Håller med dig @BEATNGU ang det som stör dig som du beskrev. Det är ju en enorm alkoholromantik märker man nu var man än tittar. Såg ett inslag på SVT från dansbandsveckan. Där intervjuade de en rätt ung tjej, troligen i 25-årsåldern. De frågade hur hennes dag var planerad. Hon svarade glatt -”Jag slog upp en öl direkt när jag vaknade, sedan blev det en redbull & vodka sedan var man på banan igen. Alla skrattade, till och med reportern. Det är så mycket man matas med som är direkt osunt och fel men ändå accepterat. Men det är nog så. Så många som inte en förstått hur mycket alkoholen fördärvar och förstör…

@BEATNGU Jag blir hoppfull när du berättar om att du klarar att vara nykter även om andra dricker. Det är dit jag vill (helst så fort som möjligt men ja, det Får ta den tid det tar). Alla i min familj dricker, ohälsosamt
normaliserad relation till A från början liksom. Men även om de inte kan eller vill sluta hoppas jag på att kunna vistas med dem under semester och dylikt. En kan ju i alla fall hoppas!

@Kattskit Jag kunde inte umgås nykter med folk som drack förr heller. Blev alldeles för passiv och inte mitt vanliga roliga jag, så det hände inte ofta kan jag säga. Jag hade ingen hemma som drack över det normala. På nyår och annat drack ju dom vuxna, men det reagerade jag inte på då. Så det är inte hemifrån jag fått det. Farsan kastade morsan ut när jag var 3-4 år. Han var alkis däremot, så ett litet arv där har nog hjälpt mig att trilla dit. Men jag drack inte mycket alls innan jag blev 18 hade många kompisar som festade loss innan det och dom har ändå klarat sig från att bli alkoholberoende på det sättet. Umgås jag med nån som dricker nu så bryr jag mig inte. Lukten tilltalar mig inte och inte att man börjar gapa och skrika så volymen måste höjas på stereon hela tiden. Men visst saknar man dom roliga festerna. Men jag var nästan aldrig på fest dom sista åren jag drack ändå. Krogen var sällan. Tillslut var jag bara ensamdrickare. Kunde sitta vid datorn och surfa runt och lyssna på musik till ölen var slut kl 4 på morgonen. Svårt för dig där att hela familjen har det som vana. Det är ju inte lätt att göra nåt åt. Men du bor inte med dom annars?

@BEATNGU Min pappa sitter också hemma och ensamdricker och lyssnar på hög musik tills tidiga morgontimmarna. Jag är inte där han är, men om jag fortsätter? Vad säger att jag inte skulle kunna hamna där jag med? Fast i mitt fall snarare framför tv-spelet.

Jag blir så glad när jag läser dina inlägg om var du är idag, det är en bedrift som inte ska underskattas och du har verkligen gjort ett hästjobb.

Det där med volymen... det känner jag ingen mycket. Framför allt med pappa men även hans kusiner när vi alla är i vår sommarstuga. De kan sitta 20 meter bort vid stranden och man kan liksom ändå inte sova när det rör sig mo4 kvällen/natten. Jag höjer säkerligen själv volymen, men de är fan extrema. Ett under att högtalarna överlevt alla somrar.

Jag drack inte heller särskilt mkt i tonåren, krogen är väl min största last som jag bör undvika to the max just nu. Jag fick ett infall när jag fyllde typ 27 (på min födelsedag av alla dagar) att vara nykter på obestämd tid och då var jag nykter på både fest och krogkväll i flera månader. Men nu är det svårare, vilket säger en del om var jag ligger idag (jag är 33 i år).

@BEATNGU @BEATNGU skrev:"Tillslut var jag bara ensamdrickare. Kunde sitta vid datorn och surfa runt och lyssna på musik till ölen var slut kl 4 på morgonen."

Ungefär så jag har bränt varje helg dom senaste 10 åren.

@Darthgrå Ja jag gjorde det nog lika länge. När jag flyttade var det bara det jag gjorde. Fanns ju inget annat. Ibland även på dagarna. Var ju arbetslös då också så vardagarna blev samma sak om jag inte hade barnen och tvingades vara nykter en lördag till söndag. Hua! När vi bodde ihop hade jag ju eget datorrum. Perfekt när barnen somnat. Då man egentligen ska mysa i soffan med sin älskade. men ölen var lättare att umgås med tyvärr. Drack upp det mesta det jag fick av min andel när vi sålde radhuset "bostadsrätt" och betalt av våra lån. Brydde mig inte ens om att skriva in mig på arbetsförmedlingen för att få a-kassa fören långt senare när pengarna började tryta. Vilken stor del av livet man slösat bort för att bara få det sämre. Och alla pengar. Fy fasen. Hur går det nu då? Samma rutin eller har du ändrat drickandet?

@BEATNGU Din story är amazing från början till slut. Fy fan, vilket miserabelt liv du levde på slutet. Fy fan, vad starkt att du tog dig ur det. Fy fan, vad stort av dig att hjälpa andra nu! Men det är som jag brukar säga: Man hjälper sig själv genom att hjälpa andra ❤️ Man får själv viktig repetetion. Man påminns dagligen om var man inte vill hamna igen. Man gläds åt andra, och man lider med andra. Få och ge i en härlig symbios. Som ringar på vattnet sprider sig det goda vidare.

Kram 🤬

Och det skulle inte vara en 🤬 utan en 🐘 förstås! Jag signerar alla mina inlägg med mitt symboldjur elefant. En elefant är stor, klok, omvårdande, håller ihop sin flock och hjälper minsta lilla svaga individ. Alla ska med.

Kram 🐘

Har fixat två bilder på mig själv efter att jag hade mina två krampanfall när jag tvärt slutade dricka på egen hand.
Hoppas att detta är ok. Det är ingen reklam på sidan jag länkar till så stäng bara sidan innan ni öppnar nästa.
Det är inget blod och sånt. Mer om hur det kan gå om man inte trappar ner drickandet eller får medicin mot eventuella krampanfall man kan få. Trodde ju aldrig att det kunde hända mig. mer info om hur det hände finns i mitt långa inlägg på denna sidan. Den översta länken är efter att jag ramlade hemma. Den andra är när jag ramlade på väg hem i korridoren vid akuten. Bilderna är efter jag varit sövd och sydd och vaknat ordentligt. Såret är lite längre än bandaget upp till tinningen, men det behövdes inget bandage där eller så fäste det inte så bra kanske. Minns bara att jag plockade bort stygn ända dit upp. 29 st. markera hela länken och kopiera. Klistra sen in dom i er webbläsares adressfält och enter. Sen är det bara att göra likadant med den nedre. Funkar när jag provar i chrome.

Första fallet hemma- https://www.bildtagg.se/bild/grhhsffp5rqqdz6azrra4hqq

Andra fallet på sjukhuset https://www.bildtagg.se/bild/1j8m695j6ayxgysjd2z8yva6

@Kattskit Ville bara visa hur det kan gå om man faller andlöst två gånger. Har knappt nått minne av när jag låg där med mitt fina plåster. Fick smärtstillande och grejer hela tiden och jag fick troligen en liten hjärnskakning också. Kom inte ihåg att exet och min dotter hälsade på heller. Så jag var dement i ett par dagar. Sen fick jag bo hos morsan i några dagar så jag inte var själv ifall det skulle hända igen. Fick även antibiotika som skulle sväljas på 1 gram. Inga små grejer. En Alvedon är på 500mg har jag för mig ,så det var en hel middag. ;-) Det var det jag var så rädd för sista gången att jag skulle få en jätteattack och dö. Det surrade i huvudet och kändes som att nåt var på gång. Men den kom aldrig som tur var. En upplysning till alla som druckit en längre period och slutar tvärt. Behöver vara så mycket kanske man tycker själv. Jag mådde ju nästan bra och hade ätit när det hände hemma dagen efter på kvällen. Så det är lurigt. Nertrappning eller benzo är det som gäller i dom lägena. Eller drick inte alls från början är väl det bästa valet bör man tycka. :-)

Stavar som en kratta och glasögonen hjälper inte på så nära håll heller. Sovit två timmar i natt, så det är lite suddigt i ögonen nu. Bara elände efter elände :-P

@BEATNGU - Jag känner mig helt utmattad efter att ha läst om ditt liv. Så fruktansvärt sorgiligt och miserabelt . Så starkt att du klarat att ta dig därifrån.

Tack för att du delar med dig

Håll koll på det senaste inlägget i forumet om en stund. Kan ta nån kvart eller innan det kommer. Jag har knåpat ihop en grej som jag vill att ni läser. Kan säkert göra nån glad! Kommer att lägga den i vara alkoholfri, men den bör även synas som senaste inlägg. Om en stund alltså. Kaffet ska på först.

Somnade efter kl 2 inatt och vaknar 7.30. Efter några dagar med kass mage och lite ångest och sånt, så känns det som att det är inte så man laddar om man ska vara med i OS eller nåt. Usch! Måste handla och laga mina glasögon också. Då vill man ju inte se ut som en zombie. Men det är en skönt att det inte är alkoholen som gör morgonen jobbig längre. Ni som inte kommit dit riktigt än kommer att göra det framöver och få känna den känslan varje morgon. Om ni kämpar så kommer det. Alla tar sin tid på sig. Men då kommer lyckoruset av en kaffe doft från burken när ni sätter på ett par koppar på morgonen. Utan att skaka det minsta när ni håller koppen sen heller. Om ni dricker kaffe ens? Går bra med vad ni vill utom det där giftet. Ville även säga att jag fyller år i morgon. Så vi får fixa så att alla på forumen får mitt nummer sen så kan ni börja swisha en slant. Bara nåt symboliskt med ett minimibelopp på 1500 kr. Det är mest tanken som räknas. Låter väl bra? Pengarna ska ni inte köpa A för ändå och då går dom till en ny skruv till mina glasögon istället. Då kan jag skriva bättre här utan felstavningar hela tiden. Win Win för alla! Tror en sån skruv kostar omkring 50 000 kr ungefär med tanke på hur snobbig optiker jag råkade välja. Nu har mitt ena ben somnat så jag måste sluta. Sitter på dass med mobilen vettu!