@Lillek Skriver några rader här i din tråd, läste först igenom lite bakåt i tiden... Det blir ju min första a-fria jul också på väldigt länge, det kommer att gå bra hoppas jag. Men tänker ett steg längre fram - det kommer att kännas ännu bättre nästa jul!!! Det har ju många "gamlingar" skrivit om...
Önskar dig en fin jul o ett gott nytt år! Jag håller i o håller ut... En dag i taget blir många till slut!!!
🤗 Kram

En uppdatering, det var så längesedan jag loggade in här på forumet. Men idag vill jag sända en hälsning: jag har nu varit alkoholfri 1 år, 1 vecka och 1 dag! Och med det har andra året som helt nykter påbörjats.

Det känns stort – tänk att det var möjligt att göra en så stor förändring i livet! Utan AH vet jag inte hur det hade gått. Bara vetskapen att AH och forumet finns stöttar och även om jag inte varit aktiv så tänker jag ofta på er alla som kämpar på olika plan.

Jag kommer ha kvar mitt konto här och kommer nog titta in då och då. Och kanske är det då dags att flytta tråden till det vidare livet🌷.

@Lillek Stort grattis till 1 år och 1 vecka som nykter 🥳🥳🥳 År 2 som nykter är häftigt. Då har man genomgått alla prövningar, storhelger etc, åtminstone en gång. År 2 vidhäftar man den nyktra tillvaron. Alkohol blir en ickefråga. Lovely ❤️

Kram 🐘

PS. Starta en ny tråd under ”Det vidare livet”. Jag har min gamla tråd kvar här under ”Förändra sitt drickande”. Jag skriver lite i den vid årsdagar, så den hoppar upp i flödet. Sen skriver jag till vardags under ”Det vidare livet”. Den första tråden speglar den nyktra tiden 0-6 mån. Den andra tråden handlar om tiden efter.

@Andrahalvlek Tacktack! Ja, ser fram mot år två! Får fundera på det här med ny tråd i "Det vidare livet" eller om det går att flytta denna gamla – jag skriver ju inte så frekvent, precis😊. Kram! ☀️

Hej ”Det vidare livet”!

Det fick bli en flytt idag av min tråd från ”Förändra sitt drickande”. Den 19 juli passerade jag ettårsdagen som helt nykter. Stolt och glad – och lättad över att kunna vara fri från alkoholen!

Ser nu fram mot andra fria året, då jag inte tror att ett måttligt eller kontrollerat drickande är något för mig. Det är fortfarande en resa, men lugnare och stabilare än de första månaderna, och bara vetskapen att AH och forumet finns stöttar.

Tar med mig dessa råd på fortsatta färden, som mantra, kopierade från @Andrahalvleks tråd (ursprungligen från Annie Grace):

1) Tro på att du klarar av att sluta dricka.

2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten - minsta lilla pyttegrej du hittar.

3) Ta aldrig första glaset.

Önskar er alla en fin dag☀️

@Lillek Välkommen hit! Det andra nyktra året är riktigt häftigt. Det mesta, bland annat alla högtider, har man redan upplevt nykter. Nu behöver man inte ens tänka på det. Då blir alkoholen en ickefråga. Då kan man bara njuta 🥰

Kram 🐘

@Andrahalvlek, @vår2022 och @ Se klart: Tack, tack och tack 🥰! Har redan nu anat att alkoholen kan bli en ickefråga. Men vågar inte helt släppa garden – värnar om och vaktar den nyfunna friheten!

Kramar☀️!

@Lillek Välkommen hit, och stort grattis till över 1 år i frihet! För egen del inträdde vid ca 1 år även ett stort lugn på något sätt. Frihet och lugn är något jag gillar skarpt.😀 Det hänger ihop, och mynnar ut i den där härliga ickefrågan. 😍