@vår2022 Ja, det är skönt att jag inte kan dricka, skönt för att jag kan vakna upp nykter och sann, skönt för jag slipper smyga och ha ständigt dåligt samvete. Jag kan dricka om jag vill, med det vill jag ju inte för jag har utvecklat ett beroende som gör att jag förr eller senare trillar tillbaka till att smygsupa varje dag vilket var ett helvete. Jag vill inte ha det så och så blir det om jag väljer att ta första glaset för sedan bestämmer inte jag utan flaskan. Och när jag sedan vill sluta behöver jag genomlida 5-10 dagar med plågsam ångest - det får jag aldrig glömma. Om jag inte dricker slipper jag också den mentala stressen över nästa glas osv. Igår efter middagen när alla sippade på det röda vinet kände jag saknaden över vinet men det slog mig att de runt bordet säkerligen inte tänkte på att bli berusade då de drack ytterst måttligt och sakta. Och med facit i hand hade jag trevligare än om jag druckit själv för jag närvarande och kände ingen stress utan kunde bara vara i sommarkvällen. Rörigt inlägg men jag behöver minnesadresserings mina tankar.

Sista middagen på landet, imorgon byter vi plats. Kommande två veckor kommer jag inte ha tillgång till att smygköpa alkohol. Ska bli så skönt att kunna slappna av i att vara nykter då det öht inte finns a dit jag ska. Jag ser framemot att istället kunna arbeta med att stärka mig inför det vanliga livet, när jobbstress etc drar igång igen. Anni Grace, Craig Beck och Anders Hansen står på läs-/lyssnalistan. Jag behöver all fakta jag kan få och också konvertera den till att bli min. Önskar alla en fin lördagskväll och ta inte första glaset för man ångrar aldrig en nykter gårdag! Kram alla som kämpar 💕

På väg hem från landet, bråkade med maken tidigare idag och pang - suget och längtan efter att fä dricka alkohol sköljde över mig. En riktig kalldusch och så starkt att det kändes otäckt. Blixtsnabbt gick tanken att idag kan jag inte, imorgon åker vi på andra delen av semestern och då går det heller inte att dricka men sen, när vi är tillbaka då kan jag ”belöna” mig med ett rus. Skittankar! NEJ, jag vill inte dricka mer, jag mår ju så dåligt i flera dagar efter.
Jag är fortfarande upprörd men har ägnat hela resan idag till att läsa ut Depphjärnan samt lyssnat på Alkispodden, ikväll ska jag igen lyssna på Annie som jag gör varje morgon/kväll.
Idag är dag 12 och nu har förmodligen all alkohol lämnat kroppen och tillfrisknandet kan börja på riktigt.

@Ny dag Usch, de där vin-flasharna är vidriga. Direkt börjar skallen förhandla med sig själv, hit och dit. Det funkar att ”skrika” STOPP eller NEJ högt inombords.

Och jag lovar dig att det blir allt glesare mellan dessa vin-flashar. Jag fick en förra veckan i bilen hem efter ett besök hos min dotter, och det var evigheter sedan det hände senast. Jag blev nästan full i skratt, ”var kom du från?”

Och kom ihåg - tankar och känslor lyfter inte glaset till din mun!

Kram 🐘

@Ny dag Ååh, vad jag relaterar - en känslomässig händelse och PANG så kommer impulsen att dricka! Antar att det är en vanesak, vi har vant oss vid att det är så som problem hanteras. Håll ut och kämpa @Ny dag . En vacker dag börjar vi leva utifrån andra, bättre vanor. Kram✨

@Allegra Ja, det var en skrämmande flash och det händer på en millisekund. Nu är det lugnt igen men det kommer komma flera gånger och vi måste bygga upp oss med kunskap/fakta inifrån så att vi lär oss säga nej och samtidigt implementera nya reaktioner/reflexer/vanor. Vi kämpar tillsammans så kan vi kanske växeldra. Krya på dig 😘! Kram🥰

@Andrahalvlek Riktigt, tankar o känslor lyfter inte glaset…. Blev skrämd idag för det var så starkt, jag väljer lita på dig att om jag står ut och lyckas skrika NEJ så kommer dessa glesas ut och för varje gång hoppas jag att min inre styrka blivit starkare och mera bestämd att NEJ är det som gäller… Att tankar på vin kommer flasha förbi resten av livet betvivlar jag inte, det gör det ju faktiskt för människor som inte har a-problem också. Hör mina vänner som stönar att nu skulle jag behövs att glas vin…. Skillnaden är ju bara att de behöver ett glas, tar jag ett glas dricker jag tills….. Kram🥰

Dag 14 och just nu inget sug, är bara nöjd övar att det var två veckor sen senaste återfallet. Igår hade jag migränen från helvetet (enda positiva var noll tankar på alkohol), idag är jag fortsatt lite svag från gårdagen men det är iaf hopp om livet igen. Jag väljer att vara nykter idag!

@Varafrisk Önskar dig detsamma, idag väljer vi att vara nyktra 💪❤️

Haft en underbar grillkväll med familjen som avslutades med te, skratt och kortspel. Mysigt och härligt. Precis så vill jag ha det också i fortsättningen och det enda som krävs för att det ska bli så är att jag varje dag väljer vara nykter.
Måste skriva också om de positiva känslorna i kroppen som kommer fram när jag är nykter. Dock, aldrig glömma, spela hela filmen, aldrig ta första glaset för jag vill aldrig må så dåligt igen som jag gjorde för 14 dagar sedan. Nu lyssna på AnnieG 30 min eller tills jag somnar.

@Ny dag Helt rätt! Höj alla fördelar med nykterheten till skyarna! Man får en helt annan närvaro i stunden som nykter. Umgänget, samtalen, skratten - allt blir liksom MER, i kubik nästan. Lovely ❤️

Kram 🐘

Nykter dag 15, mår bra och känner tillförsikt. Är på ett ställe utan alkohol så jag kommer inte kunna dricka denna och nästa vecka vilket känns befriande då jag inte ”behöver kämpa”. Jag kommer fortsatt att marinera hjärnan med fakta, fakta för att stärka mig inför hösten och jobbstress. Jag verkligen älskar att vara nykter, somna nykter, vakna nykter. Jag älskar att vara opåverkad. Denna känsla måste jag behålla och förstärka, likaså måste jag spela slutet på filmen för att aldrig glömma. Är det denna gången jag förblir nykter? Jag ska iaf jobba för det! Kram och styrka till alla som liksom jag kämpar, idag är jag nykter! 🥰

16:e dagen utan alkohol men först lite 😴. Att umgås med vänner nykter är så mycket roligare för jag kan vara mig själv utan att vare sig tänka på nästa glas eller på att det inte ska märkas att jag druckit också i smyg dvs mer än alla andra. Jag vill aldrig tillbaka till det ”skitlivet” som var min vardag. Ikväll har vi träffat vänner vi inte träffat sen förra sommaren, det bjöds på drinkar och vin men jag tackade nej med den enkla anledningen att jag inte dricker just nu för jag upptäckt att jag inte mår bra av det (klimakteriet, deppig vår). Ingen reagerade nämnvärt dvs ingen big deal. Kanske 🤔 är det så att jag känns trygg i mig själv, glad och bekväm när jag säger det för det är jag ju. Jag vill och börjar bli hon som inte dricker🙏🙏🙏!