Jag har under ett par år kämpat hårt med att försöka sluta dricka. Jag är nu inne på dag 4.

Tyvärr så har mitt yngsta (men vuxna) bar och jag hamnat i konflikt med varandra och han har inte pratat med mig på ett par veckor. Varje dag har känslan av "stackars mig för att han inte pratar med mig, jag behöver dricka för att stå ut" funnits. Jag inser dock att just alkoholen är den stora orsaken till att det blivit såhär.

Jag har som sagt klarat av 4 dagar nykter MEN imorgon fyller jag år och jag VET att han inte kommer ringa och säga grattis. Jag kommer bli jätteledsen och är verkligen orolig för att jag ska dricka för att trösta mig i ensamheten. Min äldsta son och jag har verkligen bra kontakt men han bor långt bort så den kontakt vi har är sociala medier och telefon.

Någon som har något peppande att skriva som kan hålla mig borta från systembolaget imorgon? Jag har inget att dricka så jag måste dit först som tur är. Det är i alla fall en spärr på vägen.

Kära Farzan - jag känner så igen mig, i rädslan att förstöra relationen med ett barn. (Se min tråd om du vill). Men du måste låta bli Systembolaget i morgon! Kan du vara med vänner som inte dricker? Ta dig ut till en strand, eller vandra i naturen långt ifrån köpcentrum? Boka upp dig med något annat som du gillar och som tar hela dagen och kvällen? Tänk hela tiden på glädjen och stoltheten att kunna tala om för din son att du är nykter, kanske kan din äldsta son hjälpa till att förmedla detta så småningom!
Jag önskar dig styrka och varmt lycka till !

@MadeUpMind Tack för att du svarade 🙂

Jag är nyinflyttad i en mindre stad. Jag känner ingen och jag saknar tyvärr jobb. Det är jag, alkoholen och ensamheten på dagarna.

De sista 4 dagarna så har jag spenderat tiden med precis det du skriver - stranden och naturen. Tyvärr så finns det bara en väg jag kan ta för att komma dit och den går förstås förbi systembolaget. Imorgon så måste jag nog hålla mig inne alternativt uppbåda alla krafter jag har och gå förbi bolaget utan att handla.

Jag sitter redan nu och plågar mig med negativa tankar om sonen och att han inte hör av sig. Det är nästan så att det blir en självuppfyllande profetia..."jag mår så dåligt att jag måste dricka" Det FÅR verkligen inte bli så imorgon.

Jag har läst men inte skrivit i din tråd. Jag får återkomma när det inte är lika ångestfylld kaos i skallen.

Godmorgon Farzan och Grattis på födelsedagen! Den första dagen på resten av ditt (nyktra) liv! Håll ut och hoppas du kan göra något fint av den och sedan kunna berätta för dina söner.
Framöver - vad finns i din stad som du kan engagera dig i och bli distraherad av? Intressen, kurser, föreningar, (du verkar ju gilla naturen - Friluftsfrämjandet gör mycket trevligt ihop), volontär eller ideellt arbete, mötesplatser i samhället eller sociala medier för likasinnade? Jag tänker att det är viktigt för dig att bryta isolering och flytta fokus från ångesten i skallen.
Jag hoppas jag inte låter för präktig och förnumstig nu… du kanske har fullt upp med att ta dig ur sängen, vad vet jag. Behöver du möjligen professionell hjälp mot nedstämdhet?

@MadeUpMind Tack 😊

Jag får hjälp för mitt psykiska mående. Har läkar/kuratorstöd men även boendestöd med syfte att bryta min sociala isolering. Jag går långsamt framåt och till hösten är det tänkt att jag ska börja komma in i arbetslivet igen. Bara det borde vara en morot att sluta dricka.

Jag har så smått börjat engagera mig i en förening för ett av mina få intressen. Saker rör sig långsamt i rätt riktningen jag måste bryta med alkoholen för att det ska fungera.

Jag känner att dagen kommer bli brutal. Har ångest så jag skakar redan nu.

Jag misslyckades idag. Känner att jag sviker dig MadeUpMind men det höll inte.

MEN min yngsta son skrev och gratulerade mig till sist och min äldsta son och jag pratade en hel del. Jag var på dag 4, påväg mot dag 5. Ska fortsätta där, inte ge upp för en motgång.

Du har inte svikit någon Farzan. Du gör ditt bästa, kämpar på och söker hjälp! Bra så!
Fint att du pratar med sonen. Ge inte upp, en dag i taget!
”Smile today and cry tomorrow” (Read this every day)😉

@MadeUpMind Tack så mycket för din kommentar. Det dåliga samvetet och känslan av svek kommer direkt och den äter sig fast hårt. Jag ska försöka att se gårdagen positiv i alla fall. Kontakten med barnen blev så bra den kunde bli oavsett alkohol eller ej :)

Jag ska inte ge upp bara för ett bakslag utan nu är det bara att köra på igen!!