Igår var sista gången

Profile picture for user majsan_nu

@Matti77
Det är verkligen två ytterligheter du beskriver, ditt familjeliv med allt gott det för med sig och ett liv i den stora världen utanför... Så fint att du o dina vänner kan hjälpa till där det behövs 🥰
Läser så mycket om hur det är i de trakterna men det blir också mer verkligt när du berättar vad ni faktiskt gör för att hjälpa 💪
Så skönt att du slipper fokusera på din egen a-frihet!
Vilket viktigt arbete ni gör, du och alla andra som hjälper till rent praktiskt 👍
🤗 Stora styrkekramen till er alla!

Profile picture for user Linalus

@Matti77 <3 Helt fruktansvärt det som händer. Tänk vad fint att du finns där och hjälper.
"Learn to light a candle in the darkest moments of someone's life. Be the light that help others see; it is what gives life its deepest significance" (Roy T Bennett)

Profile picture for user Matti77

Idag är det tre månader eller nittio dagar sedan jag drack alkohol. Tre månader känns stort och nu är det bara tio dagar kvar till mitt initiala ”hundra dagar utan alkohol” mål.
Först av allt, tack för era fina kommentarer på mitt förra inlägg, det värmde i hjärtat. Livet fortsätter tyvärr med att hjälpa till så mycket vi kan och orkar samtidigt som vardagen måste fungera också.
Nu till vad det här forumet handlar om, hur går det med slutandet? Jo, det går väldigt bra. Dom sista veckorna har allt känts väldigt bra, vad jag hoppades skulle hända efter att ha slutat dricka tog lite tid för mig men den nu har det vänt känns det som.
Kroppen har äntligen lärt sig att somna utan alkohol och vaknar upp bara lite för tidigt, men känner mig oftast äntligen pigg när jag vaknar.
Suget efter alkohol är också helt borta, nästan...
En situation inträffade för några veckor sedan, min fru började jobba igen efter att varit hemma en längre tid. Hon jobbar bara några dagar i veckan, men hon jobbar till exempel på Fredagar och Lördagar inklusive kvällar.
Det första hjärnan skrek inuti mig efter att jag fick veta det var ”WOW, två dagar ensamma och dom dagarna är Fredag och Lördag, nu ska det planeras hur dottern kan aktiveras och somna tidigt, sedan jäklar blir det skoj, ingen kommer se och veta hur mycket jag dricker! Så perfekt, så trevligt, så underbart... hemskt va att tänka så?
Well, som tur var kom jag över det lyckoruset snabbt men den första helgen ”ensam” utan att dricka var riktigt jobbig. Kompenserade det genom mycket läsk, godis och chips samt sena kvällar med dottern där vi såg Disneyfilmer och bäddade ut och sov i soffan tillsammans.
Nu efter tre veckor känns det helt naturligt att inte dricka även i denna nya situation och jag har ingen önskan heller längre att göra det, tänk vilka vanor och minnen hjärnan har men också att det kan gå så fort att programmera om det till nya vanor.
Önskar er alla en fin Tisdag och hoppas ni har en fin vecka.

Profile picture for user Torn

@Matti77 Stort grattis till 3 månader! Ja nu är det värsta över. De nyktra vanorna börjar sätta sig lite mer. Det är nu de riktiga aha-upplevelserna och fördelarna med att inte dricka alls börjar uppenbara sig. Sedan vid ett halvårs nykterhet blir det ännu bättre osv. För att inte tala om 1 år. 😍 Så var det för mig i alla fall, och många andra också vet jag.

Grymt bra jobbat!

Profile picture for user majsan_nu

@Matti77 Det går ju superbra för dig i ditt nya liv - a-fri i den ena situationen efter den andra 👍
Det är nog "bara" för dig att fortsätta den inslagna, a-fria, vägen framåt...
@Torn har ett långt perspektiv du kan ta till dig...
Jag har ju ett ganska långt perspektiv, ett halvår, kan ju säga att det går både upp o ner. Men det har mer med andra saker i mitt liv att göra... Alkoholen får allt mindre med mig att göra o det känns verkligen så skönt!
Du gör ett jättejobb med din a-frihet 🥰
Önskar dig all lycka!
Kan inte låta bli att undra hur det går med ditt andra "arbete" i gränslandet? Men det berättar du kanske om i ett annat inlägg...
🤗 Kram från mig

Profile picture for user vår2022

@Matti77 Grattis till 3 månader!🥳. Vad skönt att du fått känna de positiva effekterna med att inte dricka. Det är lättare att motivera sig till att inte drick då. Du klarade helgen med dottern galant, det blev ju supermysigt💕. Kriget är verkligen fruktansvärt och att dessutom se det på nära håll. Det känns så overkligt varje dag man vaknar och måtte detta lidande och förstörelse få ett slut snart🙏.

Ha det så gott!🌷💕

Profile picture for user vuminibaco

@Matti77

Snyggt jobbat! Om du har klarat 3 mån och en sån där helg där du kanske annars hade druckit ensam kommer du att klara dig galant framöver också är jag övertygad om! :-)

Ha en fin vecka och känn dig stolt!

Profile picture for user Matti77

@majsan_nu vill inte skriva för mycket detaljer öppet här men vi bor väldigt nära en gränsövergång från Ukraina. Dom som kommer hit har oftast tagit tåg från Kiev dit dom flesta tagit sig från tex Kharkiv eller andra delar i östra Ukraina. Dom som kommer har ofta varit på resande fot i minst en vecka, och eftersom inga män får lämna är det äldre eller mammor med barn som tar sig hit.
Då tågen är så packade så har dom oftast inte haft möjlighet att få med några väskor då dom står kvar på perongen i Kiev.
Så vi och alla andra här försöker göra så gott vi kan med att ge dom dem nödvändiga, mat, kläder, hem, skjuts till flygplatser, tågstationer eller bussar om dom har planerat att resa vidare.
Det är själklart jättehemskt och jobbigt att se men också väldigt fint att se hur mycket alla hjälps åt för att göra det så bra som möjligt för dom som kommer.
Det värsta är att det bara kommer mer och mer människor varje dag och jag ser inget slut på det hemska som händer, så jag hoppas något ändras väldigt fort.
Så det var en väldigt kort sammanfattning, kan tyvärr inte skriva mer detaljerat här. Hoppas du förstår.

Profile picture for user majsan_nu

@Matti77 Hej!
Nej, jag menar absolut inte att du ska skriva något som kan vara "för mycket"!
Tycker du o dina vänner gör ett fantastiskt jobb, det måste vara svårt men också så viktigt för dom ni kan hjälpa 🥰
Ni är hjältar i mina ögon, tack för att du delar med dig o berättar. Svårt för oss i Sverige att förstå o ändå är det så nära oss... Håller med dig o hoppas också på en snabb förändring/förbättring av det svåra läget!
🤗 En stor tack för allt vad ni gör Kram från mig! Önskar dig en fin fortsättning på dagen!

Profile picture for user Rehacer

@Matti77
Det är fint när människor går ihop och enat hjälper till! Det är en fruktansvärd situation för så många och att då mötas av en hjälpande hand är något ljust i allt det mörka. Tack för det jobb du och de runt dig gör! ❤️

Profile picture for user Matti77

Dag 94 idag, tänk om mindre än en vecka har jag nått mitt mål som jag satte upp, 100 dagar.
Kommer ihåg hur svårt och avlägset det kändes ibörjan.
Så hur blir det sen? Jag har inte bestämt mig helt. Från början hade jag tänkt att efter 100 dagar börja dricka lite ibland men väldigt sparsamt.
Men nu vill jag absolut inte dricka, jag känner ingen längtan efter alkohol, iallafall inte just nu.
Samtidigt vill jag absolut inte säga att jag aldrig mera ska drkcka.
Så, nästa vecka ska jag tänka igenom vad nästa mål blir, kanske 6 månader, kanske ett år, kanske inget mål?
Någon här som har erfarenhet och ett bra råd på ett nytt mål efter 100 dagar?
Hoppas ni alla har en fin helg och har iallafall lite vårkänalor i solen.

Profile picture for user Vinägermamman

@Matti77 Stort grattis till dina 94 dagar. Grymt bra jobbat 💪
Tänkte på din fundering nästa mål. Kan inte målet vara tillsvidare? Och så skulle det kunna vara tills du känner annorlunda? Och om/när du känner annorlunda kan du ju ta en diskussion med dig själv om varför/vaför inte? Bara en tanke.
🤗

Profile picture for user Matti77

@Vinägermamman absolut tillsvidare kan vara bra. Men samtidigt tänker jag att det lan vara bra med ett tidsmål den dagen det kommer en dipp och sug, och det kommer det absolut komma speciellt med sommaren som kommer snart.
Tack för din tanke :)

Profile picture for user majsan_nu

@Matti77
Jag har valt som @Vinägermamman föreslår "tillsvidare" men i mitt bakhuvud betyder det för alltid... För alltid låter för allvarligt för mig, "tillsvidare" känns ok. Så har jag tänkt!
Du får säkert fler förslag... Hoppas jag för jag kommer också att kolla! Spännande att höra olika synpunkter!
🤗 Kram

Profile picture for user vår2022

@Matti77 Grattis till 94 dagar!🥳. Jag är idag på dag 146 och har bestämt mig för att sluta för gott i och för sig. Har ändå 6 månader som ett delmål och sedan 1 år. Om du vill fixa sommaren utan att dricka kan du sätta ett mål att vara nykter fram till tex hösten. Tror att det är bra att vara nykter minst 6 månader och sedan fundera på hur man vill ha det, det är vad jag hört ”veteranerna” brukar föreslå. Det är mycket som händer under denna tid och det ger mer erfarenhet av att leva nyktert och tiden kan behövas för att ta ett beslut.

Har en fin lördag!🌷💕

Profile picture for user Friluftstok

@Matti77 jag blir så rörd av att höra hur du och andra medmänniskor hjälper till där ni kan nere vid gränsen. Vilken medmänsklighet! En nära släkting till mig har precis tagit emot ett ungt par och huserar dom hemma hos sig (här i Sverige dock) Känns som en fin cirkel, min gammelfarfar hjälpte flyktingar under andra världskriget.
Och så bra jobbat med dina dagar! Tycker det är extra bra gjort när omvärlden gungar som den gör!

Profile picture for user Matti77

Jag gjorde det! 100 dagar utan att dricka alkohol idag.
Firade med att familjen tog tåget till våran stora stad som ligger nära och strosade runt nära vattnet i den fina vårsolen och åt aldeles för mycket glass.
100 dagar klart, nu tar jag fart mot nästa mål, 6 månader eller ett halvt år utan att dricka!

Profile picture for user Matti77

Hej vänner, har inte skrivit här på väldigt länge nu men jag är fortfarande här och jag har fortfarande inte druckit alkohol, är uppe på dag 125 utan nu.
Anledningen till att jag inte skrivit på länge är att det inte hänt mycket gällande mitt ”sluta drickande”, jag klarade mitt initiala 100 dagar mål och efter det kändes det lite tomt,
Jag hade sett fram imot 100 dagar så mycket och sätt det som en stor grej, Sen när det väl hände var det lite som att, ok var det allt?
Efter det har också min motivation till att inte dricka gått ned har jag märkt och jag har väldigt ofta dom sista två veckorna fått föra inre debatter med mig själv om det inte vore ok med bara ett eller några glas av något olämpligt slag efter en dag i trädgården eller efter någon annan aktivitet.
Antar att det fina vädret i sammarbete med att vi byggt en ny stor uteplats också bjuder in till min minskande motivation, för visst är det otäckt mysigt med en drink i vårsolen.
Men jag står imot, jag vet ju hur det blir om jag tar ett glas, det skulle förstöra allt jag försöker ändra och har ändrat under fyra månader nu. Jag vet att jag inte skulle kunna dricka måttligt, inte ännu iallfall och det är inte heller något jag vill.
Så jag står imot och hoppas att det snart blir bättre igen och att motivationen återkommer, för jag ska inte tillbaka dit jag var, jag är bättre än så och jag mår ju faktiskt så mycket bättre och känner mig så mycket friare.

Profile picture for user Se klart

Hej,
Kikar in och säger grattis till både 100 och 125 dagar, bra jobbat.
Jag satsade på 100 först- men innan påsk det året (vilket var min dag 100) så tog jag nytt beslut- 6 månader. Då hann jag tänka lite mer i lugn och ro.
Under tiden fram till 6 månader- bestämde jag om- till att vara nykter 1 år.
Men inom mig hade jag nog bestämt mig för att det var slut-drucket. Jag hade också svårt med ”aldrig mer” det är fullt förståeligt. Det är en orimlig tid och orimligt många tillfällen att ta in.
När aldrig mer kändes för övermäktigt- eller till och med ett år. Så växlade jag över till ”jag ska inte dricka idag, imorrn får jag se”. Så gjorde jag lite från och till- under en längre tid. Så småningom glesades tillfällena ut, och det blev helt normalt att vara en sån som inte dricker.
Nu har min tredje påsk passerat som nykter, dag 800nånting. Och det finns ingenting jag saknar. Jag känner mig lika främmande inför att dricka- eller bli berusad- som att äta järnfilsspån.
Det hör inte till mitt liv längre.
Så även om det är svårt att tänka på för alltid- vill jag gärna peppa till att testa sex månader- och sluta inte att utforska nykterheten, den slutar inte att fascinera och överraska. Men som med mycket annat i livet får man vrida och vända lite på den.
Hejar på dig! 💪🏻☀️

Profile picture for user Kennie

Hej,
Känner igen mig i att det kom en liten dip efter tre månader.. Men det blev bättre sen, så håll ut är mitt råd. Ju fler nyktra grejer man gör desto självklarare blir det. Och nykter vår och sommar kan vara helt underbart. Sol, bad och natur med öppet sinne, istället för lite avdomnad och med tanken på nästa glas.. Så jättebra att du kämpar på och grattis till många nyktra dagar!

Profile picture for user Matti77

@Se klart tack för dom kloka orden. Hoppas att jag kan bli lika framgångsrik som du. 800 dagar är galet bra gjort. Jag satsar också på ett halvår nu, efter det hoppas jag ett år...

Profile picture for user Rehacer

@Matti77
Grattis till en hel massa dagar, vad bra du är!!
Jag vill verkligen peppa dig att fortsätta, allt är bättre utan alkohol!! När du väl testat att ta den där drinken i solen så vill drinken vara med överallt sen.
Jag testade att dricka på en middag för några veckor sen, tyckte det gick så bra. Men efter det har det varit ett h-vete att motivera mig själv till att alkoholen inte ska vara med både här och där. Suget startar direkt och när dagarna är på noll igen så tappar man lätt fokus. Det är svårt.
Så fortsätt på din bana, den är helt rätt!
Kram 🤗

Profile picture for user vår2022

@Matti77 Tänker att det är bra att reflektera kring sitt drickande, hur det var, hur det är nu, hur man vill ha det framöver. Många frågor och en tomhetskänsla. Våren och solen värmer och alkoholen tittar fram utomhus på våra altaner, balkonger och trädgårdar. Skratt, glädje och klirr. Där stoppar tankarna och det som sker efter klirren glöms lätt bort. Att vara nykter är en process, man tar bort något som tidigare varit givet och självklart. Man måste uppfinna nya procedurer när våren och värmen kommer, nya vanor.

Kanske ska du sätta upp nytt mål, 6 månader? Du verkade gilla 100 dagars målet och kände lite tomhet när den dagen inföll. Kanske behöver du mål för att känna dig motiverad? Ofta kan själva kämpandet mot målet vara det som stimulerar och när man nått målet, blir det tomt. Som bergsklättrare som nått Mount Everest, själva planeringen och klättringen är utmaningen och det som sporrar, när de nått toppen blir det tomt och de börjar planera för bestigning av nästa topp.

Ha det gott!🌷💕🌞

Profile picture for user Matti77

@Rehacer tack så jättemycket, precis det är det jag vet kommer hända mig om jag skulle ta en drink bara, min motivation skulle rasa direkt och jag skulle ha så svårt att börja om från början igen.
Tycker du är stark som kämpar vidare, jag tror inte att jag skulle klara det så bra som du, så jag måste verkligen kämpa för att hålla mig ifrån alkoholne helt.

Profile picture for user Sisyfos

Bra jobbat Matti77. Du skriver att det är otäckt mysigt med en drink i vårsolen. Det är den där eländiga glorifieringen av alkohol som gör sig gällande. Det ÄR otäckt mysigt i vårsolen. En drink gör inte njutningen större. Snarare tvärtom skulle jag vilja påstå. Det bästa med att vara nykter är närvaron tycker jag. Tänker att det är viktigt att ifrågasätta VAD som egentligen skulle bli bättre med ett glas. Likaväl som att identifiera vilka känslor man vill dricka på.
Det är en spännande resa.

Profile picture for user Linalus

@Matti77 Hej och hejja dig! Jag har 116 dagar och jag känner igen mig i det du skriver. Helt plötsligt har man glömt hur JÄKLA dåligt man mådde och man är inte riktigt lika mycket "på sin vakt". Vanan att tänka "alkohol" när man är trött slinker in trots att man "lärt om". Men jag tänker som du. Siktet inställt framåt. Bara INTE ifrågasätta sitt beslut utan bara fortsätta göra som man gjort de sista 4 månaderna. Det hjälper också att läsa igenom sin tråd... Då blir man påmind om mycket...
Kämpa på! Vi klarar det! Och njut av solens varma underbara strååålar!

Profile picture for user Matti77

@Linalus grattis till dina 117 dagar idag, du är så bäst :)
Precis det är som du skriver, jag tror vi befinner oss i någon form av mellan period nu där vi glömt men ändå inte glömt, iallafall ibland.
Men jepp, vi klarar detta bra och kommer fortsätta göra det, kram.

Profile picture for user Matti77

Dag 136 idag, vet inte vad som hände men dagen började bra, strålande sol och jag grävde lite i tädgården, sedan blev jag lite irriterad på någon liten larvig sak och sedan var det som att allt roligt och bra i livet försvann.
Jag blev som någon jag inte känner igen, så arg, irriterad och allmänt supernegativ.
Minsta ljud eller rörelse var som om någon förökte slå mig eller akrämma mig.
Var mycket nära att ta ett beslut att köpa vin och sedan sitta i solen, dricka vin, bli glad igen och ta bort dom jobbiga känslorna.
Men nej, jag gjorde inte det, slutade istället med att jag låg själv i sängen och var allmänt otrevlig hela dagen istället. Tur vi inte firar valborg i landet jag bor :)
Tror det har varit lite mycket på slutet, mycket jobb, mycket att fixa med hus och trädgård samt all tid vi lagt ned på att hjälpa andra dom sista månaderna.
Just nu känns det lite bättre igen och jag är glad att jag inte köpte något vin.
Hoppas ni andra haft en bättre dag än mig, önskar er en fin fortsatt valborg

Profile picture for user cthd

@Matti77 Ibland blir det så. Jobbiga dagar kommer när man minst anar det. Jag tror att det kan vara bra att tillåta sig att ha skitdagar. Ta på sig offerkofftan en stund och vara som du säger 'allmänt otrevlig'. Man kan inte vara på topp jämt.
Skönt att du parerade och inte åkte i väg för att handla. Vinet i solen hade inte gjort situationen bättre, jag tror att risken hade varit större att det bara hade blivit värre, för du skulle då också haft ångest över att du sabbat dina vita dagar. Så starkt jobbat!

Här har de annonserat regn, men just nu skiner solen, så jag ska passa på att ta en långprommis med hunden.
Ha en fin söndag! ☀️🤗

Profile picture for user Rehacer

@Matti77
Vad konstigt det är när den där ilskan och negativiteten överrumplar en. Från att ha varit en bra dag så ändras det till helt det motsatta. Oftast förstår man ingenting, har själv varit med om det ngr ggr. Det är såå lätt att då dricka på den känslan. Verkligen starkt att du inte gjorde det! Dag 137 idag då eller? 🙌
Hoppas humöret vänt och dagen är lättare idag! Önskar dig enbart ljusa tankar och solsken.
🤗

Profile picture for user Matti77

Hej alla vänner nu har det gått 6 månader och 14 dagar, eller totalt 196 dagar sedan jag drack någon form av alkohol.
Jag har varit väldigt dålig på att skriva här då det inte hänt så mycket som är värt att skriva.
Som jag skrivit om tidigare var mitt första mål att inte dricka på 100 dagar, sedan satte jag upp ett nytt mål som blev att inte dricka på 6 månader.
I början på sommaren var det riktigt jobbigt ett tag, när man ser ”alla” sitta ute och grilla med en öl eller ett glas vin eller när man ser alla jättemysiga uteserveringar fulla med turister som dricker goda drinkar, då var det ett tag jättejobbigt och jag hadde många långra inre diskussioner med mig själv om det inte var bra nu och att några glas inte skulle behöva vara dåligt för mig.
Men i mina inre diskussioner kom jag alltid fram till att det inte skulle sluta så fint som det låter, och känner jag mig själv rätt skulle jag antagligen vara tillbaka där min resa började väldigt snabbt. Så jag lyckades övertala mig själv att man faktiskt kan ha lika trevligt utan alkoholen även på sommaren. Nu när jag lärt mig det känns det mycket bättre och suget har nästan försvunnit helt.
Var en sväng till Sverige för första gången sedan Covid, det var trevligt men många grillkvällar och många träffar med vänner och familj där man hela tiden fick förklara varför man inte ville ha ett glas vin eller en öl. Dom flesta tycker et är bra och uppmuntar men förstår inte varför vissa ska ha så svårt att acceptera att man inte vill dricka även fast man inte kör bil...
Nu till den stora frågan, vad händer nu när jag klarat mitt mål på 6 månader? Många inre tankar och debatter här med, känner mig fortfarande inte redo att säga aldrig även om det är dit jag skulle vilja nå. Så nu blir mitt nya mål att inte dricka på ett år, hoppas och tror att det ska gå bra.
Jag är ju faktiskt så mycket gladare, piggare, finare, trevligare och framförallt behöver jag inte vara rädd för vad jag gör eller säger. Jag slipper allt ljugande och smuslande och dom ständiga ursäkterna om allt från varför man inte kan göra dittan eller dattan eller varför man måste åka till affären eller varför man måste vara uppe en stund till, eller varför man är ”lite” trött.
Så nu kör vi, snart ett år utan att dricka alkohol 😊

Profile picture for user Se klart

Hej!
Exakt så gjorde jag, kanske skrämmer det dig att säga att jag numera passerar 900 dagar- nån gång efter 8-9 månader kände jag mig helt redo att säga till mig själv och andra att jag druckit klart.
Finns inget som är sämre- fördelarna fortsätter att komma, du får se!
Riktigt starkt jobbat av dig i sommar, imponerande. Häng i och framförallt njut av ditt nyktra liv. Kram.

Profile picture for user Rehacer

@Matti77
Blir så imponerad över att du kommit över ett halvår som nykter nu! Och att du kan resonera dig fram till bra beslut när suget kommer!
Snart ett år, det kallar jag bra inställning!! ☺️
Heja dig!! ⭐️

Profile picture for user vår2022

@Matti77 Grattis till dina dagar!🥳. Du resonerar så klokt med dig själv och det låter som en bra plan med att vara nykter 1 år och sedan ta ny ställning. Och jag har också upptäckt att man kan ha roligt utan alkohol, eller till och med roligare, då man alltid känner sig pigg och fräsch för att man inte är bakis och har koll på det man säger😄.

Ha det så fint i sommar🌞💕

Profile picture for user Matti77

Precis kommit hem efter att varit på tjänsteresa i en vecka till en plats i europa där det är barer, turister och resturanger överallt.
Var inte orolig innan för att dricka men var mera orolig för hur kollegor jag inte träffat på över ett år skulle reagera, jag var ju den som tidigare var roligast att vara med eftersom jag var den som aldrig sa nej till att gå och dricka och var alltid den som var gladast och kvar till sist.
Min strategi för att slippa berätta allt var och är att säga att jag tagit ett långt uppehåll pga trötthet och mycket jobb.
Reaktionerna var väldigt blandade, dom flesta var imponerade och tyckte set var bra gjort av mig. Mem vissa hadde väldigt svårt att acceptera, antar att dom flesta av dom också har sina problem...
Hur som helst så gick allt bra och det var otroligt trevligt överlag, framför allt är det väldigt skönt att komma hem pigg och fräsh istället för det vraket jag brukade komma hem som efter en liknande vecka.
Önskar er alla en toppenfin helg, ta hand om er.

Profile picture for user vår2022

@Matti77 Så himla bra gjort! Så tydligt att det inte går att missuppfatta. Antar också att de som har svårt att acceptera själva har sina problem, som tydliggörs då du inte drack. Måste ha varit en otrolig skillnad att komma hem pigg och fräsch istället för ett vrak som är trött och bakis.

Ha en fin helg!🥰

Profile picture for user Jan.3.

@Matti77 Jag är inte här inne så ofta men va kul att jag fick se ditt inlägg nu ikväll.
Vilken glad känsla det måste ha varit att komma hem och kunna jämföra dagens hemkomst mot de tidigare som du har haft.
Bra och starkt gjort.👍

Profile picture for user Lillek

@Matti77 Nu har jag läst i din tråd och vill gratulera till alla a-fria dagar, starkt jobbat! Min resa började med att jag först ville bryta ett riskbruk för att sedan kunna dricka måttligt. Att helt avstå från alkoholen fanns inte på kartan då. Men ju fler dagar jag fick som nykter, desto bättre mådde jag och önskan om ett helt alkoholfritt liv växte fram. Nu tar jag fortsatt en dag i taget, för överskådlig tid framåt.

Jag fick bra redskap för att förstå min problematiska relation till alkohol genom programmet här på AH och vill gärna tipsa om det. Samt några böcker som jag tycker är väldigt bra: Marcus Heiligs bok ”Beroendetillstånd”, de kapitel som handlar om alkohol, samt Anders Hansens bok ”Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?”

Allas resor är ju olika och man måste ju finna sin egen väg. Önskar dig allt lycka till på din fortsatta färd!☀️

Profile picture for user Andrahalvlek

@Matti77 Heja dig! Min omgivning är också sjukt imponerade. Det känns nästan som att gå på fest med en stor guldmedalj hängande om halsen 🥰 Jag är så förbannat stolt över min nykterhet!

Kram 🐘

Profile picture for user Rehacer

@Matti77
Hej, hoppas allt flyter på bra hos dig! ☺️
Vilken känsla att kunna komma hem pigg och fräsch efter en tjänsteresa! Häftigt att kunna jämföra med tidigare resor och upptäcka att det är värt allt att inte komma hem som ett vrak!
Kanonbra jobbat!
Njut av helgen!