@Varafrisk Håller med @Ny dag och @Kennie. Framför allt, aktivera dig med något som tar tankarna från suget. Lättare sagt än gjort, jag vet, men det hjälper. Att vara hungrig ökar känslan av sug för mig, då är det lätt hänt att jag tröstäter chips eller gör en djupdykning i ett glasspaket. Kanske inte nyttigt, men bättre än alkohol. Och du, mata inte den där lilla 👿! Så fort han vädrar morgonluft slår han till med all kraft, det vet både du och jag. Håll ut, suget går över!

Jag vet inte om du har provat, men kan Atarax vara något för dig? Jag har fått det utskrivet "mot oro", men för mig hjälper det när jag får sug och känner mig allmänt spattig. Jag blir lite trött av det också, men det är det värt för mig.

Kämpa på! 💪💪

@Ny dag @Allegra @Onkel F @vår2022 Tack till er alla! Och krya på dig @Allegra!

Igår åkte min dotter och jag till en stad en bit bort där vi åt lunch därefter till ett köpcentrum. Det handlade mest om att min dotter skulle få miljöombyte, komma från stan lite grann eftersom hon har arbetat så mycket. Dessutom var det väldigt mysigt att få tid tillsammans. Men, jag märkte/märker att hon är slutkörd. Jag är så kritisk till hennes arbetsgivare, det saknas verkligen en kompetent ledning. Hon säger själv att hon är rädd för att hon ska må så där dåligt som hon gjorde för några år sedan när hon var mycket deprimerad. Jag tror och hoppas att det är endast en vecka kvar på det här tuffa sommarschemat som hon går på nu. När jag lämnade henne så kändes det inte helt bra inom mig. Jag är så otroligt högsensitiv för mina barns mående och nu i synnerhet min dotter, det känns som om jag har inget skydd för det tränger in i mig. På kvällen var vi hemma hos kompisar vilket var så trevligt. Det var så länge sedan vi var hemma hos någon. Jag körde vilket var skönt! Det var även sparsamt med alkohol vilket innebar att ingen blev påverkad.

Sov väldigt dåligt på morgontimmarna för att somna in djupt någon timma innan jag skulle gå upp...kl var 9.30. Det skulle vara fint väder idag där jag bor så min son hade tidigare frågat om vi skulle åka iväg och bada tillsammans. Hans sambo hade jobbat dygn och slutade vid 12. Försökte få tag på min dotter för att höra om hon ville hänga med och bada innan hon började jobba kl 15 men jag fick inte tag på henne. Skickade först några sms och därefter ringde jag henne. När jag ringde andra gången svarade en ung man. Det visade sig att hans syster hade hittat min dotters telefon och fanns hemma hos denne man. Jag blev så orolig, orolig om det hade hänt min dotter något. Vi åkte och hämtade mobilen och därefter hem till min dotter. Som tur var hon hemma!! Vilken lättnad!

Så suget började lite smått igår när övriga drack rödvin. Oron över min dotter påverkar också suget. Vi åkte iväg vid 12 och jag frågade min man om vi inte skulle köpa vin. Jag var liksom tvungen att ställa frågan och hoppas på att han skulle säga nej vilket han gjorde. Grejen är att om jag hade varit tjatig, irriterad så kan det hända att han hade vänt bilen och vi hade köpt. Men, jag tänkte att det finns inget som blir bra med att jag dricker vin. Jag borde väl förstå det en gång för alla!!! Så drog jag för mig själv alla vinster med att inte dricka vin samt allt negativt om jag skulle dricka vin. Vi kom till badplatsen och träffade vår son m sambo. Typiskt nog så kom det massvis av moln men vi låg där ett tag ändå och pratade.

Just nu känner jag mig lite låg....men nöjd över att inte ha köpt eller druckit alkohol. Har läst ut en bok och ska snart börja på en ny. Ska gå ut och vattna tomater mm. Ja....det är en tuff resa det här....men har andra klarat det så ska väl jag också klara det. Många i Det vidare livet vittnar ju om att alkoholen är en icke fråga och att man har inga tankar på alkohol. Men så kommer det då och då någon tillbaka som har varit nykter exempelvis tre, fyra år eller längre och har hamnat i beroendet igen. Jag tycker att det är läskigt hur farlig och stark alkoholen är därför kan jag känna...kommer jag känna mig säker när jag har uppnått en nykterhet? Och jag vill verkligen förtydliga att den faktorn påverkar mig inte från att jag ska bli nykter.

Ha en fin lördagskväll!

Kram:)

Har lagt mig och ska börja läsa på en ny bok. Ibland kan det vara lite trögt att börja på en nu bok ibland är det lätt som en plätt. Känner mig låg. Kommer iaf somna nykter.

Godnatt 😴

Vad bra att du stod emot! Det var kanske en bra taktik att du skrev här när suget slog till och fick några peppande svar?

Bra jobbat VaraFrisk! Jag tänker att den där maktlösheten och ansvaret du känner för din dotter är viktigt att titta närmare på hur du kan hantera den utan att dricka. Som du gjorde igår. Sen tror jag att den där stunden innan systemet stänger är jobbig. Jag minns att jag var så nöjd när det gått några veckor och jag kunde reflektera över att klockan snart var 15 en lördag och njuta av känslan att jag kunde köpa mitt vin på ICA. Ju fler gånger du står emot desto lättare blir det. Jag tycker du är så bra på gång nu och det är så viktigt att din man säger nej. Det ger den där tidsfristen man behöver där i början. Ha en riktigt fin dag.

@Varafrisk Bra jobbat! Instämmer i det @Sisyfos säger och hur bra det är att din man säger nej till inköp av vin. Ett ovärdeligt stöd som hjälper dig till att inte inhandla vin, en hjälp till att säga nej till förhandlaren.

Ha en fin söndag, hoppas du kom in i boken. Läser också böcker på löpande band på kvällarna, något att längta till under dagen. När jag drack kunde jag inte läsa på kvällarna för jag såg inte texten eller så såg jag dubbelt😝.

Kram💕

@Natalia @Inombords @vår2022 @Sisyfos @Lavendelblomman @Kennie Varm kram till er alla!

Det var så skönt att vakna med vetskapen om att jag var nykter igår! Har vaknat flera gånger under natten, lite svårt att somna om. Ska strax ta en hundpromenad.

Under de senaste veckorna har det blivit mer tydligt för mig vad det är som triggar mig. Har skrivit det förr men det är desto tydligare nu. Det är ju jobbiga känslor och vanor. På detta har jag druckit och jag har liksom inte stått emot utan när jag har känt det där jobbiga så har jag redan bestämt mig för att dricka. Det har heller inte varit någon idé att skriva här på forumet att jag känner sug för jag har ju redan bestämt mig. Nu har jag dock testat några gånger att skriva om suget och har jag då haft turen att någon varit inne och svarat så har det ändå varit lite behjälpligt. Så @Kennie det kan hjälpa.

Jag skrev i @Andra halvleks tråd idag om varför jag inte har slukat allt med hull och hår som hon har skrivit att nöta, nöta...om faktametoden. Jag tror på fakta och jag tror på kunskap. Jag har funderat så mycket över mig själv..vad är mitt problem?? Varför kan inte jag ta till mig allt??

Jag tänker att när jag skriver att jag har bestämt mig för att bli nykter naturligtvis så den som läser mina rader tänker givetvis att så är det. Men, när jag då fortsätter att dricka överensstämmer det inte med det budskapet jag ger. Jag har fått massvis av råd och man kan tro att jag inte bryr mig om ett enda när jag ändå gör tvärtemot....jag dricker
Men, jag bryr mig...så jag har bestämt mig för att bli nykter för länge sedan....men jag har varit ute i sörjan jättelänge...jag har börjat besöka gymet men jag har inte stannat där.

Jag är en långsam person och när det blir för intensivt så slår jag bakut...jag kan inte ta till mig allt....och är jag inte där...då blir jag liksom inte nåbar. Men nu handlar det inte om att jag behöver vara där utan nu måste jag/ska jag bli nykter. Jag tar därför till mig det som blir mer lättillgängligt som tex titta på Peter Virbings youtubeklipp, be Sinnesrobönen. Jag tänker att jag kan läsa mer längre fram men nu funkar det inte. Jag har dock en bok som jag tycker är ganska lättläst det finns både fakta och övningar i den. Den handlar både om att dricka måttligt/om att bli nykter. Den heter "För mycket för ofta". Författarna är Anders Hammarberg, beteendevetare, leg.psykoterapeut och medicine doktor vid Karolinska institutet samt Karin Romberg leg.psykolog och verksam vid mottagning för hälsa med behandling av alkoholberoende samt arbetar i olika forskningsprojekt.

Ha det fint!

Kram

Tofu på besök

@Varafrisk skrev:" när det blir för intensivt så slår jag bakut" Denna mening intresserar mig. Varför slår du bakut när det blir så?

Det som gett mig mitt inre lugn idag är att jag inte slutat lefta svaren. Jag vill ner till kärnan. Jag tror du hittar mycket bättre svar om dig om du tar och ställer dig själv några fler följdfrågor.

Låt säga att du märker. Nej det är för att jag inte gillar att bli styrd. Ok, varför inte? För då känner jag mig förminskad och äger inte min egen process. Ok, varför är det viktigt? Osv... I detta kan man tillslut hitta mönster som gör att man slår hål på massa töntiga tankar i hjärnan som blockar. Tankar som gör att man står och stampar. Man hittar nya sätt att ta sig fram.

Mycket är knäpptankar vi människor har. De ska inte vinna. Då måste man se till att ta dö på dem. Man måste sluta vara rädd för att syna dem. Enda sättet är att träna. Titta sig själv i spegeln om man vill syna dem. Att vända bort huvudet och tro att de försvinner självmant har jag slutat hoppas på iaf. Snarare jagar de en i olika format dolt under ytan. Man blir lixom aldrig fri.

Idag har jag gjort mitt största misstag någonsin här på forumet vilket var i AH’s tråd. Min avsikt var inte på något vis att såra, göra illa och definitivt inte spela hobbypsykolog. Under de 2,5 åren som jag har skrivit här på forumet har jag försökt att peppa och heja på inte direkt gett råd. Har inte skrivit om mediciner mer än om de mediciner som jag själv använt. Även om jag inte är nykter besitter jag kunskap. Jag tycker ju om att skriva här och i synnerhet nu när det går bättre för mig men jag får se hur jag gör. Jag är så tacksam för er som skriver, att bolla tankar med.

Och Tofu du slog huvudet på spiken ”Varför slår du bakut?” “Nej, för jag gillar inte bli styrd. Ok, varför inte? För då känner jag mig förminskad och äger inte min process”.

Kram

Tofu på besök

@Varafrisk Helt ärligt. Det är något där som skaver. Något som triggar. Det är inte första gången du skriver saker eller triggar andra, eller hur? Då pratar jag inte bara om i detta forum utan generellt. Det finns något där som du nu kan välja att syna. Du har din chans här!

Vi gör alla jävligt dumma saker. Det mest korkade vi kan göra då är att fly. Ta tag i skiten istället! Få bukt med vad det är som skaver för det finns något som triggar dig. Hitta vad och börja sedan hitta sätt att hantera situationer som gör att du undviker att trigga dessa känslor som du sedan inte mår bra av. Det är för din skull jag säger detta. Du är inte dessa situationer. Du måste bara hitta nyckeln kring varför du triggas och resonera med dig själv hur du kan öva bort dessa tendenser.

Jag triggas med av vissa situationer/människor. Ibland på helt fel grunder eller ja.. Det ligger ju snarare hos mig att hantera mina känslor kring varför just jag triggas än andra. Annars hittar jag snart någon ny som triggar mig och kommer aldrig hitta den där magkänslan jag söker. Mitt 7:e sinne.

Att lägga locket på dessa känslor tror jag inte på. De finns där av en anledning. Nu måste du bara förstå vad det är de försöker förmedla till dig så du hittar andra sätt att ta dig fram som får dig att må bättre 🤗.

Andrahalvlek är fantastisk. På riktigt så jag har det sagt. Att hon vågar vara så öppen är häftigt. På riktigt. Det ger hopp för mig. Hon har egentligen fångat 7:e sinnet.

Även du är fantastisk. På en väg. En resa. Låt vägen bli lite mer lustfylld bara & lyssna på dig själv. Det är egentligen ganska taskigt mot sig själv att totalförneka egna känslor. Det leder ju ingen vart. Lite som misshandel.

Tack @ Tofu på besök! Du sätter återigen huvudet på spiken. Jag är ganska medveten om vad det handlar om för mig men fegar ibland ur därför blir jag otydlig. När jag blir triggad handlar det ofta om att jag inte står upp för mig själv, för min egna åsikt fastän jag kan och har kloka åsikter. Och ibland innan jag hunnit blinka har jag hamnat i lillasysterrollen fastän hen inte har haft för avsikt att förminska mig,
Jag tycker att Andra Halvlek är fantastisk men jag delar inte allt vad hon tror på vilket jag har tyckt varit svårt att stå för här på forumet.
Jag tror att jag många gånger har svårt att stå för min åsikt om de flesta tycker tvärtom. Och här på forumet om man tycker annorlunda om något som handlar om alkohol och dessutom inte har blivit nykter då har jag ännu svårare att stå för min åsikt för det känns som om jag inte har det mandatet.

Tofu på besök

@Varafrisk Jag förstår vad du menar. Det är ganska läskigt med att stå upp och alla andra säger helt tvärt om. Kan kännas väldigt utsatt. Fast samtidigt är det ju viktigt att man kan hitta det där inre lugnet och vara sann mot sig själv. Känner inte alla så som är i en utvecklingsfas? Att det är läskigt?

För egen del har jag ibland hoppat att skriva när det blir för läskigt. Insett att jag inte är redo ännu men att det kommer en dag jag kommer kunna vara det.

Du har det mantrat du tar dig. Det bestämmer du. Sedan är nog utmaningen att våga. Jag tror det kommer. Det måste bara inte ske nu.

Det inlägget jag skrev idag hade jag aldrig vågat skriva för 1 år sedan. Jag tyckte samma då egentligen. Herre, som vi dövar våra förmågor och nu förväntas göra allt i nyktert tillstånd. Det måste få ta tid. Titta runt dig. Hur många vågar stå upp för sig själva?

Jag tycker inte det är konstigt att det tar tid. Den biten ingår i 7:e sinnet i min värld. Det kommer. Lova mig en sak bara. Ta inte på dig springskorna utan rid ut denna känsla nu. Då växer du och blir redo för nästa utmaning 🤗.

@Tofu på besök Det kanske är så att det borde vara slut med mitt flyktbeteende oavsett vad det gäller. Hade systemet varit öppet så hade jag garanterat åkt dit och köpt alkohol. För det mesta så låter jag tankar gå några varv inom mig när jag skriver. Vi har ju märkt det förr att det skrivna ordet kan feltolkas. Min avsikt var aldrig att spekulera om diagnoser, hade aldrig någonsin skrivit om diagnosen om den inte redan hade nämnts. Men jag hade läst om vad som hade skrivits om bipolaritet så vad jag skrev var mer menat som en reflektion som blev så fel. Jag kan inte göra vad jag skrev ogjort och jag har bett om ursäkt. Jag har läst vad som har skrivits och det finns med mig. Jag tänker inte lämna forumet men jag kommer att tänka mig för många gånger vad jag skriver om.

Godnatt😴

Nu är det en vecka kvar på semestern. Några trevliga konserter är inbokade. Ska träffa min kurator på rådgivningscentrum ska bli så skönt! Den metod som vi ska arbeta med finns nämnd i den boken som jag skrev om tidigare idag. Kanske får jag så småningom träffa den nya soc.sekreteraren.

Suget är oerhört starkt men jag kämpar. Har känt mig låg några dagar och efter denna dag så känns det väl inte så pepp.
Men imorgon ny dag och nya möjligheter.

😴😴