Anonym26613

Det enda som spökar hos mig är
A) smaken och
B) sällskapet

Jag tycker det finns få smaker som är so goda som Ripasso. Vill inte beskriva mer för att inte trigga någon.

Sällskapet och mina fantasier om att dejta en het man kommer alltid blandad med tankar om oss drickandes vin. Jag vågar nästan inget om jag inte har druckit.

Men idag är svaret på frågan:
Finns ingen anledning ??

Smaken är inte värt ångesten och det är väl dags att lära sig dejta och bli kär nykter. ???

Att inte prova ett glas ju att vara på den säkra sidan. Jag köper med mig lite gott alkoholfritt och fortsätter ta det lugnt. Förstår dina associationer till vin och kärlek. Min och sambons relation har dock blivit så mycket lugnare utan umgänge i rus. När vi var nykära så var det mycket av den varan men efter några år började det ofta spåra ur Om jag håller mig nykter så har jag mycket bättre koll på läget. Det lockar faktiskt inte mig bara för att han tar något. Har kommit förbi det stadiet. Tänker dock att det kan komma en tid när jag kan dricka ett glas igen. Men ingen brådska dit. Kram och god lördag?

Jahapp! Nu kommer jag hit igen. Har seglat på alkoholhaven med ups and downs och alltmer insett att ett totalstopp är det som gör bäst för mig. Har fem dagar nykter och har startat med lite yoga meditation mm dagligen. Tänkte länge att jag inte vill avstå helt och att jag kunde hålla mig till tre enheter per tillfälle men det verkar alltid balla ur efter ett tag. Har tänk att det är pinsamt att komma hit igen när jag nu misslyckats under en längre tid. Höll uppe fem månader drygt och mådde så bra. Vill leva och njuta av livet, barnbarn, vänner och allt som är fint. Min sambo har trillat ner ändå värre och bland annat tappat sitt körkort pg av rattfylla. Uppelever att han är i ganska stor förnekelse över allvaret men hoppas polletten ska trilla ner.
Själv jobbar jag ju i en bransch där andra har problem och jag ska vara stöd. Lite komiskt men ändå rätt vanligt här. Jag har saknat att hänga med er här så nu får det bli bättring. Är lite Avis på er som nu har år av nykterhet men ger också pepp och hopp. Nu börjar det nya härliga och kämpiga livet❤️

@Mattan

Inte ska du skämmas över att komma tillbaka. Det är ett himla trassel med beroenden och det är bara bra att söka all hjälp och stöd man kan få. Och det här är ju ett lättillgängligt sätt att ventilera rakt hemifrån.
Jag jobbar också med att hjälpa andra människor med deras besvär och personliga utveckling men det hjälper föga att ha egna kunskaper när man faller och inte fullt är redo eller fullt mottagning för varken sina egna eller andras råd. Vi får hoppas att vi är mer mottagliga nu.

Hoppas du får sova gott inatt
Stor kram

@Mattan Jag trodde också hösten 2019 att jag kunde dricka måttligt. Det gick bra ett tag, men spårade alltid ut efter ett tag. För varje gång blev det värre och värre dessutom. Det är tusen gånger lättare att avstå helt än att försöka dricka måttligt. Jag lovar! Imorgon 9/8 firar jag 2,5 år som nykter. Att bli nykter tillhör de bästa beslut som jag har tagit i mitt liv 🥰 Mitt nyktra liv är rikare på alla sätt!

KrM 🐘

@Natalia tack för ditt svar. Känns att följas åt med någon i samma fas som mig. De som slutat i min förra nyktra fas har ju 1,5 år nu så de också är en fin inspiration. Visst är det intressant att vi som jobbar med att ta hand om andra inte alls tar hand om oss själva. Den gamla metaforen att ta syrgas själv innan du hjälper andra på planet😅. Tack jag har sovit gott och gått en lång promenad i skogen med hunden. Min bästa terapi❤️. Hoppas din morgon varit fin. Nu fortsätter vi tillsammans för att må bättre. Heja oss

Du är verkligen en av mina förebilder@Andrahalvlek ! Fick mycket stöd och inspiration när jag gjorde mitt förra försök i oktober för snart två år sedan. Jag ska dit igen. Dag 6 nu. Har sovit som ett barn och tagit en lång härlig frukost. Och att dricka måttligt är ju eg bara jobbigt. Så mycket att hålla reda på. Att ta bort det helt så befriande. La nästa 2000 på alkohol i juli så nu blir jag kanske rik även på pengar. stor kram🤗

@Mattan du ska absolut inte skämmas över att komma tillbaka hit, har läst igenom din tråd och är imponerad över den resa du gjorde tidigare.
Det är starkt och fint att du skriver här igen, inte bara för dig men också för oss övriga som kämpar med samma problem.
Jag insåg också att jag inte och nog aldrig kommer klara dricka måttligt, så jag kämpar med att inte dricka alls.
Nu har du snart klarat din första vecka, det är härligt att läsa att du sover gott, promenerar och äter goda frukostar. Det här kommer du att klara bra!

@Matti77 Tack för att du tittar in och stöttar. Jag inspireras och peppas mycket av din tråd. Ger råg i ryggen. Det är så mycket värt att slippa planera sitt vinintag. Att åka och handla eller göra andra ärenden och alltid passera systemet för att plocka med några flaskor hem. Kan ju komma någon man ska bjuda också. Fy katten vilken förmåga man har att lura sig själv. Känner mig just nu tacksam att vara på väg någon annan stans.

@Matti77 Tack för att du tittar in och stöttar. Jag inspireras och peppas mycket av din tråd. Ger råg i ryggen. Det är så mycket värt att slippa planera sitt vinintag. Att åka och handla eller göra andra ärenden och alltid passera systemet för att plocka med några flaskor hem. Kan ju komma någon man ska bjuda också. Fy katten vilken förmåga man har att lura sig själv. Känner mig just nu tacksam att vara på väg någon annan stans.

Hej @Mattan!

Jag köpte vin igår. Det var rena känslor av att vara ledsen som skapade det hos mig 😥
Det var ett dumt felsteg och jag fortsätter rehabiliteringen fram med dig.

Hur mår du idag?
Jag mådde annars mycket bättre igår. Var så trög och bomlig i huvudet de 5 första dagarna. Mer trött och av och till fysiskt spänd. Men måste ändå säga att utsättningssymtomen ändrades dag 6. Fick tillbaka energi och det jag upplevt i huvudet lättade upp. Jag hoppas att jag inte hamnar på ruta 1 med symtomen igen 🙏

Önskar en fin dag!
Kram

Hej@Natalia !
Lätt hänt men någon här skrev att men kan räkna nyktra dagar ju. Att falla tillbaka är så lätt men dagarna innan har du ändå kvar. Du är jättebra ändå och vi kämpar tillsammans. I helgen ska jag på ett event med musik mat mm. Ska verkligen hålla i hatten och inte falla. Men vi måste alltid förlåta och godkänna oss själva. Stor kram 🤗

Tack för ditt fina erbjudande @Natalia bra att veta om det behövs❤️Mina vänner vet om mitt beslut men tror ändå det blir lätt att tänka att jag gör en parentes i helgen. Idag inleder jag vecka två. Av erfarenhet så tror jag nu att det kommer att gå bra att fortsätta alkoholfri tre månader som är mitt första mål. Känsloläget då? Jo det rusar känslor runt i min kropp av alla de slag. Kärlek vemod sorg, rastlöshet oro och trygghet på samma gång. När jag tog mitt nyktra steg denna gången så gick jag tillbaka till meditation och lätt yoga varje morgon. Något jag höll på me de senaste fem månaderna jag var nykter. Sen har det bara skett sporadiskt. Tror det utlöst en massa känslor som låg bakom alkoholkudden som ju Någon här tror @ Matti 77? kallade den. Har känt en längre tid att jag tryckt undan känslorna och travat på bara vilken generellt är mycket olikt mig. Många saker som hänt här hemma har gjort mig upprörd ledsen och orolig för min framtid. Nu börjar det lugna sig och dessutom ingen alkohol som hjälper att fly i från. Dags att vakna och plocka isär vad känslorna står för. Idag ska jag ha en bra dag. Ev träna lite och fixa praktikaliteter. Är få ledig men nästa vecka knackar verkligen på så smått. Önskar er alla en fin och nykter dag. Stor kram🤗

@Mattan bra gjort att hålla imot två veckor. Två veckor kan för många låta som ingenting men kan för andra (oss) kännas som en evighet.
Känner igen så mycket i det du skriver om dom första känslorana, så mycket som kommer upp och som man inte kan bedöva längre.
Men skönt att läsa det du skriver, att det börjar lugna sig.
Ta en dag i taget, vissa dagar är jobbiga, vissa dagar bättre.
Men en sak är säker, utan att dricka kommer allt bli så mycket bättre.
Önskar dig en fin helg!

Hej@Natalia !
Jag mår faktiskt bra. Blev ingen alkohol i helgen. Fick stöd av vännerna och hade en toppenfestival. Orkade mer än vanligtvdå inte alkoholdimman var med. Snart inne på vecka tre ju. Tack för att du tänkte på mig. Har inte varit inne här på hela helgen Hur har det gått för dig? Har tänkt på dig och ska läsa ikapp i din tråd. Kram🤗

Skönt att höra @Mattan!
Och det är riktigt bra gjort av dig. Nä alkohol är verkligen inte min favoritdrog. Det är mycket behagligare att vara pigg 🙂

Jag har kommit till mitt absoluta slutdatum och idag är det officiellt dag 1.