@Geggan Förstår att det är tufft men skönt att första veckan är avklarad. Bor ni nära sjukhuset där din man får strålning? Åker han varje dag eller bor på patienthotell?

Önskar dig en fin lördag🥰

Tack alla för stöd. Det värmer. @Varafrisk, han åker stadsbuss. Går ofta hem. Jag har sagt att jag åker med en gång i veckan så kan vi gå tillsammans i lite andra delar av stan. Nu är det helg o strålfritt! Små glädjeämnen. Och ja, skönt att vara ganska stabilt nykter i dethär läget. Ryser vid tanken på hur nödvändigt jag annars skulle anse det vara att dricka nu. Och omöjligt att sluta. Men det har varit löjligt händelserikt detta år. Känner mig ibland som en romanfigur. Skall också börja skriva mera ingående dagbok. Hur det än går så kan det kännas viktigt att notera vad som händer och vilka tankar det väcker hos mig. Liten tröskel dock, jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt att skriva så lite skönt nu som pensionär att låta bli. Dessa små uppdateringar är egentligen ganska lagom.

Spänningsmomentet nu är väl vad som händer efter dessa tre veckor av strålning. Det blir väl fotografering o utvärdering innan nya beslut tas. Så vi har väl nån sorts galet hopp fortfarande. Jag har börjat äta en gammal depressionsmedicin som jag haft lång paus ifrån. Kände att det blev ohållbart deppigt och nu efter en vecka är det ju bättre. Jag tar en dag i sänder. Jag dricker inte. De vackra dagarna fortsätter, och våra fina promenader. Men det finns förstås en molande oro för framtiden. Om jag blir ensam? Kommer jag att kunna bo kvar? Jag är mitt i brännpunkten för sjunkande priser och stigande räntor. Det känns turbulent.

@Geggan Det är nog bra att du börjat med antidepp, som en krycka. Bra också att du inte dricker. Det gör ingenting bättre. Annars får ni ta en dag i taget och ta vara på varje stund ihop ❤️

Kram 🐘

Kram @Andrahalvlek ! Ja, det känns som en krycka. Mycket med detta är svårt,ovissheten inte minst. Och man kan ju inte medicinera bort svårigheter men jag känner att jag gör detta för att orka. 🙏

Så länge du inte medicinerar med alkohol är det bra. Väldigt tuffa tider nu har nu, du och mannen. Förstår att du grubblar över framtiden - jag skulle vara likadan, men det är så meningslöst. Vissa saker är ju bra att planera i tid men det blir lätt för mycket. Lyssna på Närvaropodden avsnitten om Tankegångar, The Work och Metatänkande , så kanske du kan få lite konkreta tips på att vara här och nu.
Det är fantastiskt bra jobbat att sluta dricka och hålla fast. Id det i svåra tider. Var lite stolt över dig själv.

Under helgen har det varit ledigt från makens strålning och andra behandlingar som gjorde förra veckan till ett rat race från det ena till det andra. Vi har bara pustat, tagit små promenader i värmen och ett lugn har lagt sig. Idag känns han som sitt gamla jag, vi skojar vid frukosten och jag masserar hans spända rygg. Idag kör ju allt igång, sju dagar strålning kvar. Börjat nu få onda slemhinnor i halsen så lite kinkigt med mat. Trevligt att här läsa om allas fina sensommardagar och kloka reflexioner. Mitt viktprojekt som började för 12 v sedan har gått så bra, jag har liksom flyttat över min alkoholbeslutsamhet på det. Ser det nu, efter råd från @vår2022 inte som ett projekt utan en livsstil. Såhär skall jag äta. Har gått ner ca 10 kg från när det var som mest i våras. Nu har jag börjat skriva en cancerdagbok- en sida varje dag. Jag vill hur det än går kunna gå tillbaka till vad som har hänt. Även detta är ett beslut som jag kommer att följa. Jag mår så bra jag kan och är tacksam för att jag inte dricker idag och inte kommer att dricka någon annan dag heller. 🙏🥳😉

@Geggan Grattis till lyckad viktminskning! 10 kg är ju jättemycket. Jag borde också, men var sak har sin tid. Jag tror att det är klokt att skriva cancerdagbok, då ser man lättare mönster och man kan gå tillbaka och läsa vid behov.

När vår yngsta dotter föddes svårt sjuk så skrev jag dagbok dagligen de första åren. Det funkade lite som självterapi för mig och jag kunde gå tillbaka och läsa. Hon själv hade kunnat läsa dagboken också, nu i vuxen ålder, men det är hon inte intresserad av. Hon har ju en utvecklingsstörning, så det skulle inte ge henne något.

Kram 🐘

Hej @Andrahalvlek ! Ja, formulerandet gör att det blir verkligt. Känner att jag behöver skriva om oss, vårt liv tillsammans- vi har bara varit tillsammans drygt tre fina år. Den tiden får inte bara rinna ut i ingenting. Vårt liv pågår. Även detta är ett liv. Oberoende av hur det går. Kram🐳

@Geggan Vad fint att ni fick en helg med lite paus i behandlingen, lugn och ro. Vad härligt att din mathållning har blivit en livsstil och att det går så bra. Grattis till minus 10 kg🥳. Jag har också gått ned ungefär så och det verkar vara där den stannar. Jag trivs också i min mathållning och det kan t.o.m. slinka ned någon glass, efterrätt någon gång. Tror också det är en god idé att föra dagbok varje dag, sätta ord på dina känslor och bevara en fin berättelse om ert liv❤️.

Massor av kramar och styrka till dig🥰

@geggan (nån dag ska jag fråga varför du valde detta nick 😃) jag tänker mycket på dig, olika saker, vad livet ger- tar, men kanske tar inte livet utan det levs- på en lite annorlunda plats än vad som var tänkt. Jag har jobbat mycket inom vården och då haft mycket tid/tillfällen att reflektera över vad som är ”livet” och hur det kan te sig. Jag tror det är något mycket värdefullt det du skriver om att den här tiden också är en tid av levande och fint. Att livet räknas varje dag. Kram till dig!

Nu har jag läst hela din tråd @Geggan och det är så starkt och hoppfullt att läsa hur du tacklat/tacklar alkoholen och nått nykterhet och hur du förhåller dig till det fina och svåra livet. Att du mitt i allt det som nu sker med din man behåller din förmåga att uppskatta och se det som är gott.
Jag håller tummarna för dig ( och din man).

Tack @Kaveldun för att du läst! För mig har det betytt allt att läsa o skriva på detta forum. Alla tankar på första glaset som annars i det fördolda brukar kunna växa till sig rycks nu upp med roten. Kram och hoppas du fortsätter!

De senaste dagarna har min man fått allt svårare att äta. Jag försöker laga mosiga rätter men missar ofta nån detalj. Han är rejält gnällig. I morse hade vi veckobesök av hemsjukvården- det är ju en otroligt bra service. Jag låg kvar i sängen en stund, besöken hittills har varit korta. Men de pratade och pratade ute i köket, han som sista veckan knappt har sagt någonting. Så jag masade mig ut. Det blev ett bra samtal, han fick gnälla om allt möjligt. Jag brukar försöka vara deltagande men det var som att det behövdes en utomstående. Skall bli skönt nu med ledig helg. Jag fortsätter med min dagbok, en sida om dagen och det känns bra. Att det finns en textkropp som växer. Läser med stort nöje många trådar här.

@Geggan Ja, det är skönt ibland om en tredje part kan hjälpa till med samtal. Det är oftast de närmaste som får ta det jobbigaste och vara lite soptunna. Skönt med en annalkande ledig helg. Spännande med boken, om jag uppfattat dig rätt har du hållit på med litteratur som arbete? Ha det så gott och glöm inte vila❤️

En helg som för den stackars sjuklingen varit jobbig- ont i halsen, kan inte äta, jättetrött. Jag försöker hitta på nya lätta TV na saker, ska snart värma ett par fiskbullar. Imorgon blir det barnbarn som också behöver hjälp, hämtning mm. Lite lojalitetskonflikt. Bävar för två följande veckorna- sen ska det sakta vända. Min egen viktminskning känns allt fånigare eftersom han rasar i vikt, vilket inte alls är bra.