Hej,

Intressanta inlägg ni har. Tack för dessa!
För min del så slutade jag för två månader sedan när min vän sa att ”vi delar ju lätt på en flaska whisky”. Ett socialt drickande och ingen påverkan på mitt sociala liv eller jobbet. Det startade som ett test, men jag mår så mycket bättre. Har inget sug efter alkohol.

Men jag gillar ju öl och vin, alkoholfria öl funkar fantastiskt. Men vinerna…. saft!

Har du bra tips? Ska jag bara ge upp vinet? Provat en del, men den där sträva smaken fattas.

Vad kan ni ge mig för råd?

Hej Rampljus och varmt välkommen till forumet "Vara alkoholfri"!

Du bestämde dig för ett tag sedan för en förändring och startade direkt, mår mycket bättre och känner inget sug, du är igång. Du efterfrågar här lite tips på bra alkoholfritt, bra idé att vända sig utåt i ett forum såhär.

Ibland kan det ta lite tid innan en tråd får fart och då kan det hjälpa att skriva flera gånger.

Hoppas du hittar lite tips här och kanske får några svar som blir hjälpsamma för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

@Rampljus Inte smakat ett enda strävt gott alkoholfritt rödvin. Men ett mjukt som absolut fick godkänt är Edenvale från Australien. Blev bjuden på det och då insåg jag det gått framåt i alla fall med de alkoholfria röda🤔🙂

Jag fick detta tips av en AA-bekant som tycker det smakar som riktigt rödvin. Prislappen är i alla fall som om det vore vanligt vin tänker jag. 🙂 Jag ämnar inte prova eftersom det inte lockar mig, men är ändå nyfiken på om det verkligen smakar som det man brukade få i glaset på kalaset.

Domaine de la Prade, Organic Merlot Shiraz Non Alcoholic (Varunummer 19000 på Systembolaget)
Kostar 89 kronor.

Jag tror jag har testat allt…
De två tips du redan fått tycker jag är de minst dåliga, Prade drack jag i början- numera köper jag Edenvale som är en pinot noir- men smakar långt från rödvin som vi kanske minns det.
På den vita sidan är det bättre- Ein zwei zero finns både som vitt riesling och Rose- helt ok!
Jag dricker numera sällan a-fria viner men mitt första år nykter så blev det en del. Nu är det mer om det är fest, och på något vis är det godare och trevligare med ett a-fritt alternativ än saft… det finns lite nya sorters cider också, tex hjortron (på burk) som är god. Det finns ett ”portvin” på Ica som är gott till tex ost, kommunion-vin, alltså för kyrkliga sammanhang.
Sen tycker jag att negroni- alkoholfri burk liksom San Bitter, är bra alternativ till drink.

Bra att höra hur ni tänker! Skall testa Prade.
De vita... Ein Zwei gillar jag inte alls... smakade något köpt på Ica som var bra. Minns inte ens vad det var😂
Men det som jag annars gillar är Nosecco, har inte den där typiska bismaken tycker jag. Annars dricker jag mest lightcider och allra mest kranvatten.
Härlig fortsättning på helgen önskar jag er☀️

Hej, jag har varit utan alkohol en månad nu och klarade midsommarafton galant. Tycker om den alkoholfria ölen Speciellt Brooklyn IPA. Var även med och snapsade Snapsen gjorde jag på örtte och tillsatte lite chiliflakes Så fick den lite sting
Jag har inte hunnit smaka så många alkoholfria viner. Vitt och bubbel har varit ok. De som jag smakat. Men rött….
Så tack för era tips Skall testa och tack till dig som startade tråden
Min nästa utmaning blir en konsert på Sofiero slott Med vänner som är = Party party 🥳 För mig blir det party utan alkohol