Härligt att höra om din dag. Känner igen irritationen över att sitta och vänta... Lika bra att gilla läget och börja äta då. Och acceptera att alla har sin egen takt...

@vår2022 @Kennie @Ny dag 🤗🥰

Äter fil m jordgubbar och dricker te. Gråmulet på himlen. Min man och jag ska skjutsa vår dotter t hennes jobb. Därefter t rådgivningscentrum och sen hem för kaffe och macka och t sist packa in våra saker i bilen. Riktning Varberg.
Dag 3 har börjat. Blir en utmaning. Semester och stuga. Vanan är att dricka alkohol förutom förra året när jag tog antabus. Det kommer troligtvis bli förhandling idag. Men dags att bryta denna vanan. Inget blir varken roligare el bättre. Och jag vet….jag vill ha mer än två glas…får köpa ngn tonic på ICA. Allt detta är lätt att skriva nu…..

Lycka till Alla idag🥰

@Varafrisk Idag, dag 3, är en perfekt dag till att vända på tankarna, från offerkoftan till tankar på vad man kan göra, positiva tankar på möjligheterna man har att förändras. Positiva tankar på hur skönt och möjligt det är att vara nykter och vad det medför. Som Tommy Hellsten säger: ”skillnaden mellan frågan att man borde förändras, innefattar ett krav och kommer utifrån, medans frågan om man får förändras, kommer inifrån en själv och omfattar en möjlighet till något nytt och lockande. Genom krav föds inget nytt, man bara lägger till något nytt till det gamla. Men genom det senare innebär förändringen en slags inbjudan till en resa, en upptäcksfärd, en verklig rörelse. Så kan man få ett bättre och mer meningsfullt liv? Den som vill få svar skall ge sig iväg på resan, hoppa ned i bråddjupet, avstå från sin säkra plats som åskådare. Något annat svar finns inte. Inte heller garantier på att resan ska lyckas. Man måste släppa taget om sin egen säkrade position för att verkligen kunna ge sig av. Det innebär nämligen att man reser ifrån något. Man kan inte samtidigt vara hemma och resa, man är antigen på resa eller hemma.

Nu ska du på en resa och det innebär möjligheter att släppa taget. Glöm inte lyssna på Virbing😁💕

Låter som bra dagar VaraFrisk! Man lär sig rätt mycket om både sig själv och andra av människor som det uppstår konflikter med.
Jobba med att må så bra som möjligt! Det finns inga krav på dig nu mer än det tänker jag.

@Inombords Nej, vi ger inte upp💪🏻

Känner stor tacksamhet över den vy jag har framför mig. Ett vackert hav med vågor..Kattegatt🌊stenar och sand…kargheten…ett naturreservat…min man som vågade doppa sig ligger bredvid mig. Det var jättebra att han var med och träffade kuratorn igår. Han hade lyssnat och var ett starkt stöd för mig igår men min vana vann. Jag sa t honom att fortsätta att göra så som han gjorde igår och det kändes att han växte❤️ Idag behöver han inte göra så för jag vet redan nu att jag ska vara nykter idag. Inget förhandlande …inte helt lugn men ändå så mycket bättre.

Ha det fint Alla☀️

Har varit och tittat på Tomas Ledins konsert ikväll tillsammans med min man. Biljetter från 2020. Tänk att vara i så god vigör när man är 70 år. En av de sista låtarna han sjöng var ”Just nu vill jag leva” å så vill jag i allra högsta grad.
Nu när vi kom hem fixade min man macka m stelt ägg och te. Så gott!

Somnar nykter ikväll😴

@Varafrisk Livet kan vara rätt gott om man bara låter det. eller hur? Att göra saker, att uppleva saker i stället för att falla tillbaka i gamla invanda mönster.

Somna nykter 😴och vakna och må bra🌞

@Onkel F Livet kan vara väldigt gott! Jag får just nu det som betyder mest för musik och natur👌🏼Är så tacksam över det🙏🏻

Konserten vi var på igår ägde rum i Societetsparken. Många av publiken hade nog ätit på restaurangen som låg precis i parken. Tänker att det var en flottare restaurang. Så många finklädda människor. Så många vackra klänningar. Har varit på många utomhuskonserter i mina dagar men aldrig sett så många finklädda. Min man och jag hade förberett oss med att ha varma kläder. Oavsett vad så flödade pilsner 3,5 som såldes på området men annan dryck hade nog druckits före konserten. Jag säger inget…det kunde varit jag…men jag var så glad över att vara nykter och jag var/är så tacksam över det🙏🏻💪🏻

Ska vara nykter idag också och jag vet det 💪🏻

Kram ☀️

@Varafrisk Tag dig en funderare. Vilka tror du hade den bästa upplevelsen? Småfulla människor i vackra kläder (men blåfrusna), eller du och din man som var nyktra och klädda på ett vettigt sätt? Det är en skillnad på att skapa en bild av ett vackert liv och att faktiskt leva! Är man nykter så är alla sinnen vidöppna för intryck. Om man fokuserar på den ytliga bilden riskerar man att missa hela upplevelsen.
Du är tacksam för att du var nykter. Det är ett resultat av att du tagit det aktiva beslutet att inte dricka! Du har brutit en gammal (dålig) vana. Du har dig själv att tacka. Starkt gjort 💪!
Way to go, woman!

Tack @Onkel F 🤗 Jag är ju en person som ofta har jämfört/jämför mig med andra men igår var det mer ett konstaterande hur vi människor är olika.

Även om jag endast är åter igen på dag 2 så är jag himla stolt över mig själv💪🏻
Igår konsert m Tomas Ledin i Varberg och idag konsert m The Ark i Gbg. Jag har medvetet bokat boende på bilavstånd. Min man har kört men jag har inte druckit. Drack en alkoholfri öl t den stekta rödingen. Jag kunde lika gärna bokat hotell nära konsertplatsen för att kunna dricka alkohol före och efter konserten. Detta var ett medvetet val.

När man fortsätter att dricka fastän man vet att man kan drabbas av den ena el andra sjukdomen är man beroende vilket man kan läsa i 1177. Jag känner t riskerna men emellanåt blir jag riktigt skrämd men har ändå fortsatt att dricka. Nu känns det som om min kropp påminner mig om att nu är det verkligen dags att lägga av…jag tror därför att det är anledningen t att jag kunnat göra mer medvetna val med hänsyn t mig själv och min familj❤️

Bra känsla! Var stolt över dig själv! Vad mysigt det låter med konserter. Det är verkligen svårt det där med vanan och gamla hjulspår, men jag tänker att nu under semestern är ett gyllene tillfälle att hålla i. Det är inte så mycket stress från annat håll. Idag blir det väl dag 3. Kör på nu!

@Varafrisk Vad häftigt med att gå på konserter och dessutom med härliga och svängiga artister. Blir lite smått avundsjuk😁. Du ska verkligen vara stolt över dig själv. Dina medvetna val är bra strategier för att du ska må bra. Och röding är ju så himla gott, godaste fisken enligt mig.

Ha en fin fortsatt semester med så bra strategier🌞❤️

Tack @Sisyfos🥰 Ja, idag blir det dag 3! Och sen gammalt vet jag/vi att de dagarna brukar jag klara👍🏻 Min man nämnde det här med stress igår att när man inte dricker blir man inte lika stressad. Slipper jagandet av att skaffa alkohol. Och ja.. nu behöver jag inte förhålla mig t ngt jobb utan bara ta hand om mig själv.

@vår2022 Ja, konserterna var toppen var och en på sitt vis! Både Tomas Ledin och Ola Salo pratade om den tid vi lever i…om krig…. om vikten av att kunna se varandra…ge ett leende..finnas. Ni som skriver i min tråd…ja så oerhört värdefullt…jag är så tacksam🙏🏻❤️
Rödingen var så god👌🏼

Ska alldeles strax kliva upp ur sängen för att äta hotellfrukost. Älskar det!

Kram☀️

Hej ”Varafrisk”, tittar in här och läser litegrann och blir imponerad av din strategi med att boka boende för att du ska kunna vara nykter och köra bil. Tänker att det är sådana knep vi måste hålla på med tills vi har ersatt de gamla, dåliga vanorna som blivit en del av oss själva.

Även insikten, om att dagar utan stress gör det lättare att avstå alkohol, är viktig.

Heja dig och mig och alla andra härinne som vill förändra sitt liv till det bättre☀️

Kul att du tittade in @Allegra 😃 För ett år sedan skulle jag nog kunnat dricka och min man kört bil men nu kändes det inte rätt. Så vi var nyktra båda två…så skönt💪🏻

När vi checkade ut idag åkte vi och kollade var kyrkan och restaurangen ligger dit vi är bjudna på bröllop i augusti. Hotellet vi bokat låg lite väl långt bort även om tanken är att jag ska köra bil. Efter detta åkte vi ut t klipporna och havet…så vackert. Hittade en restaurang i närheten där vi åt. Idag blev det kött för mig..helstekt kalvfile…så god…nästan smälte i munnen😋

När vi kom hem så syntes både spår av dotter och son. Jag kan verkligen gå igång på sådant. Vuxna barn som hamnar på barnnivå igen. Jag går inte igång varje gång men ibland och idag gjorde jag det. Å då hamnar vi i gamla mönster. Jag blev så himla irriterad. Fanns säkert ett sug som låg och lurade och om det inte fanns ett sug så föddes iaf ett sug. Hade systemet varit öppet så hade jag inte haft tillräckligt med bra strategier för stunden för att klara det. Nu var inget system öppet och det fanns ingen tillgång på alkohol som tur var💪🏻
Fast strategin är ju att stå ut…den jobbiga känslan både irritationen över oredan hemma och suget går ju över. Nu är jag t 99% lugn igen🙏🏻

Kommer somna nykter dag 3.

Godnatt😴

@Varafrisk Ja sug får vi nog stå ut med ett tag till. Men det äger oss inte. Kul med konserter och grymt jobbat med nykterheten! 🌸💕