Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

Tack för att du berättade @Allegra! Jag tänker att forumet måste väl vara till för alla berättelser inte bara de lyckade där det aldrig tas ett felsteg. Det är ju på ngt vis lättare att berätta om det tokiga man gjort när man väl blivit nykter än när man befinner sig i sörjan. Jag önskar inte att någon misslyckas men när andra berättar känner jag mig mindre misslyckad.

Kram☀️🥰

@Allegra Hög igenkänningsfaktor på den, så jäkla idiotiskt men så lätt att höra. Det går på en millisekund utan att man knappt hinner reagera. Jag hade köpt också ny flaska, hällt ut hälften o h låtsats att inget hänt men ett tips är att säga till sambon att nu häller vi ut det som är kvar för att den säkert är gammal alternativt laga till den ikväll så den försvinner. Bra att du är på det igen💪👍❤️. Nu kör vi vidare!

Hahahaha @vår2022 det är inget att be om ursäkt för, utan humor hade jag inte levt idag😇

Tack för att du delade bilden av dig själv i soffan 😂 Vi måste kunna skratta åt eländet ibland, det blir för mörkt annars!!

Kram @Ny dag & @Varafrisk ✨

@Allegra Ett annat alternativ är att berätta för din sambo att det inte kan finnas någon alkohol hemma, för att du har svårt att motstå det. Att du drack upp halva flaskan igår. Vara ärlig och säga sanningen för det kan inte finnas alkohol hemma utan risken att du dricker upp det. Det är svårt, pinsamt och skämmigt och jag har själv smygdruckit inför min man i många år. Denna gång berättade jag att jag smygdruckit och han häpnade, men var tacksam och glad för att jag berättade. Han insåg då hur illa ställt det var för mig med beroendet, att jag inte kan dricka måttligt som vi försökt i så många år. Det var även en lättnad för mig att berätta, lägga upp alla kort på bordet så att jag kunde starta min process utan hemligheter. Att vara ärlig och sann mot sig själv och sin partner. Det stärkte även vår tillit till varandra och vi gör även denna resa tillsammans, han stöttar mig och det är jag som styr och beslutet är bara mitt. 💕

@vår2022 Jo, jag har redan berättat.. Tog mitt förnuft till fånga. Vi brukar ju aldrig ha dricka hemma, vi dricker inte hemma. Krogen är mitt ”problem” s a s.

Tror inte sambon har förstått riktigt, hur svårt jag har att låta bli. Nu fattar han✨

@Allegra Vad starkt gjort och vad bra att du lyssnade på @Vår2022 som gav dig det ärliga raka rådet💪! Nu har du automatiskt fått extra stöd också! Kram 💪 till dig och hoppas du får en fin nykter dag!

Tack @Varafrisk ✨ Det är bättre faktiskt, en slags sommarförkylning bara.

Sitter på balkongen och funderar; juli blev inte den månad jag hade föresatt mig, lite dricka här och där.. Räknar inte dagar.. Vet inte riktigt varför och om jag borde börja med det? Kan dock se i alkoholkalendern hur mycket jag har druckit och efter ett snabbt överslag konstatera att jag skurit ner min konsumtion till hälften och att de värsta fyllorna helt har uteblivit.

Men det räcker inte. Nu är jag hemma i stan och så snart jag känner mig helt frisk ska jag börja använda gym-kortet jag köpte i början av sommaren.

Jag är en ”trög” person, eller kanske snarare ”omständig” - tar en massa omvägar och pauser i allt jag gör. I vissa fall är det bra (har ett yrke som kräver mycket eftertänksamhet) men ibland frustrerande att inte bara komma till skott.

I vilket fall som helst så gillar jag att det är en ny månad med nya förutsättningar!! Att jag lyckats skära ner på alkohol märks nog redan på mig som person och på mitt beteende. Men jag vill bli ”hon som inte dricker”!

Idag är jag nykter, kram till alla som kämpar☀️

Går omkring här hemma med en smula jobb-ångest, semestern är ju snart slut.

Men upplever ett slags anti-sug! Inte så att tankar på alkohol inte dyker upp - det gör de… Men då känner jag i hela kroppen, att ”nej fy fan”. En ny känsla faktiskt och jag är säker på att den emanerar ur alla reflektioner och samtal som finns härinne.

Heja forumet, ni är så bra allihop✨✨✨

Tack @vår2022 😊 Vi vet ju så väl hur det funkar med känslor, de både bekräftar och utmanar oss.

Vad som är nytt, tror jag, är att vara medveten om tankar och aktivitet kring alkohol på ett annat sätt än förut. Innan jag upplevde att en stor förändring måste ske, så ”hände” allting bara. Jag drack, jag var full, jag var bakis o s v - som om hela beteendet var förprogrammerat.

Att stanna upp och inse att man har ett val är en ny insikt (så otroligt naivt det låter), men jag ska kämpa för att komma ihåg det, även de dagar känslorna utmanar mig.

Ha det fint✨