@less12 @Kebne1 , hur funkar Campral egentligen?

För några år sedan tog jag Naltrexon (tror jag det heter) som ska ta bort ”kicken” av att dricka, vilket bara gjorde att jag drack dubbelt så snabbt och dubbelt så mycket för att försöka nå min kick… 🙄🫤🤨 Antar att det var fel på min inställning där…

@Allegra det ska ta bort suget som jag fattat det, så tanken är att du aldrig dricker, dvs om du nu skulle dricka så blir det som en vanlig fylla tillskillnad från naltrexon!

@Kebne1 ja kände verkligen av när jag missade att ta lunchdosen, tror det är extra viktigt såhär i början också att vara noggrann med att verkligen följa schemat morgon lunch kväll!

@Allegra Ett tips är att söka på ”alkohol och hjärnan” på youtube. Då får du fram en föreläsning med läkaren och forskaren Markus Heilig, som vurmar just för dessa anti-sug-mediciner. Som jag minns det förklarar han där hur de medicinerna funkar. MEN de funkar inte för alla.

Kram 🐘

@Andrahalvlek nej som du säger, alla mediciner fungerar olika för alla. Viktigt att hitta den medicinen som fungerar. Lite som psykologer, man får byta tills man hittar rätt! Skall kika in föreläsningen du tipsade om också!

Dag 7 är snart förbi, egentligen inte varit några större problem, har under veckan tackat nej till både AW och middag ute, mest för att jag inte känner mig helt redo att utmana min vilja ännu, tänker låta det gå någon vecka till så jag kan känna lite mer trygghet i min nykterhet.

Campral tar bort suget men hur det fungerar medicinskt vet jag inte. Ta de noga, gärna samma tidpunkt varje dag. För mig har de varit ovärderliga. Det är ju så skönt att slippa suget. Sen gäller det ju att jobba med vanans makt... det gäller att ha pannben!@less12

Början på dag 8 nu, över en vecka nykter. Så himla skönt, gått förvånansvärt bra, tror jag har campralen att tacka för mycket, inte haft något nämnvärt sug, tankarna på alkoven har inte varit många, eller jo, men inte i den meningen att jag varit sugen på att dricka, mer tankar om beroende, hur mycket alkoholen förstör och har förstört. Är så himla glad att jag klarat mig hit, nu satsar jag på tvåsiffrigt, kan inte ens minnas senast jag var nykter såhär länge, helt sjukt ju. 8 dagar fri från bakisångest, fri från dumheter, fri från att spendera timmar och timmar med att sitta i en stol och bedöva mig bort, mår bättre än vad jag gjort på länge. Är glad:)

@less12 Nu är du verkligen på gång med åtta nyktra dagar💪👍! Kan också rekommendera att lyssna/läsa This naked mind/Tänka klart av Annie Grace, insikterna från boken hjälper faktiskt till att hålla alkoholdjävulen på halster enklare. 🌱🥰

@less12 Så himla bra gjort! Kan riktigt föreställa mig din känsla, minns min eufori efter en veckas nykterhet😁. Det började klarna hur himla beroende jag var och hur alkoholen påverkade och bröt ned min hjärna och kropp fullständigt. Slippa vara bakis, slippa ågren och ångesten som alkoholen skapar. Jag började läsa fakta om alkoholens påverkan och förfärades allt mer över att jag förgiftat mig själv så. Som nykter har jag mått bättre för varje dag som gått när hjärnan fått återhämta sig och komma i balans igen. Det kändes i hela mig att det skulle gå bra och det har det gjort i över 9,5 månader nu. Tänk vad häftigt och hur stolt du ska vara när du når tvåsiffrigt!

Fortsätt som du gör, för du gör det så bra!💪❤️

@Ny dag ja, känns så himla skönt att ha kommit en bit påvägen, är förbi dem dagarna som varit fallgroparna förut. Tack för boktipsen, är en riktig bokslukare och tycker det är intressant att läsa om beroendeproblematiken!

@vår2022 tack så himla mycket! Som du säger, märker skillnad för varje dag som går, blir både mer självsäker på att jag faktiskt kan hålla mig nykter men märker också stor skillnad i mitt psykiska mående. Tycker också det är himla intressant, nyttig och lärorikt att läsa om beroendet, känns som att man lär känna sig själv bättre då också. Dag 9 nu!

Idag är första dagen som det känns lite motigt, tycker inte riktigt det kan räknas som ett ordentligt sug, mer tankar på hur härligt det vore att berusa sig. Ganska lätta att slå ifrån sig men dem återkommer med ett visst mellanrum. Vet inte om det är något som triggar, kanske är lite stressad, möjligtvis det som gör att tankarna om att bedöva sig kommer fram. Satte på en ljudbok istället och dricker iskallt vatten.