@MNE Hej! Jag har läst din tråd med stor igenkänning och vill hålla mig på samma spår med måttlighetsdrickande. Mitt max kommer att vara 2 glas fredag och lördag, undantagsvis 3, alltså max 6 i veckan och inte nödvändigtvis varje vecka. Dricker vanligen aldrig på vardagar eller söndagar.
Men hur gör du? Jag tänker att jag ska dricka efter klockan - alltså typ 1 glas till matlagningen kl 18, ytterligare ett till maten kl 19. Och sen möjligen ytterligare ett ca 20-21. Aldrig efter klockan 21. Och ha något bubbelvatten bredvid, eventuellt alkoholfri öl emellan att sippa på. Dricka sakta och verkligen registrera smaken. Jag vet att jag ”tål” den mängden utan minnesluckor, ångest eller andra problem. Brukar hålla mig till det t ex när jag är med med arbetskamrater och chefer eller när jag ska upp tidigt dagen därpå. Har du fler tips hur man kan tänka när det är ”högrisktillfällen”?
Vad jag måste se upp med är ”påfyllarna” - alltså de välvilliga artiga värdar/värdinnor på middagar och fester som alltid är redo med flaskan och häller upp innan man knappt hinner svara ja tack och glaset fortfarande är fyllt till en fjärdedel eller mer. Där och då känns det ju trivsamt och man är glad för att de bryr sig om en och vill att man ska ha trevligt, men jag tappar räkningen på glasen. Serverar gäster själv så, men ska sluta med det.

@MadeUpMind Hej! Jag tycker att det låter som att du är precis något steg före mig i processen. Jag har kommit så långt att jag identifierat högrisktillfällena (högtider, jobbmiddagar/AW, vissa vänner/släktingar). Just påfyllarna är farliga! När jag var ute med jobbet sist, struntade jag i att röra/dricka ett glas som hällts upp, och gav det sen till en annan i sällskapet, som glatt tog emot det. 😊 Men jag tänkte att ett knep kan vara att t ex välja vitt vin när övriga dricker rött. Det tråkiga med det är att jag inte vill skylta med att jag ska hålla igen, och då blir det ju väldigt tydligt att man inte beställer in mer. Dricka långsamt. Mycket vatten. Jag vet att jag bara inte kan "släppa loss", och det känner jag är trist... för det är nog ändå det som jag haft alkoholen till. Det där smått lulliga läget. Men tyvärr balanserar man ju på en skör tråd där.

För mig gäller annars 3 x max 3 glas i veckan. Hemma blir det sällan fler än 2.

En grej som jag gjort är att jag belönat mig själv med ett smycke när jag varit extra duktig, som t ex efter midsommar. 🙂

Hur länge har du varit måttlig? Kommer semestern att vara en utmaning för dig?

@MNE Hej! Tack till dig och alla andra kloka människor därute som kommenterar och stöttar!
Det har gått bra för mig hittills. Är just nu på weekendresa. Delat en flaska bubbel på fyra personer igår plus en öl till maten. Inget mer. Gav bort den öl som landat på bordet medan jag var på toa och vännen bjudit alla på en runda till. Det kändes så bra. Kom ihåg vartenda ord vi pratade om, gott humör hela kvällen, inga ordväxlingar som skaver efteråt. Vaknade tidigt, utan huvudvärk, varit ute och cyklat på morgonen. Ikväll konsert utomhus, säkert barer överallt. Men jag har bestämt mig och planerat i förväg hur, vad och när jag ska dricka. Det tror jag är mitt recept för framgång.
Kan erkänna att jag också saknar det där ”lulliga”. Så skönt koppla ifrån vardagen, njuta av musik och dans som - faktiskt - blir ännu lite härligare när man är ”lagom” berusad. Och då menar jag lagom, bara något glas. Det är där man ska stanna. Det blir inte ännu härligare för att man tar ett glas till.
Måttlig har jag egentligen varit hela livet, fram till för kanske 5-6 år sedan, efter 50. Vet inte varför det blivit så. Någon slags förvrängd ”carpe diem”, bråttom hinna med livet innan det är för sent. Har en väldigt svårt sjuk väninna som snart dör, påverkad av det. Och så tycks jag tåla alkohol sämre, reagerar annorlunda.
Smart grej att belöna sig själv! Semestern blir på sätt och vis en utmaning, fast jag har egentligen aldrig gillat att dricka många dagar i sträck, känner ju att man inte mår bra av det. Utmaningarna blir de sociala kvällarna. Men det är bara att bestämma sig! ALDRIG mer ska jag råka ut för en sådan situation som fick mig att skriva hit första gången. Min son har förresten förlåtit mig och ska hjälpa mig hålla koll på vad jag dricker. Och snart ska vi ha fest igen med samma sällskap. Den gången ska det bli en kul fest och jag ska vara stolt nästa morgon när jag vaknar. Jag lovar.

Hej, det känns som att du hittat balans, vad skönt! Ibland är det ett skrämselskott som behövs för att man ska orka byta riktning. Och att sluta med det där giriga drickandet där man hela tiden vill ha något mer, större glädje, intensivare känslor, vad det nu är man jagar . Om man lyckas ändra det har man säkert goda förutsättningar att dricka måttligt. Du har ju heller inte druckit dagligen, det tror jag ökar chanserna att lyckas med måttlighet.

@MNE Tack snälla! Heja dig också!!
Sitter just nu ikväll och vakar vid min väninnas sjukhussäng, för att avlasta hennes man. Hon har nog inte så långt kvar. Det ger perspektiv. Gäller att man tar tillvara på, respekterar och värdesätter sin egen stund på jorden…

@MNE Tack snälla! Heja dig också!!
Sitter just nu ikväll och vakar vid min väninnas sjukhussäng, för att avlasta hennes man. Hon har nog inte så långt kvar. Det ger perspektiv. Gäller att man tar tillvara på, respekterar och värdesätter sin egen stund på jorden…

@MadeUpMind Ja, men verkligen. Ibland får man tänka efter ordentligt. Värdera vad som faktiskt är viktigt på riktigt. kram på dig!

Nytt risktillfälle. Under veckan har jag observerat ett nytt risktillfälle: att vara på tu man hand med någon som vill fortsätta dricka starka drinkar.

Jag var på ute och åt middag med en kompis, och efter att vi ätit färdigt ville hon gå vidare för att ta en drink. Jag kände då att jag inte ville förstöra "den glada stämningen" genom att välja en läsk. Eller ngt annat alkoholfritt. Jag hade kunnat vara lika glad även utan alkohol, och jag var inte ens sugen, men det kändes som att jag förstörde för henne. Hade vi varit 3 personer hade det inte varit något problem. Samtidigt känns det dumt att dricka för någon annans skull, särskilt som jag aldrig förut varit någon som sagt nej till en extra drink! Riktigt knepigt!

Till saken hör att jag vill kunna dricka måttligt utan att behöva informera alla om det. Det känns fortfarande som att jag då skulle stämpla mig själv, eller exploatera mig själv, som alkoholist. Jag är inte riktigt redo för det än.

Har ni några bra tips här?

@MNE Hej! Jag känner precis som du, vill inte bli stämplad. Folk älskar att prata, inte alltid så snällt är min erfarenhet tyvärr.. Många har heller ingen aning om vad som är skillnad mellan riskbruk, missbruk och alkoholberoende och att det finns olika, individuella sätt att tackla problemen.
Jag vet inte hur gammal du är men jag som är över 50 kan utan problem och utan att ljuga säga att jag inte är sugen på något mer starkt av hälso- och välmåendeskäl - vill inte få huvudvärk, hjärtklappning, viktuppgång, dålig sömn, sura uppstötningar etc. Och så beställer jag en snitsig alkoholfri påkostad drink, så känns det som fortsatt festlig stämning och man är inte en ”partypooper”. Annars kan du ju också säga att du ska upp tidigt nästa morgon, kanske köra bil. Det är ju ofta helt sant också.

Jag läste någon som klokt skrev att om jag ska behöva skada mig själv för att mina vänner ska ha roligt kanske jag bör fundera över om den vänskapen är särskilt sund... Men troligtvis är det mest i våra egna huvuden som andras glädje beror på om vi dricker eller inte.. Det är svårt i början, men nu tänker jag att alla får ta ansvar för att skapa den glada stämningen på sitt sätt. Mitt är genom att prata, lyssna, skratta, inte genom att bli sympati-packad.

@MadeUpMind Jag är 50, så visst skulle jag kunna ta upp hälsoskälen. Mina kompisar vet ju också att jag ibland druckit för mycket, så egentligen är det förmodligen egna hjärnspöken. Det kom bara över mig när vi tittade på drinklistan. Måste vara bättre förberedd på detta, helt enkelt. Tack för feedback! 🙏

@Kennie ja, håller absolut med om detta! Tror verkligen inte att min kompis hade brytt sig. Samtidigt kan jag erkänna att jag själv sällan druckit drinkar om/när kompisen drack läsk. Och blev nog lite besviken om det skedde. Dumt men sant.

Men som sagt: nu vet jag att detta är ännu ett risktillfälle att vara vaksam över, och förbereda sig för.

Tack för svar! 🙂

Ja, jag blev också lite störd när andra inte hängde på i min takt, men det var ju för att jag själv drack för mycket, även om jag inte hade fattat det själv ännu då. Normaldrickare tror jag inte bryr sig.

Jag har varit på fester där folk druckit alkoholfritt och inte ens lagt märke till det. Man kan alltid välja ett alkoholfritt alternativ. Typ som att jag har hört att denna drinken är jättegod fast alkoholfri. Eller om man kör bil är det en bra ursäkt. Man kan säga att man åt två alvedon för mensverk eller huvudvärk för en stund sedan. Man ska ju inte dricka ihop med tabletter. Fast det bästa är ju om man kan säga att man inte vill dricka alkohol just då. Men jag tror att det är mer accepterat idag än förr. Nu är det ju mer reklam om öl utan alkohol än med på tv. Ungdommarna verkar inte ha lika bråttom med alkoholdebuten. Det är mycket energidricka och A traktorer istället. Iaf där jag bor. Jag tror att mina barn blivit ganska avskräckta av hur jag var när jag drack för mycket. Kunde inte följa med till affären på en söndag pga ångesten och abstinensen. Dom ser hur mycket som gick förlorat. Lovade att skärpa mig, men det höll inte mer än nån vecka. Fick sälja vårt fina radhus som låg fint nära skola, dagis, sjön mm. Min dotter är 13 nu och förstår vad som kan hända om det blir för mycket och för ofta. Min son är 9 och föstod att pappa inte mådde bra. Han sa i skolan en gång till sin lärare att pappa dricker öl istället för medicin. Jag försökte gå ner till en mindre mängd på helgerna. Men tillslut blev det söndagar också. Sen hemma från jobbet och drack när jag var själv hemma. Hur det gick sen har jag skrivit i andra trådar här. Jag har ingen spärr längre när det gäller mängd eller dagar. Så det blir alltid alkoholfritt för mig i fortsättningen. Vågar och vill inte dricka nåt som påminner om öl,vin eller annat med alkohol. Än så länge mår jag illa när jag känner lukten av öl och vin. Det är jag glad för.

@MadeUpMind
Så tråkigt att din väninna är sjuk! Sådant ger en verkligen nya perspektiv på livet! Vet inte vad som hänt sedan du senast skrev men hoppas du mår väl detta till trots!

Ni som skrivit i denna tråden på sista tiden verkar ha kommit längre än mig i bearbetandet av relationen med A.
Jag har ännu inte kunnat dra någon gräns för hur många glas det blir. Jag vill helt enkelt inte.
Däremot tänker jag mera än tidigare på att dricka långsamt, dricka vatten, göra annat emellanåt, pausa.

Midsommaren gick bra! Jag var nog en av de mest nyktra, trots en del glas slank ner men det var mycket vatten emellan och festen pågick ju under många timmar!
Sen blev det semester med massor med vänner omkring en hela tiden + en resa. Jag tycker själv att jag hållit kontrollen rätt bra. Inga öden och eländen. Vid ett tillfälle sa gubben att ”du börjar bli full”, vilket jag inte alls kände av, så jag blev sårad av kommentaren och surade några timmar för mig själv, men höll då en lång paus innan jag ändå drack upp det sista av vinet i glaset. (För det kände jag att jag kunde)
Dagen därpå förstod jag hur onödigt det var att bli sårad av kommentaren. Jag har tidigare bett att han ska säga till. Dock förstod jag inte varför det kom i det skedet, eftersom jag inte druckit sådana mängder så jag ens kände mig påverkad. Inte gick munnen på mig heller. Men han såg säkert något jag inte märkte av. Frågade inte sen. Jag har så svårt att diskutera mig och alkoholen, kanske för att jag vet att jag har ett problem och jag skäms över det, vill inte att han ska se ner på mig pga det.

Om jag jämför mig med förra sommaren så har jag gjort några framsteg. Det största plusset är att jag har inte druckit tills jag spytt. 😅Jag har inte blivit förbannad över nåt/nån i fyllan (vilket jag kan bli i berusat tillstånd) Minnesluckorna jag har från nu, har jag konstaterat inte beror på A utan för att jag inte deltagit i den diskussionen/inte lyssnat på skitpratet. Jag är expert på att inte lyssna då jag inte är intresserad. Jag kan börja tänka på något helt annat eller tala med någon annan vid bordet istället. Tror jag tidigare trott att jag haft minneslucka men det har säkert ibland också berott på att jag helt enkelt inte lyssnat. Sådant märker jag nu när det inte är kopiösa mängder jag häver i mig. Jag drar ut på tiden nu innan jag tar den första drinken, vilket har funkat rätt bra för att hålla ner på mängden.
Men mängden kunde nog ännu dras ner.
Som tur märker jag också att jag inte tål lika mycket som tidigare. Jag märker då jag blir snurrig och kan då faktiskt ta en paus. Men egentligen borde man väl då sluta helt för den kvällen. Dit har jag inte riktigt kommit än.
Men jag kan sluta före festen är slut då de andra festar vidare in mot småtimmarna, det är också ett plus.

Så håller jag på att bli mera ärlig mot mig själv och mitt problem. Men jag ljuger ännu ibland för mig själv och blir fast då jag rannsakar mina tankar. 😄

Jag vet att jag måste utöver nuvarande strategi hitta flera sätt att hålla ner mängden. Man behöver väl inte dricka så att man känner sig snurrig heller?! Men på nåt sätt är det ändå det jag verkar sträva efter.
Som @MNE skrev om tre drinkar, det är också för mig för liten mängd för att känna att det är riktigt kul. Men jag tar till mig @Kennies kloka ord och skrivelser. Jag är djupt tacksamma för de kommentarerna och det låter som ett liv att sträva till.

@MadeUpMind
Så tråkigt att din väninna är sjuk! Sådant ger en verkligen nya perspektiv på livet! Vet inte vad som hänt sedan du senast skrev men hoppas du mår väl detta till trots!

Ni som skrivit i denna tråden på sista tiden verkar ha kommit längre än mig i bearbetandet av relationen med A.
Jag har ännu inte kunnat dra någon gräns för hur många glas det blir. Jag vill helt enkelt inte.
Däremot tänker jag mera än tidigare på att dricka långsamt, dricka vatten, göra annat emellanåt, pausa.

Midsommaren gick bra! Jag var nog en av de mest nyktra, trots en del glas slank ner men det var mycket vatten emellan och festen pågick ju under många timmar!
Sen blev det semester med massor med vänner omkring en hela tiden + en resa. Jag tycker själv att jag hållit kontrollen rätt bra. Inga öden och eländen. Vid ett tillfälle sa gubben att ”du börjar bli full”, vilket jag inte alls kände av, så jag blev sårad av kommentaren och surade några timmar för mig själv, men höll då en lång paus innan jag ändå drack upp det sista av vinet i glaset. (För det kände jag att jag kunde)
Dagen därpå förstod jag hur onödigt det var att bli sårad av kommentaren. Jag har tidigare bett att han ska säga till. Dock förstod jag inte varför det kom i det skedet, eftersom jag inte druckit sådana mängder så jag ens kände mig påverkad. Inte gick munnen på mig heller. Men han såg säkert något jag inte märkte av. Frågade inte sen. Jag har så svårt att diskutera mig och alkoholen, kanske för att jag vet att jag har ett problem och jag skäms över det, vill inte att han ska se ner på mig pga det.

Om jag jämför mig med förra sommaren så har jag gjort några framsteg. Det största plusset är att jag har inte druckit tills jag spytt. 😅Jag har inte blivit förbannad över nåt/nån i fyllan (vilket jag kan bli i berusat tillstånd) Minnesluckorna jag har från nu, har jag konstaterat inte beror på A utan för att jag inte deltagit i den diskussionen/inte lyssnat på skitpratet. Jag är expert på att inte lyssna då jag inte är intresserad. Jag kan börja tänka på något helt annat eller tala med någon annan vid bordet istället. Tror jag tidigare trott att jag haft minneslucka men det har säkert ibland också berott på att jag helt enkelt inte lyssnat. Sådant märker jag nu när det inte är kopiösa mängder jag häver i mig. Jag drar ut på tiden nu innan jag tar den första drinken, vilket har funkat rätt bra för att hålla ner på mängden.
Men mängden kunde nog ännu dras ner.
Som tur märker jag också att jag inte tål lika mycket som tidigare. Jag märker då jag blir snurrig och kan då faktiskt ta en paus. Men egentligen borde man väl då sluta helt för den kvällen. Dit har jag inte riktigt kommit än.
Men jag kan sluta före festen är slut då de andra festar vidare in mot småtimmarna, det är också ett plus.

Så håller jag på att bli mera ärlig mot mig själv och mitt problem. Men jag ljuger ännu ibland för mig själv och blir fast då jag rannsakar mina tankar. 😄

Jag vet att jag måste utöver nuvarande strategi hitta flera sätt att hålla ner mängden. Man behöver väl inte dricka så att man känner sig snurrig heller?! Men på nåt sätt är det ändå det jag verkar sträva efter.
Som @MNE skrev om tre drinkar, det är också för mig för liten mängd för att känna att det är riktigt kul. Men jag tar till mig @Kennies kloka ord och skrivelser. Jag är djupt tacksamma för de kommentarerna och det låter som ett liv att sträva till.

@WildaMatilda Hej och tack för din fråga! Tyvärr har min väninna gått bort nu. Jag fick vara med ända till slutet, som blev lugnt och fint. Hon har varit obotligt sjuk i flera år nu, så till slut var det bara en lättnad för henne och hennes familj att få avsluta. Sorgligt, jag saknar henne, känt henne sedan jag var barn. Perspektiv - ja verkligen.
Som du kanske läst har det gått bra för mig hittills, har hittat strategier. Visste väl i teorin redan tidigare vilka som borde funka, men tidigare har inte den riktiga viljan och motivationen funnits där. Det gör hela skillnaden. Nu är det mina relationer det handlar om, dem får jag inte riskera! Och min hjärnhälsa. Jag vill inte bli dement, får sådan ångest av minnesluckor.
Åh vad jag känner igen mig i det du skriver om att inte lyssna… Pinsamt, men så är det. Inte helt närvarande ibland fastän jag är nykter, zoomar ut, tänker på hur folk framstår och beter sig istället, stämningen i rummet, istället för på vad de egentligen säger. ALDRIG på jobbet, där lyssnar jag noggrannt eftersom jag har ett människohjälpande yrke. Men jag tror jag har blivit uttröttad där helt enkelt, har inte mer batteriladdning kvar i lyssningsapparaten efter jobbet. Måste skärpa mig, lättare utan för mycket alkohol i hjärnan.
Märker senaste veckorna sedan jag dragit ner på alkohol att jag blir fortare snurrig, redan efter ett några munfullar! Måste väl betyda att toleransen minskat, vilket är bra. Tar då en paus, dricker vatten, äter mat. Håller mig till maxantalet glas som jag planerat. Hjälpsamt för mig är att tänka på att inte dricka alls efter ett visst klockslag (kl 21 eller 22). Det går bra.😌
En större prövning kommer nu till helgen - vänner på besök och vi ska på stor konsert, kommer att drickas, sjungas och dansas - risky business…🫣Har börjat planera redan nu när och hur mycket jag ska få dricka utan negativa konsekvenser. Fyra enheter en sådan kväll tillåter jag mig, under en lång tidsperiod och med mycket mat och vatten emellan.
Vara ärlig för sig själv och inte ljuga - det är hela grejen, precis som du skriver! Lycka till med dina fortsatta strävanden, ser fram emot att läsa om hur det går. 🤗

@MadeUpMind
Beklagar sorgen efter din vän! Saknaden är säkert tung! Så fint att du funnits till för henne enda in i slutet. Det måste ha betytt mycket för henne också. ❤️

Skönt att höra att det finns andra också som har förmågan att zooma ut. 😂 Men jag borde nog skärpa mig, för det händer på jobbet också ibland och det kan bli pinsamt ibland. 😆

Det är bra att toleransen minskar. Jag har fått inse att jag inte är i samma skick som när jag var yngre. Då kunde jag dricka hur mycket som helst utan att ens må dåligt dagen efter. Nu blir jag ofta snurrig redan vid andra eller tredje glaset. Men tyvärr hindrar det inte mig från att ta nästa glas. Pausar jo, men ändå fortsätter jag.
Det vore nog inte så dumt för mig heller att lägga en gräns. Jag måste nog testa det jag nu med. Frågan är var jag kan dra gränsen. 3 drinkar känns alltför lite eftersom festerna kan pågå så länge ibland. 3-4 passar säkert en middag då gästerna går hem i tid. Men det är sällan och ofta lämnar de över natten.
Kanske 5-6 drinkar skulle vara max de gånger gästerna anländer mitt på dagen och stannar över natten…? Jag lägger ner mina tankar här, märker jag. 😄

Tycker ännu att det gått bra hittills i sommar. Jag ser mina små framsteg men dessvärre ser inte min sambo det och han vet nog inte heller vilken kamp det är.
Hans kommentarer får mig att må dåligt. Jag tycker han överdriver och blir sårad. Det finns alltid någon/några andra som beter sig värre men ändå är det mig han skall kommentera och gärna så andra också hör.
Men att han säger något betyder säkert att det finns mycket att jobba på fortfarande.
Jag har inte haft ångest på ett tag efter något drickande och tycker själv jag har betett mig bra, så jag har så svårt att förstå att han behöver skämmas över mig. Snurrig och lite otydlig har jag varit då vinet stigit till huvudet men inte desto mer. Och otydlig är jag nykter också. Jag har inte talets förmåga direkt och såklart blir det svårare att hitta orden då man är påverkad.
Nåja. Vi känpar på.
Ännu är det folk omkring oss varje helg. Jag är nu riktigt trött på det men snart stundar hösten och då mattas det ut. Nästa helg blir också en utmaning för mig. En stor fest med mycket A. Jag ska testa min nya regel då, bara jag kommer på var jag skall lägga gränsen.

@MadeUpMind
Beklagar sorgen efter din vän! Saknaden är säkert tung! Så fint att du funnits till för henne enda in i slutet. Det måste ha betytt mycket för henne också. ❤️

Skönt att höra att det finns andra också som har förmågan att zooma ut. 😂 Men jag borde nog skärpa mig, för det händer på jobbet också ibland och det kan bli pinsamt ibland. 😆

Det är bra att toleransen minskar. Jag har fått inse att jag inte är i samma skick som när jag var yngre. Då kunde jag dricka hur mycket som helst utan att ens må dåligt dagen efter. Nu blir jag ofta snurrig redan vid andra eller tredje glaset. Men tyvärr hindrar det inte mig från att ta nästa glas. Pausar jo, men ändå fortsätter jag.
Det vore nog inte så dumt för mig heller att lägga en gräns. Jag måste nog testa det jag nu med. Frågan är var jag kan dra gränsen. 3 drinkar känns alltför lite eftersom festerna kan pågå så länge ibland. 3-4 passar säkert en middag då gästerna går hem i tid. Men det är sällan och ofta lämnar de över natten.
Kanske 5-6 drinkar skulle vara max de gånger gästerna anländer mitt på dagen och stannar över natten…? Jag lägger ner mina tankar här, märker jag. 😄

Tycker ännu att det gått bra hittills i sommar. Jag ser mina små framsteg men dessvärre ser inte min sambo det och han vet nog inte heller vilken kamp det är.
Hans kommentarer får mig att må dåligt. Jag tycker han överdriver och blir sårad. Det finns alltid någon/några andra som beter sig värre men ändå är det mig han skall kommentera och gärna så andra också hör.
Men att han säger något betyder säkert att det finns mycket att jobba på fortfarande.
Jag har inte haft ångest på ett tag efter något drickande och tycker själv jag har betett mig bra, så jag har så svårt att förstå att han behöver skämmas över mig. Snurrig och lite otydlig har jag varit då vinet stigit till huvudet men inte desto mer. Och otydlig är jag nykter också. Jag har inte talets förmåga direkt och såklart blir det svårare att hitta orden då man är påverkad.
Nåja. Vi känpar på.
Ännu är det folk omkring oss varje helg. Jag är nu riktigt trött på det men snart stundar hösten och då mattas det ut. Nästa helg blir också en utmaning för mig. En stor fest med mycket A. Jag ska testa min nya regel då, bara jag kommer på var jag skall lägga gränsen.