår flera andra områden som behöver ändras på tex vikt och motion. De måste också bli hållbara över tid och inga dieter eller projekt. Maten man ska äta behöver vara god och något man tycker om och motionen något som man tycker är rolig att utföra för att bli hållbart. Det tar ju också lite tid för att de nya vanorna ska sitta och kännas självklara. Vad gäller maten, kan jag någon gång ibland, äta lite mer kolhydrater som pasta, potatis och efterrätt. Det jag äter regelrätt har blivit en självklar vana och lite avvikelser har funkat för jag tycker att det jag regelrätt äter är gott och jag mår bra av det. Jag kan hålla vikten och den går långsamt nedåt, men det blir också hållbart över tid och känslan i kroppen är skön.

Ha en fin fortsatt midsommardag!🌸🇸🇪🌞

Hej @Geggan!
Hoppas verkligen att din man får operation snart✊Det är jobbigt att behöva vänta. Hoppas ni kan njuta av sommaren ändå.

Ursäkta sent svar ang. viktresan. Det går bra. -12 kg på 3 månader. Gör mycket för måendet. Mindre otymplig och ser nästan normalviktig ut😅. Skäms inte för att visa mig för folk längre. Har också en opålitlig våg, men mäter mig också. Märks så klart oxå på kläderna. Har 8 kg kvar men de är inte lika brådskande. Har ökat kolhydratintaget lite men är fortfarande väldigt strikt med socker och vitt mjöl. Har dessvärre varit svårt att motstå något glas vin varje dag de senaste 10 dagarna. Men nu får det vara bra med den saken. Gör ju förutom annan skada även att viktminskningen stannar av.
Hur har det gått för dig?
Kram💕🌸☀️

Bravo @Vinägermamman ! Det är ju jättebra! Det bästa vore ju, som @vår2022 säger, att det blir bestående. Jag har hela livet varierat i vikt, utan att eg överäta, men en extra smörgås, pastarätter mm-och förstås vin: det klättrar uppåt sakta men säkert. Dessa 10 kg som jag nu vill bli av med har väl tagit tre-fyra år att lägga på. På något sätt nu banka in att äta lite mindre, vara nöjd och försiktig med kolhydrater. Mig hjälper mitt lyckosamma vinbeslut: det färgar liksom av sig på detta. Jag har bestämt mig. Jag är nu i min gamla hemstad, ska gå på god väns begravning imorgon. Satt idag ute på mitt vanliga kafé. Tidvis varit här och jobbat. Minns hur jag brukade sitta där från kl 10 och smyghälla ur en vinflaska i kaffekopp. Njutningen att nu dricka vatten var lika stor. Min man skall opereras torsdag, det blir en lång o svår operation men skönt att det blir av. Så sen blir det konvalescens och stötta stötta. Ska försöka hinna till landet o vattna o rensa lite innan. Ha det bra i värmen! Spola vinet! Det gör ingen glad…

Nu är operationen klar och gick bra. Men det är spridd cancer så det kommer att bli långa behandlingar. Jag har yrt runt hit o dit, begravning, lite landet och allt har gått så bra. För att jag är nykter o pigg o tar saker som de kommer och njuter av vad jag kan. Idag båttur i skärgården, bad mm. Imorgon får jag hämta hem älsklingen och sen får vi bara ta allt i egen takt, leva på så gott det går.

@Geggan Åh vad skönt att operationen är över och att den gick bra! Vet inte hur det var för dig men jag var så nervös före och under operationen så det var ett himmelrike när min man vaknade upp.
Men det gör mig ont att cancern var spridd. Så jag önskar och ber allt vad jag kan att behandlingarna ska ta bort all j-a cancer för evigt💪🏻🙏🏻

Kram och styrka t dig🥰

Hemgång uppskjuten till imorgon. Ja, dagarna liksom travar på. Nästa steg är om en dryg vecka då analysresultatet och behandlingsplan kickar in. Bara att gilla läget. Sitter ett par timmar o håller sällskap. Med favoritchokladen.

@Geggan Skönt att operationen gått bra, men jag förstår att det blir fortsatt tufft framåt. Jag hoppas på positiva besked och en framgångsrik behandling! Jag förstår att det måste vara jobbigt, så jag beundrar dig för att du ändå håller dig stabil och som du säger, gör det bästa av de förutsättningar som är.

@Geggan Skönt att operationen gick bra. Hoppas att övrig behandling också går bra. Du kämpar på så tappert och du gör det så bra💕. Glöm inte bort dig själv mellan varven❤️

Tack @TappadIgen! Känns faktiskt skönt med stödet från alla här. Lite ensam I stan, vanliga vännerna på semester. Få se vad han orkar med nu när han kommer hem. Köra bil är inte att tänka på och jag kör inte. Vi får lulla runt här i kvarteren. Lite skönt att bo mitt i stan som vi gör nu. Ja, tänk så lite man vet om vad som skall komma.