Ny dag och nya insikter! Att vakna bakis är inget jag kommer sakna. Tur som är så känner jag ingen abstinens. Min man, min klippa, vakar över mig med varm blick och ser till att jag mår bra. Idag ska jag ta massage. Ikväll ett bastubad och skön film och en kopp te. Livet livet🙏🏼

@Kebne1 Ja, lev livet! Som skrevs ovan är det inte ditt ansvar att hålla andra nyktra. Att romantisera om alkohol är inget som uppskattas men att prata om upp- och nedgångar, känslor och tankar är varför forumet finns. I det kan vi stötta varandra och hitta igenkänning och råd. Vi är inte ensamma men det är ändå bara vi som kan bestämma oss och faktiskt sluta.

@Kebne1 Jag önska dig all lycka och du kommer vinna kampen är jag övertygad om. Du har klarat många månader nykter, nu har du tagit återfall och sannolikt lärt dig av det också. Det är tufft att bli nykter men vad bra att du fått möjlighet till gruppbehandling som extra stöd. Och vilken fantastisk man du har som stöttar. Känn ingen skam eller ånger, det tjänar ju inget till utan försök bara gå vidare och fortsätt såsom du gjort i mer än 7 månader. Stor 🥰.

Insikter så här i nykterhetens ljuva ljus. Så oerhört snabbt jag föll tillbaka till gamla mönster. "Jag tar bara ett litet glas" blev på mindre än en millisekund "jag tar bara ett till" till ett till etc! Vilken oerhörd kraft alkoholen har. Jag är alkoholist. Jag kommer aldrig bli en som kan ens nästan testa att dricka "bara lite". Att vakna med torr mun, ett huvud som känns ond och med den segheten som en baksmälla för med sig är ju inget liv att sträva efter. Jag känner ändå att det här har tagit mig ett steg längre i nykterheten. Nu vet jag med all säkerhet att jag aldrig mer kan dricka. Aldrig någonsin. En lärdom det med! Nu ska jag simma i fjärden. Jag kommer inte räkna mina dagar för jag kommer inte dricka mer. Däremot kanske jag inte kommer läsa runt här inne så mycket för det har också varit en liten trigger för mig. Och mitt hem kommer stå stängt nästa sommar. Inga gäster och inga fester. Det är nog en och annan som kommer bli besviken. Men jag har lärt mig en läxa och nu är det fullt fokus på att bli fri alkoholens tunga bojor. ❤️🙏🏼

Hej Kompis😘Du fixar det här. Jag har också tänkt att "så här lätt kan det inte gå" Denna sommar har verkligen satt mig på prov, men vi har inget hus som är "öppet" på sommaren, så här är det rätt lugnt.
Vi är alkoholister, och vi kommer aldrig att fixa att bara "ta ett glas" igen!
Kämpa på nu @Kebne1 💪 Jag finns här för dig, för alltid💖

Tack@Tikka jag känner mig helt tillbaka på banan igen. Som om inget har hänt mer än en mycket viktig insikt rikare. Inser också att med ett alkoholfritt liv måste mitt hem få vara en fristad där det aldrig kommer finnas alkohol. Min man är min största supporter och kommer agera portvakt. Men med det kommer mycket förändras i vänkretsen. Det är liksom här hos oss alla samlats. Och jag har älskat det. Fram till nu. Jag orkar inte utan att ha bensinen alkohol i blodet. Både jag och min man kommer inte sörja det. Vi har alltid trivts allra allra bäst bara vi två.
Nu ska jag ut och odla min trädgård.
Tack för pepp min bästa följeslagare @Tikka

Jag är ff häpen över hur snabbt jag ville dricka mer när jag väl drack första glaset. Det var som om varje cell i kroppen skrek efter mer! Det som hände direkt var att mitt ansikte blev rött och varmt, såg ut som en gammal fylletant på en nano-sekund. Det som också hände direkt var att sömnen blev dålig. Jag fick hjärtklappning och ångest natt ett! Så obehagligt! Vilket fruktansvärt gift alkoholen är. Det är ju obegripligt att det säljs. Jag kan faktiskt inte komma på EN enda fördel med att jag drack. Inte en... Nu har vi åkt på covid här hemma. Lite skönt för då får vi vara ensamma. Det behöver jag. Tid för reflektion och slicka sår.
Kämpa på alla fina! Ta ALDRIG första glaset!

@Kebne1 Det är galet hur man reagerar på alkohol, att hjärnan är så förälskad i något så dåligt.
Bra att du känner dig helt på banan igen.

Fint med insikten att ha du behöver en fristad. Hemmet är den viktigaste tillvaron för att klara av det.

Krya på er från covid 🙏💕

majken_r

@Kebne1 Det är helt galet, märker också att en liten mängd kan ge stora effekter. Särskilt på sömnen. Negativa sådana.. det har fått mig att verkligen inse just hur giftigt det är.. Tack för att du delar. Krya på dig🙌🏼

@Kebne1
Hej, läser ikapp här. Skönt att se att du är uppe på hästen igen! 💛
Läskigt det där med att man inte bara kan ta ett glas utan att det genast startar något i en, t om efter så långt uppehåll som du haft.
Hörde på Sebastian Stakstet’s sommarprat, han sa att ”Alkohol är Djävulens piss”. Lät rätt äckligt.. och det gör äckliga saker med oss. 😕
Ha en riktigt fin lördag och det räcker mer än väl att bjuda gäster på kaffe! Kaffe är gott 🥰

@kebne1 Jag blev också röd i ansiktet som var kvar några dagar när jag tog återfall, sömnen stördes ut direkt. Då hade jag ändå cirka 200 dagar nyktra totalt (ej i sträck) och ett fåtal dagars återfall 2022. Jag känner mig som ett levande bevis på att åkomman är progressiv, dvs att den fortsätter där man slutade oavsett uppehåll. Beklagar återfallet men låter som du är på banan igen. Krya på er!

@Rehacer tack snälla du. Ja, trots att jag drack i en vecka och precis som vanligt en till två flaskor vin så har jag ingen abstinens och jag tänker inte på alkohol heller. Jag blev rädd ända in i märgen. Det gäller att aldrig lyfta glaset.