Tack ja jag är in här med jämna mellanrum och läser, och skriver någon rad ibland. Jag är så nöjd med mig själv att jag slutade dricka, visst jag kanske anses som en tråkmåns av vissa, när jag inte dricker, men ärligt talat skiter jag i det, de flesta har sagt att det är strongt gjort, och jag gjorde det för mig själv och min familj, då jag inte kunde kontrollera mängderna jag drack på slutet, har aldrig druckit varje helg eller flera ggr i veckan, utan ibland, men när det blev, då gick jag all in, minns inte vad jag gjort, och blev otrevlig, så då beslutade jag att denna kropp inte behöver alkohol längre.

@Ingesmart Grattis 🙌 till ett år i frihet! Tycker ditt nick inte passar dig, du är ju hur smart som helst nu!!! Hoppas själv vara där /lika snart om 11 månader … ❤️

Tack skall ni ha för ert stöd, ja nicket tog jag för jag kom inte på något annat just då =)
Idag ska jag fira ett år med lite glass och lite brödbak, sen får vi se om det blir något gott till middag =)
Ha en trevlig lördag kväll allihop <3

@Ny dag Plötsligt har det bara gått ett år, för vissa kan det säkert vara kämpigt emellanåt, men det är bara att inte ge efter, desto fler dagar man klarar utan, desto mindre blir suget och man känner sig starkare =)

@Allegra Det går absolut att bli nykter, nu vet jag inte hur stora problem du har haft, jag har inte själv haft problem att jag druckit varje helg eller under veckor och så, men däremot hade jag svårt att sluta när jag väl började, dessutom så betedde jag mig som ett riktigt svin sista gången jag drack, så därför blev det ett enkelt val för mig.
Jag fick sådana äckel och hatkänslor till alkoholen, så jag ville inte se åt det längre, än mindre dricka.
Kämpa på så går det vägen.

Just nu går det bra! Jag hade kämpigt i juli. Alldeles för många gäster och bubbel som dracks i min närhet för att jag skulle fixa det. Men jag är här igen, nykter och väldigt väldigt stark. @Ingesmart

Tack för pepp @Ingesmart , jag stapplar vidare på den inslagna vägen :) Har fått några värdefulla glimtar av vad ett nyktert liv kan ge i form av mer energi och mera tid som frigörs (att dricka tar sån jäkla tid i anspråk). Har identifierat mina triggers och behöver aktivt jobba på att minimera ångest (med hjälp av styrketräning) samt stress (lära mig sätta gränser).

I september är min make med mig på en nykter månad, jag ser det som ett gyllene tillfälle att tillämpa strategier och rutiner. Vi har gjort det förut och är jättebra på att vara nyktra tillsammans :)

Ha det fint✨✨✨

Skönt att få draghjälp av någon närstående, Min fru slutade också bort all alkohol när jag valde att sluta, trots att hon kanske bara druckit 10 cider per år innan. Dottern min 19 år vid tillfället när jag valde att sluta, dricker inte heller, hon tränar och äter nyttigt. Så jag fick också hjälp av de mina. Men jag har bestämt mig, och inget har än gett mig något sug, har varit på fester med jobbet, och det har gått hur bra som helst. Vill man så kan man, man får hitta andra grejer att fokusera på .