Igår tog jag ett återfall...otroligt dumt men jag gjorde det! Vill egentligen inte skriva då fast jo det vill jag för det hjälper mig att skriva att sätta ord på vad som hände, hur det känns nu och hur jag vill ha det framåt.

Det var egentligen inte en massa förhandlande....Dagen började bra med hundpromenad, kaffe m macka och därefter åkte jag till gymmet. Jag var lite senare än vanligt så innan jag hade gått ut på promenad hade en kollega till mig frågat om jag ville luncha med henne. Jag blev glad att hon hörde av sig. Hon är 32 år, jobbar i samma team som mig. Hennes sambo jobbar hela sommaren. Hur som helst så blev det en lunch med henne. Jag kan känna att våra samtalsämnen tryter lite om vi inte pratar om jobbet. Även om jag blev glad över att hon frågade mig och det var en trevlig lunch så blev det ändå inte så mycket påfyllnad. Efteråt åkte jag och hämtade ett paket som innehöll flera klänningar. Hem och prova. Då händer ju samma sak som vanligt när jag provar kläder...jag känner mig så stor....och istället för att tycka om min kropp att det faktiskt fungerar så blir besvikelsen stor...klänningarna blir inte så bra som jag önskar....hur som helst...detta triggar och sätter igång ett sug...dessutom börjar jag känna lite symtom. Symtom som man knappt skulle reagera över annars men som blir väldigt stort i dessa tider i synnerhet nu när smittan ökar igen för även om jag orkar göra saker måste jag ju hålla mig hemma. Så det var inte ett stort förhandlande...

Under de sex nyktra dagar som gick har jag känt ett litet mindre sug hela tiden...det är som om det ligger och kluckar i bakhuvudet. Jag tänker att suget beror på den mycket inpräntande vanan att dricka varje dag på semestern. Har ju druckit varje dag inte bara på semestern utan även när det är vardag men semester har känts mer legitimt. Som tur är har jag inte druckit dagtid utan sen eftermiddag/kväll. Så det handlar om att bryta vanor vilket jag även försöker göra. Det jag även har lärt mig under de här sex dagarna är att jag har kunnat surfa ganska länge på suget. Har under hela sommaren haft svårt med att kunna koppla av i känslan att vi borde nog åka iväg någonstans för verkligheten är ju även den att jag tycker om att åka iväg men jag har inte riktigt ron i mig. Nu har jag väl mer accepterat att det är egentligen bättre för mig att vara hemma för nykterhetens skull.

Så..jag är på dag nr 1 igen...och det får banne mig vara för sista gången ...även om jag saknar alkoholen nu på sommaren....och jag tänker inte alkoholdjävul...så vet jag sedan lång tid tillbaka det handlar om år att jag tål inte alkohol jag vill åt ruset...men vad jag inte velat hela tiden men vet nu är att jag vill vara nykter och det är det enda valet jag har ...nykterheten. Jag vill komma ihåg vad jag gör, jag vill kunna sätta mig och köra bil när som helst, jag vill kunna vara ärlig mot mina barn, jag vill ha en klar hjärna, min magen kommer jag nog få ha problem med men den mår mycket bättre utan alkohol....jag vill slippa stressen som kommer med alkoholen...jag vill känna mig fri...lite av den känslan som kommit inom mig...ja med andra ord jag vill och jag ska äga mitt liv!!

Så @Ny dag och @Allegra kan jag vara med på er resa även om jag tog ett sidospår....och alla ni andra som har skrivit nu under de här dagarna som har peppat mig...och alla andra...jag behöver er och jag är otroligt tacksam över att ni finns!!!

KRAM:)

Ska inte vara "vad jag inte velat hela tiden" utan det ska vara vad jag inte vetat hela tiden...
Jag orkar oftast inte läsa igenom vad jag skrivit innan jag skickar iväg det därför blir det lite syftningsfel och lite andra fel men jag tänker att man förstår ändå.

Kära @Varafrisk , vi gör detta tillsammans, i med- och motgång!! Förstår innerligt känslan av att prova kläder och känna sig ”fel” - det är en stor motivation för mig, förutom hälsoaspekten.

Resan är just en resa, där vägen är krokig och full av slukhål (ursäkta banala metaforer) men det viktigaste är att du är på väg!

Om du blir pepp av att räkna dagar så gör det, ett alternativ är att räkna nyktra dagar per månad. Alla sätt är bra utom de dåliga :)

Ha nu en fin dag, hoppas att du slipper dricka✨✨✨✨✨

@Varafrisk

Vi sitter alla på samma båt.
Ser du mig? Det är jag som är påväg mot dig nu 🤸‍♀️
Det är en stor fin båt och igår blev det din tur för en dopp. Kom så drar jag upp dig. Sådärja. Nu är du på plats igen @Varafrisk 💕

@Varafrisk

Men om du plurrar står jag iaf här med en hand du kan ta tag i när du behöver komma upp ❤
Har med mig en flytväst också om du behöver.

@Varafrisk Vad bra att du skriver här är om det är motigt! Denna gång klarade du fler dagar än tidigare. Alla nyktra dagar räknas och de ska du vara stolt över!!!❤️

Såklart du är ska vara med på resan, vi har ju samma målsättning och det är att ta kontrollen över alkoholen (oavsett om man väljer helnyktert eller måttligt). Vi strävar ju efter att ha kontrollen över oss själva och känna frihet i det.
Stor kram till dig och jag hoppas det blir en nykter dag/kväll idag! Tänker på dig❤️!🥰

Godmorgon @Varafrisk ☀️ Hoppas du får en bra dag! Hur ser planerna ut?

Själv är jag tillbaka på min älskade balkong. Har nyss varit ute och parkerat om bilen p.ga. gatustädning. Det har ju hänt förr, att jag varit så bakis att jag hellre tagit en p-bot än att gå upp ur sängen med min huvudvärk och flytta bil… Vi samlar på oss små del-segrar i vårt maraton :)

Kram✨✨✨

Kämpa på @Varafrisk! Processen kan dippa men du har klarat av att surfa på suget denna gång som du aldrig gjort tidigare💪. Ta med dig styrkan av det och gör det igen😁 för du vet att du kan💪.

Ha en fin fredag!🌞❤️

Solen skiner men inuti mig är det blandade känslor…..känslor av ångest och ilska. Arg på mig själv för att jag tyckte att det passade bra m vin t räkor och kräftor. Det hade faktiskt gått lika bra med mineralvatten! För mig är olika sorters mat förknippat m vin el öl fast jag har börjat lära om för det måste jag göra.

Jag tillhör ju den gruppen eller är det en grupp? Det är kanske bara jag som har skrivit här i 2,5 år itan bli nykter så länge som flera i Det vidare livet har varit nyktra! Många har ju varit på forumet fler år utan att skriva men jag började skriva direkt. Jag tänker att kunskap är en viktig faktor på resan till att bli nykter. Att vara i en grupp är också betydelsefullt. Men jag tänker inte att det beror på okunskap att man/jag inte blir nykter. På 1177 kan man läsa att beroende är att man dricker fastän man vet att det är farligt. Jag håller med @Andra halvlek som säger att man måste ha bestämt sig ända inifrån och ut. Fast jag tänker att det är något mer som måste till för jag har bestämt mig. Det är kanske som @Se klart säger man måste kliva in på gymmet….och jag tänker…jag klev in men man måste faktiskt också stanna där!

Det är först när man har bestämt sig för att stanna kvar som man eller iaf jag kan börja läsa …annars blir det jag läser tomt. Jag köpte Annie Grace bok Tänka klart började läsa men jag var liksom inte där. Efter en tid igen så tänkte jag läsa men hittade inte boken så jag beställde en ny. Råkade trycka fel antal så jag fick två. Hittade den första så nu har jag tre stycken. Jag har läst Skål ta mig fan och jag har lyssnat till Jag som var så rolig att dricka vin med ( el ngt i den stilen). Jag har gjort självhjälpsprogrammet här på forumet. Jag är en duktig flicka. Jag har läst och lyssnat men jag har inte stannat kvar på gymmet. Jag ska stanna kvar på gymmet. Har skrivit någon gång tidigare att jag håller fullständigt med om att man ska inte ta första glaset men för mig handlar det om att inte åka till systemet. För när jag väl kommer dit så köper jag en ranson som jag oftast dricker upp.

Idag ska jag inte åka till systemet. Vi är bortbjudna ikväll t ett par kompisar. Det brukar bjudas på vin men väldigt måttligt. Men jag ska inte dricka utan jag ska köra. Mitt mål nu är sju dagar och sen kör jag vidare efter det. På onsdag ska jag träffa min kurator igen.

Önskar er alla en fin fredag☀️

@Varafrisk Vi kämpar vidare, i med- och motgång. Och hör på forumet har vi alla olika resor och olika vägar att nå målet. Det viktigaste är att forumet ska vara en trygg plats att kunna skriva och ventilera våra tankar. Vi är alla olika och det finns lika många rätta vägar som det finns människor på jorden! Nu kämpar vi vidare, man ångrar aldrig en nykter dag och varje nykter dag är en delseger mot målet! Önskar dig en skön dag och trevlig middag ikväll! Bra strategi att köra, det tar ju bort förhandlingen! ❤️

majken_r

@Varafrisk Klokt inlägg, som så ofta. Tycker om hur du delar med dig, det betyder mycket för mig. Igenkänning på det där med att ”vara där” och att stanna kvar. Önskar dig en fin fredag!! 🌱

Anonym31513

@Varafrisk Ja visst är det skönt att somna nykter. Något som är ännu bättre är att vakna morgonen därpå och känna sig stolt och nöjd med sig själv. Kram!

@Varafrisk Kan du inte prata med din man om suget för att slippa vara ensam i det. Hade själv sug igår och det är som om det tar över hjärnan😥! Tänk HALT! Och att jag skickar styrkekramar till dig, du är inte ensam i detta! Håll ut💪🥰👍

@Varafrisk Är däckad i förkylning och har inte mycket pepp att ge, annat än att jag förstår och lider med dig. Kram💕