Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

Hej @Allegra

Det är skit att ha beroendebesvär. Vi behöver verkligen bryta oss fria. Jag har trasslat runt med avslut en tid nu och det är svårt. Hade lite tidigare satt upp den 15 augusti som absolut avslut för A och efter att ha fallit flera gånger trots beslut ser det nästan ut att den 15 augusti blir det datum som får gälla oavsett. Jag planerar inte att dricka i helgen men känner ändå att det datumet utgör en tydlig riktning för mig. Därefter får jag inte trassla mer. Vill inte trassla mer, orkar inte trassla och vill bara bli fri.

Känns bra att vi gör sällskap framåt tycker jag ❤

@Allegra Du kommer bli ditt bästa jag! Vi måste bara inte ta det där första glaset… vilket ju inte är så bara utan supertufft när suget kommer. Jag tycker det hjälper att läsa om beroende och vad det gör med hjärnan. Också att lyssna på alkispodden. Och att skriva/läsa här ger mycket då jag känner sig mycket ensam i min kamp. Önskar dig en fin dag trotsallt ❤️❤️❤️

@Allegra

Hur känner du?
Känner du att du kommit till ett beslut? Jag har ju trasslat med att tro att jag skulle kunna ha en relativt normal alkoholkonsumtion efter mitt tablettmissbruk. Det gick åt helvete kan jag säga. Tog en tid för mig att förstå att det var abstinenssymtom jag upplevde mellan mina dryckestullfällen för symtomen var lite diffusa. Nu vet jag att det är en sorts abstinens jag upplever även om den inte är helt uppenbar. Bättre känslor kan man ju ha än att dels ha bån sorts abstinens när det får flera dagar emellan och sen den här bakfyllan och tröttheten. Nä jag hatar alkohol. Det förstör så direkt på nåt sätt. Man blir trött som sagt, börjar slarva ned hushåll och träning och har inte ork att vara så social man vill och så mycket annat. Ska inte hävda att tabletter eller droger på något sätt är bra men om jag jämför dem jag använt med A, har jag alltid kunnat fungera även om jag blivit väldigt sinnesförändrad. Den sinnesförändringen var förödande på andra sätt och med andra konsekvenser. Men A känns verkligen som ett träsk. Ett trögt träsk.

Det är ett jävla träsk vi har gått ner oss i @Natalia . Det blir så tydligt nu, när man ska försöka ta sig upp…

Jag måste sluta dricka. Det bara är så. Har försökt att dutta med måttlighet och nyktra dagar emellan, men det funkar inte. Tycker inte ens att det smakar gott längre, vill bara åt fyllan… Insikten, om att alkoholen förstör mitt liv, är nu total och jag är färdig med detta.

Hur det ska gå till är en helt annan fråga. Ska ta mig en funderare på huruvida jag ska söka hjälp eller fixa det på egen hand.

Hur känner du!? 🍀

@Allegra Jag har provat på att dra ned och dricka måttligt många gånger. Det tog ännu mer energi att försöka dricka endast några glas, planera farten, när var och hur. Mitt sug blev ännu värre av detta. Jag ville åt fyllan och fort. Jag tror att många runt om oss har jobbigt med att vara måttliga, de vi tror är ansvarsfulla. De kanske gör som jag gjorde, drack före och efter situationen. Dessutom är alkohol skadligt för vår hjärna även om man är måttlig, och ökar risken för att ett beroende ska utvecklas. Klart det finns de som verkligen kan stoppa efter ett glas utan problem, men jag tror mörkertalet är stort på de som inte klarar av det, för alkohol är en beroendeframkallande substans. En fördel med att inte dricka alls är att man inte behöver planera antal glas, dagar mm alls. Det går inte åt någon energi på det i alla fall. Så klart är det också fördelar med att inte tillföra kroppen/hjärnan gift som är skadligt för oss och att man mår så bra med mindre ångest mm som nykter. Så egentligen finns det bara fördelar med att vara nykter och inga nackdelar alls😁

Jag hör dig @vår2022 ! Är skitjobbigt med måttlighet - och meningslöst, om man ändå inte ska bli full, så jäkla gott är det ju inte, om sanningen ska fram.

Är, ärligt talat, så jäkla trött på skiten. Detta eviga chackrande (stavas det så?) Nej, nu lägger jag av. Ska följa dina råd om att nöta in fakta. Ska även räkna ut vad det har kostat mig rent ekonomiskt. Ska ta en massa prover för att få svart på vitt hur kroppen mår.

Har laddat upp min gamla stegräknare också.. Nu jävlar 😄

Känner mig pepp idag. Vet att det kommer andra dagar då motivationen kommer att svikta. Den dagen, den sorgen. 🤨

Är så glad att du tittar in och skriver några rader då och då, det är så generöst av
dig! 😊🌹

@Allegra

Jag går redan på en beroendemottagning iom tablettavslut men tog upp detta med alkohol så fort jag såg det bli ett besvär. Jag tänker att man behöver jobba på många delar. Om man inte redan gjort det innan kan det vara klokt att betänka hur man vill att livet ska se ut, innehålla och vad man mår bra av. Att jobba på det egna välmåendet så man kan bra så stabil man kan vad gäller stress, ångest, svårigheter att hushålla med energin eller vad man nu tänkas behöva jobba på.

Tänker att man kan behöva stöd och det är inte fel att vända sig till en beroendemottagning. I bästa fall får du en bra kontakt där. Jag ska nog byta mottagning för min mottagning är väldigt läkemedelsorienterade och det är inte jag. Däremot blev jag remmiterad till ett tre-månaders kbt-program online. Det var ett bra upplägg. Om jag vill nå ett bättre samtalsstöd får jag nog dock byta mottagning. Men det är nog just en beroendemottagning man kan behöva. Men även kanske ett stöd för att hantera stressen du nämner.

Det skadar inte att boka ett möte iaf 🙂

Om mottagningen inte känns rätt kan du ju avbryta. Men det är iaf inget att skämmas för.
Tycker det var bra gjort av oss att hålla oss från A idag. Imorgon kommer vi inte vara bakis ❤

Ska bli så skönt att vakna imorgon @Natalia , utan panik. Kollade i forumets kalender där jag har registrerat mitt intag i sommar. Det längsta jag har varit nykter är 5 dagar i rad. Hade ju någon slags idé att det plötsligt, som en blixt från klar himmel, skulle funka med måttlighet. Det gör det inte. Känns på sätt och vis skönt att äntligen ha begripit det. Det satt långt inne kan jag säga.

Skönt att du också fixade denna dag, sov så gott✨✨✨

@Allegra skrev: "Ska även räkna ut vad det har kostat mig rent ekonomiskt." Jag hade ett litet projekt för att par år sedan. Jag satte in den summa pengar jag i genomsnitt lagt på alkohol per månad det senaste året på ett särskilt konto. Det var ju pengar jag tydligen kunde klara mig utan. Det blev snabbt ganska mycket pengar. Har du möjlighet, prova! Använd pengarna till att belöna dig själv för att du varit nykter.

@Onkel F Det var den bästa idén på länge, jag skrider genast till verket! Eftersom jag uteslutande lagt mina skattade pengar på krogen så lär det bli betydande summor. Tack för tipset!✨✨✨

Det är alltid en seger att vakna upp utan baksmälla! Klev ur sängen tidigt och kokade kaffe och la i en tvätt. Sitter på min kära balkong som är dränkt i sol och fågelkvitter.

Men fy fan vad jag känner mig ledsen - inifrån och ut. Ledsen för att missbruket eskalerat under åren, ledsen för allt jag gått miste om. Alla fyllegräl och bakisdagar i soffan.

Men även ledsen för att jag aldrig mer kan dricka. Det är lite som att flytta till ett annat land med ett språk jag inte behärskar. Inte alls som att vara på flykt utan mer som att läget tvingade mig att omgruppera.

Tog förresten en sväng till affären imorse, gick förbi tre kaskadspyor på vägen dit, tittade bort i vämjelse. Du finns överallt, Alkohol - du berusar och förleder, bedrar oss alla.

Idag är jag nykter✨✨✨

@Allegra Förstår känslan. Det kan vara en sorg i början att sluta dricka, innan man kommit dit när det känns som en befrielse att dricka. Att man har känslor att man går miste om något värdefullt och innan det känns självklart att det man lämnar bakom sig är en det som förstör och får en att må psykiskt dåligt. Man kan veta det intellektuellt, men att det inte riktigt har landat inom en. Du kommer dit ju längre du är nykter och läser på om hur alkoholen påverkar din hjärna och ditt psyke. Positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter hjälper också till med att nå dit😄.

Ha en fin nykter lördag!🌞💕

@Allegra vi är många här som "slösat" bort många dagar med en sak som man kan ångra mycket.
Det är så det blev och det var så det var, mem nu vänder vi på det och ser till att alla dom dagar framför oss kommer bli annorlunda.
Men ja, jag förstår helt hur du känner, det är jobbigt och det tar tid för alla känslor och tankar att bli "normala", om det nu finns någon som är normal.
Önskar och hoppas du tar dig ur den sorgliga tiden snart.
BTW jag har gått igenom båda sakerna, utanförskap utan alkohol samt leva i länder där man inte kan språket. Mem grejen är att hur jobbigt det än kan vara i början så lär man sig sakta men säkert dom nya språken samt dom nya dryckesvanorna, och när man minst anar det så har man lärt sig hur man gör. Det kommer du också göra en dag, det vet jag. Du klarar det här!

Visst är det klokt att gå igenom situationer och relationer som kan ha påverkats. Situationer går inte att ändra bakåt. Människor man tycker sig ha påverkat har man ändå en chans att framföra en ursäkt och förklaring till. Och Människor är ganska förstående och redo att förlåta. De kära vill oss bara väl. De vill att vi tar hans om oss frammåt.
Viktigt att inte gräva ner sig i ångest över det som varit. Det går inte att förändra ändå. Man kan bara göra förändra frammåt. Försök att inte låta samvetet äta upp dig. Det gynnar inte ditt välmående. Om tankarna kommer så titta på dem, förstå att substanser skapat det och förlåt dig själv.

Herregud...
Nu väckte du tankar.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vill mest trolla bort de 8-9 tatueringar jag gjort som tablettpåverkad. Andra situationer kan jag försonas med även om det varit illa. Men de här syns ju ständigt och jag förstår inte hur jag tänkte. Alla ärr på armarna och tatueringarna sitter minst sagt där de sitter. De som sitter på kroppen kan dock kläder täcka. Det är mest texter. Inga galna texter mer fina budskap. En rosett också men den är söt.

Har tidigare försökt skänka bort budskap från mina tatueringar så idag ska du få en som säger;
Kom ihåg att du är värdefull.

Stor kram