Jag menar absolut inte att ni andra pressar, allt skrivs med största välmening. Fick bara en känsla av att de förväntningar man har på sig själv är som när man ska spela in musik som jag gör ibland och drabbas av rec-noja, det vill säga att det där ganska enkla som man egentligen kan spela i sömnen går åt skogen för att man tänker "nu gäller det".

Jag tänker att allt vad som skrivs här på forumet är i ren välmening. Men vi är olika individer på olika platser i livet och även om vi alla har något gemensamt att bli nyktra/vara måttliga så ser vår resa till vårt mål ut på olika vis och jag tänker att vi respekterar det🙏🏻

Är iaf oerhört glad över att min son har fått en ny anställning i ett stort byggföretag som han önskat under lång tid💪🏻men jag tror att det allra bästa är att vår dotter nu är skuldfri💪🏻

☀️☀️☀️

@Kennie Rec-noja Åh vad jag jag känner igen det från pianokonserter… alltid svettslant jag på nån tangent och kände att det där skulle aldrig hänt om det inte var skarpt läge. Hopplöst.

@Inombords Ja, visst är det retligt... Jag spelar gitarr, inte helt snällt instrument när man blir darrhänt av nervositet.. Men det finns kanske inget instrument som är helt okomplicerat när man blir nervös. Vilken genre spelar du (om du inte tycker det är utlämnande att svara på)?

@Varafrisk att respektera varandra på alla plan när alla har problem med alkohol är för mig en självklarhet. Hur vi kämpar mot missbruket eller hanterar våra liv för övrigt gör vi ju efter våra egna förutsättningar. Men jag tror som du att alla råd och tips ges i all välmening.
Jag följer din resa även om jag inte skriver så mycket. Du är en riktig kämpe!
Ha en fin kväll🌺

@Kennie Då var det klassiskt men musik är inte det jag jobbar med. Spelar klassiskt eller vad jag känner för, mest på gehör. Inte proffs alls. Gitarr som är så fint! Det gör så ont i fingrarna tycker jag, men måste vara härligt att kunna spela. Jag tror mitt musikintresse börjar komma fram nu när alkoholen slutar hålla mig tillbaka. Idag sjöng jag skalor i bilen det lät för illa men jag var strålande glad. Brukar förstå att jag är jätteglad när jag upptäcker att jag sjunger. Jag har gått musikklass och hållt på med körer och spelat piano i nio år sen försvann allt när jag började plugga. Kanske kommer ta upp det igen, vem vet? Vad spelar du för musik? 🌸

@Varafrisk Hej igen! Nu läste jag nåt som jag bara måste citera för det passar oss. ”Du måste förlåta dig själv för varje misslyckande för att bli stark nog att välja frihet.” Och ”Att förlåta och vara ömsint mot sig själv är oumbärligt för den som vill vinna frihet-oavsett hur lång tid din personliga resa tar.” Ur Tänka Klart, såklart. Kanske du redan läst men jag tror på det. 🌸💕 Ha en fin kväll, här är det fruktansvärt fuktigt i sovrummet men det får duga, jag är trött. Kram!

Åh vilka goda nyheter om sonen och dottern VaraFrisk!
Håller med inombords om att det där är ett viktigt citat. Vi gör så gott vi kan vi som är härinne!

@Varafrisk Hur är det med dig idag? Jag har en riktig skitdag. Flyttat kontoret och saker överallt. Ont i ryggen, deprimerad och sur. Och sjukt stressad över jobbet. Hemma i soffan nu och får inget gjort. Idag är det svårt att känna kärlek till sig själv. Hoppas du har en bättre dag. 🌸💕

@Varafrisk Hur är det med dig idag? Jag har en riktig skitdag. Flyttat kontoret och saker överallt. Ont i ryggen, deprimerad och sur. Och sjukt stressad över jobbet. Hemma i soffan nu och får inget gjort. Idag är det svårt att känna kärlek till sig själv. Hoppas du har en bättre dag. 🌸💕

Sänder en tanke, en hälsning.
Jag hoppas du mår bra?
Och - oavsett vad - var en riktigt stolt mamma! Så roligt att det går bra för dina barn!
En familj där man jobbar på och löser sina problem - härligt!
DU inräknad för du kämpar verkligen och du kommer att vinna 😊.

Kram!

Det kunde gått bättre! Imorgon sista dagen inför semestern! Hoppas på lättare fokusering efter det! Skriver inte mer nu! Kram t er som finns med mig som inte tröttnar på mig❤️❤️❤️

Kram tillbaka!

Semester är nog precis vad du behöver, att slippa stress och press och "bara vara". Eller, har du/ni planerat något speciellt?

Är väldigt ledsen/besviken just nu. …på min man…och på mig själv…..och att jag sårar mina barn framför allt min dotter🥲 Skriver mer imorgon🥰

@Inombords @Soffi Kram för att ni tittade in!

Godmorgon till Er alla!

Sitter på altan och skriver på datorn. Det går snabbar än på mobilen. Det är mulet ute men luften är bättre och lättare att andas. Vill bara kort berätta varför jag var ledsen/besviken igår men även väldigt arg. Min man och jag är inte superbra på att planera men om jag ska bli nykter så planeringen så viktigt. Min man har under de senaste veckorna hjälpt vår dotter med saker i lägenheten, saker som jag/vi anser att det borde vara hyresvärden som gör dessa saker. Hyresvärden är våra kompisar vilket är både till för- och nackdel. Jag hade druckit alkohol både onsdag och torsdag. Kände att vi hade haft dålig planering då framför allt kring mat och det blev sent med maten. Min man skulle hälsa på sin kompis som ligger på sjukhus i går em. Jag bad min man hälsa på kompisen på fm istället för att vi skulle kunna åka iväg några timmar och bada/åka på utflykt. Jag ville vara borta från stan under några timmar för att inte bli frestad att gå till systemet. Stor risk för bubbel - fredag och semestern börjar. Men, det blev inget med detta...inget planerat...och när jag kom hem låg min man och min dotter i trädgården och solade. Ja...jag behöver inte berätta mer...jag var superirriterad men framför allt väldigt ledsen. Ville att det skulle vara barn han och jag. Vår dotter är absolut inte besvärlig utan ett mycket trevligt sällskap men ibland vill man vara själv. Fast eftersom hon är så ensam vill hon ju ofta vara med oss. Men igår valde hon att vara hemma hos sig pga att stämningen inte var så bra hos oss.

Var ledsen och arg på min man som inte riktigt verkade förstå hur betydelsefullt det hade varit att åka iväg, och vår dotter hade absolut kunnat åka med oss. Blev så ångerfull när vår dotter åkte hem till sig. Pratade med kuratorn om det igår. Att jag förstår inte min egna betydelse för min barn och därmed förstår jag inte fullt ut hur jag faktiskt påverkar dem med att jag dricker. I teorin förstår jag men inte i praktiken. Så igår kväll tänkte jag...du har kontakt med din dotter nu men hon kan likaväl säga att hon inte vill träffa mig för att jag dricker.

Igår när jag var hos kurator sa jag att jag vill att min man följer med nästa vecka. Jag vill att hon pratar med honom om medberoende. Om min roll och hans roll. Om mitt ansvar och hans ansvar. Då menar jag det ansvaret som gäller för mig och det ansvaret som gäller för han inte att han ska ta ansvar för mig och mitt drickande. Min man dricker långt ifrån alla de gånger som jag dricker vilket beror mycket på att jag inte har köpt så mycket. Men medberoendet handlar ju inte endast om att dricka utan att man är med i det där livet som en beroende lever. Vi pratade även om att jag behöver komma över den där pucken/krönet dvs ungefär dag fyra , dag fem dels för att det gör något med individen (jag) och då kan man komma med igång med behandlingen. Och detta behöver även min man få lära sig/förstå.

Så...jag har ju haft några nyktra dagar i följd...då något lite inom mig har börjat öppnas...en liten liten känsla av frihet och mindre stress...men eftersom jag dricker igen så stängs dörren till för känslan får inte möjlighet till att vidareutvecklas. Jag ska låta denna känsla få vidareutvecklas...jag ska ge den utrymme...vilket innebär att jag inte ska dricka. Jag har fem veckor semester framför mig. Det är mitt val om dessa veckor ska bli som tidigare semestrar drickandes alkohol eller om det ska bli nyktert. Vi har inget inplanerat mer än några dagar i slutet på nästa vecka och ett bröllop i augusti. Jag brukar vilja planera in mer saker men det stressar mig också därför tänker jag att jag behöver öva mig på att umgås med mig själv, att trivas i mitt egna sällskap utan glaset/burken/flaska....att hålla inne mina tentakler. Det kommer inte bli enkelt men för om jag ska hitta tillbaka till mig själv behöver jag göra detta. Mina planer är promenader, motion, meditation (endast några minuter), läsa...pussla....och inte dricka.

Allt vad som är problematiskt för mig idag...jo men iaf 98% har sitt ursprung i alkoholen...magont, övervikt, högt blodtryck, fettlever, spända käkar, axlar...ja hela jäkla kroppen...nedstämdheten som kommer då och då....jag brukar ju inte kalla alkoholen för alkoholdjävul men nog måste jag säga att det är ett jäkla gift..och jag har ett val att ta bort giftet från min kropp nu!! Och jag ska göra det!!

Ha en fin lördag! Och kramar till er som inte behöver kämpa och massa styrka och kramar till oss som kämpar!!

Vill bara tillägga...att idag ska jag välja mig själv först...jag ska välja glädje...jag kan faktiskt påverka det själv...Kram:)

@Varafrisk Bra där! När jag läser ditt inlägg ser jag en ny kraft som uppenbarar sig. En ny styrka att välja dig själv och livet. Kanske kan giftet få ett nytt namn hos dig, kort och gott alkoholdjävulen! Det är skönt att ha denne att mota bort och avreagera sin ilska/besvikelse på, för han orsakar en hel del förödelse och skapar tunga känslor som är förblindade i alkoholen.

Ha en fin lördag!❤️

Jag håller med @vår2022 om att ett kraftigare språkbruk kan hjälpa till med inställning. Använder man relativiserande formuleringar så kan man lätt tänka att "så farligt är det inte" och motivationen till förändring uteblir. Om man är ute efter förändring kan kraftuttryck istället bli ett stöd för den mentala processen, säger jag utan att egentligen ha några belägg för det mer än att jag upplever att jag sett dessa mekanismer i verkliga livet.

Samtidigt så brukar jag använda uttrycket alkoholdjävulen om den inre röst eller känsla som försöker förmå en att dricka när man bestämt sig för att man inte ska och inte för alkoholen i sig. Där passar däremot giftet bra. Nu väljer man förstås dessa uttryck fritt själv :)