@Inombords Jag har nog druckit på alla känslor och främst de jobbiga känslorna. Min terapeut brukade säga ”att du kan inte fly genom alkoholen”. Så för mig handlar det mycket om att stå ut…låta suget gå över🥰

@vår2022 Jag gav inte upp💪🏻🥰

@Se klart Ja, idag var jag grym💪🏻🥰

@Andrahalvlek Tack för att du tittade in h mig! Jag lyssnar på dig🥰

@Ny dag Jag klarade det!🥰

@Onkel F Inte så mycket fotboll men dock fredagskänsla🥰

Jag åkte och handlade mat. Köpte snus t min dotter. Känner mig alltid så fumlig och nästan som en langare och det bär mig lite emot men hon är 23 år. Dock så skulle jag inte köpa alkohol t henne. Var och lämnade snuset t henne på jobbet. På vägen därifrån åkte jag förbi en hyresfastighet såg precis en äldre kvinna trilla. Jag tänkte jag måste kolla hur det gick. Parkerar bilen. Kvinnan hade tagit sig upp på knä. Blodet rann från ett sår på kinden. Var blå och svullen i ansiktet. Hade vita byxor på sig som färgades röda. Hon hade även slagit i knäna. Verkade förvirrad. Fick upp henne och hjälpte henne t en rollator som stod där utanför huset men som inte var hennes. Hon sa att hon hade ringt taxi för hon skulle t närakuten pga hennes fötter. Jag ropade t en annan kvinna som kom dit som stöd. Ringde ambulans men under tiden som jag pratade m larmoperatören kom taxin. Kvinnan var talbar och så taxin skjutsade henne t skuten. Kände igen kvinnan..jag bor ju i en liten stad. Undrar hur det gick med henne ångrar lite att jag inte åkte m henne in. Jag hoppas att hon blev väl omhändertagen.

Så jag åkte hem m min mat. Satte mig och pusslade. Drack en alkoholfri dryck fr systemet. Fixade tacos. Min man hämtade dottern. Drack en alkoholfri öl. Min tanke är att jag nog ska avstå alkoholfri öl men om det hjälper mig från att avstå alkohol så får det vara så.

Har skjutsat hem min dotter. Och ja, jag är nykter. Inte ett jätteskarpt förhandlande men lite skav fast jag fixade det💪🏻

Somnar nykter! Godnatt😴

Vaknade vid åtta-tiden. Kändes så skönt att vakna med vetskapen om att jag var nykter igår kväll. Tog en promenad med vår hund och hade "Ring så spelar vi" i lurarna. Hemma igen och frukost. Hade laddat upp med bröd, pålägg, juice, sill, ägg och melon samt te. Åkte iväg för att köpa färsk fisk hos vår fiskhandlare i stan. Det blev röding och några Vänerkräftor. Åkte vidare till ett mysigt bageri/konditori i stan. En ung tjej som är en riktigt entreprenör. Säljer även lite annat lokalproducerat. Hem igen och mannen satte på kaffe. Detta hade jag hunnit med redan kl 11. Om jag hade druckit dagen före så hade jag varit framme senare på stan och det mesta av fisken hade varit slutsålt så även bröd och fikabröd. Så jag kände mig så nöjd. Men, som från en klar himmel kom suget igen. Fick ett sms av en fd kollega som frågade om jag hade varit och hämtat sandalen hos skomakaren. Minns inte om jag berättade men jag var hemma hos henne i förra veckan och hennes hund bet sönder min ena sandal. Hade bara använt dem ca tre gånger. Hur som helst så har jag inte hämtat sandalen ännu tänkte göra det på måndag. Förstod av hennes sms att hon kanske tyckte att det hade varit bra om jag hade hämtat den. Det var nämligen så att hon köpte nya sandaler till mig så skulle hon ta det paret som var lagat. Och...det smset triggade mig ännu mer....så nu är suget starkt...det är lördag det är en vana...och jag börjar känna mig väldigt lättlurad....det är inte riktigt en timma kvar....men fasen jag ska klara det!!

Kram

@Varafrisk Vilken härlig förmiddag och start på dagen. Bry dig inte om sandalen idag, stanna hemma till efter kl 15 så klarar du ännu en dag om jag förstått ditt mönster rätt… Styrkekramar🥰💪

Tack @Ny dag 🥰

Ja..det är det där jäkla systemet som styr🥵

Har pusslat ganska länge nu. Strök några kläder. Äter nu risifrutti, knäckebröd med kaviar och dricker cola zero dzz samt pusslar. Vilken smaksensation😅 i synnerhet jag som inte brukar dricka cola el äta risifrutti. Försöker hålla mig sysselsatt och mätt.

Kram💕

Så kom då dag nr 3! Jag vet att jag kommer att klara dagen💪🏻men det var väldigt tufft ett tag. Det är nog nästan första gången som jag surfat på vågen och som idag ca 30 minuter och klarat stå ut!! Det är väldigt tydligt för mig att känslor är triggers och vissa vanor.

Vad som gjorde att jag klarade stå ut idag var dels att magen är lite mindre uppblåst/mindre ont (dricker jag igen så blir den sämre) dels att jag tycker om att pussla och läsa…det gör mig lugn.
När jag var i affären idag så köpte jag bla en tidning med ”buslätta korsord”. Är inte så bra på att lösa korsord men nu när jag lätt blir rastlös och tankar kan fara iväg tänker jag att korsord är bra att sysselsätta sig med. Både något för hjärnan och händerna. Jag tycker inte om siffror däremot ord och ords betydelse …det gillar jag.

Kram🥰

@Varafrisk Fasiken vad bra jobbat!💪. Du klarade att surfa på suget och stod ut i 30 min och det var första gången, grattis! Nu vet du att du klarar av det och att suget klingar av, precis som ångest gör. Korsord och pussel är kanonbra aktiviteter, det sysselsätter hjärna och man fokuserar på det. Jag har köpt ett virk-kit, har virkat en prydnadskorg. Det är en rätt grov virknål och platt bomullsgarn så det går fort att virka. Den har jag min mobil, laddare, glasögon och lite annat i. Saker jag hela tiden letar efter när jag förflyttar mig. Nu har jag allt samlat i en snygg, egenhändigt virkad korg.😁. Ska virka en till, som är lite högre. Har stickat mycket förr, tröjor, barnkläder mm, men inte virkat.

Ha en fin lördag!🥰☀️

Tack @vår2022 för dina ord🙏🏻 Jag har ett sticke som väntas på att få stickas vidare🧶Känner att det är bra att ha något i händerna även när jag ser på Tv. Tycker det är kul att sticka men det ska bli ett par raggsockor, när det gäller tex hälarna då kan jag inte se på Tv samtidigt för jag är för mycket nybörjare för att klara av det. Har tidigare stickat endast ett par raggsockor. Verkar kul att virka en korg kanske inte innebär massa räknande.

Blev väldigt nöjd över middagen ikväll. Stekt rödtungefile med smält smör, amadinepotatis och broccolisparris…mums😋 Drack en alkoholfri öl till maten.

Min man sa t mig under middagen att du verkar lite gladare när du inte har druckit vilket gjorde mig glad. Annars kan jag ju vara väldigt irriterad. Men känner mig SÅ glad att jag klarat dessa tre dagar. Jag har varit på hemmaplan, jag har varit (är) frisk och systemet har varit öppet. Jag har haft sug…och sug som tog tid på sig. Första gången som jag klarade detta…och det känns som om det gkorde någonting med mig. Tårarna rann en stund och det fick dem lov att göra…å jag har pusslat å pusslat å nu ska jag pussla ytterligare en stund🧩

Kram

@Varafrisk så bra du har agerat idag! Är så imponerad! Jag sitter med korsord till frukosten och 5000-bitars pussel på kvällen. Gillar inte sudoku men wordfeud är bra (gillar också ord). @vår2022 jag har börjat med en duk med korsstygn som jag startade under min första depression, kan verkligen inte sy sticka eller virka men vill gärna lära mig nån gång. Låter mysigt.

@Inombords Har inte virkat tidigare, kanske i skolan någon gång. Korgen jag virkat är inte alls komplicerat och det finns en film på youtube som visar exakt steg för steg hur man ska göra. Följde den och det gick bra😁. Nu är jag i en läsperiod av böcker och läser mig trött på kvällen innan jag ska sova. Ögonen klipper, släcker lampan och jag somnar så skönt.

Ha det gott!💕

Bra jobbat VaraFrisk! Det blir en vana också att stå emot och avleda. Tänker att det är bra att du analyserar vilka känslor du vill dricka på. Det känns verkligensom om du är på gång! Lycka till!

@Sisyfos @Ny dag Tack❤️❤️

Ja….mina vänner då startar jag upp dag 4…💪🏻🙏🏻😃

Försöker att infinna lugnet….inte känna stress…för att jag borde ringa fastern som jag lovat komma och hälsa på ….. eller min systerson som jag lovat att ska bjuda hem m sin familj och ta m viltkött (som jag ska få betala) för han behöver plats i frysen men som jag inte hört av på så lång tid eller ringa min fd 84-åriga kollega eller min barndomsväns (har ingen kontakt m henne mer än ngt sms under året) 90-åriga mamma….de två sistnämnda vet inte om att jag tänkt ringa…..men dessa borden/måsten skapar stress inom mig….och jag vill bara lyssna t mig själv just nu….ta allt i min takt.

Önskar er alla en fin söndag☀️🤗

@Varafrisk God morgon till dag 4🌞. När jag var i början av min nykterhet skippade jag alla ”måsten” både gällande göromål och sociala sammanhang. Tänkte ungefär ”idag ska jag inte dricka och idag ska jag inte göra några ”måsten”. Den stressen kan orsaka att suget ökar. Jag bestämde mig för att först känna mig trygg och stabil i min nykterhet, sedan kan allt det andra tas itu med. De sociala sammanhangen kan vänta, det finns inte brådska med det och annat som ”borde” göras kan också vänta. Ingen som dör för att det inte sker nu, mer än jag som kommer att stressa i onödan. Jag lät mina behov komma först för en gångs skull och det kommer att ge utdelning till alla i slutändan.

Så tand om dig själv och gör bara det du vill och orkar med! Ha en fin dag!🌞💕

majken_r

@Varafrisk håller på dig! Instämmer med @vår2022, strunta i måsten. Finns så mycket stress kring det där vi borde göra, men oftast hjärnspöken. Följ dig själv, det är du värd. Kram och ha en fin söndag🌱

@Allegra ❤️

Känner mig lite rastlös och min hjärna försöker lura mig att känna sug🙄 fast där har den inget att hämta….idag klarar kag det eftersom systemet är stängt. Men då försöker hjärnan trigga mig att …ok vila idag för imorgon kam du handla…,men nej jag ska inte….även om hjärnan både vill dricka och inte dricka så ska jag inte…men först denna dag🙏🏻☀️

@varafrisk, lyssna på ditt supportteam här Nykterheten går först och inget annat är viktigare. Alkoholismen är så klurig att den kan lura oss in i stress- för att skapa ”chanser” att dricka. Så lyssna inte utan fokus på en dag i taget. Tygla hjärnan och känslorna. Var här och nu. Inget annat behövs. Bra gymmat denna vecka! 💪🏻