Kram min fina vän! Blev så glad att läsa ditt inlägg och att du är still hack i häl 😍 Har tänkt på dig ofta @andrahalvlek, du har varit så saknad. Men trots allt du berättar har jag ändå inte varit orolig. Konstigt nog. 🙏🏻❤️

Nån gång ibland händer det att jag unner mäj som Tabita skulle sagt,
att ligga kvar i sängen tills jag tröttnar.
Idag är visst den dagen.
Idag VET jag också, vilket jag inte fattade när jag drack- att det tar på krafterna att ha människor på besök, (gäster över lunchen igår och sen till kvällen kom vänner över på ”en drink” och ville typ aldrig gå hem.)
Så idag är dagen jag ligger kvar i min säng till nu.
Vad man inte kan när man dricker är att pausa.
Dels är kroppen under ständig belägring pga införsel av gift/alkohol.
DELS är kroppen eller snarare psyket så tyngt av dåligt samvete att alkisar verkar vara de duktigaste soldaterna…
Alltid i tjänst (men inte direkt nån kvalitet på jobbet.)
Så idag vilar jag fram till lunch.
Latmasken i mig sköt fram några jobbsysslor så det behöver jag dona med ett par timmar i eftermiddag.

Men solen skiner här.
Startar dagen i trädgården.
Kram alla forumvänner! 💞💞

@Se klart Precis så känner jag det också idag! Det tar på krafterna med gäster men att genom att ha varit nykter behöver jag inte kompensera dagen efter utan kan kosta på mig att 😎! Ha en fin härlig chill dag och njut! 🥰

Härom dagen tänkte jag att den här tiden kanske är min allra bästa tid i livet. Vill inte vara någon annanstans. Så himla tacksam för allt. Tacksam för mig själv och att jag faktiskt tog tag i drickandet- hur hade det gått om jag hade fortsatt. Orkar inte ens tänka på det. Så mörkt. Så mycket jag hade missat.
Så tacksam över forumet och mina fantastiska vänner här. Det är och har varit otroligt. Hade inte fixar att bli nykter utan er ❤️
Men när jag läser tillbaka ser jag också hur lång tid jag verkligen körde EN dag i taget. Säkert ett år. Jag skrev att jag var som CSI i nykterhet- inget bevis var för litet.. var så glad över alla små små framsteg.
Det tog mycket tid och tankar i anspråk. Hängde här jämt. Drog nytta av allas erfarenheter. Det betydde allt.
I efterhand ser jag hur stort det var. Är.
För några år sedan vad jag ledsen över all tid som gick. Nu är jag så ödmjuk över all tid som kommer. Paradoxalt nog är det nog det största med att bli nykter och gå igenom vad det innebär- på så många plan. Finns liksom inga genvägar.
Jag är fri.

Nu är jag i stan över natten. Mysigt- men känns lite som hotell- bor jag här?
Ja så småningom.
Min lust att leva, finnas till, arbeta och vila- så stark. Kram alla nya och gamla fina vänner här 🌸💞🌸💞🌸

@Se klart Så härligt att läsa om din tacksamhet och din känsla av att vara fri. Din tacksamhet över forumet och alla fina vänner här. Att din lust att leva, finnas till, arbeta och vila är så stark. Att en starkt bidragande orsak till detta är för att du slutade dricka. Det är även fint att läsa att de tidigare tankarna på hur mycket tid du förlorat pga drickandet har övergått till en ödmjukhet inför all tid som kommer. Jag känner så i väl igen mig i det du skriver och så tacksam över att jag har kommit hit, både till forumet och till den plats jag är på idag.

Ha en riktigt fin dag!🌞🌸💕

@vår och @majken
Jag VILL att det ska kännas hoppfullt, särskilt för er som gör ert ”freshman year” som det heter på highschool 😃
Det finns inget deppigt med mitt liv som hänger ihop med att vara nykter, det finns inget att sakna längre.

Men att sörja att man 1) Inte kan dricka mer är så småningom lika verksamt som att vara ledsen över att man 2) inte har tjockt hår ner till midjan.
Det åt något man till sist accepterar och så småningom omfamnar- det här är det liv just jag har fått 🙏🏻
Kram på er båda 💞

@vår och @majken
Jag VILL att det ska kännas hoppfullt, särskilt för er som gör ert ”freshman year” som det heter på highschool 😃
Det finns inget deppigt med mitt liv som hänger ihop med att vara nykter, det finns inget att sakna längre.

Men att sörja att man 1) Inte kan dricka mer är så småningom lika verksamt som att vara ledsen över att man 2) inte har tjockt hår ner till midjan.
Det åt något man till sist accepterar och så småningom omfamnar- det här är det liv just jag har fått 🙏🏻
Kram på er båda 💞

Jag såg när jag läste tillbaka i min gamla tråd att jag var mycket fixerad vid just att vi- få det- tråkigt.
Det var ju noll rätt med den farhågan men det är klart att om man med tråkigt menar att jag inte längre vaknar och är svart i huvudet så nej- den sortens kul har jag inte längre.

Jag har väldigt roligt med människor, med fler dessutom eftersom jag ofta är på gott humör med de jag stöter på helt tillfälligt. Pratar alltid lite extra med de jag inte känner, det berikar mitt liv.
Jag tänker rätt ofta att det är förmånligt att vara i min ålder när man blir nykter, dansa-på-borden-tiden är i någon mån förbi men vid närmare eftertanke skulle jag definitivt gör det med- om tillfälle gavs.

Apropå inte tråkigt var vi och tittade på en kattunge igår som vi funderar på att köpa. Eller två.
Jag var allergisk som barn och katter har varit svårt. Men nu har jag inte känt av någon allergi alla på många år.
(Ska göra ett test för säkerhets skull.)
Så jag kanske blir kattmamma om sådär 6-7 veckor. Liten randig gul/orange gull-katt.
Håll en tumme! 💞🌸 Kram från ösregn och kaffe, utsikt över min gröna vackra sommartapet utanför fönstret.
Idag- har jag inga planer alls, lycka. 🙏🏻🥰

Tacksamhet 🥰 Vilket vackert ord, och en ljuvlig känsla. Jag är också innerligt tacksam över att jag för alltid har lagt alkoholens påverkan bakom mig. Jag blir enbart ledsen när jag ser fulla människor. Å deras vägnar. De har dragit nitlotten i livet - och jag har dragit vinstlotten ❤️

VI som har valt att vara nyktra har dragit vinstlotten i livet! Att uppleva allt i livet med alla sinnen skärpta. Glädje, sorg - allt upplever vi helt utan filter. En gåva ❤️

Kram 🐘

@Se klart Så mysigt det låter med kattunge 🥰 Jag är allergisk mot katthår, så det går fetbort för mig. Men jag umgås med tanken att jag kanske ska skaffa mig en storpudelvalp ❤️ En grå. Jag har haft en svart mellanpudel tidigare, som jag lät avliva den 5/8 år 2018 eller 2019. (Osäker på vilket år det var, åren går väldigt snabbt.) Pudelpäls funkar bra för oss allergiker, och pudlar har ett enligt mitt tycke underbart kynne. (Heter det så? Ordet kynne såg konstigt ut. Jag menar personlighet/egenskaper.) Jag saknar min Lakrits oerhört mycket ❤️ Problemet blir att uppfostra en valp - då måste jag hålla mig hemma några månader. Och jag behöver en hundvakt som kan ha honom dagtid när jag jobbar. En pigg pensionär som kan ha honom på dagtid vore det allra bästa.

Kram 🐘

Jag är uppväxt med katt. Vi hade katt ända upp till jag var 20 år gammal. Skrållan, en siameskatt, blev omkring 20 år gammal och hon var som min lillasyster. Sen flyttade jag hemifrån ett år och gick på folkhögskola. Sen flyttade jag hem igen och vips var jag allergisk. Jag får klåda i ögonen av katthår. Trist, katter är fina 🥰

Kram 🐘

Tänkte på det just igår faktiskt. Jag har ju efter min depression liksom ett uppdämt behov av både prat och umgänge. (Eftersom jag har undvikit det i ett halvår.) Igår besökte jag mina ex-svärisar - och jag stannade i fyra timmar. Vi, mest jag faktiskt, pratade oavbrutet. Det var så roligt och innerligt och nästan hårresande mysigt och trevligt att umgås och prata 🥰 Jag blev varm inombords av allt prat. Ingen alkohol i världen hade kunnat trumfa den känslan.

Vi bestämde att så länge jag är sjukskriven (aug-sep) så ska jag åka hem till ex-svärisarna varje måndag kl 15. Min ex-svärmor sa att nästa gång så inleder hon och jag besöket med att ta en rask promenad runt sjön och sen bjuder hon på middag efteråt. Mysigt 🥰

Kram 🐘

@seklart: ”Men att sörja att man 1) Inte kan dricka mer är så småningom lika verksamt som att vara ledsen över att man 2) inte har tjockt hår ner till midjan.”

Underbar liknelse, klockren!

Det finns så mycket med vårt utseende som vi för många år sedan har slutat sörja. Förhoppningsvis. Just nu tampas jag med extrakilon som jag har dragit på mig pga depressionen (pga medicineringen och mindre fysisk aktivitet), men jag tänker ”hellre vara tjock och må bra, än att vara smal och må dåligt”. Och jag menar det verkligen. Jag har beställt en baddräkt i en större storlek och jag tänker hänga på stranden och må bra ändå. Punkt. Mina extrakilon definierar mig inte som människa. De människor som tycker om mig tycker om mig - oavsett hur jag ser ut 🥰

Kram 🐘

@andrahalvlek du har väldigt rätt i detta med kilon (och det mesta annat för övrigt 🥰) Jag har gått upp några kilo sen förra sommaren, knaprar nedåt lite nu när jag är ute för det mesta och fixar. Men konstigt nog har ångesten över det inte uppenbarat sig. Jag har tidigare kunnat må så dåligt när jag inte varit i bra form/smal.
Nu tycker jag inte det spelar så stor roll. Jag har solat och badat i bikini och när man dessutom blir lite brun ser man ut som en god bulle. Alla bilder som någonsin tagits på mig har följts av tanken ”vad tjock jag är” och då kan jag ha vägt hur lite som helst.
Nu tänker jag också ”vad tjock jag är” men sen; jaja, jag kommer säkert se tillbaka på den här bilden nån gång och tycka att jag var smal 😃
Jag är väldigt bekväm med mig själv just nu, så som ett pågående projekt, typ renovering. Inte klart- men man måste glädjas under tiden!
Beställde också ny bikini idag, blommig. Syns igenom vassen om man skulle vilja stå där. Näe, vi vet att annat är viktigare.
Nu ska jag googla lite på ”allergi växer bort”
Kram 🥰

Godkväll alla forum-surfare
Känns det inte som att forumet är extr levande just nu? Full fart på många håll och kanter. Och många dialoger som går emellan de olika delarna- förändra- alkoholfri- det vidare livet. Allt hör ihop och på samma sätt som man brukar säga att man har alla åldrar inom sig så är det lite så med nykterheten. Dag 1 är både nära och vääääldigt långt bort.

Jag packar för en kort resa till Gotland med fest och umgänge. Så vi mellanlandar i stan och middag ute, vilket ju aldrig inträffar på landet, där får man korv med bröd eller thai-låda om det kniper... Vi åt ute SÅ mycket oftare när jag drack, ett bra sätt att få i sig ett par glas vin utan några större åthävor. Jag var också konsekvent emot ”te och macka” till middag på en söndag när man kom från landet. Nej, det skulle vara ”riktig mat” = dryck.
Det var ju verkligen inte så att jag drack mig full alla de där kvällarna. Men det måste ha varit hjärnan som till varje pris ville ha de där 2-3 glasen.
Numera är dagarna i fokus för mig, morgnar och förmiddagar allra helst. Pigg och glad då, vid 21-22 vill jag egentligen gå och lägga mig…
Inget spännande att rapportera från denna del av världen, allt är som det ska.
Kram och njut av julis sista kvällar. 🥰

Vill tipsa om dokumentären/filmen Kärlek och Skilsmässa på SVTplay. Såg den inatt när jag inte kunde sova. Så fin, stark och lite sorglig. Den har stannat kvar i mig hela dagen.

@Se klart Tack för tipset! Den ska jag leta upp ikväll. Igår kväll tittade jag igenom alla Tom Alandhs dokumentärer om Martina som har downs syndrom. Jag har sett dem tidigare, men jag ville se om dem. Martina är så go ❤️ Och så häftigt att han följde henne i hela 45 år!

Jag har en massa synpunkter om innehållet i filmerna, men det sparar jag till en annan dag. Kolla in dem om du inte har sett dem. Sök på ”Martina” på svtplay, och se till att du får filmerna i rätt ordning. Det är rätt många återblickar i varje film, men det är ju för att de ska funka fristående.

Kram 🐘