Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

@Allegra @Varafrisk Så bra! Önskar en härlig lördagskväll, snart kommer mina gäster som är stora vindrickare men jag har laddat med eget och det känns bra! Vi gör detta nu såväl i medgång som vid ev motgång. Vi peppar varandra (och alla andra såklart) 🥰

Snart dags att lägga sig, trött och sliten sen igår. Tog en folköl imorse för att parera huvudvärken men ingenting mer under dagen. Har ingen ångest utan känner mig mer förbannad, på mig själv och min svaga karaktär.

Ilskan gav mig iallafall energi nog att laga middag till sällskapet jag semestrar med. Istället för att ligga på soffan och tycka synd om mig själv så gjorde jag Lax Stroganoff. Ett recept jag hittade på nätet för ett tag sedan och varit nyfiken på. Kan berätta att det blev över förväntan gott :)

Imorgon är en ny och nykter dag✨ Känner mig ödmjuk inför uppgiften, godnatt!

Godmorgon :) ja, att vända ilska till något konstruktivt är enklare än att vända ångest. Ska försöka upprätthålla kontakten med att vara arg :) Ger energi på ngt sätt.

Idag dricker jag inte. Hoppas ni också slipper dricka idag @Varafrisk & @Ny dag Kram✨✨✨

Godmorgon @Varafrisk ☀️ Idag är vi utan tvekan nyktra tillsammans! Skall göra en längre utflykt där jag är chaufför, tacksam för dessa små ”hinder” för att inte ens kunna dricka. Borde omskola mig till busschaufför :)

Ha en jättefin dag!

@Allegra Hoppas du haft en bra dag utan påhälsning av a-djävulen! Jag har haft en förhållandevis bra dag, just nu lagar jag mat och har huset fullt men istället förvar smygsupa i kökets ensamhet hänger jag här… känns så bra bara det! Kram t dig!

Att vakna utan baksmälla är en stor seger, varje gång det händer. Men idag vaknade jag orolig för att jag har skadat kroppen för alltid.. Huvudvärk, diffusa smärtor på olika ställen, försämrad balans. Känner inte igen min kropp och mitt psyke, trots att jag är nykter. Är detta abstinens eller en kronisk effekt av för mycket alkohol?

I vilket fall som helst, så dricker jag inte idag. Trots fotboll på TV, vilket är starkt förknippat med öl.

Kram till alla som kämpar☀️

@Allegra Skulle tippa på att det är abstinens. Jag hade huvudvärk till och från länge i början och andra konstiga symptom. Jag åt olika tillskott som B1-vitamin (b-jäst som finns i mataffärer) magnesium, D-vitamin och järntabletter någon månad. Kroppens dräneras på vitaminer vid alkoholintag. Bra kost och promenader. Jag kände mig ganska lugn då jag visste varför jag mådde som jag gjorde och tänkte att det kommer att gå över när hjärnan kommer i balans igen.

Bra att du skippar ölen till fotbollen och låter hjärnan få vila. Det ska bli en spännande match! Ha en fin dag och ta det lugnt🌞💕

@Allegra Jag hade huvudvärk länge efter alkoholstoppet. Två-tre månader typ. Sannolikt abstinens. Jag får huvudvärk om jag inte dricker kaffe också. Huvudvärk är bättre än alkohol alla dar i veckan. Kämpa på - det är SÅ värt det! För mig är alkohol en icke-fråga sen lång tid tillbaka och det är SÅ befriande. Jag har gjort slut med alkoholromantiken. Jag blir bara ledsen när jag ser fulla människor. Å deras vägnar. De har dragit nitlotten - och jag har dragit vinstlotten 🥰 Den 9/8 har jag varit nykter i 2,5 år, tjoho!

Kram 🐘

@Allegra Jag tänker att det tar sin tid för kroppen att återhämta sig. Vi hamnade ju inte här över en natt med ett alkoholberoende så jag tror man får ha tålamod. Jag tror att jag har druckit mig till en problemmage..även om den kommer må bättre utan alkohol så har alkoholen påverkat den så mycket. Men idag kör vi nyktert!

Ha en fin tisdag och hoppas att huvudvärken släpper snart!

Kram:)

@vår2022 & @Andrahalvlek , tack för era ord, är såå imponerad av era respektive resor till nykterhet och tacksam över att ni båda är kvar härinne och sprider kunskap och pepp. Tack för det!!🙏🏼

Har börjat äta (mycket) nyttigare sedan en månad tillbaka, skippar nöt och fläsk, mer grönsaker och minimalt med mjöl. Har upptäckt chia-frön som tydligen är en explosion av bra saker. Dricker Berocca, vilket känns lite artificiellt, men ändå.

Är många faktorer som jag misstänker spelar in; alkoholen först och främst men även klimakteriet samt post-covid (har en rad diffusa symptom sedan Corona X 2) och lägg därtill stressen över en dotter som mått dåligt ett antal år. Nu har hon äntligen fått en smärre diagnos vilket gör att det ser ljusare ut. Har definitivt druckit mycket för att döva stressen kring detta.

Ack ja, det är skönt att sätta ord på sina svårigheter, känslor, tillkortakommanden och stapplande steg.

Ha en fin dag✨