Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

God morgon! ... nej UNDERBAR morgon!!!
Solen snart på väg upp, lite disigt, svalt och skönt. Jag har öppnat upp varenda dörr och fönster för att släppa in svalkan och får naturens alla härliga dofter som en bonus 😊. Ja, i denna stund är livet härligt!

Tack @Varafrisk!
@Varafrisk skrev:"nykter och på den vägen ska jag fortsätta vara fast det är jäkligt gropigt där!" Jadu, kära medsyster, det kan vara gropigt, det är ju min erfarenhet också. Men tänk vad vi lär oss om vi tittar lite extra vad som skapat groparna. Och vi blir både viga och starka av att hoppa och klättra 😅! Gäller bara att inte ge upp.

Härligt @Kebne1 !
Och tack för grattis! Även om ... jag har haft mina återfall ... så tackar jag och tar emot för jag har ju faktiskt🤔 få se nu ... en bra bit över 1000 dagar nykter, sammanlagt, de senaste tre åren!!!
Tack igen @Kebne1 för att du fick mig att räkna!
För -Japp, jag håller på att lära mig att se vad jag faktiskt gjort bra istället för att bara se vad som misslyckats eller vad som återstår att göra! För lite sjukt är det ju 🙄, att jag har haft koll på antalet dryckesdagar men aldrig summerat de nyktra dagarna - förrän nu.

Jag sa ju att jag skulle skriva lite om vad som hänt sedan sist ...
Lovade jag för mycket? För det känns svårt ...
Okej, det får bli lite rörigt och ofullständigt. Som vanligt 😅😂!

Kort eländesresumé:
Jag fick min efterlängtade yrselbehandling. Den misslyckades. Blev sjukskriven. Ny behandling utan avsedd effekt men med komplikationer.
Ovisshet och kronångest - Vad händer, vad gör jag nu??? Kunde inte göra någonting. Inte jobba, inte rida, inte ens ta mig ut på en kort promenad .... allt föll ...
Jag drack. Till synes som förr ... En hel flaska vin, ensam hemma, på kort tid "Jag måste i alla fall få sova!". För, ja, sömnlösheten eskalerade ju också ...
Det funkade 😣. Jag fick sova gott ända till klockan fem nästa morgon och vaknade "utvilad" och med iaf en aning energi att göra något litet.
Men ... så är det ju det där med att falla tillbaka till det "normala", till rutiner ...
Tack och lov!!!!!!
Mitt nya normala är ju att vara nykter 😅! Min kvällsrutin sedan snart tre år är ju att krypa upp i soffan med en kopp te. Så det var det jag gjorde nästa kväll.
Här har vi alltså den stora vinsten med att ha startat resan med en lång sammanhängande helvit period på ett halvår. Att benhårt stå emot sug och nöta in nya vanor.

Jag skrev att jag drack "till synes" som förr. För, återigen tack och lov, jag kan inte dricka som förr, kan inte få samma "myskänsla" ... eller vad jag nu ska kalla det. Jag har satt luppen på hur, vad och varför jag dricker och reflektion och analys är som automatiserade. Empiriska studier där jag är objektet. Nej, inte ett dugg mysigt!
Ändå ... jo ... det hände några gånger till att jag drack ... desperat efter att få "må bra"
Så vad får mig att dricka? För det är ju INTE alkoholen som får mig att må bra, det är ju effekterna - och de effekterna kan jag få på bra mycket bättre sätt. Gäller bara att komma på hur/vad.
Energilöshet, ångest och trötthet. Som beror på ... som beror på ... Grundorsaksanalys typ. Inte klar än.
Vad kan jag göra annorlunda? De pratar ju om att vända 180 grader ...
Nu måste jag erkänna något riktigt pinsamt ....
Ja, om någon vet vem jag är så får denne sig ett gott skratt. Okej, det bjuder jag på.
Maten. "Jag som äter så nyttigt" har under våren lagt om kosten totalt. Att det ska vara så svårt att leva som man lär!!? Jag har ju fortsatt att äta lika i nykterheten som jag gjorde när jag drack dagligen. Detta utan att fatta att/reflektera över att det naturligtvis blir alldeles för energifattigt när man tar bort den största energikällan alkohol. Rejäla mackor till frukost och sedan massor av grönsaker och lite kött till det till lunch och middag må vara "nyttigt" - men jag behöver ju mer energi!! Bra energi. Det är ju därför jag blir så sugen på choklad framåt eftermiddagen och ibland, om än sällan, får för mig att jag vill ha vin till kvällen. Jag behöver ju kolhydrater i massor. Så självklart, så mitt framför ögonen att jag inte sett det!
Nåja, lätt fixat, tom skomakarens ungar kan få skor ibland ...
Nu äter jag en STOR portion rågflingegröt som mellanmål på fm och fil och flingor på em. Mår mycket bättre (No shit!🙄) och chokladsuget är helt borta - från dag 1 😊! Vikten börjar ordna sig också ... jag gick ju upp i vikt när jag nyktrade till ... även det naturligtvis för att jag åt för lite och började boosta med choklad. Magen har också blivit nöjd! Jag har nog inte skrivit så mycket om det ... men min "superstabila" mage har bråkat en hel del i nykterheten. Det har hänt att jag druckit på det också ...
Två trigggers eliminerade alltså; svajigt blodsocker och (uppenbarligen!) känslig mage.

Så idogt arbete på krokig väg, två steg fram och ett tillbaka ibland, ger resultat - det går framåt allt stadigare!! 🙏😊

Så till det där att jag skrev på midsommarafton att jag, just nu lägger jag ödmjukt till, är bergfast i min nykterhet. Efter en tids sjukskrivning och flera läkarbesök (där jag naturligtvis också var tvungen att säga att jag druckit vid ett par tillfällen, fast läkaren tyckte inte det var farligt alls för det var ju så få tillfällen ... nej, hen har ju inte hela min alkoholhistorik ...) gavs lite hopp. Jag skulle opereras. Efter det har jag självklart inte druckit! Det är ingen uppoffring utan snarare en lättnad att inte "behöva" dricka för att jag väntar på operation.
Ändå ... skrattretande men sant ... det var en helt sjuk trigger, jag blev vansinnigt provocerad, när kallelse och bifogad information kom. Det stod att jag bör avstå alkohol!! I TVÅ MÅNADER!!!! 🤣🤣🤣🤣
Denna förbudstrigger! Hur funkar hjärnan? Sommar och "ledig" - då dricker jag ju ändå aldrig nuförtiden😂! Och två månader nykter har jag ju klarat många gånger om!
Bara att svälja förtretet över att någon annan "förbjuder" alkohol - och vara nykter ändå som jag skulle varit utan förbudet. 😅😂

Nu, för drygt en vecka sedan, är jag opererad. Mår MYCKET bättre, kan det faktiskt ha funkat?

Lever på hoppet och min nykterhet!

Kram!🧡

majken_r

@Soffi Vilken tur att du skrev om kosten! Jag har inte fattat att det såklart fattas energi när alkoholintaget är minimalt🙄 Tycker jag är insatt kring kost men där var en lucka😅 Blir till att såklart fylla på mer under dagen. Låter hoppfullt med operationen🙏🏼 Ha en fin dag🌱

Så fint att du är tillbaka Soffi!
Jadu det där med kosten har nog större betydelse för måendet än vad man tror.
Trodde jag svarade igår. Ska skriva lite mer senare, men just nu vill jag bara säga att det är kul att det verkar lite bättre. Kramar!

Tack @majken_r @Sisyfos !

Kosten ja, jag vet ju!! Kan ju!! Men det räcker ju inte att veta och kunna, insikten måste ju trilla in att 🕯 jaha, gäller det även mig?! Speciellt som jag har mått bra av tidigare kosthållning i typ 30 år, har inte tidigare tänkt på att alkohol var en stor del av den 😣.

Men nu kom jag inte hit för att prata mat.

Jag kom på att jag behöver en påminnelse:
Jag gör så gott jag kan, det räcker bra!

Idag ska jag jobba!!
Det var ett tag sedan...

Kram!🧡

Jahaja.
Det gick ju sådär att börja jobba igår ... jag blev yr 😓.
Förbenat 🤬!
Eller .. jag menar ... Jag fattar! Kroppen/hjärnan försöker säga mig något.
Bara att försöka ta det ännu lugnare idag. Går det ens? Jag läste ju bara mail igår, över fyra månaders mail, och hade ett möte...
Okej. Tur i oturen att jag redan har en läkartid bokad imorgon.

Kanske försvinner jag härifrån ett tag igen ... ingen aning i denna stund.

Oavsett vad så finns det i alla fall en sak som är säker:
Ingenting kan få mig att dricka nu!
Operationssåret ska läka och det vore ju som att tigga och be om ytterligare komplikationer och besvär att hälla sprit på det, så -NEJ TACK till alkohol!

Kram!🧡

@Soffi Hoppas att du får en bättre dag idag🥰
Du har säkert skrivit det men jag har nog missat…vad är det du har opererats för?

Förstår om du inte orkar skriva men jag tycker om när du skriver. Det är så rakt och ärligt på något vis.

Kram🥰

Nu håller vi tummarna för att du snart mår bättre, Soffi. 4 månaders mail i den här värmen kan kanske göra vem som helst yr 😵.
Jag ska inte skämta bort det för jag fattar att det är allvar och jag hoppas så innerligt att det lyckats nu. Usch vad besvärligt!
Och du, det är inte så konstigt tycker jag att man tar till den Quick fix som man tränar in och som faktiskt delvis funkar. Det finns en desperation i att göra på det sättet. Jag tänker att det finns fler som hamnar i liknande läge och som bryter sin nykterhet.
Men det är väl där insikten måste komma. Att det inte hjälper, att det går att uppnå samma effekt på annat sätt och att alkoholen inte bidrar till något positivt (mer än en kort stund).
Krya på dig nu!

Nu håller vi tummarna för att du snart mår bättre, Soffi. 4 månaders mail i den här värmen kan kanske göra vem som helst yr 😵.
Jag ska inte skämta bort det för jag fattar att det är allvar och jag hoppas så innerligt att det lyckats nu. Usch vad besvärligt!
Och du, det är inte så konstigt tycker jag att man tar till den Quick fix som man tränar in och som faktiskt delvis funkar. Det finns en desperation i att göra på det sättet. Jag tänker att det finns fler som hamnar i liknande läge och som bryter sin nykterhet.
Men det är väl där insikten måste komma. Att det inte hjälper, att det går att uppnå samma effekt på annat sätt och att alkoholen inte bidrar till något positivt (mer än en kort stund).
Krya på dig nu!

Skickar in en kram och hoppas på bättring- yrsel är verkligen det sämsta, men vila och ett tydligt NEJ TACK till alkohol är en bra start (och fortsättning) Kram 🤗

Tacksamhet!
En stillsam men ändå stark känsla av lycka!

Berg- och dalbana.
När jag var ung så älskade jag att åka karusell ("karusell" i sin vidaste mening). Besöken på Liseberg var det bästa på hela sommaren!
Sedan fick jag min yrselsjukdom (över 15 år sedan) och tom "Nyckelpigan" avskräcker....
Nu är hela livet en berg- och dalbana av värsta (bästa?) slaget... och nu, just i denna stund, undrar jag 🤔 - är det det jag behöver för att känna lycka? För att verkligen se och känna tacksamhet över hur bra jag har det?

Tack alla som tittat in och som bryr er!💖

Läkarbesök igår, massor av undersökningar - operationen har lyckats!!!🙏🙏😅😂😂😂

@Varafrisk Jag har opererats för att förhindra min yrsel. Efter flera misslyckade behandlingar fick de helt enkelt ge sig in i skallen, nåja innerörat, men det är en bit in i huvudet och ganska nära hjärnan 😰, med kniv ....

@Sisyfos skrev:"4 månaders mail i den här värmen kan kanske göra vem som helst yr 😵." Du hade rätt Sisyfos 😅! 34 grader varmt och att försöka ta in så mycket info, vad som hänt under flera månader, var ju naturligtvis för mycket 🤣, yrseln berodde inte på balansnerven 😅.
Du har också rätt i @Sisyfos att det var av ren desperation jag drack. Desperation, ovisshet och vanmakt: Kommer jag någonsin att kunna jobba igen, kommer jag bli beroende av ständig hjälp osv...? Jag skäms faktiskt inte ett dugg varken för att jag drack eller för att berätta det. Men det gäller ju att BROMSA och REFLEKTERA och göra om och göra rätt. Tacksam för att jag lyckades med det. Att ta den typen av återfall är ju verkligen en vandring på tunn is. Det kan gå helt åt skogen, även för mig, tacksam för det jobb jag ändå gjort på nykterhetens väg de senaste åren. Tacksam för den hjälp jag fått av ALLA ER här! Tanken på hur det hade varit om jag fortfarande hade druckit som förr är mycket skrämmande.

Livet kan börja igen. Månader av ovisshet, vanmakt och väntan är över 😅!
En gnista av hopp ... nej, faktiskt ett helt fyrverkeri 😂🤣!
Såja, ta det lugnt nu Soffi!😂 Låt det ta tid, hjärnan behöver tid att "bygga om".
Men - kanske kommer jag att tom kunna rida igen!(?)
Och, nej, ni behöver inte ringa djurskyddet, min häst har varit väl omhändertagen av fantastiska människor. Fantastiska vänner som ställt upp och hjälpt mig. 😅
Känner en oerhörd tacksamhet även över det!
Så ofta, när jag är i en svacka, som jag känner att "jag har knappt några vänner""... När jag faktiskt är en lyckligt lottad människa som är omgiven av otroligt fina människor, vänner som ställer upp och bryr sig om 💖.

Nu ska jag jobba.
Det är tufft, jag är trött.
Men, jag kan ta det i min takt.
Små steg framåt, en dag i taget.

Åter till livet! 🙏💖🙏

Ja just ja!
Det var så lustigt igår när jag skulle gå ifrån läkaren. Jag var så glad att läkaren skrattade åt mig😂.
Och så sa hon: - Ja nu blir det ljusare tider för dig!
!!!
...
*glädjetårar*

@Soffi Hej! Jag har läst vad du skrivit och vill skicka grattishälsningar för att din operation lyckades! Vi har inte skrivit till varandra men jag glädjs med dig ändå🥰. Hoppas du nu kan komma tillbaka till livet med små steg💕

Tack @Sattva @vår2022 !

Fredag idag 🥳! Jag har klarat (nästan) en vecka på jobbet. Det har gått bra 😊. Inte så mycket att göra idag, fortsätta öva på att vara en "lallare" 😲😏🤣 - en sak i taget i den takt jag orkar. För jag är trött - men det är som det ska vara!

I helgen blir det rast och vila, njuta av sommaren, god mat och dryck 😋😍.
Självklart nykter 😅!
Det ska va' gött o leva!

Godmorgon @Soffi ! Blir så glad när du tittar in hos mig. Jag vet ju att du har problem med yrsel men jag visste inte att det kunde vara opererbart. Å vad gott att den lyckades! Det måste vara ett rent helvete med yrsel...alltså...hur lyckas man genomföra en dag med yrsel?!?! Så bra att du är nykter!

Ha det riktigt fint:)

Det låter som du också har haft ett tufft halvår bakom dig 😢 Men nu kan det bara bli bättre, eller hur?! Jag ska dock vara sjukskriven på heltid hela augusti och börja jobba 25 procent först från september. Det känns som en rimlig plan för mig. Det är ju först den senaste veckan som jag har börjat må liiiite bättre. En sak i taget, ett steg i taget.

Kram 🐘

Hej
Är ny här och förstår inte riktigt hur sidan fungerar men ja lär mig ,
Ja är 40år och kan säga till mig själv att ja dricker för mycket 👍
Det låter kanske konstigt men har förnekat det hela mitt liv, ja var personen som alltid drack mig riktigt berusad å hamnade nästan alltid i bråk,
Har levt med missbruk av amfetamin å benso som ja tagit mig ur för snart två år sedan,
Nu är det alkoholen som satt klorna i mig å den är lurig och svår ,
Ska börja med antabus innom kort å lämna prover för att visa nykterhet och det skrämmer